Baca keterangan rasmi

UNIVERSITI COLIMA

Kenyataan Misi

Misi Universiti Colima, sebagai sosial, awam, dan organisasi autonomi, adalah untuk menyumbang kepada perubahan masyarakat melalui pendidikan yang komprehensif pelajar sekolah tinggi, profesional, ahli-ahli sains dan pencipta kecemerlangan, dan untuk menggalakkan secara aktif penciptaan , permohonan, pemeliharaan, dan penyebaran pengetahuan saintifik, pembangunan teknologi, dan manifestasi seni halus dan budaya, dalam rangka kerja ketelusan institusi dan akauntabiliti tepat pada masanya.

pernyataan wawasan ke arah 2030

Pada 2030, Universiti Colima adalah sebuah institusi yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai salah satu universiti terbaik di negara ini akibat daripada kualiti dan relevan, yang memenuhi tanggungjawab sosialnya dengan sistematik dan kreatif yang menyumbang kepada sama, demokratik, dan mampan pembangunan negeri, negara dan dunia.

nilai institusi

Nilai-nilai dan prinsip-prinsip yang memberi makna kepada kehidupan institusi kami adalah kebebasan, kesaksamaan, sikap kritikal dan kerjasama, semangat kemanusiaan dan demokrasi, toleransi, tanggungjawab, menghormati, kejujuran, dan etika.

PENGALAMAN ANTARABANGSA

Universiti Colima ditubuhkan pada 1940. Ia mempunyai penduduk akademik 27, 005 pelajar (13.814 sekolah menengah, 12, 670 bujang dan 521 lepasan ijazah) dan 2,186 profesor (745 sekolah tinggi, 1, 441 sarjana muda dan lepasan ijazah). Ia menawarkan 66 program sarjana muda dan 37 program ijazah. Sekretariat Pendidikan Kerajaan Mexico, yang dikenali sebagai SEP, memperakui kualiti tinggi daripada program Universiti Colima setiap tahun.

dasar pengantarabangsaan

Pada masa ini, Universiti bekerja dengan pelan institusi yang berkualiti. dasar pengantarabangsaan bertujuan sedang dilakukan dengan penyediaan profesor dan pelajar untuk memahami, kerja, sumbangan, dan wujud bersama-sama berjaya dalam masyarakat pengetahuan, serta dalam tetapan pelbagai budaya.

Universiti adalah ahli organisasi yang utama matlamat adalah kerjasama akademik dan yang menggalakkan kecekapan antarabangsa, antara budaya dan global yang memberikan kita peluang untuk membantu pelajar meningkatkan profil profesional mereka.

Itulah sebabnya, Universiti Colima adalah ahli Persatuan Kebangsaan Universiti dan Institusi Pengajian Tinggi-Education (ANUIES), Persatuan Mexico untuk Pendidikan Antarabangsa (AMPEI), Konsortium untuk Amerika Utara Pengajian Tinggi Kerjasama (CONAHEC), Inter -American University Organization (OUI), Persatuan Antarabangsa Universiti (IAU), University Mobility di Asia dan Pasifik (UMAP), Kesatuan Universiti Amerika Latin dan Caribbean (UDUAL), Higher Education Space Bersama (ECOES) , Persatuan Universiti Ibero-Amerika untuk Pengajian Siswazah (AUIP), Conférence des Recteurs et des Principaux des universites du Québec (CREPUQ), Rangkaian Universiti dengan perniagaan oleh sektor Amerika Latin, Caribbean dan Eropah (REDUE-ALCUE).

perjanjian

Kami telah menandatangani perjanjian 434 akademik dan saintifik-kerjasama dengan pelbagai institusi yang lebih tinggi pendidikan, selain daripada mereka yang dikaitkan dengan rakan-rakan institusi kami dalam rangkaian. institusi rakan kongsi kami adalah tempat di 36 negara: Republik Argentina, Austria, Bulgaria, Brazil, Kanada, Chile, Republik Czech, Denmark, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Malaysia, Norway, Panama, Republik Rakyat China, Peru, Plurinational Negeri Bolivia, Puerto Rico, Republic of Colombia, Republik Costa Rica, Republik Cuba, Republik Ecuador, Republik El Salvador, Republik India, Republik Korea, Romania, Rusia, Sepanyol, Sweden, Taiwan, Thailand, Turki, United Kingdom, Amerika Syarikat, dan Uruguay.

Program bahasa asing

program bahasa asing kita adalah terbuka kepada pelajar tempatan dan asing yang mungkin terlibat di dalam kelas pelbagai budaya dengan cara yang sama mereka akan mencari persekitaran semula jadi mereka dalam kerjaya mereka, sebaik sahaja mereka menamatkan pengajian. program bahasa kami membolehkan pelajar untuk mengamalkan, mendengar, bercakap, dan menulis dalam persekitaran pelajar yang menyerupai tempat kejadian sebuah sekolah di luar negara. Kursus-kursus adalah Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Cina, Jepun, Portugis, Náhuatl dan Korea.

Produk kerjasama antarabangsa

kaedah pengajaran

Akademik kerjasama telah membolehkan kami untuk membuat pembaharuan pendidikan, sekurang-kurangnya dalam bidang sains kesihatan dan seni bina. Pembelajaran Sejak tahun 1999, Universiti mula memindahkan daripada pendidikan tradisional kepada pendekatan berpusatkan pelajar dengan melaksanakan Berasaskan Projek, Masalah-Based Learning (PBL) dan Small-Group Pembelajaran (SGL), yang juga telah dilaksanakan di beberapa kawasan kajian lain dalam institusi kami. Usaha-usaha ini telah menyokong pembangunan autonomi pembelajaran, penggunaan ICT, kemahiran menyelesaikan masalah, dan kerjasama melalui kerja berpasukan, di samping pembelajaran bahasa kedua.

program dwi-ijazah

Universiti Colima kini menawarkan 17 program dwi-ijazah, sebagai pilihan pendidikan antarabangsa di peringkat sarjana muda dan sarjana. Bidang program ialah: Ekonomi, Pelancongan, Pemasaran, Perniagaan Antarabangsa, Perdagangan Luar Negeri, Perhubungan Awam, Kejuruteraan Ocean, Reka Bentuk Perindustrian, Undang-undang, Psikologi, Sains Komputer dan Sains Kimia dengan institusi rakan kongsi yang terletak di Perancis, Thailand, United Syarikat, Panama, Chile, Colombia, Jerman, Sepanyol, dan Itali.

Networks akademik dan projek-projek bersama antarabangsa dalam kerjasama

ahli fakulti menjalankan aktiviti bersama dengan Rangkaian Akademik dan Projek Kerjasama Antarabangsa dengan rakan-rakan mereka di lebih daripada 126 institusi berasaskan di 46 negara. Kami mempunyai 52 projek penyelidikan kerjasama antarabangsa dan bekerja di 64 rangkaian akademik antarabangsa. Proses dan hasil yang terhasil daripada usaha ini diterbitkan bersama dalam jurnal antarabangsa.

Kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perniagaan Antarabangsa dan sebuah sekolah persediaan dwibahasa kini adalah dua pilihan program Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa. Selain itu, 69 kursus-kursus lain yang diajar dalam bahasa Inggeris yang ditawarkan dalam 10 program akademik biasa dalam bidang Pemasaran, Bahasa Asing, Ekonomi, Pelancongan, Sains dan Kejuruteraan Mekanikal dan Elektrik. Calon boleh bertanya tentang kursus-kursus ini sebelum menghantar borang permohonan.

Universiti Colima adalah di Negeri Colima, di pantai barat Mexico dan menghadap ke Lautan Pasifik. mercu tanda yang paling menonjol Colima adalah gunung berapi yang: Volcano Neraka dan Volcano Nevado (salji), yang menyelaraskan dengan kawasan luar Colima ini.

Colima adalah juga nama ibu kota. modal Colima adalah tempat bagi bahagian terbesar daripada penduduk negeri ini, dan ia terkenal dengan adat resam, dipelihara dan berubah sepanjang masa. Antara adat ini adalah pengeluaran gula-gula dan minuman tempatan yang biasa, seperti tuba, tejuino, ponche dan tepache.

Program diajar dalam:
  • English
  • Spanish (Mexican)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University Of Colima

Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan mempunyai kompetensi untuk mengurus dan mengarahkan organisasi yang berdedikasi kepada operasi pelancongan dengan skop serantau, keban ... [+]

Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan mempunyai kompetensi untuk mengurus dan mengarahkan organisasi yang berdedikasi kepada operasi pelancongan dengan skop serantau, kebangsaan dan antarabangsa, melalui perkhidmatan, perancangan berkesan, kepimpinan dan kerja kolaboratif, serta dapat menjana projek pelancongan yang menguntungkan dengan cara yang mampan, dengan mengenal pasti sumber semula jadi dan kebudayaan, berkesan dan berpotensi bahawa wilayah mempunyai; semua disokong oleh penyelidikan, penggunaan pemasaran dan teknologi terkini, dengan rasa tanggungjawab sosial.

Bidang kerja

Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan boleh mengamalkan profesion dalam bidang berikut:

Syarikat hosting.Syarikat makanan dan minuman.Syarikat pelanconganPelancongan syarikat alam, budaya, kesihatan dan sukan.Syarikat-syarikat Kongres dan konvensyen.Taman tema.Pengendali perkhidmatan pelancong secara umum.Agensi-agensi kerajaan yang bertanggungjawab untuk aktiviti pelancongan, di peringkat persekutuan, negeri dan perbandaran.Syarikat perundingan dan penasihat.Pertubuhan pelancongan rasmi dan bukan kerajaan.Pusat penyelidikan pelancongan.Profil penyertaan... [-]
Mexico Colima
Permintaan Maklumat
Spanish (Mexican)
Sepenuh masa
9 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of Colima

Sarjana Muda dalam Sains Alam Sekitar dan Pengurusan Risiko mempunyai pengetahuan teori praktikal dalam spektrum sains dan sains sosial yang luas, yang membolehkan anda m ... [+]

Sarjana Muda dalam Sains Alam Sekitar dan Pengurusan Risiko mempunyai pengetahuan teori praktikal dalam spektrum sains dan sains sosial yang luas, yang membolehkan anda menilai impak alam sekitar dari sebarang senario dan memahami proses yang terlibat dalam keadaan faktor risiko seperti faktor geologi, meteorologi, sosial, ekonomi, teknologi, budaya dan politik. Beliau juga mempunyai keupayaan untuk mengetahui mekanisme hubungan antara aktiviti manusia dengan alam sekitar, yang membolehkannya bersenam dengan penghakiman kritikal dan komitmen sosial tanggungjawab untuk menganalisis proses fenomena alam yang campur tangan dalam bencana. Ia adalah kreatif dan humanistik, wajah dan pendekatan secara holistik dan dengan etika profesional proses, risiko, atau bencana alam sekitar, meningkatkan nisbah kos-manfaat pembangunan sosial.... [-]

Mexico Colima
Permintaan Maklumat
Spanish (Mexican)
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of Colima

The Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa dari Universiti Colima, bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan satu set perniagaan, teori ekonomi dan pentadbiran dan kewanga ... [+]

The Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa dari Universiti Colima, bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan satu set perniagaan, teori ekonomi dan pentadbiran dan kewangan, serta kaedah dan teknik untuk pembangunan dan pengembangan perniagaan dalam bidang perniagaan antarabangsa dan juga sebagai bahasa konsep yang sangat diperlukan dalam pendidikan profesional dalam bidang ini.

Mision:

Pendidikan profesional di bidang perniagaan antarabangsa dengan pengetahuan yang luas dalam mengendalikan urus niaga antarabangsa yang akan membolehkan profesional dalam cadangan, pembangunan dan bantuan dalam membuat keputusan perniagaan negara dalam dunia global dikuasai oleh teknologi maklumat. ... [-]

Mexico Colima
Julai 2020
English
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of Colima

Jurutera Telematik mempunyai kecekapan generik dan spesifik untuk merekabentuk, mengurus dan menilai perkhidmatan rangkaian dan telekomunikasi dalam organisasi kebangsaan ... [+]

Jurutera Telematik mempunyai kecekapan generik dan spesifik untuk merekabentuk, mengurus dan menilai perkhidmatan rangkaian dan telekomunikasi dalam organisasi kebangsaan dan antarabangsa. Ia juga mempunyai kemahiran untuk mereka bentuk dan membangunkan perisian komunikasi dan sistem yang diedarkan, mengendalikan dan menyelenggara infrastruktur teknologi, membuat inovasi dan menyesuaikan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) kepada proses yang produktif syarikat, melaksanakan standard dan protokol keselamatan mengikut norma dan garis panduan yang telah ditetapkan dan melaksanakan projek pembangunan teknologi untuk menyelesaikan masalah dengan cara yang fleksibel dan kreatif. Bertindak dengan etika profesional dan tanggungjawab sosial, melaksanakan dengan kepimpinan, kritikal, semangat keusahawanan dan inovatif.... [-]

Mexico Colima
Permintaan Maklumat
Spanish (Mexican)
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of Colima

Arkitek (a) adalah seorang profesional yang memiliki pengetahuan saintifik dan teknikal yang membolehkannya merancang, mempraktikkan, menyesuaikan, membina dan menilai ba ... [+]

Arkitek (a) adalah seorang profesional yang memiliki pengetahuan saintifik dan teknikal yang membolehkannya merancang, mempraktikkan, menyesuaikan, membina dan menilai bangunan dan semua jenis persekitaran seni bina dan bandar; Beliau mempunyai kemahiran dan kebolehan umum untuk reka bentuk seni bina, bangunan roti dan penjanaan roti dan penyebaran pengetahuan seni bina. Begitu juga, dia dapat mencari penyelesaian yang kreatif dan inovatif terhadap masalah habitat, dengan sikap manusia dan nilai-nilai yang membolehkannya menghadapi mereka secara holistik, lestari dan dengan etika profesional.

Bidang kerja

Arkitek (a) boleh mengamalkan profesion dalam bidang berikut:

Konsortium perumahanSyarikat pembinaan.Pejabat perumahan dan reka bentuk swasta.Pemaju hartanah.Promoter hartanah.Sektor awam berorientasikan kepada pembangunan perumahan, pembangunan bandar, kerja awam di peringkat persekutuan, negeri dan perbandaran.Persatuan awamPertubuhan bukan kerajaanPertubuhan sivilInstitusi pendidikan menengah atas dan menengah.Pengajaran bebas profesion.Profil penyertaan... [-]
Mexico Colima
Permintaan Maklumat
Spanish (Mexican)
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu