Penang Medical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa belajar dengan kami?

Penang Medical College (PMC) adalah dimiliki sepenuhnya oleh Royal College of Surgeons di Ireland (RCSI) dan University College Dublin (UCD), ywo tertua, universiti paling berprestij di Ireland yang menawarkan program yang diiktiraf di peringkat global dalam bidang perubatan dan kesihatan, membawa bertaraf dunia pendidikan Ireland ke rantau ini Ijazah Irish program Ijazah Perubatan PMC membolehkan pelajar untuk menghabiskan 2.5 tahun pra-klinikal di state-of-the-art kemudahan di Dublin diikuti oleh latihan klinikal yang luar biasa di Pulau Pinang. Graduan dianugerahkan sangat dicari-ijazah perubatan dari Universiti Kebangsaan Malaysia, yang terkenal di peringkat antarabangsa sebagai satu keunikan kualiti dan kecemerlangan. Graduan PMC adalah layak untuk memohon untuk housemanship di Ireland manakala graduan Malaysia juga dijamin kedudukan houseman di Malaysia. Dublin adalah salah satu bandar yang paling selamat dan paling ramah di Eropah manakala Pulau Pinang adalah rumah kepada beberapa hospital pengajar terbaik di Malaysia memastikan standard tertinggi yang mungkin latihan klinikal Graduan PMC menyertai rangkaian global berharga alumni yang meluas ke setiap sistem penjagaan kesihatan di semua negara di seluruh dunia

A KELAYAKAN GLOBAL

Graduan Kolej Perubatan Penang dianugerahkan ijazah perubatan Universiti Kebangsaan Ireland (NUI) dan Licentiates Royal College of Surgeons di Ireland (RCSI) dan Royal College of Physicians of Ireland (RCPI).

Graduan PMC menerima apa kelayakan yang sama seperti graduan yang menamatkan program perubatan penuh di Ireland. Ijazah perubatan PMC adalah tanda antarabangsa yang diiktiraf di peringkat global dan sangat didambakan kualiti dan kecemerlangan.

Mengikuti kejayaan dengan program sarjana muda, RCSI dan UCD program siswazah telah diperkenalkan di PMC

AN PROGRAM ANTARABANGSA YANG DIIKTIRAF

Sebagai institusi konstituen National University of Ireland (NUI), semua ijazah yang diberikan oleh NUI raya: Ijazah MB BCH BAO Ireland Perubatan dari Universiti Kebangsaan Malaysia (5 atau 6 Tahun) RCSI MSC dalam Penyelidikan Kesihatan (2 tahun, bahagian- masa) UCD MSC pada Kesihatan Awam (1 tahun, sepenuh masa)

DUBLIN - Seorang CITY PENDIDIKAN, kehangatan DAN KEBUDAYAAN

Dublin adalah salah satu yang paling selamat, ibu kota ramah dan yang paling menarik di dunia. Serta menawarkan semua faedah yang makmur, bandar moden, Dublin kaya dengan sejarah, pendidikan dan budaya.

Ireland diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk standard yang tinggi dalam bidang pendidikan, dan RCSI dan UCD adalah dua daripada sekolah-sekolah perubatan paling berprestij di negara ini. Sebagai pelajar PMC anda akan mengalami kemudahan kampus yang terbaik, dalam persekitaran yang dinamik dan pelbagai, semua minit dari taman-taman yang indah, seni bina Georgia bersejarah dan budaya yang hebat.

Sebagai sebuah bandar pintu masuk, Dublin merupakan pusat yang sempurna untuk perjalanan mampu ke seluruh Eropah. London, Rome, Paris, Berlin dan Barcelona semua mudah dicapai. Semasa di Ireland anda boleh mendapat manfaat dari saiz kecil di negara ini. Dublin boleh menjadi asas anda untuk menikmati pemandangan yang menakjubkan Ireland dan mengalami banyak laman web yang bersejarah yang bertaburan di seluruh empat wilayah di negara ini.

AN KURIKULUM KLINIKAL TERKECUALI DI PULAU PINANG

Apabila pulang ke Pulau Pinang bagi separuh kedua program perubatan, anda akan didedahkan kepada kurikulum klinikal yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang teguh di hospital pengajaran paling sibuk dan paling mantap di Malaysia.

Program klinikal disampaikan oleh fakulti klinikal pakar, yang merangkumi lebih daripada 35 profesor dan pensyarah dalam bidang perubatan, pembedahan, pediatrik, obstetrik dan ginekologi, psikiatri, kesihatan awam dan amalan umum. Pelajar PMC mendapat manfaat daripada satu-sama-satu mentor, saiz kelas yang kecil dan gaya pengajaran moden yang inovatif di dalam sebuah masyarakat menyokong guru-guru, pelajar, kakitangan pentadbiran dan rakan-rakan.

Kurikulum klinikal PMC ini sentiasa dikaji semula dan peningkatan, dan tertakluk kepada kerjasama berterusan dan input daripada RCSI dan UCD. Program ini diiktiraf dan diiktiraf oleh majlis perubatan Ireland dan Malaysia dan secara meluas dipuji kerana pendekatan yang ketat dan mendalam ia menggunakan untuk melatih doktor muda.

Kampus PMC terletak di pusat bandar berhampiran dengan tengah-tengah Georgetown, tapak warisan UNESCO. Ia adalah dalam lima minit berjalan kaki dari Hospital Besar Pulau Pinang, di mana kebanyakan pengajaran klinikal berlaku. Kampus naturistic termasuk kuliah teater 200 tempat duduk, bilik seminar moden, pusat multimedia serba lengkap, kemudahan persidangan video, makmal penyelidikan, perpustakaan akademik yang serba lengkap, makmal kemahiran klinikal, kafeteria dan pusat pelajar.

AN PENGALAMAN PELAJAR Dilupakan

Kehidupan kolej perlu keseimbangan yang sihat antara bekerja dan bermain. Walaupun beban kerja yang menuntut, kami mahu anda untuk mengalami spektrum penuh kehidupan pelajar di Ireland dan Malaysia.

Graduan PMC tidak pernah lupa masa mereka di Dublin dan pengalaman pelajar mereka di RCSI dan UCD. Mereka membuat gelombang di Ireland dan membawa pengalaman yang sihat dan meriah ke Pulau Pinang.

Di Pulau Pinang, pelajar digalakkan untuk mengimbangi komitmen akademik dan klinikal mereka dengan keahlian Persatuan Pelajar PMC. Persatuan Pelajar menawarkan pelbagai sukan, aktiviti kebudayaan dan kokurikulum kepada komuniti pelajar di PMC.

RANGKAIAN GLOBAL ALUMNI

Sebagai graduan Kolej Perubatan Penang anda akan menyertai rangkaian alumni global dihormati dan berkembang. Pada bulan Julai 2013, doktor 1000 lulus dari Kolej Perubatan Penang, menyertai komuniti global doktor bertaraf dunia. Graduan PMC telah mengambil jawatan kanan di negara-negara yang pelbagai seperti Malaysia, Ireland, Australia, Amerika Syarikat, Brunei, New Zealand dan United Kingdom.

Graduan kami adalah sumber kebanggaan yang besar kepada PMC, RCSI dan UCD. Kerana graduan PMC diberikan yang sama kelayakan yang diiktiraf di peringkat global sebagai pelajar RCSI dan UCD, mereka menjadi sebahagian daripada rangkaian alumni yang kaya dengan sambungan berabad-abad lamanya di negara-negara dan sistem penjagaan kesihatan di seluruh dunia.

Rangkaian ini termasuk bekas Presiden Ireland, Presiden UCD, Ketua Pegawai Eksekutif RCSI, dan Presiden semasa Majlis Perubatan Ireland. Rangkaian alumni adalah sumber yang tidak ternilai bimbingan, sokongan dan bantuan bagi graduan PMC ini.

Sebagai graduan PMC anda mendapat manfaat daripada status dan kelayakan yang mempunyai pengiktirafan global memberikan anda peluang kerjaya tanpa had.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Video

Penang Medical College 2014

Do You Care by PMC COS

Contact

Penang Medical College

Alamat 4 Jalan Sepoy Lines, 10450 George Town
George Town, مليسيا
Website http://www.pmc.edu.my/
Telefon +60 4-226 3459