Baca keterangan rasmi

A Universiti Global

Kampus Malaysia kami dalam pembangunan EduCity di Iskandar Puteri, Johor, membolehkan para pelajar mengalami pendidikan kelas dunia University of Southampton di sekitar 60 peratus daripada kos yang sama di UK.

Dapatkan pendidikan Southampton yang unik di Malaysia: dua tahun pengajian di Malaysia dan diikuti oleh dua tahun pengajian di UK. Kami telah mendidik pelajar dari Malaysia selama lebih dari 50 tahun dan menikmati hubungan baik dengan Asia Tenggara yang mempunyai banyak disiplin, tahap pendidikan dan penyelidikan.

Perkongsian kami di rantau ini termasuk Universiti Malaya, Universiti Teknologi Malaysia, Universiti Teknologi Petronas, Universiti Nasional Singapura dan Universiti Teknologi Nanyang. Sertai kami untuk menjadi sebahagian daripada institusi berpandangan ke hadapan yang menegakkan inovasi dan penerokaan di pusat pendidikannya; sertai kami untuk menjayakan masa depan global yang berjaya.

  • Komuniti alumni kami adalah jaringan yang kaya dan pelbagai bekas pelajar yang merangkumi dunia
  • Para akademik kelas dunia kami berada di canggih dalam bidang disiplin mereka, membawa kesan positif kepada setiap benua
  • Perniagaan, rakan kongsi kerajaan dan organisasi bukan kerajaan merangkumi dunia
  • Kami adalah sebahagian daripada Rangkaian Universiti Sedunia, kerjasama ilmu dari seluruh dunia

Kemudahan Kelas Dunia

Di Southampton, anda akan berpeluang untuk memajukan pemikiran asal, melancarkan sempadan dan mewujudkan penyelesaian kepada cabaran global dengan menggunakan kemudahan yang selaras dengan pemikiran kami.

Sejak kita mempelopori penyelidikan yang meletakkan asas bagi penciptaan Web, kita telah membangunkan pemahaman tentang sains komputer. Institut Sains Web kami adalah di mana pelajar dan penyelidik datang untuk menyiasat bagaimana Web akan terus mengubah dunia.

Kami menolak sempadan sukan prestasi. Dengan menggunakan kombinasi kemudahan berskala besar kami, termasuk terowong angin dan tangki tunda, penyelidikan kejuruteraan kami membantu para atlet elit mendapat kelebihan daya saing yang penting.

Kami telah melabur £ 8 juta di makmal pengajaran dan projek sarjana kami untuk kejuruteraan elektrik, bersama dengan kemudahan pengkomputeran yang luas. Bilik bersih kami ialah bilik bersih multidisiplin yang terbesar di UK, menawarkan kemudahan bertaraf dunia kepada pelajar-pelajar sarjana muda kami.

Pusat Kejuruteraan, Rekabentuk dan Pembuatan (EDMC) adalah bengkel kejuruteraan profesional, yang digunakan oleh pelajar dan penyelidik. Kemudahan luasnya termasuk pencetak 3D, peralatan CNC, perisian CAD / CAM dan bengkel latihan.

Kehidupan Pelajar anda di Malaysia

Kampus

Kampus Malaysia kami terletak di EduCity - salah satu perkembangan yang paling penting di Iskandar Malaysia. Ia adalah konsep perintis rakan pendidikan terbaik di kelas, termasuk universiti yang diiktiraf di seluruh dunia seperti Southampton, Newcastle dan Reading, semua berkongsi kemudahan sukan dan rekreasi bertaraf antarabangsa. Di kampus, anda akan menginap di penginapan moden, yang dilengkapi dengan kafeteria, dobi, bilik solat, bilik permainan dalaman, badminton luar, gelanggang bola keranjang dan teres bumbung yang indah dengan pemandangan kawasan sekitarnya.

