Penang Medical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa belajar dengan kami?

  • Penang Medical College ( PMC ) adalah sekolah perubatan swasta pertama di Malaysia. PMC dimiliki sepenuhnya oleh Royal College of Surgeons di Ireland (RCSI) dan University College Dublin (UCD), dua universiti perubatan tertua di Ireland yang paling berprestij.
  • Semua pelajar lepasan akan dianugerahkan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa atau Sarjana Sains pascasiswazah dari Universiti Nasional Ireland.
  • PMC diiktiraf oleh kedua-dua Ireland
  • Peluang yang cukup untuk penyelidikan Biomedikal dan Translasi di sana memperkaya pengalaman dan meluaskan peluang untuk pelajar pascasiswazah dengan jurnal, pengiktirafan dan anugerah terkemuka.
  • Tuntutan Berkesan Sangat Berkesan kerana bayaran untuk semua program (termasuk pasca siswazah) adalah kurang daripada 50% program di Dublin tetapi memuncak pada tahap yang sama.
  • Graduan PMC menyertai rangkaian alumni global berharga yang memanjangkan ke dalam setiap sistem penjagaan kesihatan di setiap negara di seluruh dunia

KELAYAKAN GLOBAL

MSc dalam Kesihatan Awam dianugerahkan oleh Universiti Kebangsaan Ireland (NUI) dengan University College Dublin (UCD).

UCD MSC dalam Kesihatan Awam di PMC (1 tahun, sepenuh masa) dijalankan di Pulau Pinang, Malaysia dengan pengalaman dunia dalam kesihatan awam.

PENDIDIKAN IRISH di PULAU PINANG

Ireland diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk pendidikan tinggi, dan RCSI dan UCD adalah dua sekolah perubatan paling berprestij di negara ini.

Dengan memiliki pangkalan serantau di Pulau Pinang, pendidikan yang berkualiti, terkenal dengan kos yang lebih rendah.

Kampus PMC terletak di tengah-tengah berhampiran dengan pusat bandaraya Georgetown, sebuah tapak warisan UNESCO. Dipanggil "Pearl of the Orient", Pulau Pinang terletak di persimpangan Asia dan Eropah dan telah lama menjadi penghubung antara dua bahagian.

Ditubuhkan sebagai pelabuhan perdagangan British yang pertama di Timur Jauh pada tahun 1786, hari ini, ia merupakan salah satu budaya Malaysia yang paling pelbagai, kosmopolitan dan menarik.

Pulau Pinang adalah pulau tropika dengan pantai kelapa sawit dan diiktiraf sebagai modal makanan.

PENGALAMAN PELAJAR YANG TIDAK MUDAH

Kehidupan kolej perlu keseimbangan antara kerja dan bermain. Walaupun beban kerja menuntut, kami ingin anda mengalami spektrum kehidupan pelajar di Ireland dan Malaysia.

Di Pulau Pinang, pelajar digalakkan untuk menyeimbangkan komitmen akademik dan klinikal mereka dengan keanggotaan Persatuan Pelajar PMC . Persatuan Pelajar menawarkan pelbagai aktiviti sukan, budaya dan ekstra kurikuler untuk komuniti pelajar PMC .

JARING ALUMNI GLOBAL

Sebagai lulusan Penang Medical College , anda akan menyertai rangkaian alumni global yang dihormati dan berkembang hampir 1,600 doktor perubatan dan siswazah di PMC , serta alumni universiti perubatan Ireland program MScPH anda, UCD.

Graduan PMC telah mengambil jawatan kanan di negara-negara seperti Malaysia, Ireland, Switzerland, Australia, Amerika Syarikat, Brunei, New Zealand dan United Kingdom.

Graduan kami adalah sumber kebanggaan yang besar kepada PMC , RCSI dan UCD. Oleh kerana graduan PMC dianugerahkan kelayakan yang diiktiraf secara global sebagai pelajar dari RCSI dan UCD, mereka menjadi sebahagian daripada rangkaian alumni kaya dengan sambungan berabad-abad lamanya di negara-negara dan sistem penjagaan kesihatan di seluruh dunia.

Rangkaian ini termasuk bekas Presiden Ireland, Presiden UCD, Ketua Pegawai Eksekutif RCSI, dan Presiden Majlis Perubatan Ireland yang sekarang. Rangkaian alumni merupakan sumber bimbingan, sokongan dan bantuan yang tidak ternilai bagi graduan PMC .

Sebagai lulusan PMC , anda mendapat manfaat dari status dan kelayakan yang mempunyai pengiktirafan global yang memberikan anda peluang kerjaya tanpa had.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact

Penang Medical College

Alamat 4 Jalan Sepoy Lines, 10450 George Town
George Town, Penang, مليسيا
Website http://www.pmc.edu.my/
Telefon +60 4-226 3459