Baca keterangan rasmi

Konsortium Paris Seine adalah hasil dari undang-undang kebangsaan Julai 2013 mengenai pendidikan tinggi dan penyelidikan Perancis. Matlamat undang-undang ini adalah untuk menyelaraskan tawaran latihan dan strategi penyelidikan institusi pengajian tinggi di sesuatu wilayah dengan menyatukan sumber antara universiti, sekolah, dan institusi penyelidikan untuk menjadi hub penyelidikan dan inovasi pendidikan tinggi. Konsortium Paris Seine adalah salah satu daripada 26 hub jenis ini di Perancis, dan menyatukan 15 institusi pengajian tinggi. Ia mempunyai status undang-undang dan bertindak sebagai inkubator projek inter-institusi.

Konsortium Paris Seine adalah pemain utama dalam: berkongsi pengetahuan, terima kasih kepada spektrum disiplin yang mengagumkan, program lintas kurikulum dan unit penyelidikan peringkat tinggi yang terkenal di peringkat antarabangsa, • pembangunan strategik kawasan wilayah melalui sumbangan tegas kepada R

Konsortium Paris Seine mengumpulkan:

• 37,000 pelajar, di mana 12% adalah pelajar asing

• 2,700 profesor dan penyelidik

• 39 pusat penyelidikan

• 500 pelajar PhD

• 150 projek penyelidikan antarabangsa

• kampus antarabangsa

• 196 program akademik, yang mana 99 adalah diploma berganda

• 755 perkongsian antarabangsa akademik dan penyelidikan di seluruh dunia

Inisiatif Paris Seine yang diketuai oleh 4 Institusi: Universiti Cergy-Pontoise, Sekolah Perniagaan ESSEC, EISTI, Kejuruteraan Teknologi Maklumat Scholl dan ENSEA, Sekolah Kejuruteraan Elektronik telah dianugerahkan pada bulan Mac 2017 oleh panggilan Perancis (IDEX / I-SITE) untuk universiti penyelidikan dunia yang baru muncul. Projek ini merupakan landasan projek transformatif yang mendalam untuk merasionalisasi pendidikan tinggi di Cergy dengan mendefinisikan sempadan institusi berdasarkan misi dan bukannya undang-undang perundangan.

Program diajar dalam:
  • English
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University Paris Seine

Sains data, keselamatan siber, kejuruteraan ekonomi dan kewangan, kecerdasan buatan, teknologi kuantum ... adalah semua cabaran hebat yang dihadapi oleh syarikat hari ini ... [+]

Sains data, keselamatan siber, kejuruteraan ekonomi dan kewangan, kecerdasan buatan, teknologi kuantum ... adalah semua cabaran hebat yang dihadapi oleh syarikat hari ini dan memerlukan kemahiran baru dan tajam.

University Paris Seine telah membangunkan program standard tinggi empat tahun yang memenuhi permintaan dunia yang kini berubah: Sarjana Muda Antarabangsa.

Kursus Sarjana Muda diajar secara eksklusif dalam Bahasa Inggeris, yang membentuk pelajar untuk bidang kepakaran baru serta untuk kerjaya masa depan mereka.

Program empat tahun yang progresif, disesuaikan dan terbuka

Pelajaran asas dominan dalam dua tahun pertama kursus untuk membina asas saintifik yang kukuh. Anda juga bebas untuk memilih menyelam modul yang lebih dalam sepadan dengan pelan kerjaya anda. Tahun tiga dan empat fokus pada modul yang selaras dengan pilihan anda. Persidangan dan bengkel menyentuh isu kontemporari utama untuk memperdalam pengetahuan dan memahami dunia dan kerumitannya.... [-]

Perancis Paris
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

University of Cergy

Alamat
33 boulevard du Port Cergy-Pontoise
95011 Paris, Île-de-France, Perancis
Website