Baca keterangan rasmi

mengenai Whitecliffe

Whitecliffe merupakan Arts bebas dan sekolah Design pilihan, melahirkan graduan yang berkualiti tinggi dan membentuk rakyat kreatif yang luar biasa.

Whitecliffe menyediakan pengalaman pendidikan kehidupan-mengubah dalam seni dan reka bentuk melalui pengajaran dan penyelidikan, mendidik pelajar untuk membentuk budaya melalui amalan dan kajian kritikal dalam seni. Dibina pada asas kecemerlangan, inovasi dan komitmen untuk kepelbagaian, Whitecliffe menyediakan pelajar untuk kerja-kerja kreatif sepanjang hayat dan penglibatan dengan komuniti mereka. Whitecliffe bertujuan untuk memupuk penghakiman estetik, pengetahuan profesional, kemahiran kerjasama dan kepakaran teknikal dalam semua graduan.

nilai-nilai teras Whitecliffe telah dibangunkan melalui kerja-kerja yang dilakukan fakulti, pelajar, alumni dan kakitangan. Pada Whitecliffe kami percaya bahawa idea-idea dan ekspresi tidak dapat dipisahkan. Komitmen kami untuk pelbagai media, proses dan metodologi menyokong kepercayaan kami bahawa graduan kita menjadi pemimpin dalam bidang masing-masing melalui gabungan kritikal membuat dan berfikir. Melalui kritikan yang ketat, perbahasan bijak dan saling menghormati, graduan mendapat kemahiran sepanjang hayat mereka perlu membentuk komuniti mereka.

Selamat datang ke Whitecliffe

Whitecliffe College of Arts and Design ditubuhkan pada tahun 1982 dan terletak di Auckland, adalah seorang pakar yang memenangi anugerah dalam seni tinggi dan pendidikan reka bentuk.

Semua kelayakan yang diberikan oleh Whitecliffe adalah New Zealand Lembaga Kelayakan diluluskan. kampus yang luas, selamat dan moden terletak di Parnell, yang terletak dalam jarak beberapa minit dari Central Auckland.

program peringkat antarabangsa yang diiktiraf di peringkat Sijil, Ijazah, tahap Diploma Lepasan Ijazah dan Sarjana ditawarkan dalam ARTS FINE, PHOTO MEDIA, FASHION DESIGN, DESIGN GRAPHIC, PENGURUSAN SENI DAN ARTS THERAPY.

Whitecliffe menganjurkan program kontemporari dan relevan di peringkat antarabangsa yang diajar dengan mengamalkan artis, pereka, pendidik dan penyelidik. Pelajar membina pemikiran, penyelidikan, komunikasi dan kemahiran persembahan kreatif dan kritis, dan terdedah kepada seni kontemporari dan reka bentuk dunia melalui pameran, latihan, tetamu antarabangsa dan profesional industri. Independence, kreativiti dan pengambilan risiko amat digalakkan dalam program Whitecliffe dari sijil ke peringkat pascasiswazah.

graduan Whitecliffe begitu teliti, pemikir kreatif dengan kemahiran yang luas dan tahap yang tinggi dalam industri kemahiran teknikal standard. Mereka mencipta ungkapan visual yang kuat dan menarik idea-idea mereka, adalah pemimpin dalam industri kreatif, dan membentuk budaya kontemporari.

Mengapa memilih Whitecliffe?

Whitecliffe adalah Art School New Zealand Pilihan Pertama

Whitecliffe adalah seni dan reka bentuk institusi pengajian tinggi yang paling berprestij di New Zealand. Whitecliffe secara meluas dilihat sebagai SCHOOL ART PILIHAN PERTAMA oleh pelajar New Zealand dan guru-guru sekolah menengah.

Pelajar antarabangsa di Whitecliffe mendapat manfaat daripada belajar bersama yang terbaik pelajar New Zealand.

Whitecliffe dibiayai oleh kerajaan

Whitecliffe diiktiraf dan dibiayai oleh Kerajaan New Zealand.

Whitecliffe ialah New Zealand dimiliki dan dikendalikan

Whitecliffe telah ditubuhkan pada tahun 1982 dan hanya milik persendirian, ijazah yang memberikan seni dan reka bentuk institusi di New Zealand iaitu New Zealand dimiliki.

Whitecliffe adalah memenangi anugerah seni pakar dan sekolah reka bentuk di mana pelajar, graduan dan fakulti memenangi pelbagai anugerah kebangsaan dan antarabangsa komen termasuk:

  • Eden Arts Art Schools Anugerah Top sebagai sekolah seni bahagian secara konsisten dalam Auckland sejak anugerah itu ditubuhkan pada tahun 2011.
  • Siswazah Australasian TAHUN - Design Fashion
  • Siswazah Australasian TAHUN - Komunikasi Visual
  • id Emerging Designer
  • Anugerah Best
  • AgIdeas

pembelajaran pelajar-lead yang mengiktiraf kepelbagaian

Sijil Foundation Whitecliffe dan Program Ijazah Sarjana Muda Seni Halus adalah berdasarkan kepada pendekatan unik berpusatkan pelajar yang mengiktiraf dan memupuk pelbagai keperluan dan nafsu setiap pelajar. Pelajar didedahkan dengan gabungan media baru dan konsep kontemporari manakala membina pengetahuan bahan-bahan tradisional, kemahiran dan sikap.

Program Whitecliffe

Whitecliffe menawarkan pelbagai program yang direka untuk memenuhi aspirasi kreatif pelajar. pintu masuk juga direka agar sesuai dengan pengalaman pelajar dan latar belakang pendidikan.

Nilai pendidikan kreatif

Kreativiti memerlukan gabungan imaginasi, fokus dan fleksibiliti. Semakin, graduan seni halus menerima pengiktirafan sebagai pemikir kreatif dan pembuat yang berjaya boleh menyesuaikan diri dengan banyak industri dan peranan melalui menggunakan kemahiran yang boleh dipindahkan mereka terakru dalam seni mereka atau program ijazah reka bentuk.

kajian akademik dan penyelidikan

kemahiran penyelesaian masalah dan jawapan kreatif ditekankan dan digalakkan. Serta membangunkan lagi bakat kreatif individu, pelajar belajar pemikiran, penyelidikan, komunikasi dan kemahiran persembahan kritikal. Kajian disokong di setiap peringkat dengan kursus amalan teori dan profesional.

Persediaan untuk Creative Industries

Falsafah yang menyokong program sarjana muda adalah untuk menggabungkan kemahiran penyelidikan kreatif dengan kesedaran pepejal keperluan awam dan profesional profesion seni visual.

seni yang luas dan kemahiran reka bentuk menyokong setiap jabatan

program ijazah Whitecliffe diajar dalam konteks seni dan reka bentuk sekolah dan Sarjana Muda Seni Halus supaya mana pelajar utama yang pernah memilih mereka akan mempunyai lukisan, lukisan dan reka bentuk kemahiran.

Ruang Studio

saiz kelas praktikal kecil bermakna pensyarah dan pelajar berinteraksi secara peribadi setiap hari. pelajar BFA dari Tahun 2 dan ke atas disediakan dengan ruang kerja peribadi atau studio dan mempunyai akses kepada kampus Whitecliffe tujuh hari seminggu.

BFA termasuk program keusahawanan

Whitecliffe menyediakan asas profesional yang menyeluruh dalam bidang seperti perniagaan, pemasaran dan etika yang memaksimumkan pemerolehan kemahiran dipindah dan kerjaya selepas kajian pencapaian untuk pelajar kami. Falsafah yang menyokong program sarjana muda adalah untuk menggabungkan kemahiran penyelidikan kreatif dengan kesedaran pepejal keperluan awam dan profesional profesion seni visual.

Latihan

Pelajar didedahkan kepada seni kontemporari dan reka bentuk dunia melalui pameran, tetamu antarabangsa, profesional industri, pertandingan dan latihan wajib di Tahun 3.

Falsafah yang menyokong program sarjana muda adalah untuk menggabungkan kemahiran penyelidikan kreatif dengan kesedaran pepejal keperluan awam dan profesional profesion seni visual.

Central Lokasi Kampus

Whiteliffe terletak di Parnell, Auckland. Kampus ini terletak 2 kilometer dari tengah-tengah pusat perniagaan dan oleh itu dekat dengan semua kemudahan yang ditawarkan oleh indah Auckland - terbesar, dan bandar yang paling kosmopolitan New Zealand.

Whitecliffe ialah Kategori Satu Institusi

New Zealand mempunyai reputasi antarabangsa yang ditubuhkan untuk pendidikan berkualiti tinggi dan untuk semakan yang ketat pembekal Pendidikan oleh Lembaga Kelayakan New Zealand (NZQA) NZQA amat yakin dengan prestasi pendidikan Whitecliffe dan telah dianugerahkan Whitecliffe penggredan tertinggi Kategori One.

Kursus tinggi Kadar Siap

Whitecliffe tamat kursus dan lulus kadar purata 80% yang tertinggi bagi mana-mana seni dan program reka bentuk di New Zealand. Whitecliffe mempunyai kadar kejayaan 90% dengan penempatan pekerjaan untuk pelajar reka bentuk yang berjaya menamatkan pengajian dengan kelayakan lanjutan (Sarjana Muda Seni Halus)

Sokongan Pelajar Antarabangsa

Whitecliffe mempunyai rekod yang menyokong Pelajar antarabangsa untuk yang Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua. Penulisan akademik dan sokongan penyelidikan boleh didapati di setiap peringkat melalui The Bahasa Inggeris untuk tujuan akademik program (EAP) yang direka khusus untuk membantu pelajar dengan seni dan bahasa akademik dan penulisan esei. Program ini satu-satu adalah terbuka kepada semua pelajar yang memerlukannya. Ia tidak termasuk dalam yuran pengajian sebagai komponen standard kursus ini tetapi dibuat disediakan dengan bayaran tambahan sebanyak $ 700 setiap tahun.

pelbagai latar belakang

Pelajar antarabangsa di Whitecliffe datang dari lebih daripada lima belas negara termasuk China, Kanada, England, India, Jepun, Korea, New Caledonia, Kepulauan Pasifik, Rusia, Amerika Syarikat dan Vietnam, Whitecliffe fakulti dan kakitangan juga diambil daripada pelbagai latar belakang, seperti Jepun , China, India, United Kingdom, Kepulauan Pasifik, Afrika Selatan dan Eropah.

Etnik bernilai Whitecliffe dan pelajar digalakkan untuk rujukan warisan budaya mereka dalam seni dan reka bentuk kerja mereka.

kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa

Seperti lain-lain seni swasta yang dihormati dan institusi reka bentuk di seluruh dunia seperti Royal College of Arts di London, Institut Seni di Chicago, Pratt Institute dan Parsons di New York City, The Otis School of Art and Design di Los Angeles, dan Rhode Island School of Design semua kelayakan Whitecliffe diberikan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Pathways kajian Antarabangsa lanjut

Whitecliffe mempunyai reputasi antarabangsa dihormati untuk program sarjana muda dan pasca siswazah dan telah ditubuhkan laluan dan mengkaji urusan di luar negara untuk Pengajian Tinggi dengan beberapa universiti terkemuka di luar negara. Sekolah yang berikut termasuk Otis College of Arts and Design, Los Angeles, Universiti Negeri Pennsylvania, Universiti Negeri Montclair - New Jersey, The University of Michigan, The University of North Dakota, Texas Christian University - Fort Worth dan Universiti Negeri Valdosta - South Georgia.

Whitecliffe ialah Art and Design Institusi berdedikasi

Sebagai Whitecliffe adalah sebuah institusi seni yang berdedikasi dan reka bentuk, semua pembiayaan diarahkan kepada seni dan program reka bentuk, untuk kemudahan kampus dan untuk faedah semua pelajar.

Sebagai perbandingan dengan Institusi lebih besar dan Universiti dengan program ijazah berganda tidak ada keperluan untuk jabatan untuk bertanding bagi sebahagian yang berbeza-beza pembiayaan.

kemudahan Whitecliffe

The Whitecliffe perpustakaan dan penyelidikan sumber-sumber yang khusus disasarkan untuk menyokong pelajar yang belajar seni dan reka bentuk. Setelah pelajar telah memasukkan Tahun 2 daripada BFA mereka akan diperuntukkan ruang kawasan kerja / studio individu tertentu untuk tempoh tahun akademik. Pelajar mempunyai akses kepada studio pada waktu malam dan pada hujung minggu. Bangunan-bangunan kampus adalah selamat dan akses dikawal oleh kad sapu.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Whitecliffe College of Arts & Design

graduan Whitecliffe Photo Media begitu teliti, dari segi teknikal mahir dan kreatif imej pembuat. Mereka mempunyai pemahaman yang baik mengenai piawaian industri dan keya ... [+]

Sarjana Muda Photo Media

graduan Whitecliffe Photo Media begitu teliti, dari segi teknikal mahir dan kreatif imej pembuat. Mereka mempunyai pemahaman yang baik mengenai piawaian industri dan keyakinan yang kuat dalam keupayaan mereka untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam persekitaran kontemporari.

