Baca keterangan rasmi

WSPA - yang tertua di Lublin!

Kolej Perusahaan dan Pentadbiran Universiti di Lublin (WSPA) ditubuhkan pada tahun 1998 sebagai institusi pendidikan tinggi swasta yang melancarkan program pengajian pertama "Pengurusan Syarikat" dengan 415 pelajar yang dimasukkan ke tahun pertama. Pada tahun akademik tahun 1999/2000 berikut, Kolej Universiti sudah lebih daripada 1 400 pelajar.

Kolej Perusahaan dan Pentadbiran Universiti beroperasi atas dasar kebenaran yang diberikan oleh Menteri Pendidikan Nasional dan menurut Akta Pengajian Tinggi pada 27 Julai 2005 (Jurnal Undang-undang No. 164, perkara 1365, sebagaimana yang dipinda) dan peraturan perundangan dikeluarkan mengikut Akta, dan juga berdasarkan Statut. Sekolah ini diawasi oleh Pengasas dan menteri yang berkompeten untuk pendidikan tinggi, mengikut Akta Pengajian Tinggi.

Misi Kolej Universiti adalah untuk mengajar para pelajar untuk kreatif, mengembangkan karier mereka dan membantu mereka untuk mencari tempat mereka sendiri di dunia globalisasi. WSPA membangunkan kecekapan pelajar antarabangsa dan interkultur melalui penciptaan persekitaran antarabangsa di Universiti dan melalui pergerakan pelajar dan fakulti antarabangsa. Kolej Universiti bekerjasama rapat dengan sebilangan besar universiti dan kolej, kolej, persatuan, syarikat dan institusi pasaran buruh Eropah dan bukan Eropah.

WSPA mempunyai pengalaman dalam projek-projek yang dibiayai oleh Dana Struktural EU dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat- Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Lawatan Lawatan, STF. Sejak tahun 2007 WSPA telah memenangi dua puluh geran yang disokong oleh Dana Struktural EU berjumlah hampir 8 juta EUR, 200 000 EUR dari Dana Beasiswa dan Latihan, pendanaan LLP-Erasmus dan Erasmus berjumlah 1 juta EUR. WSPA diberikan Anugerah Pemimpin Universiti dan gelaran Pemandu Mobiliti dalam projek-projek yang dibiayai oleh Dana Norway. WSPA memenangi tempat pertama dalam kategori Latihan Terbesar untuk Kakitangan di EEA Grants- Norway Grants di Poland.

Pendidikan praktikal adalah keutamaan WSPA (latihan, penempatan, perniagaan dan pentadbiran awam, pengamal sebagai ahli fakulti). Kaedah mengajar termasuk pengajaran dalam kumpulan kecil, tutorial, pendekatan tangan, projek individu dan kumpulan, projek komuniti. WSPA menawarkan pelbagai peluang untuk pelajar: mobiliti pendek dan jangka panjang antarabangsa, Pejabat Kerjaya, magang, projek kerja dan peletakan dalam rakan perniagaan tempatan dan serantau, Pelajar Kerajaan, pameran pekerjaan dua kali, inkubator perniagaan untuk pelajar. Sekolah ini juga mengekalkan hubungan rapat dengan komuniti perniagaan tempatan dan serantau.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

WSPA University College of Enterprise and Administration

Sebagai graduan Jurnalisme dan Komunikasi Sosial, anda akan bersedia untuk bekerja sebagai wartawan, wartawan atau editor; untuk menggunakan alat komunikasi rangkaian; pe ... [+]

Mengenai program

Sebagai graduan Jurnalisme dan Komunikasi Sosial, anda akan bersedia untuk bekerja sebagai wartawan, wartawan atau editor; untuk menggunakan alat komunikasi rangkaian; pengumpulan, penyuntingan dan pemilihan berita; mewujudkan laporan radio dan dokumentari TV; montaj; serta untuk kempen politik dan pengiklanan yang terkemuka! Kami menawarkan pengajian sepenuh masa dan sambilan.

Kami akan menyediakan anda untuk bekerja di:televisyen awam dan komersial,meja berita dalam media massa,akhbar tempatan atau seluruh negara,pasukan editorial portal web,agensi perhubungan awam,agensi artistik,agensi pengiklanan,rumah media,institusi dan organisasi yang menjaga hubungan dengan med... [-]
Poland Lublin
Oktober 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
WSPA University College of Enterprise and Administration

Sebagai lulusan Pengurusan, anda akan bersedia untuk pengurusan proses dan usaha dalam organisasi perniagaan dan pentadbiran. Anda akan memperoleh kemahiran menyelesaikan ... [+]

Mengenai program

Sebagai lulusan Pengurusan, anda akan bersedia untuk pengurusan proses dan usaha dalam organisasi perniagaan dan pentadbiran. Anda akan memperoleh kemahiran menyelesaikan masalah seperti dalam merancang proses dan sistem pengurusan baru dan menyusun semula yang sedia ada. Anda akan dilengkapi untuk organisasi dan pengurusan projek, kualiti, inovasi dan prosedur logistik. Lebih-lebih lagi, anda akan dapat menggunakan sistem komputer yang menyokong proses membuat keputusan.

Sebagai graduan, anda akan mempunyai kemahiran organisasi dan pengurusan kewangan. Program studi, dengan kursus dalam keusahawanan, pengurusan sumber manusia, rundingan dan pemasaran, akan membantu anda menjalankan perniagaan anda sendiri. Kami menawarkan pengajian sepenuh masa dan sambilan.... [-]

Poland Lublin
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu