KDU University College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai KDU

Sebagai perintis dalam pendidikan tinggi swasta Malaysia, KDU University College membezakannya dengan menjadi universiti dunia sebenar yang memenuhi keperluan dunia nyata, mempersiapkan para graduannya untuk memukul tanah selama 30 tahun yang lalu. KDU University College menawarkan pelbagai program di peringkat Sijil, Diploma, Ijazah dan Sarjana, dan telah memperkenalkan program ijazah yang berkembang di dalam industri yang berada di barisan hadapan industri yang semakin berkembang, mencerminkan janjinya menjadi universiti dunia sebenar dunia mesyuarat keperluan. Ini termasuk keramahan, pelancongan dan seni kulinari, pembangunan permainan dan pengkomputeran, komunikasi dan seni kreatif, perniagaan, serta kejuruteraan. KDU University College adalah ahli Pendidikan Paramount, penyedia perkhidmatan pendidikan yang bersepadu sepenuhnya untuk pengajian peringkat rendah, menengah, tertiari dan pasca siswazah serta program pembangunan eksekutif dan profesional.

Kisah KDU

KDU, sebuah institusi yang mempunyai sejarah dan pengalaman lebih dari 34 tahun, percaya dalam menyediakan pendidikan dunia untuk memenuhi keperluan dunia sebenar, dan secara tradisinya, telah berjaya menghasilkan graduan yang berwibawa dan menyediakan pelajar untuk universiti terkemuka di seluruh dunia.

Ditubuhkan pada tahun 1983, dan sebagai perintis dalam pendidikan swasta Malaysia, KDU merupakan salah satu kolej swasta pertama di Malaysia yang mempunyai kampus sendiri. Institusi ini, sebagai Kolej KDU, telah dianugerahkan status kolej universiti pada tahun 2010 - mencerminkan program kualitinya, dan pertumbuhan penduduk pelajar antarabangsanya.

Visi

Menukar kehidupan dan memperkayakan komuniti untuk dunia yang lebih baik.

Misi

  • Kami menyampaikan produk dan perkhidmatan unggul yang memberi manfaat kepada masyarakat dan membentuk generasi pemimpin dan pemikir yang akan datang.
  • Kami menjaga keselamatan dan kesihatan rakyat kita, dan kami percaya dalam membangunkan bakat mereka melalui pemberdayaan dan membolehkan mereka memaksimumkan potensi mereka.
  • Kami mengembangkan perniagaan kami untuk menyampaikan pulangan pemegang saham yang mampan dan bertanggungjawab sambil memastikan kami terus melindungi persekitaran kami.
  • Kita mesti berani dalam inovasi teknologi untuk menjadi pemimpin pasaran dalam perniagaan utama kami.
  • Kami akan memanfaatkan sinergi dalam ekosistem perniagaan kami untuk mencipta penawaran produk yang unik.
This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Sarjana Muda Dalam Pengurusan Hospitaliti (Kepujian)

Campus Sepenuh masa September 2018 مليسيا Shah Alam

Pengurusan Sarjana Muda Hospitality (Hons) KDU menyediakan pelajar untuk memasuki dunia perhotelan sebagai pemimpin dan pengurus, yang membolehkan potensi pekerjaan dan kemajuan kerjaya. Ia menggabungkan teori pengurusan meliputi bidang seperti Tanggungjawab Sosial Korporat, Pengurusan Kewangan Hospitality, Undang-undang Hospitality, Pengurusan Sumber Manusia Strategik dan banyak lagi, [+]

Ambil dunia perhotelan dengan yakin!

Dengan perolehan industri hotel global dianggarkan 550 bilion dolar AS untuk 2016 (statistica.com), masa bersemangat dan positif untuk industri perhotelan.

Pengurusan Sarjana Muda Hospitality (Hons) KDU menyediakan pelajar untuk memasuki dunia perhotelan sebagai pemimpin dan pengurus, yang membolehkan potensi pekerjaan dan kemajuan kerjaya. Ia menggabungkan teori pengurusan meliputi bidang-bidang seperti Tanggungjawab Sosial Korporat, Pengurusan Kewangan Hospitality, Undang-undang Hospitality, Pengurusan Sumber Manusia Strategik dan banyak lagi, dengan mata pelajaran praktikal dan tiga jurusan untuk pelajar memilih dari:

Hotel dan Pelancongan... [-]


Sarjana Muda Dalam Pengurusan Kulinari (Kepujian)

Campus Sepenuh masa September 2018 مليسيا Shah Alam

Program ijazah kami menyediakan pelajar untuk menangani semua aspek dapur dan memenuhi cabaran industri masakan yang semakin canggih dan menuntut. Di samping mata pelajaran seperti Keperluan Kuliner, Prasyarat Baking, dan Kemahiran Bakery, para pelajar juga akan mempelajari Tanggungjawab Sosial Korporat, Keusahawanan, Jualan dan Pemasaran dan banyak lagi. [+]

Rayakan kreativiti

Pengalaman gastronomi bukan lagi hanya tentang kemahiran memasak. Pelajar hari ini yang bercita-cita menjadi profesional dalam seni masakan, perlu memahami pemakanan, kimia asas, seni dan persembahan di antara perkara-perkara lain.

Program ijazah kami menyediakan pelajar untuk menangani semua aspek dapur dan memenuhi cabaran industri masakan yang semakin canggih dan menuntut. Di samping mata pelajaran seperti Keperluan Kuliner, Prasyarat Baking, dan Kemahiran Bakery, para pelajar juga akan mempelajari Tanggungjawab Sosial Korporat, Keusahawanan, Jualan dan Pemasaran dan banyak lagi.

Pelajar boleh memilih daripada tiga jurusan yang berbeza:

Operasi Kuliner... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan (Kepujian) Dalam Kejuruteraan Mekatronik

Campus Sepenuh masa September 2018 مليسيا Shah Alam

The B. Eng (Hons) dalam Kejuruteraan Mekatronika adalah bidang sains multidisiplin yang menggabungkan kejuruteraan mekanikal, elektronik, kawalan dan reka bentuk perisian; terutamanya untuk membangun dan mengawal produk, sistem, dan proses pintar. [+]

Geared To Meet the Surge of Innovation and Emergence Technologies Baru.

The B. Eng (Hons) dalam Kejuruteraan Mekatronika adalah bidang sains multidisiplin yang menggabungkan kejuruteraan mekanikal, elektronik, kawalan dan reka bentuk perisian; terutamanya untuk membangun dan mengawal produk, sistem, dan proses pintar.

Program ini sesuai untuk pelajar yang mempunyai minda kreatif dan semangat untuk memahami bagaimana keadaan bekerja, dan ingin tahu dalam menyelesaikan segala masalah (teknikal) ketika merancang, membina dan mengendalikan kawalan dan sistem tertanam, sensor, penggerak dan sistem robot.

Program ini direka untuk memenuhi lonjakan inovasi dan kemunculan teknologi baru yang diperlukan oleh industri moden untuk mengekalkan daya saing global yang menjadikan jurutera mekatronik sebagai graduan hibrid yang mampu menangani pelbagai cabaran dalam industri.... [-]


Sarjana Muda Pembangunan Permainan (Kepujian)

Campus Sepenuh masa September 2018 مليسيا Shah Alam

Permainan elektronik adalah salah satu industri yang paling pesat berkembang dalam ekonomi dunia dengan pendapatan bersih melampaui industri perfileman. Pasaran global untuk permainan elektronik dijangka meningkat kepada AS $ 102 bilion pada tahun 2017. Memandangkan pertumbuhan luar biasa ini dan dengan keperluan mendesak untuk pemaju permainan dengan kemahiran yang sangat khusus, program ijazah ini bertujuan untuk memupuk graduan berkualiti tinggi yang biasa dengan proses pengeluaran dan menyedari apa yang diperlukan untuk menghasilkan permainan yang berjaya. [+]

Memupuk semangat untuk membuat permainan.

Permainan elektronik adalah salah satu industri yang paling pesat berkembang dalam ekonomi dunia dengan pendapatan bersih melampaui industri perfileman. Pasaran global untuk permainan elektronik dijangka meningkat kepada AS $ 102 bilion pada tahun 2017. Memandangkan pertumbuhan luar biasa ini dan dengan keperluan mendesak untuk pemaju permainan dengan kemahiran yang sangat khusus, program ijazah ini bertujuan untuk memupuk graduan berkualiti tinggi yang biasa dengan proses pengeluaran dan menyedari apa yang diperlukan untuk menghasilkan permainan yang berjaya.

Pensyarah kami secara aktif terlibat dalam industri dan pakar dalam bidang masing-masing. Dalam program unik ini, pelajar diberi peluang untuk mengkhusus dalam salah satu daripada tiga disiplin pembangunan permainan. Bagi mereka yang mempunyai mata wang untuk estetika visual dan Pemodelan 3D, pertimbangkan untuk menjadi artis permainan. Pelajar yang suka menganalisis, menulis cerita dan pengalaman kerajinan, boleh memilih untuk menjadi pereka permainan. Bagi mereka yang suka matematik, menyelesaikan masalah dan melalui garis kod, mereka boleh membuat teknologi permainan pengkhususan pilihan mereka.... [-]


Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian)

Campus Sepenuh masa 42  September 2018 مليسيا Shah Alam

Program Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian) KDU, yang direka dengan kerjasama Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA), merupakan pilihan yang paling cepat dan paling masuk akal untuk memperoleh kelayakan profesional yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. [+]

Membangunkan Teknikal

Kepentingan dan kepentingan laporan perakaunan adalah penting untuk menjalankan perniagaan, menjadikan pengetahuan perakaunan penting untuk menjadi eksekutif korporat yang berwibawa.

Program Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian) KDU, yang direka dengan kerjasama Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA), merupakan pilihan yang paling cepat dan paling masuk akal untuk memperoleh kelayakan profesional yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Selepas menamatkan program Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian), pelajar diberi pengecualian kertas 9 Akademi ACCA. Tahun ke-3 akhir akan dibelanjakan meliputi sukatan pelajaran akademik profesional ACCA dan menyediakan pelajar untuk peperiksaan peringkat profesional ACCA.... [-]