Baca keterangan rasmi

Gambaran Keseluruhan

Ditubuhkan pada tahun 2001, Malta Kolej Seni, Sains dan Teknologi (MCAST) merupakan institusi pendidikan dan latihan vokasional terkemuka di negara ini. Melalui enam institut kami di Malta dan Gozo Campus, kami menawarkan 185 sepenuh masa dan lebih 300 kursus vokasional sambilan yang terdiri daripada sijil kepada darjah (MQF Tahap 1 hingga 6). Pelajar-pelajar kita bersedia untuk kerjaya dalam sektor-sektor ekonomi yang berbeza atau untuk pendidikan tinggi.

Kami bekerjasama rapat dengan industri tempatan untuk memastikan pengetahuan, kemahiran dan kepakaran di dalam kurikulum kami adalah sesuai dan relevan kepada ekonomi yang dinamik dan berpandangan ke hadapan. Hubungan ini merangsang kejayaan Kolej - program kami adalah fleksibel, relevan dan responsif terhadap aspirasi pelajar-pelajar kita dan keperluan industri yang sentiasa berkembang untuk menghadapi cabaran ekonomi global yang berubah-ubah.

Struktur MCAST baru untuk Manfaat Pelajar

MCAST mempunyai bidang kuasa yang pelbagai dan unik dalam kursus penawaran sektor lepasan menengah yang terdiri daripada Tahap 1 hingga 6. Dalam Kerangka Kelayakan Malta, MCAST menyediakan Tahap 1 dan 2 Yayasan program untuk pelajar-pelajar yang mungkin telah meninggalkan alam persekolahan tanpa sebarang kelulusan formal dengan tujuan untuk membantu mereka untuk sekurang-kurangnya mencapai kelayakan Level 3 Vokasional dan mungkin lebih. MCAST juga menyediakan Tahap 4 kursus kepada pelajar yang mungkin ingin untuk memasuki pekerjaan di peringkat juruteknik atau yang mungkin bercita-cita untuk menyambung pelajaran di peringkat ijazah yang lebih tinggi. Akhir sekali, MCAST menawarkan kursus-kursus di Tingkat 5 dan 6 di mana pelajar bertujuan untuk mencapai tahap yang pertama.

Semua ini tahap yang berbeza adalah satu bahagian penting dan penting misi MCAST ini. Dalam usaha untuk mengukuhkan setiap salah satu daripada tahap yang berbeza, ia telah merasakan bahawa struktur MCAST ini perlu membangunkan lagi untuk menampung dengan cara yang lebih baik untuk keperluan pelajar-pelajar kita pada tahap yang berbeza.

MCAST akan kekal sebagai satu organisasi yang menggabungkan semua peringkat ini dan menekankan kemungkinan satu laluan yang berterusan dan kukuh antara tahap yang berbeza. Dalam usaha untuk mengukuhkan fokus kepada keperluan yang berbeza dari pelajar-pelajar di dalam tahap yang berbeza, MCAST akan memperkenalkan tiga kolej di bawah naungan MCAST iaitu Kolej Yayasan, Maktab Teknik dan Kolej Universiti.

Kolej Yayasan

Kolej Yayasan memberi tumpuan kepada menyediakan kurikulum yang terbaik dan pedagogi bagi calon yang mengikuti kursus di Tahap MQF / EQF 1, 2 dan 3 dengan menangani keperluan khusus mereka dan menyediakan mereka untuk melanjutkan pelajaran di Maktab Teknik pembelajaran.

Kolej Teknikal

Maktab Teknik menyediakan program lagi pengajian di MQF / EQF Tahap 4 dalam kerjasama rapat dengan industri. Diploma Lanjutan yang ditawarkan menyediakan pelajar kami dengan hak pengetahuan, kemahiran dan kecekapan untuk mengambil kedudukan teknikal di dalam industri atau kemajuan kepada Kolej Universiti mereka lebih suka untuk berbuat demikian. Program Level 4 kami menggabungkan pelbagai perantisan dalam pelbagai bidang pengajian dengan itu membolehkan pelajar kita juga mendapat pengalaman kerja praktikal sambil belajar.

Kolej Universiti

Kolej Universiti menampung program pendidikan tinggi dan ijazah vokasional di samping bekerja dalam kerjasama erat dengan industri untuk menyediakan profesional yang kedua-dua bidang akademik disediakan dan boleh dikatakan dilatih untuk memenuhi keperluan industri tempatan.

Institut dan Pusat menyediakan semua kepakaran teknikal dan profesional ke arah penyampaian untuk semua program di MCAST manakala yang mempunyai tujuan utama memandu ke hadapan semua bidang pengajian di bawah tanggungjawab masing-masing dengan pandangan ke arah masa depan. Struktur korporat membolehkan setiap College untuk mewujudkan strategi berfokus yang menangani keperluan khusus pelajar di setiap peringkat di samping mengekalkan dialog yang sihat dengan semua pihak berkepentingan yang berminat untuk memberikan program terbaik untuk keperluan ekonomi negara dan masyarakat.

mengapa MCAST?

  • Kerjaya ganjaran

Kami bukan sahaja menyediakan anda untuk peperiksaan.

Kami bekerjasama dengan pemain industri terkemuka untuk memberikan latihan praktikal dalam amalan-amalan terkini yang terbaik dan teknologi. Bersedia untuk menggulung lengan baju anda dan menghentikan apa yang anda belajar di dalam kelas untuk menjalankan amalan di bengkel kami, makmal dan dalam persekitaran kerja sebenar, melalui penempatan dan perantisan.

Matlamat utama kami adalah untuk memberikan anda kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk membantu anda mencapai kerjaya yang berkembang maju anda bercita-cita untuk.

