Baca keterangan rasmi

Universiti Sains Gunaan di Wałcz adalah institusi pendidikan yang lebih tinggi, yang ditubuhkan pada 1 Julai 2004. Sejak itu, profesional telah mendapat pendidikan di sini.

PWSZ dalam Wałcz menawarkan program kejuruteraan selama 6 atau 7 semester sepenuh masa dan di luar sekolah ini Sarjana Muda dan. Terdapat program-program berikut dijalankan kami boleh menawarkan kerjasama dalam: Program tujuh semester Sarjana Muda dalam bidang Pengurusan dan Kejuruteraan Pengeluaran, dengan empat istimewa untuk dipilih:

 1. logistik industri
 2. Pengaturcaraan untuk peralatan mesin dan alat-alat teknologi
 3. Pengurusan sistem pengeluaran automatik

A enam semester program Pedagogi Sarjana Muda menawarkan empat istimewa:

 1. pedagogi dengan awal - pendidikan sekolah memberi tumpuan kepada mendidik guru-guru prasekolah yang bersepadu atau pendidikan rendah,
 2. pendidikan awal dan pedagogi khas - menyediakan pendidik dapat bekerja dengan kanak-kanak dengan gangguan perkembangan atau berisiko upaya.
 3. pedagogi kanak-kanak dan penjagaan belia dan semula sosialisasi memberi tumpuan kepada mendidik pekerja sosial mampu untuk berurusan dengan remaja sukar dan juvana,
 4. pedagogi penjagaan warga tua dan geragogy (eldergogy) tertumpu kepada mendidik pekerja sosial mampu untuk berurusan dengan semua kesukaran hidup dan kerumitan mengenai warga tua

A enam semester program Sarjana Muda Pendidikan Jasmani menawarkan dua hidangan istimewa:

 1. keselamatan peribadi dan perlindungan harta
 2. pengajaran pendidikan jasmani dengan pengkhususan tambahan dalam latihan pemulihan.

A enam semester program Sarjana Muda Kewangan dan Perakaunan menawarkan hidangan istimewa:

 1. Perbankan
 2. e-Finance
 3. pengurusan pentadbiran awam
 4. Perakaunan untuk pengurus

A enam semester program Sarjana Muda Teknologi Maklumat untuk Perniagaan dan Pentadbiran menawarkan hidangan istimewa:

 1. Internet Technologies
 2. sistem IT untuk pengurusan

A enam semester Pentadbiran program Sarjana Muda menawarkan hidangan istimewa:

 1. pentadbiran kerajaan tempatan
 2. Pentadbiran untuk keselamatan awam dan negara

MAKLUMAT TAMBAHAN

PWSZ dalam Wałcz telah membangun secara dinamik dari awal lagi dan, walaupun "zaman muda", telah menjadi sebuah institusi pendidikan tinggi di rantau ini. kakitangan kami datang dari universiti ternama dan kolej dari seluruh Poland. Kolej ini terletak di dua kompleks bangunan; sebuah bangunan neo-gothic dari awal abad ke-20, dan bekas berek tentera tersebar di kawasan seluas 4,6586 hektar. pejabat rektor, pejabat pihak berkuasa lain dan pejabat pentadbiran, serta makmal komputer, beberapa bilik kuliah dan aula yang terletak di, bangunan neo-gothic yang bersejarah. Kebanyakan kelas dan kuliah kerap diadakan di bekas berek tentera, yang telah dimodenkan dan disesuaikan untuk tujuan pengajaran. Bilik-bilik kelas dan kuliah adalah standard yang tinggi dan dilengkapi dengan kemudahan berkualiti tinggi multimedia. Sebagai kualiti pengajaran adalah keutamaan di PWSZ dalam Wałcz, makmal dan kelas diajar dalam kumpulan kecil dan dengan menggunakan teknik moden.

Sumber-sumber Perpustakaan Utama adalah terbuka kepada pelajar dan kakitangan. Semua bahan Perpustakaan terkandung dalam katalog dalam talian. Terdapat Kerjaya Office serta Kesatuan Pelajar dan saintifik Kumpulan Pelajar yang beroperasi di sekolah. Pelajar-pelajar boleh membangunkan nafsu dan kepentingan mereka. Dalam kajian mereka juga memperoleh kemahiran praktikal melalui penyertaan dalam program latihan dan perantisan. Sepanjang kajian perhatian dibayar kepada kedua-dua pengetahuan dan praktikal kemahiran teori, terima kasih kepada yang, graduan kami dicari oleh majikan.

PWSZ mengambil bahagian dalam Eropah Pembelajaran Sepanjang Hayat Program Erasmus; dan pada tahun 2007 ia telah diberikan Kad Erasmus.

Semua gred dan kredit yang diterima sepanjang pengajian di PWSZ dalam Wałcz ditukar kepada ECTS (European Sistem Pemindahan Kredit) mata, terima kasih kepada yang ada kemungkinan pertukaran pelajar dengan universiti rakan kongsi dan sekolah.

pendidikan berkualiti adalah keutamaan di PWSZ, yang menjadikan ia sekolah untuk orang bercita-cita tinggi, tekun dan berbakat. Kami memastikan standard pendidikan yang tinggi dan membolehkan mencapai matlamat tertentu. Majors dan kepakaran di PWSZ dalam Wałcz memudah mengejar kerjaya yang berjaya di tempat kerja yang menarik di Poland dan di luar negara. Terdapat asrama disediakan untuk pelajar; dan, terima kasih kepada Kerjaya Office, kita juga boleh menawarkan dewan swasta.

Penempatan

Bandar Wałcz terletak berhampiran dengan sempadan Poland-Jerman (150 km.) Dan dilintasi oleh jalan perhubungan utama; dari lintasan sempadan di Szczecin dan Świnoujście ke Bydgoszcz, Warsaw dan furtherto sempadan timur (route10) dari lintasan sempadan dalam Swiecko dan Slubice (Frankfurt) untuk Gdańsk, Elbląg dan seterusnya ke Kaliningrad (Laluan 22) dari Silesia, Poznań untuk Kołobrzeg dan Koszalin ( laluan 178) Wałcz yang terletak di tengah-tengah Wałeckie Lake Kabupaten (Pojezierze Wałeckie), kawasan yang indah 150 tasik ini. Bandar itu sendiri terletak di antara dua tasik, dengan tasik kecil tambahan berselerak di sekitar. Wałcz dikelilingi oleh subur, hutan purba dengan beberapa monumen alam semula jadi. Seluruh Lake District adalah di bawah perlindungan ekologi.

pelancongan, kemudahan rekreasi dan alam sekitar bandar menjadikannya tempat yang sempurna untuk pencinta alam semula jadi dan orang yang aktif. Wałcz berseronok menyediakan keadaan yang ideal untuk sebarang bentuk aktiviti pelancongan; berjalan kaki, berbasikal, menunggang kuda, belayar atau berkanu.

The Sports Central Centre - Sukan Olimpik Preparation Centre terletak di bandar ini. Atlet dari seluruh negara datang ke sini untuk perhimpunan sukan. pelajar PWSZ juga mengamalkan di Pusat Sukan Pusat.

Wałcz
Program diajar dalam:
 • Poland

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University of Applied Sciences in Wałcz

Siswazah akan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan beliau mengambil pengajaran dan pendidikan, menggalakkan tingkah laku pro-kesihatan, merancang ... [+]

Arah Pendidikan Jasmani

Kajian kitaran pertama dalam bidang Pendidikan Jasmani selama 3 tahun terakhir (6 semester) dan berakhir dengan mendapatkan tajuk profesional licencjat. Bergantung pada keistimewaan yang dipilih, graduan akan disediakan, antara lain untuk bekerja sebagai guru pendidikan jasmani atau jurulatih bola sepak.

Siswazah akan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan beliau mengambil pengajaran dan pendidikan, menggalakkan tingkah laku pro-kesihatan, merancang dan menyusun aktiviti fizikal dalam kumpulan sosial serta dengan pelanggan individu.

Bergantung pada keistimewaan yang dipilih, para pelajar mengambil beberapa latihan, antara lain: di sekolah, kelab sukan, pusat sukan dan rekreasi atau sebahagiannya dalam bentuk sukarelawan (misalnya seperti pada tahun 2014 - menyertai Kejohanan Dunia Bola Tampar Lelaki) .... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Applied Sciences in Wałcz

Dalam bidang Teknologi Maklumat dalam Perniagaan dan Pentadbiran, para pelajar memperoleh pengetahuan dalam bidang sains komputer dalam pengurusan, keselamatan dan pentad ... [+]

Bidang Teknologi Maklumat dalam Perniagaan dan Pentadbiran

Dalam bidang Teknologi Maklumat dalam Perniagaan dan Pentadbiran, para pelajar memperoleh pengetahuan dalam bidang sains komputer dalam pengurusan, keselamatan dan pentadbiran awam yang luas. Sebagai tambahan kepada pengetahuan ekonomi umum, kajian akan menyediakan graduan dengan kemahiran praktikal menggunakan alat IT untuk menyokong proses pentadbiran dan perniagaan.

Pelajar secara bebas boleh membuat perisian baru menggunakan bahasa pengaturcaraan moden, pangkalan data reka bentuk, menggunakan teknologi maklumat moden dalam bidang e-perniagaan, mengambil bahagian dalam pelaksanaan projek IT dan menguruskannya, mengambil bahagian dalam proses pengurusan bantuan komputer. Semasa kajian, kami menyediakan pelajar untuk peperiksaan pakar dalam bidang Teknologi Maklumat mengikut piawaian CISCO: CCNA, CCNP. Kelebihan kajian adalah proses pendidikan praktikal yang dilaksanakan untuk keperluan para tentera profesional.... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Applied Sciences in Wałcz

Dalam bidang Kewangan dan Perakaunan, pelajar memperoleh pengetahuan teori dan praktikal dalam bidang kewangan dan perakaunan serta fungsi institusi kewangan dan insurans ... [+]

Kewangan dan Perakaunan

Dalam bidang Kewangan dan Perakaunan, pelajar memperoleh pengetahuan teori dan praktikal dalam bidang kewangan dan perakaunan serta fungsi institusi kewangan dan insurans serta bank. Tujuan kajian ini adalah untuk menyediakan pelajar secara profesional untuk keperluan pasaran buruh. Pelajar berkenalan dengan fungsi sistem dalam bidang kewangan dan perakaunan serta fungsi entiti perniagaan dan institusi kewangan.

Mereka mendapat kecekapan dalam menyelenggara sistem ini dan membuat keputusan kewangan. Mereka mendapat keupayaan untuk menganalisis dan meramal fenomena ekonomi asas dan kedudukan ekonomi dan kewangan unit-unit ekonomi. Dalam proses pendidikan, kami memberi perhatian khusus untuk mewujudkan kebebasan dan tanggungjawab, yang sangat dihargai di kalangan majikan dan perlu dalam menjalankan perniagaan anda sendiri.... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Applied Sciences in Wałcz

W ramach kierunku Pedagogika, Który integruje nauki społeczne i humanistyczne, przygotowywana berseloroh wykwalifikowana kadra pedagogów i nauczycieli, którzy beda także ... [+]

Kierunek Pedagogika

W ramach kierunku Pedagogika, Który integruje nauki społeczne i humanistyczne, przygotowywana berseloroh wykwalifikowana kadra pedagogów i nauczycieli, którzy beda także animatorami życia społecznego, kultury - jej upowszechniania i rozwijania w środowisku społecznym. Przyczynia się lakukan kreowania nowych elit i liderów Społecznych. Kierunek przygotowuje melakukan pracy z osobami w różnym wieku (dzieci, młodzież, dorośli, ludzie starsi), jak też o zróżnicowanych potrzebach, spełniając społeczne oczekiwania oraz wskazując na wartość odmienności, yang także humanistyczne znaczenie wsparcia osob słabszych i wymagających specjalnych działań edukacyjnych. Poprzez indywidualizację, przyjazną Atmosfere i pomoc materialna, stwarza dogodne warunki melakukan młodzieży studiowania dla i dorosłych, zwłaszcza tych, dla których dostęp melakukan wielkich ośrodków akademickich berseloroh utrudniony lub niemożliwy.... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Applied Sciences in Wałcz

Dalam pasaran buruh semasa, terdapat permintaan untuk pekerja dengan piawaian kemahiran kejuruteraan baru. Institut kami, sebagai tindak balas kepada permintaan pasaran b ... [+]

Pengurusan Arah dan Kejuruteraan Pengeluaran

Dalam pasaran buruh semasa, terdapat permintaan untuk pekerja dengan piawaian kemahiran kejuruteraan baru. Institut kami, sebagai tindak balas kepada permintaan pasaran buruh, mendidik pakar dalam pengurusan dan kejuruteraan pengeluaran. Pengetahuan mengenai pengurusan sahaja tidak mencukupi. Syarikat memerlukan orang yang mempunyai pendidikan yang menggabungkan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dengan pengetahuan mengenai keseluruhan kitaran pengeluaran produk atau perkhidmatan. Majikan mencari kakitangan yang biasa dengan spesifik industri tertentu, dapat menganalisis sumber maklumat, menyelesaikan masalah dalam bidang teknologi pengeluaran. Graduan kami adalah orang yang mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan masalah dalam pengurusan dan kejuruteraan pengeluaran dengan bantuan sistem komputer.... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Applied Sciences in Wałcz

Premis asas kursus Pentadbiran adalah sinergi pengetahuan, kemahiran dan kompetensi, yang datang dari pelbagai disiplin, dan perlu memainkan peranan profesional dan sosia ... [+]

Pentadbiran Arah

Premis asas kursus Pentadbiran adalah sinergi pengetahuan, kemahiran dan kompetensi, yang datang dari pelbagai disiplin, dan perlu memainkan peranan profesional dan sosial yang aktif dalam kerja dalam struktur pentadbiran kerajaan dan pentadbiran kerajaan, dalam struktur yang mewujudkan dan menyokong keusahawanan dan aktiviti sosial, serta menjalankan tugas dalam bidang keselamatan dan perlindungan pesanan awam.

Keistimewaan yang dijalankan sepanjang kursus:

Pentadbiran kerajaan tempatanPentadbiran keselamatan

Terdapat dalam latihan alternatif (kajian dwi percuma pada sebelah petang dan versi Sabtu).

Pelajar dan siswazah dalam semua bidang pengajian mempunyai peluang untuk memperolehi kelayakan pedagogi, melayakkan mereka mengajar di semua jenis sekolah, mengikut undang-undang yang berkenaan.... [-]

Poland Walcz
Oktober 2019
Poland
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu