Baca keterangan rasmi

UPM

UPM, Sebuah universiti penyelidikan terkemuka di Malaysia terletak di Serdang, bersebelahan dengan bandar pusat pentadbiran Malaysia; Putrajaya. Sebagai pusat terkenal di seluruh dunia pembelajaran dan penyelidikan, UPM telah menarik pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia menjadikan ia dengan baik entiti global yang dihormati.

Mengapa memilih UPM?

Lokasi pertengahan UPM antara Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di selatan dan modal persekutuan Malaysia Kuala Lumpur ke utara, adalah sesuai bagi sebuah institusi pengajian dan penyelidikan. Ini membolehkan maklumat sulit dan kondusif tenang untuk kegiatan intelektual dan pada masa yang sama ia tempat-tempat dalam jarak memandu yang mudah dari tarikan bandar seperti membeli-belah, hiburan dan tempat makan.

Apabila anda datang ke Malaysia untuk mencari pengetahuan, atau untuk mendapatkan pengalaman budaya yang unik, dan memilih Universiti Putra Malaysia (UPM), anda tahu anda telah membuat pilihan yang tepat, kerana banyak sebab yang baik.

UPM merupakan salah satu universiti terkemuka di Malaysia dan juga salah satu daripada lima universiti penyelidikan yang terkemuka di negara ini. Ia adalah sebuah institusi yang ditubuhkan pengajian tinggi, yang dikurniakan dengan warisan ilmu yang kembali lebih daripada tiga suku abad, untuk tahun 1931, apabila ia bermula sebagai sebuah sekolah sederhana pertanian.

Hari ini, UPM adalah salah satu yang terbesar universiti awam Malaysia dengan jumlah pelajar kira-kira 30,000. Ia juga merupakan Komanwel mini negara-negara, dengan lebih daripada 3,000 pelajar antarabangsa dari lebih 60 buah negara yang berbeza. Tambah ke ini kepelbagaian budaya yang unik pelajar Malaysia dan UPM adalah tidak kurang daripada wadah tumpuan luar biasa budaya.

Di UPM, kerana anda akan mendapati di semua bahagian Malaysia, kita telah belajar untuk menerima perbezaan dan mendapati perpaduan, keharmonian dan keamanan dalam kepelbagaian.

Visi, Misi & Matlamat

Sebagai sebuah institusi perdana pengajian, yang diiktiraf secara meluas untuk kepimpinan dalam penyelidikan dan inovasi, UPM terus berusaha untuk mencapai kecemerlangan. Dalam usaha untuk memberi motivasi kepada seluruh masyarakat universiti ke arah mencapai kecemerlangan, ia memastikan bahawa semua ahli, para pelajar dan kakitangan, berkongsi tanggungjawab berpegang teguh kepada tuntutan visi Universiti, misi dan matlamat.

VISI

Untuk menjadi sebuah universiti bereputasi antarabangsa.

Misi

Untuk membuat sumbangan yang bermakna ke arah pembentukan kekayaan dan pembangunan negara serta kemajuan manusia sejagat menerusi penerokaan dan penyebaran ilmu.

Matlamat

 • matlamat 1
  Meningkatkan Kualiti dan Daya Saing Siswazah
 • matlamat 2
  Menjana Nilai melalui RDCE yang kukuh dan lestari
 • matlamat 3
  Meningkatkan Industri dan Rangkaian Perkhidmatan Komuniti
 • matlamat 4
  Pengukuhan UPM sebagai Pusat Kecemerlangan Pertanian
 • matlamat 5
  Meningkatkan Kualiti Tadbir Urus
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Universiti Putra Malaysia

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) bermula pada tahun 1995 sebagai tambahan kepada program yang sedia ada fakulti pada masa itu. Ia menggantikan Sarjana Mud ... [+]

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) bermula pada tahun 1995 sebagai tambahan kepada program yang sedia ada fakulti pada masa itu. Ia menggantikan Sarjana Muda yang sedia ada program Agribusiness yang ditawarkan sejak 1974. Tujuan program ini adalah untuk melahirkan graduan yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan dalam pengurusan perniagaan bagi memenuhi permintaan dalam sektor industri dan perkhidmatan. Para graduan dilatih untuk menjadi proaktif, berfikir secara kritis, berdaya saing dan mengamalkan budaya yang diperlukan dalam perniagaan bekerja.

Peluang Pekerjaan

Pelajar yang mempunyai kelayakan ini dapat:

Bekerja dalam sektor swasta sebagai eksekutif dalam bidang pemasaran, kewangan, sumber manusia, dan lain-lain dalam kedua-dua organisasi tempatan dan antarabangsa dalam pelbagai industri seperti perbankan, hartanah, pengeluaran, perdagangan, telekomunikasi, dan lain-lain Bekerja dalam sektor awam sebagai sebahagian daripada pengurusan dalam badan-badan kerajaan dan berkanun. Melaksanakan sebagai usahawan yang boleh dipercayai. kurikulum Komponen ... [-]
مليسيا Shah Alam
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Universiti Putra Malaysia

Jabatan Kejuruteraan Awam telah ditubuhkan pada tahun 1985, selepas Fakulti Kejuruteraan Pertanian mula mengambil pelajar-pelajar ijazah pertama bagi program Sarjana Muda ... [+]

Yang Jabatan Kejuruteraan Awam telah ditubuhkan pada tahun 1985, Selepas Fakulti Kejuruteraan Pertanian mula mengambil pelajar-pelajar ijazah pertama bagi program Sarjana Muda Kejuruteraan (Awam) pada tahun 1984.

Sejak itu Jabatan telah berkembang dengan pesat dalam tiga perkhidmatan teras: Perkhidmatan pengajaran, penyelidikan dan profesional. Jabatan telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan setakat ini dan akan terus berusaha untuk lebih pada masa akan datang untuk manfaat negara dan masyarakat.

Jabatan Kejuruteraan Awam dilengkapi dengan 10 buah makmal untuk tujuan pengajaran dan penyelidikan.

Makmal-makmal adalah:

bahan-bahan pembinaan 2. Struktur 3. K... [-]
مليسيا Shah Alam
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universiti Putra Malaysia

Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik telah ditubuhkan pada tahun 1996 dan telah berkembang dengan pesat sejak itu. ... [+]

Yang Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik telah ditubuhkan pada 1996 dan telah berkembang dengan pesat sejak itu. Program Sarjana Muda yang ditawarkan telah mendapat akreditasi daripada Majlis Akreditasi Kejuruteraan (EAC) Malaysia. Program Sarjana Muda menyediakan pelajar untuk bekerja dalam semua bidang Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik utama termasuk kejuruteraan kuasa elektrik, kejuruteraan kawalan DAN Kejuruteraan Mikroelektronik. Jabatan itu juga menawarkan program di Masters dan PhD (Dengan tesis) dalam pelbagai bidang penyelidikan. Program penyelidikan di Jabatan Elektrik dan Elektronik berkembang pesat di mana projek-projek penyelidikan yang dibiayai oleh agensi awam dan swasta. ... [-]

مليسيا Shah Alam
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universiti Putra Malaysia

... [+]

DAN Telah memenuhi syarat-syarat khas untuk program iaitu mencapai gred yang diperlukan dalam (sains / seni) seperti yang ditetapkan untuk setiap program Sarjana Muda UPM.

[-]
مليسيا Shah Alam
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Lagu Putra Gemilang - The UPM Anthem