  • A World of Opportunities

Setiap tahun, kami menyediakan peluang latihan kepada lebih 6,000 pelajar sepenuh masa.

Program-program baru sentiasa ditambah ke senarai kursus untuk memberikan anda pilihan latihan yang lebih baru untuk dipilih. Jika anda berazam untuk maju dalam kerjaya anda, kami mempunyai program latihan yang dibuat untuk anda.

  • Sebuah Kampus penyayang dan bersemangat

Kami percaya bahawa pendidikan bukan hanya masalah kelayakan dan kemahiran teknikal. Kami komited untuk membantu anda berkembang menjadi bertanggungjawab, orang dewasa bersemangat dengan nilai-nilai sosial yang kuat. Di luar bilik darjah, di MCAST anda akan mengambil bahagian dalam sukan, aktiviti yang menyeronokkan budaya dan lain-lain yang membantu anda membuat kawan baru, mendapat keyakinan dan meningkatkan kemahiran kerja berpasukan dan komunikasi anda.

Anda juga akan mempunyai peluang untuk menyertai pertandingan dan acara-acara kebangsaan dan antarabangsa, dan juga untuk menimba pengalaman yang tidak ternilai melalui program pertukaran pelajar antarabangsa. Jika anda akan melalui masa yang sukar dalam kehidupan, kita menyediakan anda dengan pelbagai rawatan dan perkhidmatan sokongan peribadi.

  • Pusat Kecemerlangan

Kami institusi pendidikan pertama di Eropah untuk diperakui sebagai Pusat Antarabangsa Kecemerlangan oleh Edexcel badan antarabangsa yang terkenal.

Komitmen berterusan kami untuk meningkatkan kualiti semua perkhidmatan kami dan untuk memberikan anda satu pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan termasuk pengenalan teknologi pengajaran terkini, pengambilan pensyarah yang berpengalaman dan kakitangan pentadbiran, dan juga pelaburan yang luas dalam state-of-the- peralatan seni.

Kami sedang melaksanakan tiga projek dibiayai EU, bernilai lebih € 20 juta, untuk terus meningkatkan kualiti semua program yang sedia ada dan memperkenalkan yang baru.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Malta College of Arts, Science and Technology

... [+]

Unit Pengajian Teras

kimia tak organik kimia organik Asas Kejuruteraan Kejuruteraan Proses dan Chemical Engineering Reactor Proses pemisahan Kejuruteraan Kimia Termodinamik [-]
Malta Paola
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Malta College of Arts, Science and Technology

Jika anda berminat kepada pembangunan perisian dengan kecenderungan ke arah sistem backend dan menyelesaikan masalah yang kompleks maka kursus ini adalah untuk anda. ... [+]

Keterangan Kursus

Jika anda berminat kepada pembangunan perisian dengan kecenderungan ke arah sistem backend dan menyelesaikan masalah yang kompleks maka kursus ini adalah untuk anda. Dalam kursus ini anda akan belajar bagaimana untuk mereka bentuk aplikasi perisian berdasarkan corak reka bentuk formal; reka bentuk dan melaksanakan infrastruktur data asas; model dan menyelesaikan masalah yang kompleks sebenar manakala mengikut kaedah formal. Kursus ini merangkumi Pembangunan Secure, Enterprise Software Development, Server Side dan Pelanggan skrip Side, diskret Matematik dan modul lain yang serupa. Kursus ini bertujuan untuk individu yang mempunyai minat yang mendalam dalam penyelesaian masalah, mempunyai perhatian kepada perincian dan berusaha untuk program cekap.... [-]

Malta Paola
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Malta College of Arts, Science and Technology

Perlindungan sumber semula jadi, pengeluaran CO2, perubahan iklim dan kesannya, dan perubahan demografi, adalah topik yang semakin penting dalam konteks tempatan dan anta ... [+]

Keterangan Kursus

Perlindungan sumber semula jadi, pengeluaran CO2, perubahan iklim dan kesannya, dan perubahan demografi, adalah topik yang semakin penting dalam konteks tempatan dan antarabangsa. Kursus ijazah meliputi cabaran nasional serta global masa kini dan masa depan, dan termasuk tahap yang tinggi dalam kerjasama antara disiplin. Kursus pengajian adalah penggabungan kejuruteraan klasik dengan sains semula jadi.

Kejuruteraan alam sekitar berkaitan dengan penyelesaian kejuruteraan untuk cabaran berkaitan alam masa depan kita. Kursus ini menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menggunakan pendekatan penyelesaian masalah untuk berurusan dengan cabaran ekologi dan teknikal, untuk kreatif mencapai satu keadaan kelestarian sumber. ... [-]

Malta Paola
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Malta College of Arts, Science and Technology

Objektif program ini adalah bahawa jurutera profesional membangun yang kedua-duanya dari segi akademik disediakan dan boleh dikatakan dilatih untuk memenuhi keperluan ind ... [+]

Objektif program ini adalah bahawa jurutera profesional membangun yang kedua-duanya dari segi akademik disediakan dan boleh dikatakan dilatih untuk memenuhi keperluan industri tempatan dengan tumpuan khas kepada penjanaan tenaga dan sistem tenaga boleh diperbaharui.

Selain itu, graduan ini akan sesuai bersedia untuk memulakan kerjaya atau melanjutkan pelajaran. Keperluan untuk mempunyai jurutera yang berkelayakan yang mendekati teknologi ini dengan cara yang profesional dan cekap adalah amat diminta dengan semua pemegang kepentingan utama. Modul-modul dalam kursus ijazah ini akan memberikan calon memahami kedua-dua teknologi tradisional dan moden serta sistem sokongan yang akan diperlukan.... [-]

Malta Paola
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu