Baca keterangan rasmi

Warsaw Film School - 15 tahun dalam filem dan inovasi

WarsawFS102

Warsaw Film School ditubuhkan pada tahun 2004 oleh pengarah filem Poland, pengeluar dan penulis skrip Maciej Slesicki dan salah seorang pelakon yang paling popular di negara ini, Boguslaw Linda - protagonis thespian filem lepas "Andika" Wajda.

Akademi ini adalah sebuah institusi filem yang unik, salah satu daripada tiga di negara ini untuk memberikan diploma BA dan satu-satunya sekolah artistik di bawah naungan Kementerian Kebudayaan untuk mempunyai BA Pengajian Antarabangsa dalam bahasa Inggeris.

Berpusat di ibukota Poland, Warsaw Film School berada di pusat pusat pendidikan film, yang juga termasuk sekolah tinggi yang berprofil tinggi, sekolah menengah, kolej kejuruan, panggung seni pawagam Kino Elektronik, dan sebuah syarikat produksi.

Pensyarah Warsaw Film School seperti Krzysztof Zanussi dan pencipta Anugerah Akademik Bartosz Konopka adalah antara pencipta filem dan media yang paling terkenal di Poland dan antarabangsa. Pada tahun 2010 Warsaw Film School berpindah ke kampus yang baru, dengan kapasiti 2,600 meter persegi, menawarkan ruang untuk pawagam filem dan fotografi, bilik gelap, kemudahan pasca produksi dan studio bunyi mewah.

Graduan kami Dorota Kobiela telah dicalonkan untuk The Oscars 2018 untuk "Loving Vincent". Ini adalah penamaan Oscar kedua yang boleh dibanggakan oleh graduan Sekolah kami. Yang pertama diberikan pada tahun 2015 kepada Tomasz Śliwiński untuk Subjek Pendek Dokumentari "Kutukan Kita".

Warsaw Film School terletak di tengah-tengah Poland, sebuah negara yang menghasilkan kira-kira 60 filem ciri setiap tahun dan terlibat dalam 20 hingga 30 projek pengeluaran bersama antarabangsa setiap tahun. Kami berpejabat di tengah-tengah pasaran audiovisual yang membangun secara dinamik, dengan tradisi filem yang kuat dan lampiran ikhlas untuk filem sebagai ungkapan peribadi dan politik.

Warsaw Film School menganjurkan pelbagai acara pendidikan, seni, dan profesional, termasuk Fiesta Fiesta - festival perayaan terbuka sepenuhnya di Eropah yang ditujukan kepada seni penulisan untuk skrin. Setiap tahun beratus-ratus profesional berkumpul selama seminggu kelas tuan, bengkel, sesi pitching dan acara sosial. Senarai tetamu khas termasuk Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion dan pemenang Sundance 2016 dari Israel - Elite Zexer.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Warsaw Film School

Kursus BA ini meneroka banyak cara di mana ahli sinematografi mengambil bahagian dalam proses kolaboratif untuk menerjemahkan skrin paparan menjadi filem yang bermakna da ... [+]

PEMULIHAN untuk Tahun Akademik 2019-2020Tempoh kedua dari 1 Ogos 2019 hingga 31 Ogos 2019Program pendidikan inovatif

Warsaw Film School telah melancarkan kursus BA Filem dan Multimedia BA yang unik, yang menjadi sangat popular di kalangan pelajar asing. Program inovatif untuk pengkhususan baru kami dalam Sinematografi dan Post-production adalah berdasarkan pengetahuan dan pengalaman ahli multimedia bertaraf dunia, serta pembuat film, pencipta aktif.

Pelajar akan diberi peluang untuk menggunakan peralatan terkemuka di pasaran.

Semua kelas akan diadakan dalam bahasa Inggeris di bilik bengkel yang disesuaikan, studio, mengatur set filem di Warsaw Film School .

Semua program yang ditawarkan oleh WFS sentiasa dikaji semula dan dikemas kini, oleh itu responsif kepada perubahan dalam persekitaran pengeluaran dinamik. Kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan tahap kedudukan kami dalam peringkat pembuatan filem antarabangsa terima kasih kepada perkembangan pesat dan kreativiti kami.... [-]

Poland Warsaw
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Warsaw Film School

Program Pengajaran Filem 3 tahun ini menggabungkan teori akademik dengan kemahiran praktikal untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang komprehensif yang mereka p ... [+]

PEMULIHAN untuk Tahun Akademik 2019-2020Tempoh kedua dari 1 Ogos 2019 hingga 31 Ogos 2019Program pendidikan inovatif

Warsaw Film School telah melancarkan kursus BA Filem dan Multimedia BA yang unik, yang menjadi sangat popular di kalangan pelajar asing. Program inovatif untuk pengkhususan baru kami dalam Pengajaran Filem dan Permainan Video adalah berdasarkan pengetahuan dan pengalaman pakar kelas dunia multimedia, serta pembuat filem aktif, pencipta, dan pengeluar permainan video.

Pelajar akan diberi peluang untuk menggunakan peralatan terkemuka di pasaran.

Semua kelas akan diadakan dalam bahasa Inggeris di bilik bengkel yang disesuaikan, studio, mengatur set filem di Warsaw Film School .... [-]

Poland Warsaw
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Warsaw Film School
7 gen. Zajączka st.

Warsaw, Masovian Voivodeship, 01-518 PL