108131_Capture.JPG

Kawasan sekitar

Di tengah-tengah zon ekonomi Malaysia, EduCity adalah 8km dari Jambatan Kedua Crossing ke Singapura. Ia mudah diakses melalui Lebuhraya Pantai yang menghubungkan Medini dengan Johor Bahru, dan Lebuhraya Kedua-Link Malaysia Singapura. Hab penerbangan serantau Singapura, Lapangan Terbang Antarabangsa Changi, berjarak 60 minit pemanduan dan kami hanya 30 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

Sukan

Pelajar di Kampus Malaysia kami mempunyai akses ke kemudahan rekreasi dan sukan fizikal yang luar biasa di EduCity, yang merangkumi 6,000 stadium sukan kapasiti dengan padang bola sepak / ragbi, dan trek olahraga 400 meter yang mematuhi piawaian Persekutuan Persatuan Olahraga. Terdapat juga pusat akuatik dengan kolam renang bersaiz Olimpik, yang memenuhi piawaian Kolam Renang Antarabangsa untuk polo air dan renang disegerakkan.

Kehidupan Pelajar anda di UK

Tahun tiga dan empat dibelanjakan di kampus kami di UK, yang menawarkan suasana yang mesra, bertenaga dan pelbagai untuk kerja dan masa lapang. Setiap tujuh kampus kami mempunyai rasa tersendiri tetapi semua berkongsi rasa masyarakat di mana kajian dan kehidupan sosial anda dapat berkembang.

Bentuk Masa Depan Anda

Graduan Kejuruteraan Mekanikal Southampton berjaya bekerja di organisasi berprofil tinggi seperti: Aston Martin Lagonda, BAE Systems, Deloitte, Dyson, Ford, Fujitsu, Penerbangan GE, GlaxoSmithKline, Jaguar Land Rover, JP Morgan, Lloyds, Malaysia Airlines, McLaren Automotive, Panasonic, Ricardo, Rolls-Royce, Pasukan Formula 1 Sahara Force India, Siemens

108132_Capture.JPG

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University of Southampton Malaysia

Dunia Aeronautik dan Astronautik adalah salah satu yang sangat dinamik dan menggabungkan reka bentuk canggih dengan metodologi penyelidikan yang teliti. Sebuah MEng dalam ... [+]

Lulusan Aeronautik dan Astronautik kami sangat memerlukan dari beberapa syarikat terkemuka di dunia. Inilah yang anda boleh harapkan dari pengalaman pendidikan anda:

Akses kepada kemudahan bertaraf dunia termasuk kompleks terowong angin, yang digunakan oleh atlet Formula Satu dan Olimpik.Pengalaman tangan dalam merekabentuk projek dalam setiap tahun pengajian untuk membangunkan keupayaan anda sebagai jurutera masa depan.Laluan kepada Jurutera Berkanun (CEng) yang diiktiraf oleh badan-badan antarabangsa termasuk Lembaga Jurutera Malaysia melalui perjanjian antarabangsa yang dikenali sebagai Perjanjian Washington.Kelayakan yang juga diakreditasi oleh Persatuan Aeronautical Royal (RAeS) dan Institusi Jurutera Mekanikal (IMechE).Peluang terbang melalui Kesatuan Pelajar di UK.Pendedahan pelbagai negara menerusi program kampus berpecah (2 tahun di Malaysia dan 2 tahun di UK).Syarat kemasukanPemohon yang berjaya biasanya mempunyai AAA atau ke atas pada Tahap dalam Matematik, Fizik dan satu lagi (kecuali Pengajian Umum dan Pemikiran Kritikal).Lulus dalam penilaian praktikal sains diperlukan di mana berkenaan. Setaraf dengan IB : 36 mata keseluruhan, 18 pada Peringkat Tinggi termasuk 6 di kedua-dua Matematik Tinggi dan Fizik TinggiSijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM): AA dalam Matematik dan Fizik serta A dalam satu mata pelajaran lainSijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) - Tahap Tengah Kanan: Murid-murid yang mengikuti pelajaran Sains dalam Bahasa Inggeris dengan minimum 4 Sebagai termasuk Matematik I dan II dan Fizik (tidak termasuk Seni, Cina, Melayu atau Matematik)Diploma Kejuruteraan Mekanikal (Aeronautik), Universiti Teknologi Malaysia (UTM): Kemasukan tahun pertama dengan IPK minimum 3.4Yayasan Universiti Monash Tahun: Minimum 310 keseluruhan dengan purata 80 peratus dalam Matematik dan Fizik, dan tertakluk kepada program induksi teknikal yang dilanjutkanKelayakan bahasa Inggeris: Band 1C, IELTS... [-]
مليسيا Johor Bahru
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Southampton Malaysia

Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik mempengaruhi banyak aspek kehidupan moden, mulai dari tenaga, penjagaan kesihatan, hiburan dan perdagangan, kepada komunikasi, pembua ... [+]

Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik memacu teknologi asas perkataan berkaitan hari ini. Setiap bidang kehidupan kita, dari bekalan tenaga dan penghantaran, perubatan dan penjagaan kesihatan kepada aplikasi perindustrian, perdagangan global, pengangkutan, komunikasi, hiburan dan keselamatan, bergantung kepada teknologi elektrik dan elektronik. Akibatnya, bidang ini kini merupakan salah satu bidang pekerjaan yang paling pesat berkembang di dunia dan jurutera elektrik dan elektronik mahir sangat banyak permintaan. Inilah sebabnya mengapa Southampton harus menjadi pilihan utama anda:

Kami menduduki tempat ke dua di UK oleh The Guardian University Guide, 2019 untuk Kejuruteraan Elektrik dan Eektronik.Kampus UK kami menempatkan bilik bersih interdisipliner bernilai £ 110 juta, makmal voltan tinggi, dan kemudahan makmal sarjana yang cemerlang.Kami adalah yang pertama di UK untuk jumlah dan kualiti penyelidikan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik kami (REF, 2014).Program MEng Elektrik dan Elektronik MEng menyediakan laluan langsung kepada Jurutera Berkanun (CEng), yang diiktiraf oleh badan-badan antarabangsa termasuk Lembaga Jurutera Malaysia melalui perjanjian antarabangsa yang dikenali sebagai Perjanjian Washington.Pendedahan pelbagai negara menerusi program kampus berpecah (2 tahun di Malaysia dan 2 tahun di UK).... [-]
مليسيا Johor Bahru
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Southampton Malaysia

Kejuruteraan Mekanikal membawa bersama kreativiti dan reka bentuk dengan prinsip-prinsip matematik dan saintifik serta kesan ke atas pelbagai industri. Jurutera mekanikal ... [+]

Kejuruteraan Mekanikal adalah penyelidikan dinamik dinamik yang merangkumi aspek kejuruteraan, fizik, matematik dan bahan sains. Diberi bersama, ini membuka jalan bagi jurutera untuk merekabentuk, menganalisis, mengeluarkan dan menyelenggara sistem mekanikal. Ia berdiri sehingga hari ini sebagai salah satu bidang tertua dan paling luas dalam kejuruteraan dan malar hijau dalam kaitannya dengan masyarakat. Jalan terbaik untuk menjadi seorang jurutera terletak pada Southampton kerana:

Anda diberikan akses kepada kemudahan bertaraf dunia termasuk kompleks terowong angin, yang digunakan oleh pasukan Formula Satu dan atlet Olimpik.Ijazah kami yang diiktiraf oleh Institusi Jurutera Mekanikal (IMechE) di UK.Anda akan ditugaskan dengan projek reka bentuk dalam setiap tahun pengajian untuk membangunkan keupayaan kejuruteraan yang berharga.Program MEng Mechanical Engineering kami menyediakan laluan kepada status Jurutera Berkanun (CEng) yang diiktiraf oleh badan-badan antarabangsa termasuk Lembaga Jurutera Malaysia melalui perjanjian antarabangsa yang dikenali sebagai Perjanjian Washington.Pelajar dalam program kampus berpecah (2 tahun di Malaysia dan 2 tahun di UK) ditawarkan kandungan kursus yang sama dan kualiti pengajaran sebagai pelajar di UK selama empat tahunSyarat kemasukanPemohon yang berjaya biasanya mempunyai AAA atau ke atas pada Tahap dalam Matematik, Fizik dan satu lagi (kecuali Pengajian Umum dan Pemikiran Kritikal).Lulus dalam penilaian praktikal sains diperlukan di mana berkenaan. Setaraf dengan IB : 36 mata keseluruhan, 18 pada Peringkat Tinggi termasuk 6 di kedua-dua Matematik Tinggi dan Fizik TinggiSijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM): AA dalam Matematik dan Fizik serta A dalam satu mata pelajaran lainSijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) - Tahap Tengah Kanan: Murid-murid yang mengikuti pelajaran Sains dalam Bahasa Inggeris dengan minimum 4 Sebagai termasuk... [-]
مليسيا Johor Bahru
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu