A-STATE Queretaro

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

A Peluang Unik Bertaraf Dunia

Arkansas Negeri akan meningkat misinya untuk mewujudkan peluang bersaing di peringkat global untuk fakulti dan pelajar dengan menerajui pembangunan dan pengurusan kampus universiti Amerika Syarikat yang pertama dalam México.

Dengan kerjasama Arkansas State University CQ AC (ASUCQ), sebuah yayasan México, dan pemimpin kerajaan di Querétaro, Arkansas Negeri akan mengetuai projek inovatif ini untuk mempengaruhi trajektori pendidikan tinggi di negara yang bercita-cita tinggi untuk demokrasi yang mampan dan kemajuan sosio-ekonomi. Kampus ini akan menjana pendapatan baru, menyediakan akses kepada syarikat-syarikat multinasional untuk perkongsian strategik, dan membangunkan peluang-peluang akademik unik dan pertukaran profesional.

Kenyataan Misi

Arkansas State mendidik pemimpin, meningkatkan pertumbuhan intelek, dan memperkayakan kehidupan.

Maklumat Penting

  • A acara pecah tanah telah diadakan pada bulan Februari 2014, dan kelas dirancang untuk permulaan pada tahun 2017.
  • Kampus ini akan dibina di atas lebih kurang. 370 ekar didermakan peribadi kepada ASUCQ sebagai sebahagian daripada pelan induk pembangunan.
  • The $ 75 juta fasa pertama membangunkan 87 ekar, termasuk 17 ekar bidang sukan dan 800,000 kaki persegi ruang akademik dan kediaman.
  • Kampus ini akan menggabungkan jenama A-Negeri dan logo dan kurikulum universiti. Ia akan mempunyai bajet operasi sepenuhnya sendiri menyokong berdasarkan kepada pendapatan daripada tuisyen pelajar dan yuran. A-Negeri akan menggunakan dana yang dijana daripada hadiah peribadi untuk kos permulaan, dan ASUCQ akan menaja jamin sebarang defisit operasi sehingga tiga tahun selepas penawaran kursus bermula.
  • A-Negeri menjangka untuk menjana $ 8 juta dalam pendapatan bersih setiap tahun apabila pendaftaran mencapai 5,000 dalam tempoh lima tahun.
  • Projek ini akan memperluaskan pasaran A-Negeri melalui pelajar baru, akses kepada penderma individu persendirian baru, dan hubungan baru dengan syarikat-syarikat multinasional.
  • ASUCQ akan menawarkan program pendidikan umum yang sama seperti A-Negeri dengan kelas yang diajar dalam bahasa Inggeris. sasaran akademik awal adalah kejuruteraan, pengurusan perniagaan, sains, kemanusiaan, sains sosial, teknologi pertanian, dan komunikasi. Kedua-dua kampus akan menggalakkan Inggeris / Sepanyol sebagai program bahasa kedua.
  • A-Negeri fakulti akan dapat mengajar, menjalankan penyelidikan dan menyediakan perkhidmatan di ASUCQ istilah musim panas atau semester. Pelajar akan mempunyai peluang untuk belajar di kampus secara bergantian, membina kemahiran dwibahasa, dan menimba pengalaman dengan syarikat-syarikat antarabangsa.

Lokasi

Santiago de Querétaro

Alamat
Carretera Estatal #100 km. 17.5
Municipio de Colón 76270
Querétaro, México.

76270 Santiago de Querétaro, Querétaro, Mexico

Jonesboro

Alamat
Arkansas State University
Jonesboro

Jonesboro, Arkansas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami