Baca keterangan rasmi

Kolej Pengurusan Penerbangan ditubuhkan dengan tujuan utama untuk "menambah nilai" kepada fraterniti penerbangan di Malaysia . Kami mahu menjadi tumpuan utama pengetahuan dan maklumat berkaitan pengurusan penerbangan di Malaysia. Kami mahu menyediakan dorongan pertumbuhan industri penerbangan di Malaysia. Seperti yang anda ketahui, industri penerbangan dijangka berkembang di rantau Asia dan Pasifik (termasuk Malaysia) dengan pertumbuhan ekonomi China dan India.

Selaras dengan nilai teras kami: Kepuasan Pelanggan, Penambahbaikan Berterusan, Profesionalisme dan Kerja Berkumpulan, pelajar dan peserta kami "kepuasan adalah kebimbangan utama kami. Kesejahteraan pendidikan dan latihan anda adalah tumpuan utama kami.

Matlamat kami yang lain adalah untuk menghasilkan graduan, bukan hanya dengan pengetahuan, tetapi dengan kemahiran untuk berkomunikasi dan berinteraksi dengan baik dengan orang lain dan dengan itu mencapai kemahiran menyelesaikan masalah yang sangat diperlukan dalam industri. Seperti yang dikatakan Thomas More, "Pendidikan tidak menumpukan pembelajaran, maklumat, data, fakta atau kebolehan - iaitu latihan atau pengajaran - tetapi sebaliknya menjadikan apa yang tersembunyi sebagai benih".

Pada masa ini, produk teras kami ialah Diploma In Aviation Management dan Diploma dalam Pengurusan Operasi Penerbangan - yang pertama seumpamanya di Malaysia, dengan matlamat menghasilkan graduan yang akan dapat meningkatkan industri penerbangan Malaysia ke tahap yang lebih tinggi. Sebelum ini, kebanyakan pengambilan industri penerbangan dari graduan umum dan mereka akan mengambil masa beberapa tahun sebelum mereka boleh menjadi produktif sepenuhnya kerana mereka perlu belajar tentang pengetahuan penerbangan semasa bekerja. Graduan kami akan dapat menjalankan tugas dengan segera kerana mereka akan terdedah kepada semua pengetahuan ini semasa menjalani kursus diploma di Kolej.

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Aviation Management College

Industri penerbangan dan lapangan terbang merupakan salah satu industri terpenting yang menyumbangkan aset berharga dan pertumbuhan ekonomi ke negara kita. Lapangan terba ... [+]

Industri penerbangan dan lapangan terbang merupakan salah satu industri terpenting yang menyumbangkan aset berharga dan pertumbuhan ekonomi ke negara kita. Lapangan terbang adalah pintu masuk untuk pengangkutan udara penduduk tempatan, pelancong, dan perjalanan perniagaan; dengan banyak syarikat penerbangan yang menawarkan pelbagai destinasi, baik antarabangsa maupun domestik. Di Malaysia, pertumbuhan industri penerbangan dan lapangan terbang meningkat dengan kemajuan dan pengurusan yang lebih baik sejajar dengan teknologi. Oleh itu, komuniti pengurusan memainkan peranan penting untuk memastikan pentadbiran lapangan terbang dan syarikat penerbangan yang selamat dan cekap.

Oleh kerana program ini dianugerahkan oleh Bucks New University, menjadikannya satu-satunya program ijazah penerbangan di rantau ini yang akan diakreditasi oleh dua negara, United Kingdom (QAA) dan Malaysia (MQA). Semua sukatan pelajaran, bahan pengajaran, tanda menyederhanakan, sijil dan transkrip akan dianjurkan oleh Bucks New University, di mana AMC akan menjadi pusat pembelajaran yang menyampaikan ceramah dan markah yang diberikan mengikut kawalan kualiti akademik yang ditetapkan oleh QAA dan MQA.... [-]

مليسيا Shah Alam
Januari 2020
English
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu