University of Warsaw, Faculty of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Warsaw

Universiti Warsaw (UW), yang ditubuhkan pada tahun 1816, adalah universiti terbaik dan pusat penyelidikan terkemuka di Poland. Tahap penyelidikan saintifik yang tinggi, hubungannya dengan pendidikan pelajar dan kepelbagaian dan daya tarik pengajaran kami menentukan kedudukan Universiti di seluruh dunia dan di seluruh dunia. University of Warsaw disenaraikan di antara 4% dari Universiti-universiti Kelas Dunia dan diiktiraf oleh kedudukan antarabangsa yang berprestij seperti Peringkat Akademik Universiti Dunia (Peringkat AKA Shanghai), QS Top Universities, Times Higher Education World Rankings University dan CHE Excellence Group 2010 (subjek: kimia, fizik).

UW mendidik lebih 61,300 pelajar. Ia menggunakan lebih daripada 6,300 orang, termasuk 3,280 guru akademik. Pada masa ini, terdapat 20 fakulti dan 30 unit lain, termasuk Pusat Teknologi Baru, Pusat Penyelidikan dan Teknologi Preclinikal dan Pusat Pemindahan Teknologi Universiti. Universiti ini adalah anggota 70 konsortium dan rangkaian saintifik dan berkolaborasi dengan 1,000 institusi asing, termasuk 420 perkongsian dalam sempadan lebih daripada 1,100 perjanjian Erasmus dan 240 rakan dari 52 negara dalam sempadan perjanjian universiti dalam kerjasama langsung.

UW menawarkan kajian sarjana, siswazah dan pascasiswazah, menganjurkan sekolah musim panas dan kursus vokasional, memulakan program interdisipliner dan memperkenalkan teknik pengajaran baru. Tawaran kami disesuaikan dengan keperluan dunia yang berubah dan cabaran dan kerumitan pasaran buruh. Para ulama kami sering menerima anugerah dan memenangi pertandingan untuk geran penyelidikan. Pelajar UW berpendidikan tinggi dan sangat kompetitif, memenangi banyak pertandingan dan kejohanan. Pembangunan saintifik dan vokasional pelajar kami disokong oleh pejabat, organisasi, dan kerjasama yang sesuai dengan pelbagai institusi. Syarikat-syarikat kebangsaan dan antarabangsa sangat menghargai graduan kami, di antaranya anda boleh menemui banyak orang yang terkenal, usahawan yang berjaya dan sarjana dan penulis yang diiktiraf, termasuk hadiah Nobel Prize.

Lokasi

Warsaw

Alamat
University of Warsaw
Krakowskie Przedmieście 26/28

00-927 Warsaw, Mazowieckie Masovian, Poland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami