INSEAD

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami membawa bersama orang, budaya, dan idea untuk membangunkan pemimpin yang bertanggungjawab yang mengubah perniagaan dan masyarakat.

INSEAD telah menjadi pemimpin global dalam pendidikan dan penyelidikan perniagaan selama enam dekad. Kami melancarkan MBA tahun pertama di dunia di Fontainebleau, Perancis pada tahun 1959. Pada tahun 2000, kami membuka Kampus Asia di Singapura dan menjadi sekolah perniagaan pertama dengan kampus di dua benua. Kampus Timur Tengah kami di Abu Dhabi dibuka pada 2010 dengan tumpuan inovasi. San Francisco Hub di Amerika Utara adalah usaha terbaru kami, ruang untuk menjalin hubungan dan membina 60 tahun kecemerlangan.

  • 167 ahli fakulti terkenal dari 42 negara
  • 1,300 pelajar setahun dalam MBA, EMBA, ijazah Sarjana dan Ph.D. program
  • 11,000 eksekutif setiap tahun mengikuti program Pendidikan Eksekutif INSEAD
  • 60,000 alumni dalam rangkaian global yang merangkumi 175 negara

Misi kita

INSEAD menyatukan orang, budaya, dan idea untuk membangunkan pemimpin yang bertanggungjawab yang mengubah perniagaan dan masyarakat.

Sekolah Perniagaan untuk Dunia

Sebagai salah satu sekolah perniagaan lepasan terkemuka dan terbesar di dunia, INSEAD menawarkan para peserta pengalaman pendidikan yang benar-benar global. Dengan lokasi di Eropah (Perancis), Asia (Singapura), Timur Tengah (Abu Dhabi) dan Amerika Utara (San Francisco) dan persekutuan dengan institusi terkemuka, pendidikan perniagaan INSEAD dan penyelidikan merangkumi dunia. Ahli-ahli fakulti kami yang terkenal dari 41 negara menginspirasi lebih daripada 1,300 pelajar dalam ijazah dan Ph.D. program. Di samping itu, lebih daripada 11,000 eksekutif menyertai program pendidikan eksekutif INSEAD setiap tahun.

Nilai Pengasas kami

Kepelbagaian sebagai sumber pembelajaran dan pengayaan

Kami bebas daripada sebarang budaya dominan atau dogma yang lazim; kami terbuka kepada, dan menghormati, pandangan lain; kita belajar melalui pertukaran idea dan pengalaman.

Kemerdekaan sebagai prinsip tadbir urus

Kami percaya kebebasan intelektual dan bersifat autonomi dalam proses perancangan, institusi dan akademik kami serta proses membuat keputusan.

Rigor dan relevan dalam pengajaran dan penyelidikan

Kami menggalakkan kepelbagaian dalam kaedah penyelidikan dan pengajaran tanpa pemikiran atau metodologi sekolah tunggal; perkara penting adalah keteguhan dan impak terhadap pengurusan sebagai disiplin akademik, amalan perniagaan, dan di dalam kelas.

Mendekati masyarakat perniagaan antarabangsa

Kami bekerjasama dengan komuniti perniagaan antarabangsa untuk meneroka dan menyebarkan pengetahuan pengurusan; kami percaya dalam peranan perniagaan sebagai daya upaya untuk meningkatkan kehidupan rakyat.

Semangat keusahawanan

Kami bersedia untuk mencuba dan membuat inovasi; kami bersedia mengambil risiko dan menguruskan keputusan tindakan kami.

Nilai Pengasas

Kepelbagaian

Memanfaatkan kepelbagaian untuk membakar inovasi dan kreativiti

Kepercayaan Perniagaan

Memperkasakan pemimpin secara global untuk esok yang lebih baik

Semangat keusahawanan

Bold, inovatif dan bersedia untuk mengambil risiko

Rigor dan Relevance

Pengajaran yang berkesan dan penyelidikan yang ketat yang menangani cabaran terbesar di dunia

Kemerdekaan

Agile, berani dan responsif terhadap perubahan global128266_AsiaCampus.png

Perikatan

The INSEAD -Wharton Alliance

Dilancarkan pada tahun 2001, Perikatan antara Sekolah Wharton dan INSEAD menggabungkan sumber dan kepakaran dua pemimpin dunia dalam pendidikan pengurusan untuk memanfaatkan MBA, EMBA dan Ph.D. pelajar, dan peserta Pendidikan Eksekutif.

Perikatan ini juga menyokong pertukaran fakulti, penyelidikan dan pembangunan, dan aktiviti alumni. Melalui INSEAD -Warton Center untuk Penyelidikan dan Pendidikan Global, fakulti dari kedua-dua sekolah membina kerjasama yang kuat untuk penyelidikan dan pembangunan program global dan kurikulum.

Perkongsian dengan Universiti Tsinghua

Digelar sebagai salah satu sekolah perniagaan terbaik di China, Sekolah Ekonomi dan Pengurusan (SEM) di Universiti Tsinghua yang berprestij yang bersekutu dengan INSEAD untuk mewujudkan Tsinghua INSEAD Executive MBA.

Kepakaran unik, warisan budaya, dan tempat dalam masyarakat Cina melengkapi kepakaran INSEAD dalam pengurusan antarabangsa. Perkongsian itu juga termasuk pertukaran fakulti, kerjasama penyelidikan, dan program bersama dalam Pendidikan Eksekutif.

INSEAD -Sorbonne Université Partnership

INSEAD berbangga menjadi ahli pendiri Sorbonne Université, sebuah entiti penyelidikan dan pendidikan tinggi yang berusaha untuk mewujudkan sebuah universiti peringkat tinggi.

Program Sijil Asas Perniagaan dari INSEAD bertujuan untuk pelajar yang mencari latihan khusus dalam pengurusan perniagaan untuk melengkapkan tahap LLM atau latihan Sarjana.

Kampus

INSEAD Campus Eropah

Kampus INSEAD Europe terletak di pinggir Hutan Fontainebleau dan hanya membuang batu dari pusat bandar. Ia terletak mudah dicapai dari semua lapangan terbang utama dan sistem rel yang menghubungkan Paris dengan seluruh dunia.

Kampus INSEAD Asia

Kampus INSEAD Asia terletak di sudut Ayer Rajah Avenue dan North Buona Vista Road di daerah Knowledge Hub di Singapura. Lokasi yang selesa di sekolah ini adalah 15 minit dari daerah kewangan dan 30 minit dari Lapangan Terbang Changi.

INSEAD Timur Tengah Kampus

Menggariskan lebih 50 tahun pengalaman di bidang pendidikan dan penyelidikan perniagaan di Eropah dan Asia, pada tahun 2007 INSEAD memperkuat kehadirannya di Timur Tengah dengan kampus di Abu Dhabi. INSEAD komited untuk membangunkan pendidikan perniagaan dan membawa idea pengurusan yang lebih maju dan amalan perniagaan di seluruh dunia ke rantau ini. Kampus Abu Dhabi semasa dirasmikan pada bulan Jun 2010 di bawah naungan Yang Mulia Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Putera Mahkota Abu Dhabi dan Timbalan Komander Tertinggi Angkatan Bersenjata UAE.

Hub INSEAD San Francisco

Sebagai salah satu sekolah perniagaan lepasan terkemuka dan terbesar di dunia, INSEAD menyatukan orang, budaya, dan idea untuk membangunkan pemimpin yang bertanggungjawab yang mengubah perniagaan dan masyarakat. Penyelidikan, pengajaran, dan perkongsian kami mencerminkan perspektif global dan kepelbagaian budaya.

Lokasi

Fontainebleau

Alamat
INSEAD Boulevard de Constance
77305

77300 Fontainebleau, Île-de-France, Perancis

Singapura

Alamat
INSEAD 1 Ayer Rajah Avenue
138676

Singapura, Singapura

Abu Dhabi

Alamat
INSEAD Al Khatem Tower, 29th and 30th floor
ADGM Square, Al Maryah Island

Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

San Francisco

Alamat
224 Townsend St
San Francisco, California, Amerika Syarikat