AUM American University of Malta

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

137230_16x4.5UniImage1-WithText.jpg

Mengapa AUM?

American University of Malta (AUM) adalah universiti gaya Amerika yang dikhaskan untuk pendidikan tinggi dan penyelidikan untuk komuniti antarabangsa dengan standard tertinggi. Program ijazah, aktiviti penyelidikan, dan layanan kepada masyarakat mengubah kehidupan dan melayani masyarakat dengan mendidik warganegara yang berpengetahuan etika, mencipta pengetahuan, dan meletakkan pengetahuan untuk bekerja dalam suasana global.

AUM mendidik badan pelajar yang pelbagai untuk menjadi warganegara global yang bertanggungjawab secara etika, pemikir kritis, dan pemimpin masa depan dalam persekitaran pembelajaran yang mencabar secara akademik. Ia berusaha untuk terus berinovasi dan meningkatkan kualiti dalam pengajaran, penyelidikan, perkhidmatan awam dan pembangunan ekonomi.

Cara AUM menyampaikan program ijazah membentuk blok penting dalam asas identitinya. Setiap program membimbing pelajar untuk membina pengetahuan mereka dari bawah ke atas dan menyusun pengetahuan dengan cara yang koheren dan tepat. Ia memerlukan pelajar dari asas asas hingga praktik langsung dengan teknologi industri terkini yang berkaitan dengan bidangnya.

Mengapa Kajian di Malta?

Terletak di tengah-tengah Mediterranean, antara Eropah dan Afrika Utara, Malta adalah negara anggota terkecil dari Kesatuan Eropah. Terkenal dengan sejarah 7,000 tahun dan 300 hari cahaya matahari, Malta muncul sebagai salah satu kisah kejayaan yang paling luar biasa di zon Euro. Diakui untuk sikap pro-perniagaannya, infrastruktur terkini dan kos sederhana dalam menjalankan perniagaan, ia telah menjadi negara ke arah para usahawan yang berpikiran dan syarikat multinasional.

137231_16x4.5StudentsImage3.jpg

Akreditasi

Universiti Amerika Malta (AUM) menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia dari segi standard akademik dan pentauliahan. Semua program dirancang oleh dewan fakulti profesional agar mematuhi standard Pendidikan Amerika di peringkat pengajian tinggi. Setiap ijazah telah mendapat akreditasi, setelah diteliti oleh Suruhanjaya Nasional untuk Pendidikan Lanjutan dan Pengajian Tinggi (NCFHE) Malta. Sebaliknya, ini bermaksud bahawa semua ijazah yang ditawarkan di AUM juga diiktiraf sepenuhnya di seluruh Eropah dan seterusnya. Cara kami menyampaikan program ijazah menjadi asas penting dalam identiti kami di AUM. Pendidikan gaya Amerika digabungkan dengan suasana Eropah dan badan pelajar berbilang budaya menyediakan persekitaran yang sempurna dan nilai tambah untuk pembelajaran anda.

Program kami

Program Sarjana Muda

Sama ada anda ingin mewujudkan permulaan yang inovatif dan kewangan yang berjaya, reka bentuk generasi akan datang permainan video, atau merancang tata letak bandar futuristik, anda telah datang ke tempat yang betul.

Kami menawarkan 10 program sarjana:

 • BS dalam Pentadbiran Perniagaan
 • BS dalam Perniagaan dan Kewangan
 • BS dalam Perakaunan
 • BS dalam Pembangunan Permainan
 • BS dalam Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi
 • BS dalam Kejuruteraan Industri
 • BS dalam Kejuruteraan Mekanikal
 • BS dalam Kejuruteraan Awam
 • BA dalam Reka Bentuk Grafik dan Animasi
 • BA dalam Bahasa dan Budaya Cina

Program Siswazah

Pilih dari tiga program siswazah kami dalam bidang Perniagaan dan Kejuruteraan. Kurikulum menangani pelbagai isu kontemporari dan mendesak, dengan teori dan praktik yang memerlukan perhatian yang sama. Diawasi oleh fakulti berpengalaman dari universiti terkemuka di seluruh dunia, program ini memenuhi standard antarabangsa tertinggi.

Kami menawarkan tiga program siswazah:

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • MS dalam Pengurusan Kejuruteraan
 • MS dalam Keselamatan Siber

Bahasa Inggeris untuk Program Tujuan Akademik

Program EAP di American University of Malta dirancang untuk menolong pelajar yang memenuhi semua syarat kemasukan kecuali kemahiran berbahasa dan perlu meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka untuk memulakan program ijazah mereka. Program ini akan membantu pelajar meningkatkan kemahiran mereka dalam Mendengar, Bertutur, Membaca dan Menulis untuk membantu mereka berjaya sebaik sahaja mereka memulakan ijazah.

137232_16x4.5StudentsImage2.jpg

Beasiswa

Maltese dan EU Scholarship

AUM menawarkan biasiswa penuh kepada pemohon siswazah yang merupakan warga Maltese atau EU yang menetap di Malta selama 5 tahun yang lalu. Pemohon mesti melengkapkan permohonan kemasukan mereka untuk dipertimbangkan.

Kehidupan Pelajar di AUM

Jangan hanya pergi ke uni - manfaatkan sepenuhnya. Di AUM, kami menggalakkan pelajar kami untuk mengambil bahagian dalam senarai panjang aktiviti tajaan universiti. Dari lawatan ke pantai hingga ekspedisi budaya di seluruh pulau, kami berdedikasi untuk memastikan pelajar kami mempunyai banyak peluang untuk bersenang-senang. Matlamat kami bukan sahaja mempunyai pengalaman dalam kelas yang positif tetapi juga mempunyai banyak peluang untuk menjalin persahabatan yang berpanjangan.

Kampus kami

AUM terletak di Bormla, juga dikenali sebagai Cospicua, salah satu ikon Tiga Cities di Malta. Kawasan ini kaya dengan budaya, sejarah dan restoran dan kafe yang pelbagai di tepi air yang indah. Kampus kami, yang asalnya direka oleh William Scamp, digunakan semasa Perang Dunia II sebagai pangkalan tentera laut British. Teruk dibom semasa tempoh ini, bangunan itu ditinggalkan runtuh selama bertahun-tahun. Proses pemulihan termasuk usaha untuk menjaga pemeliharaan artifak bersejarah di dalam bangunan.

137233_16x4.5StudentsImage1.jpg

Lokasi

Cospicua

Alamat
BML 1013 Cospicua, Malta

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami