Baca keterangan rasmi

Kedge Business School adalah sekolah perniagaan Perancis yang menonjol dengan 4 kampus di Perancis (Paris, Bordeaux, Marseilles, dan Toulon), 2 di China (Shanghai dan Suzhou), 1 di Dakar, Senegal, dan 3 kampus rakan kongsi (Avignon, Bastia, Bayonne).

Kedge dalam nombor

Masyarakat KEDGE BS terdiri daripada 12,000 pelajar (25% daripadanya pelajar antarabangsa), 196 profesor tetap (44% daripadanya adalah antarabangsa), 300 rakan akademik antarabangsa dan 54,000 alumni di seluruh dunia.

Program Latihan

KEDGE BS menawarkan portfolio 31 program pengurusan dan reka bentuk untuk pelajar dan profesional industri. Ia juga menyediakan program pendidikan tersuai untuk perniagaan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Program latihan Kedge:

 • Program pengurusan am
 • Program reka bentuk
 • Persediaan untuk DCG (bersamaan dengan ijazah sarjana muda) dan DSCG (bersamaan dengan ijazah sarjana) dalam akauntan
 • Program pembelajaran berputar putaran
 • Program Pakar: Kursus MSc dan Sarjana Mampan
 • Program latihan intra- dan antara syarikat
 • MBA Eksekutif

Penyelidikan

Guru-penyelidik di Kedge menyumbang kepada kemajuan pengetahuan dalam pengurusan melalui penyelidikan asas dan aplikasi. Mereka berada di belakang pengeluaran penerbitan, kerja, persidangan dan banyak lagi yang meletakkan sekolah di tempat ke-2 untuk penyelidikan dalam kedudukan Sekolah Perniagaan Perancis.

Sekolah ini diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan pengurusan yang dijalankan di kawasan yang diliputi oleh pusat kecemerlangan dan spesialisasinya.

Pusat kecemerlangan

 • Pemasaran
 • CSR
 • Rantaian bekalan

Kepakaran

 • Wain
 • Pengurusan Kesihatan
 • Industri Kreatif
 • Inovasi
 • Kewangan dipertimbangkan semula

Penyelidikan yang muncul dari sekolah menyumbang kepada pengukuhan kualiti pengajarannya, prestasi syarikat dan badan awam, dan peningkatan pengetahuan dalam komuniti pengurusan akademik.

Pengiktirafan

MBA Eksekutif yang ditawarkan oleh Kedge Business School menjadi ke-33 dalam ranking Financial Business School 'Peringkat Dunia dan ke-22 di dunia. Kedge Business School adalah AACSB, EQUIS dan AMBA yang diiktiraf, diiktiraf dan diluluskan oleh kerajaan Perancis, dan ahli Conférence des Grandes Ecoles di Perancis.

Kampus

 • Bordeaux

Kampus Bordeaux baru telah direka untuk menjadi ruang hidup. Menyebarkan lebih dari 35,000 m2, ia mempunyai ruang kerja dan bilik berdedikasi, dan kawasan sukan dan bersantai.

 • Marseille

Kedge Business School terus melabur dalam sumber logistik yang besar, baik dari segi infrastruktur pendidikan dan sumber teknologi yang canggih.

 • Paris

Pada tahun 2015, kumpulan ini mewujudkan sebuah pertubuhan baru di arondisemen ke-9 di Paris, sebuah hab yang aktif di mana pelajar, staf pengajar dan perniagaan dapat bertemu, bertukar dan berinteraksi.

 • Toulon

Semasa sedang dalam pembinaan, kampus baru KEDGE BS Toulon akan bersedia untuk mengalu-alukan pelajarnya musim luruh akan datang.

 • Suzhou

Pembukaan kampus Suzhou pada tahun 2010 adalah sebahagian daripada dasar yang berterusan pada tahun 2003 untuk membangunkan aktiviti kami di China.

 • Shanghai

Kampus utama terletak di daerah Xuhui Shanghai dan merupakan rumah kepada beberapa institusi pendidikan. Bangunan-bangunan tersebut menunjukkan gabungan pengaruh seni bina Amerika dengan gaya Cina.

 • Dakar

KEDGE BS telah ditempatkan di Dakar sejak 2008. Pelajar kampus Dakar mendapat manfaat daripada inovasi pendidikan dan kepakaran KEDGE BS.

Komitmen kami

Seluruh masyarakat KEDGE BS: tenaga pengajar, pasukan pentadbiran dan pelajar sama-sama menyokong arahan yang diperlukan berkaitan dengan komitmen tanggungjawab sosial sekolah.

Apa yang menjadikan KEDGE BS tersendiri, yang menjadikan Sekolah sebagai pemain kunci dalam pembangunan mampan dan CSR, adalah pendekatan virus yang menggabungkan kecemerlangan dengan konsistensi.

Ia bukan semata-mata untuk menambah amalan teladan (kursus induk, pusat penyelidikan), tetapi melaksanakan tindakan konsisten merentas penyelidikan, pengajaran, pengurusan sosial dan alam sekitar kampus dan tadbir urusnya.

Melalui komitmennya dan rangkaian pakarnya, Sekolah menyumbang kepada pembangunan pendidikan tinggi melalui lensa CSR.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Kedge Business School

BBA Antarabangsa adalah program Sarjana Kedge Business School Antarabangsa dari Kedge Business School , yang menawarkan pelajar minimum 2 tahun ke luar negara dan 1 tahun ... [+]

2 tahun di Perancis, 2 tahun di luar negara

BBA Antarabangsa adalah program Sarjana Kedge Business School Antarabangsa dari Kedge Business School , yang menawarkan pelajar minimum 2 tahun ke luar negara dan 1 tahun pengalaman profesional.

Dengan 120 rakan akademik yang cemerlang dan pelbagai lagu, program ini memungkinkan anda untuk membangunkan kaliber yang benar-benar global.

Anda akan membangunkan CV yang kuat yang akan menarik para perekrut antarabangsa dan pelbagai budaya dan memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk calon antarabangsa di dunia perniagaan.

Kampus Marseille:

Terletak di taman nasional Calanques, kampus Luminy menempatkan senibina moden dalam persekitaran semula jadi. Ia berjarak 20 minit dari pusat bandar dengan bas, dan beberapa kilometer dari Cassis. Marseille adalah salah satu bandar paling cerah di Perancis dengan 300 hari cahaya matahari setiap tahun. Kampus Luminy menjangkau hampir 15,000 m², menyediakan kemudahan dan kelengkapan pengajaran yang paling inovatif.... [-]

Perancis Marseille
Sept. 2019
English,Perancis
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Kedge Business School
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Perancis
Alamat
Kedge Business School
Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis
Alamat
Kedge Business School
Paris, Île-de-France, Perancis
Alamat
Kedge Business School
Toulon, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis
Alamat
Kedge Business School
Suzhou, Jiangsu, China
Alamat
Kedge Business School
Shanghai, Shanghai, China
Alamat
Kedge Business School
Dakar, Dakar Region, Senegal