Atlântica

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah: Atlântica

Atlântica dilahirkan pada tahun 1996 sebagai institusi kepentingan awam, yang berusaha menjadi rujukan yang berorientasikan kepada penciptaan, penyebaran dan penyebaran pengetahuan, sains dan teknologi melalui artikulasi kajian, pengajaran, penyelidikan dan pembangunan eksperimen.

Diuruskan oleh EIA - Pengajaran, Penyelidikan dan Pentadbiran SA, sebuah institut yang ditubuhkan pada tahun 1993 dengan objektif untuk membangun institusi pengajian tinggi yang berkualiti, yang diiktiraf atas keupayaannya melatih profesional kecemerlangan dalam pasaran buruh, berdasarkan profesor universiti, penyelidik, institusi kewangan, kumpulan institusi, syarikat perkhidmatan dan kajian, dan Perbandaran Oeiras, yang sehingga tahun 2014 kekal sebagai pemegang saham utama. Pada tahun 1996 memulakan ijazah pertama dalam bidang Pengurusan, Alam Sekitar, Wilayah, ICT dan Pengurusan Kesihatan dan pada tahun 2001 telah menciptakan Sekolah Kesihatan Atlântica . Sejak itu, Atlântica telah meluaskan minat saintifiknya dan menyatukan helaian pengajaran dan penyelidikannya.

Pada tahun 2014, Carbures memperoleh 87% daripada stok modal EIA, menyatakan hasratnya untuk menyumbang kepada perubahan dalam pendidikan tinggi di Portugal, dengan memupuk hubungan antara industri - universiti pendidikan tinggi - penyelidikan, yang dicapai melalui penciptaan sebuah tiang pembangunan teknologi dalam bidang kejuruteraan bahan dan sains kejuruteraan aeronautik - perniagaan utamanya.

Kerjasama ini akan membolehkan memindahkan pengetahuan Syarikat ke Universiti, dalam hubungan dua hala, untuk melatih siswazah, tuan dan doktor, profesional masa depan, dengan kecekapan yang sangat berguna kepada syarikat, tetapi juga membolehkan universiti menyokong projek penyelidikan dan pembangunan teknologi. Melalui model pengajaran baru ini, keistimewaan integrasi universiti / syarikat, bidang pengetahuan transversal dan komplementer (kesihatan, sains perniagaan, teknologi maklumat, kejuruteraan) dan pelaburan yang kukuh dalam penyelidikan yang berasal inovasi diterapkan, Atlântica menandakan perbezaan dalam pendidikan tinggi di Portugal, swasta dan awam.

Atlântica membolehkan pelajar belajar dan menyelidik dengan kualiti yang tinggi, dengan latihan khusus, diintegrasikan dengan realiti syarikat, dan dengan cara ini, pekerjaan yang lebih tinggi.

Hari ini, Atlântica berhasrat untuk membezakan dirinya dan menjadi instrumen penting dalam kemajuan universiti di Portugal.

Sejarah: ESSATLA

Sekolah Kesihatan Atlântica (ESSATLA) telah diwujudkan pada tahun 2001 sebagai unit organik Universiti Atlântica , di mana ia diintegrasikan sebagai sekolah kesihatan peringkat politeknik.

Memandangkan ia adalah unit organik Universiti Atlântica , pentadbiran itu milik institusi masing-masing, EIA.- Pengajaran, Penyelidikan dan Pentadbiran SA yang diwujudkan pada tahun 1993 oleh sekumpulan profesor universiti, penyelidik, institusi kewangan, kumpulan syarikat institusi, perkhidmatan dan kajian, dan Perbandaran Oeiras, sehingga sehingga 2014 kekal sebagai pemegang saham utama.

Pada tahun 2002 dua kursus dua peringkat, dengan orientasi teknikal dan profesional, dalam Radiologi, dan dalam Analisa Klinikal dan Kesihatan Awam, bermula. Kursus Kejururawatan (2001), Terapi Fizikal (2001), Ucapan Terapi (2003) dan Kursus Pelengkap Latihan Kejururawatan (2002) juga telah diwujudkan.

Kursus-kursus Sekolah berusaha untuk menanggapi tuntutan pembentukan teknis-presi dan pada masa yang sama untuk memberikan pembentukan humanistik kepada pelajar dalam perspektif bersepadu dengan sains sosial dan tingkah laku.

Dari awal mereka mempunyai komponen amalan yang kuat dalam konteks profesional, melalui pengajaran dalam konteks klinikal, yang membawa sekolah untuk mewujudkan protokol kerjasama dengan hospital dan pusat kesihatan di rantau Lisbon.

Oleh kerana keperluan untuk menyesuaikan kursus ke evolusi saintifik dan teknologi bidang masing-masing, Terapi Pertuturan, Radiologi, Analisis Klinikal dan Kursus Kesihatan Awam telah dihentikan selepas tahun 2015, dan peringkat baru mula merumuskan semula bidang-bidang ini. kursus, mengikut garis panduan yang diberikan dalam masa yang ditetapkan oleh Jawatankuasa Penilaian A3es.

Pada bulan Julai 2017 ijazah baru dalam Osteopathy telah diakreditasi, yang mula beroperasi pada 2017-2018.

This school offers programs in:
  • Portugis

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Health Ijazah Sarjana Muda » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ijazah dalam Kejuruteraan Bahan

Campus Sepenuh masa October 2018 Portugal Barcarena

Ijazah dalam Kejuruteraan Bahan bertujuan untuk membentuk graduan berkualiti tinggi, yang tidak hanya akan memperlihatkan kepimpinan teknikal dan profesional, tetapi juga penyesuaian yang diperlukan dalam masyarakat yang sentiasa berubah. [+]

Penerangan Kursus

Ijazah dalam Kejuruteraan Bahan bertujuan untuk membentuk graduan berkualiti tinggi, yang tidak hanya akan memperlihatkan kepimpinan teknikal dan profesional, tetapi juga penyesuaian yang diperlukan dalam masyarakat yang sentiasa berubah.

Ijazah ini juga menyediakan kepakaran dalam bidang Bahan Komposit, yang akan menjadi asas bagi kitaran ke-2 Kejuruteraan Bahan untuk Aeronautik, dan akan membawa mereka kelebihan daya saing ke atas pelajar dari institusi pengajian tinggi lain. Inovasi dan Teknologi maju mencirikan Ijazah ini, sebagai tambahan kepada sambungan hebat kepada industri dan penyelidikan yang semakin meningkat.

Pelan Kajian ini merupakan perintis dalam pengajaran subjek praktikal, seperti pembaikan dan kitar semula bahan-bahan komposit, dan topik yang muncul, seperti salutan baru yang digunakan dalam aeronautik, permukaan bio-mimetik, graphene, dan lain-lain, dengan kuat komponen praktikal dan makmal.... [-]


Ijazah dalam Pemasaran dan Komunikasi Perniagaan

Campus Sepenuh masa October 2018 Portugal Barcarena

Ijazah dalam Pemasaran dan Komunikasi Perniagaan bertujuan untuk melatih para profesional yang berkelayakan dalam tiga bidang pengetahuan: Pemasaran, Komunikasi dan Pengurusan. Ia adalah satu-satunya kursus di rantau Lisbon yang menambah 3 bidang ini. Ia membolehkan pengetahuan yang lebih mendalam mengenai Pengurusan Pemasaran dan lebih banyak cawangan profesional (Pemasaran, Komunikasi, Pengurusan Pemasaran). [+]

Penerangan Kursus

Ijazah dalam Pemasaran dan Komunikasi Perniagaan bertujuan untuk melatih para profesional yang berkelayakan dalam tiga bidang pengetahuan: Pemasaran, Komunikasi dan Pengurusan. Ia adalah satu-satunya kursus di rantau Lisbon yang menambah 3 bidang ini. Ia membolehkan pengetahuan yang lebih mendalam mengenai Pengurusan Pemasaran dan lebih banyak cawangan profesional (Pemasaran, Komunikasi, Pengurusan Pemasaran).

Adalah bertujuan agar Kursus ini mempunyai komponen praktikal yang hebat, menggalakkan perkongsian pengalaman yang berterusan antara guru dan pelajar, berguna untuk organisasi sehari-hari. Fakulti mempunyai dua valensi: Universiti dan Syarikat. Ia tidak biasa bagi universiti untuk mempunyai ahli fakulti dengan doktor dan pada masa yang sama pengalaman profesional yang berkaitan. Ini membolehkan kelas sangat praktikal dan sesuai dengan realiti perniagaan.... [-]


Ijazah dalam Sistem Maklumat dan Teknologi

Campus Sepenuh masa Sambilan October 2018 Portugal Barcarena

Licenciatura dalam Sistem dan Teknologi Maklumat, di Atlântica , di Lisbon, adalah kursus yang sangat tertumpu kepada tiga tiang: teknologi, pengaturcaraan dan seminar. Lembaran teknologi dan pengaturcaraan adalah tradisional dalam kursus Pengkomputeran. Seminar, sebaliknya menawarkan peluang kepada pelajar Ijazah dalam Sistem Maklumat dan Teknologi untuk mendapatkan pengetahuan tentang topik semasa dalam bidang seperti Internet, Perdagangan Elektronik dan Kerajaan, Rangkaian Komputer, Pangkalan Data dan Sistem Pintar, antara lain. [+]

Penerangan Kursus

Licenciatura dalam Sistem dan Teknologi Maklumat, di Atlântica , di Lisbon, adalah kursus yang sangat tertumpu kepada tiga tiang: teknologi, pengaturcaraan dan seminar. Lembaran teknologi dan pengaturcaraan adalah tradisional dalam kursus Pengkomputeran. Seminar, sebaliknya menawarkan peluang kepada pelajar Ijazah dalam Sistem Maklumat dan Teknologi untuk mendapatkan pengetahuan tentang topik semasa dalam bidang seperti Internet, Perdagangan Elektronik dan Kerajaan, Rangkaian Komputer, Pangkalan Data dan Sistem Pintar, antara lain.

Kurikulum ijazah dalam Sistem Maklumat dan Teknologi disesuaikan dengan kurikulum antarabangsa yang disyorkan oleh Persatuan ACM untuk Mesin Pengkomputeran, salah satu persatuan profesional Sistem Maklumat dan Teknologi terbesar di dunia.... [-]


Ijazah Pengurusan

Campus Sepenuh masa October 2018 Portugal Barcarena

Kursus Pengurusan Atlântica bertujuan untuk melatih pakar-pakar yang berkelayakan tinggi dalam bidang Sains Perniagaan, ijazah yang membentangkan komponen organisasi yang luar biasa, yang berkaitan secara langsung dengan syarikat-syarikat, badan-badan Pusat, Tempatan, Serantau atau supranasional dan organisasi bukan kerajaan yang lain. [+]

penerangan kursus

Kursus Pengurusan Atlântica bertujuan untuk melatih pakar-pakar yang berkelayakan tinggi dalam bidang Sains Perniagaan, ijazah yang membentangkan komponen organisasi yang luar biasa, yang berkaitan secara langsung dengan syarikat-syarikat, badan-badan Pusat, Tempatan, Serantau atau supranasional dan organisasi bukan kerajaan yang lain.

Dalam latihan yang dibangunkan, Licenciatura menganggap pembangunan kecekapan dan objektif pembezaan berhubung dengan ijazah lain dalam Pengurusan, dalam konteks keperluan dan jangkaan semasa komuniti perniagaan nasional dan antarabangsa, termasuk dalam keseimbangan antara latihan pepejal dalam domain ekonomi dan kewangan, kepimpinan dan kerja berpasukan, analisis masalah di bawah perspektif yang berbeza dan dalam pelan yang berbeza, perancangan strategik, organisasi sumber dan kawalan keputusan.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Aeronautika

Campus Sepenuh masa October 2018 Portugal Barcarena

Ijazah tinggi sains dan pedagogi kualiti fakulti, dengan pengetahuan pepejal dalam bidang kejuruteraan bahan, mekanik dan aeronautik, akan menggalakkan pembelajaran yang kukuh dalam bidang pengetahuan dan kebolehan ini untuk menyelesaikan masalah dalam pelbagai aspek kejuruteraan aeronautiknya menggunakan baru bahan-bahan, teknologi baru dalam produk yang inovatif, terutama dalam industri aeronautik, mewujudkan profesional masa depan yang akan menunjukkan kepimpinan teknikal dan profesional, serba boleh dan keupayaan untuk bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin. [+]

penerangan kursus

Ijazah tinggi sains dan pedagogi kualiti fakulti, dengan pengetahuan pepejal dalam bidang kejuruteraan bahan, mekanik dan aeronautik, akan menggalakkan pembelajaran yang kukuh dalam bidang pengetahuan dan kebolehan ini untuk menyelesaikan masalah dalam pelbagai aspek kejuruteraan aeronautiknya menggunakan baru bahan-bahan, teknologi baru dalam produk yang inovatif, terutama dalam industri aeronautik, mewujudkan profesional masa depan yang akan menunjukkan kepimpinan teknikal dan profesional, serba boleh dan keupayaan untuk bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin.

Struktur kurikulum telah dibuat dengan mengambil kira konteks Eropah dan antarabangsa, untuk menjamin tawaran dan kualiti pendidikan yang sesuai dengan yang diamalkan di universiti kebangsaan dan antarabangsa yang terbaik. Ia telah diwujudkan untuk menyesuaikan diri dengan bidang profesional yang inovatif bahawa negara tidak mempunyai dan sedang mengalami pembangunan pesat, seperti latihan dalam bahan baru dan teknologi baru yang diperkenalkan dalam kursus ini bersama dengan pengetahuan asas yang diperlukan di kawasan aeronautik, kawasan yang sangat penting untuk menanggapi keperluan pembangunan perindustrian masyarakat Portugis.... [-]