Photography dan lain-lain media berdasarkan kanta adalah penting kepada amalan banyak artis popular kontemporari 'di peringkat nasional dan antarabangsa. Utama Photo Media di Whitecliffe College memberi tumpuan kepada kedua-dua pembelajaran teknikal dan konsep agar pelajar dapat melibatkan diri sepenuhnya dengan sederhana yang mencabar ini. Program ini komited untuk memahami kedua-dua analog dan digital media serta penglibatan dengan sejarah seni fotografi dan pemikiran kritikal kontemporari.... [-]

New Zealand Auckland
Mac 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Whitecliffe College of Arts & Design

Whitecliffe Seni Halus graduan mencipta ungkapan visual menarik dan berkuasa idea mereka. Dengan memahami dan di dalam bidang yang sentiasa berkembang seni visual, mereka ... [+]

Sarjana Muda Seni Halus

Whitecliffe Seni Halus graduan mencipta ungkapan visual menarik dan berkuasa idea mereka. Dengan memahami dan di dalam bidang yang sentiasa berkembang seni visual, mereka belajar untuk menyesuaikan diri dengan cepat, berfikir secara kritis, dan menerajui dalam membentuk budaya kontemporari.

Pembangunan amalan seni mampan melalui pelbagai media kreatif adalah asas kajian Seni Halus di Whitecliffe. Pelajar meneroka bahan-bahan, teknik dan pendekatan tradisional dan kontemporari berhubung dengan projek-projek mereka. pemahaman setiap pelajar isu-isu teori dan visual dibangunkan dan mencabar dalam usaha untuk membantu mereka meletakkan kerja mereka berhubung dengan seni negara dan antarabangsa yang berkaitan.... [-]

New Zealand Auckland
Mac 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Whitecliffe College of Arts & Design

graduan Whitecliffe Fashion Design berfikir secara kreatif, mengambil risiko, dan mempunyai tahap yang tinggi dalam industri kemahiran teknikal standard. Mereka adalah in ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Seni Halus di Design Fashion

graduan Whitecliffe Fashion Design berfikir secara kreatif, mengambil risiko, dan mempunyai tahap yang tinggi dalam industri kemahiran teknikal standard. Mereka adalah inovator dengan wawasan peribadi yang membina kerjaya sebagai profesional yang sangat dihormati dalam industri fesyen.

Fashion Design adalah media yang berpengaruh dan kreatif yang menawarkan satu cara yang dinamik bersuara peribadi. Fesyen adalah cepat untuk bertindak balas terhadap peristiwa sosio-ekonomi dan budaya global dan merupakan kebimbangan kontemporari pereka dan pemakai, serta menyediakan dialog antara masa lalu dan masa kini.

The Whitecliffe Fashion Design utama menggalakkan pelajar untuk mencabar sempadan tradisi fesyen dan untuk memupuk kreativiti mereka semasa membangunkan tahap uji kaji dan kemahiran teknikal.... [-]

New Zealand Auckland
Mac 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Whitecliffe College of Arts & Design

graduan Whitecliffe Graphic Design berfikir pengamal dengan pemahaman kedua-dua amalan kontemporari dan mitos tradisional bidang Rekabentuk Grafik. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Seni Halus di Design Graphic

graduan Whitecliffe Graphic Design berfikir pengamal dengan pemahaman kedua-dua amalan kontemporari dan mitos tradisional bidang Rekabentuk Grafik. kemahiran teknikal yang menawan bermakna mereka dilengkapi dengan baik untuk meneroka dan menyuarakan pelbagai jenis hasil visual untuk projek-projek reka bentuk, menjadikan mereka sangat dicari oleh industri.

Program Whitecliffe menyediakan pelajar untuk kerjaya sepanjang hayat dalam Reka Bentuk Grafik, suatu industri yang menawarkan pelbagai kreatif dan komersial possibilities.Your majalah kegemaran, buku-buku yang indah, peta fungsi dan sistem papan tanda, kredit filem, jenama syarikat terkini dan pembungkusan - di mana-mana anda menghidupkan, anda melihat kerja-kerja seorang pereka grafik. Pelajar-pelajar kita meneroka bagaimana untuk menyampaikan mesej visual kepada dunia - untuk menggunakan kemahiran konseptual dan visual mereka untuk memberitahu, memujuk dan mendidik. pelajar Whitecliffe juga menamatkan pengajian dengan pelbagai kemahiran teknikal supaya mereka dilengkapi dengan baik untuk meneroka dan menyuarakan pelbagai jenis hasil visual untuk projek-projek reka bentuk, menjadikan mereka sangat dicari oleh industri.... [-]

New Zealand Auckland
Mac 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu