Baca keterangan rasmi

Mengenai APIIT

Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik menawarkan pelbagai program yang direka untuk menghasilkan graduan yang sangat berpengalaman, dengan menyediakan pelajar kami dengan pengalaman akademik bertaraf antarabangsa yang rapat dengan keperluan industri. Sebagai ahli integrasi Kumpulan Pendidikan APIIT - yang merangkumi Universiti Teknologi Asia Pasifik

Program APIIT ditawarkan bersama dengan rakan kongsi antarabangsa kami yang berlanjutan, Staffordshire University, United Kingdom. Di bawah perjanjian kerjasama yang diluluskan ini, APIIT menyampaikan gelar Universiti Staffordshire menggunakan kurikulum yang sama dan mematuhi proses peningkatan mutu pengajaran, pembelajaran dan penilaian yang sama seperti di UK, dengan tujuan memastikan kesesuaian pengalaman pelajar dan piawaian akademik.

Industri Kreatif di Malaysia dan Wilayah sedang menuju ke arah Universiti Staffordshire University @ APIIT dalam bidang Inovasi Reka Bentuk

Sesungguhnya, sistem pengajaran APIIT menghasilkan graduan yang memupuk komitmen Staffordshire untuk menghasilkan The Staffordshire Graduate - graduan yang memiliki kemahiran utama untuk pekerjaan, perusahaan dan keusahawanan - dan keupayaan untuk menonjol dalam pasaran pekerjaan. Sebagai pelajar APIIT yang belajar di gelanggang Universiti Staffordshire, pelajar kami lebih banyak daripada hanya pemahaman tentang subjek mereka tetapi akan meninggalkan dengan satu set sifat yang calon majikan tidak hanya mencari tetapi akan menghargai dan menghormati. Pada masa yang sama, program Yayasan dan Diploma sendiri APIIT juga dijamin secara luaran oleh Universiti Staffordshire, yang memastikan pelajar mendapat kelayakan yang diukur secara antarabangsa dan juga memastikan perkembangan yang berjaya ke tahap pilihan mereka.

Pendekatan ini dalam menyediakan pendidikan bertaraf antarabangsa juga melangkaui sempadan Malaysia dan ditiru secara beransur-ansur dalam keluarga kampus cawangan APIIT yang beroperasi di Sri Lanka dan India. Antara Institusi Status MSC pertama di Malaysia, APIIT juga telah mencapai rekod pencapaian yang kukuh dalam penyelidikan, pembangunan dan pengkomersialan, memenangi lebih daripada 50 anugerah Malaysia dan antarabangsa setakat ini untuk inovasi, produk dan projek pelajar. Sebagai pengiktirafan tumpuannya terhadap kualiti pendidikan, APIIT Education Group menerima Anugerah Kecemerlangan Perdana Menteri pada tahun 2011, serta Anugerah Kualiti Eksport dari Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Malaysia.

Program akademik APIIT telah diluluskan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dan kelayakan tersebut sepenuhnya atau diperakui oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

Kenapa Kajian di Kuala Lumpur, Malaysia

Ada sesuatu untuk semua orang

Kuala Lumpur (KL) telah lama menjadi pilihan destinasi pengajian untuk pelajar dari Indonesia, China, India, Pakistan, Asia Tengah, Eropah, Timur Tengah, Maladewa, Afrika, dan negara-negara di rantau Asia Tenggara. Sebagai tambahan kepada negara Malaysia yang indah, penduduknya yang pelbagai dan keadaan stabil, pelbagai kursus yang kami tawarkan - dari IT dan teknologi kepada bioteknologi dan media - memberikan peluang pembelajaran sepanjang hayat untuk semua pelajar kami.

Piawaian akademik yang tinggi dan pengiktirafan antarabangsa

Pendidikan adalah pelaburan, jadi anda ingin memastikan anda mendapat kelayakan yang baik dan tahap pembelajaran yang tinggi. Selama bertahun-tahun, kami telah menyesuaikan diri dengan kaedah dan kemudahan pengajaran moden tanpa membuang nilai-nilai pendekatan pembelajaran tradisional. Anda boleh yakin bahawa anda akan menerima kelayakan pendidikan yang mempunyai standard dan pengiktirafan antarabangsa. Kelayakan ini boleh dipindah milik dan diiktiraf oleh universiti lain termasuk UK dan Australia. Sudah tentu, matlamat utama kami adalah bahawa kelayakan dan kajian anda boleh dipindah milik dan dihargai dalam tenaga kerja.

Anda akan meningkatkan Bahasa Inggeris anda

Malaysia menawarkan peluang besar untuk belajar dan menguasai bahasa baru. Kepelbagaian dan kepelbagaian budaya kami terdiri daripada penutur bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, Mandarin, dialek Cina, Tamil, dan sebilangan besar orang lain. Anda akan bertemu dan belajar dengan pelajar dari seluruh rantau ini, memberikan anda peluang untuk bercakap dan mengamalkan bahasa baru. Majoriti pelajar berbahasa Inggeris, dan kelas kami semua dijalankan dalam bahasa Inggeris. Anda juga boleh mengambil kelas bahasa Inggeris tambahan sebelum anda memulakan pengajian peringkat ijazah.

Pilihan yang berpatutan

Jumlah kos belajar dan tinggal di Malaysia pada umumnya lebih rendah daripada kebanyakan negara yang menawarkan program pengajian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan berkualiti.

Pusat untuk teknologi dan multimedia

Koridor Raya Multimedia Kerajaan Malaysia (MSC) dilancarkan pada tahun 1996 untuk menggerakkan negara ke era maklumat melalui satu siri inisiatif atau aplikasi utama termasuk Kerajaan Elektronik, Sekolah Pintar, Telemedicine, Penyelidikan
Malaysia juga menjadi rekod dalam sejarah seni bina dari yang lama hingga yang baru. Datang dan lihat salah satu menara konkrit tertinggi di dunia! Berdiri pada 421 meter, Menara Kuala Lumpur dibina oleh firma tempatan untuk bertindak sebagai menara telekomunikasi dan penyiaran. Selain seni bina yang rumit, anda juga boleh menaiki salah satu dari empat lif ekspres ke puncak dan mengagumi pemandangan dari Dek Pemerhatian.
Berdiri di atas langit Kuala Lumpur, Menara Berkembar Petronas 452 meter adalah monumen kebangsaan dan ikon kebanggaan negara. Bangunan 88 tingkat yang menarik dan keluli tahan karat adalah pembangunan bersepadu dengan komersil, runcit, hotel, konvensyen, kemudahan hiburan dan harta kediaman.

Mudah diakses

Malaysia mudah dicapai dengan penerbangan dari seluruh dunia. Ia juga boleh diakses melalui laut dan tanah dari negara-negara jiran seperti Indonesia, Singapura, dan Thailand. Lapangan Terbang Antarabangsa KL, KLIA, adalah persekitaran lapangan terbang yang sederhana dengan tarikan teknologi tinggi. Ia adalah satu hos lapangan terbang yang sibuk dan mengendalikan penerbangan yang berlepas dan tanah dari seluruh dunia.
Jika anda seorang peminat perlumbaan kereta, anda akan gembira mengetahui bahawa Track Track Formula Satu terletak berhampiran lapangan terbang di mana Perlumbaan Formula Satu diadakan pada bulan Mac setiap tahun. Lintasan itu juga berfungsi untuk aktiviti motosikal dan perlumbaan sepanjang tahun.

Mengalami kepelbagaian budaya

Anda akan menemui gabungan hebat tamadun tertua di Asia - Melayu, Cina, India, dengan sambutan perayaan, adat istiadat, tradisi dan pelbagai masakan pelbagai budaya.
Makan di Malaysia adalah petualangan untuk pencinta makanan. Terdapat pelbagai jenis - dari makanan Melayu pedas, pelbagai makanan Cina, masakan eksotik dari India, masakan barat, hingga makanan Nyonya dan Portugis. Nikmati hidangan Malaysia yang popular seperti sate, nasi lemak, rendang, roti canai, murtabak, laksa dan nasi ayam. Rantaian makanan segera antarabangsa juga banyak terdapat di bandar-bandar.
Rakyat Malaysia merayakan pelbagai cuti dan perayaan - Deepavali atau Festival Cahaya, Hari Raya, Tahun Baru Cina, Krismas, Hari Kebangsaan atau Hari Kemerdekaan, Festival Kek Lantern dan Moon, hanya untuk menamakan beberapa.

Iklim dan cuaca yang sederhana

Malaysia mempunyai iklim tropika dan lembap dengan suhu purata 29 ° C sepanjang tahun, dan sejuk di kawasan tanah tinggi. Secara geografi, ia dimandikan dengan matahari tropika yang hangat, dengan 3,000 kilometer pantai, rangkaian resort bukit yang sejuk, hutan hujan tertua di dunia, dan gunung tertinggi di Asia Tenggara. Iklim yang cerah dan tropika memastikan bahawa kebanyakan sukan dan aktiviti dapat dinikmati sepanjang tahun.

Aktiviti sukan dan pengembaraan

Banyak sukan dimainkan di Malaysia. Antara yang popular ialah bola sepak, badminton, hoki, tenis dan skuasy. Kegemaran lain adalah berbasikal, kriket, boling, golf, ragbi, tenis meja, bola keranjang dan perlumbaan grand prix.
Jika anda suka pengembaraan semula jadi, anda akan berseronok! Dengan pantai yang panjang dan pulau-pulau luar pesisir, anda boleh melakukan ski air, meluncur angin, snorkeling dan menyelam di pulau-pulau dan taman-taman marin, juga berkanu, arung jeram, safari sungai dan pelayaran bersama dengan sistem sungai yang besar.
Bukan itu sahaja. Gua meneroka, pendakian gunung, memandu di luar jalan, berbasikal gunung, trekking hutan, menunggang jejak, selam skuba, memancing, memerhati burung dan melancarkan paragliding juga merupakan antara aktiviti popular di Malaysia.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Program ini bertujuan untuk membangunkan anda sebagai animator kreatif. Laluan animasi menawarkan peluang untuk mengkhususkan diri dalam pemodelan, animasi dan aplikasi b ... [+]

Gambaran keseluruhanProgram ini bertujuan untuk membangunkan anda sebagai animator kreatif. Laluan animasi menawarkan peluang untuk mengkhususkan diri dalam pemodelan, animasi dan aplikasi berasaskan komposit dalam penciptaan pembuatan filem watak.Program ini memberi tumpuan kepada banyak aspek proses animasi fundamental dan disokong oleh beberapa pensyarah pakar, demonstrasi dan seminar yang memperkenalkan pelajar kepada proses profesional, reka bentuk, dan kreatif.Tahun 1 menyediakan struktur untuk mempelajari prinsip utama animasi. Anda akan meneroka pelbagai teknik yang melibatkan elemen 2D dan CG.Tahun 2 melibatkan perkembangan aksara dengan lebih mendalam. Ini termasuk meningkatkan dialog audio dan isyarat badan, pengenalan kepada integrasi tindakan, dan pencahayaan dan kamera canggih untuk komposisi pukulan yang lebih besar; serta pembuatan model sebagai modul teras dengan fokus pada bangunan yang ditetapkan. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk belajar animasi percubaan.Pada Tahun 3, anda akan dijangka menghasilkan satu siri animasi pendek yang memaparkan animasi berasaskan prestasi yang cemerlang. Penekanan diletakkan pada amalan profesional dalam persediaan untuk tamat pengajian dan prospek pekerjaan yang lebih tinggi melalui animasi.Syarat kemasukan... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

The BA (Hons) dalam Hubungan Antarabangsa bertujuan untuk menghasilkan graduan yang pemikir reflektif dan kritis, dengan perspektif global, dan siap untuk dunia kerja. ... [+]

Gambaran keseluruhanThe BA (Hons) dalam Hubungan Antarabangsa bertujuan untuk menghasilkan graduan yang pemikir reflektif dan kritis, dengan perspektif global, dan siap untuk dunia kerja. Ini dicapai melalui beberapa langkah:Untuk memanfaatkan pengetahuan dan kefahaman bahawa ijazah itu bertujuan untuk membangunkan, komunikasi yang berkesan dan keupayaan untuk bekerja dalam pasukan dan dengan pihak berkepentingan yang pelbagai, dilihat sebagai ciri penting para graduan kami. Perkembangan komunikasi, pembentangan dan kemahiran kerja pasukan terletak di tengah-tengah tahap dan dipupuk dari prinsip-prinsip pertama ke tahap kemahiran yang tinggi dalam banyak modul tematik dan, khususnya, melalui program tutorial.Majikan juga menghargai kebebasan pemikiran dan keupayaan kreatif untuk mencari penyelesaian. Ijazah ini membolehkan pelajar mengambil pemilikan pembelajaran mereka - sama ada secara individu atau dalam kumpulan - dan menggalakkan kemerdekaan pemikiran dan menyelesaikan masalah merentasi spektrum aktiviti: dalam menjalankan penyelidikan penyelidikan; dalam membaca dan menulis kritikal dalam mod tematik; atau dalam perbincangan dan persembahan tutorial.Di samping itu, ijazah meninjau isu-isu kelestarian dan alam sekitar. Pencemaran atmosfera dan lain-lain pencemaran yang tidak dapat dielakkan adalah masalah global kerana mereka tidak mengetahui sempadan dan disenaraikan di sini kerana kelestarian dan persekitaran semakin menjadi isu penting dunia, termasuk persaingan antarabangsa untuk sumber yang terhad seperti minyak dan air.Syarat kemasukanLaluan 1: Masuk ke Tahap 1 TahunPenyiapan STPM yang berjaya dengan 2 pas penuh atau bersamaan dengan PNGK minimum 2.0 dan penyelesaian SPM atau setaraf; atauMenyelesaikan A-Level yang berjaya dengan sekurang-kurangnya lulus dalam 2 mata pelajaran dan berjaya menyelesaikan O-Level atau setaraf; atauDiiktiraf Matrikulasi atau yayasan dengan CGPA 2.0; atauKelayakan yang APIIT diterima bersamaan... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Peluang yang menarik ada sebagai pereka dalaman dan luaran di syarikat automotif dan pengangkutan, dan sebagai perunding reka bentuk. Sesetengah graduan memilih untuk mel ... [+]

Gambaran keseluruhanPeluang yang menarik ada sebagai pereka dalaman dan luaran di syarikat automotif dan pengangkutan, dan sebagai perunding reka bentuk. Sesetengah graduan memilih untuk melancarkan perniagaan mereka sendiri. Pelajar mempelajari pelbagai kemahiran yang dapat dipindahkan yang boleh digunakan untuk projek tanah, laut dan udara.Pelajar bekerja dalam projek reka bentuk pengangkutan dan perindustrian dalam persekitaran studio yang kreatif dan mesra. Mereka mempunyai akses kepada bengkel dan kemudahan pemodelan yang sangat baik, menggunakan perisian standard industri dan diharapkan dapat membentangkan kerja mereka kepada piawaian profesional.Kemahiran teras dibangunkan melalui projek reka bentuk berstruktur dan praktikal, yang melibatkan generasi idea, lukisan dan rendering, pemodelan tanah liat dan perisian yang berkaitan. Program ini bekerja rapat dengan pereka lawatan yang terlibat sepanjang. Teknik pengajaran dan pembelajaran bervariasi dan termasuk bengkel reka bentuk individu, kumpulan, seminar dan persembahan.Pelajar mempunyai input penting teknikal dan CAD sepanjang program dari Fakulti Seni dan Teknologi Kreatif dan menyelesaikan projek reka bentuk utama pada Tahun 3 dalam bidang kepentingan peribadi. Fleksibiliti ini memberikan cara untuk melibatkan diri dalam pemikiran yang benar-benar asli dan inovatif.Matlamat kami adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pelbagai pakar dan kemahiran yang boleh dipindahkan. Program ini memberi peluang untuk mengambil bahagian dalam penempatan kerja dan memasuki pertandingan reka bentuk kebangsaan. Pelajar juga mempamerkan reka bentuk mereka kepada orang awam dan majikan yang berpotensi pada pertunjukan akhir tahun.Syarat kemasukanLaluan 1: Kemasukan ke Tahun 1Penyiapan STPM yang berjaya dengan 2 pas penuh atau bersamaan dengan PNGK minimum 2.0 dan penyelesaian SPM atau setaraf; atauMenyelesaikan A-Level yang berjaya dengan sekurang-kurangnya lulus dalam... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Ijazah ini akan membuka peluang karier dan perundingan seluruh dunia. Graduan bekerja di bidang termasuk komputer, barang sukan, peralatan gim, reka bentuk menonton, reka ... [+]

Gambaran keseluruhanIjazah ini akan membuka peluang karier dan perundingan seluruh dunia. Graduan bekerja di bidang termasuk komputer, barang sukan, peralatan gim, reka bentuk menonton, reka bentuk automotif dan pembungkusan. Sesetengah graduan menubuhkan perniagaan mereka sendiri atau pergi ke pemasaran, pembuatan model, grafik, reka bentuk permainan komputer, pengurusan reka bentuk dan pengajaran.Program ini termasuk projek yang menarik dan pelbagai seperti mainan, produk domestik, pengangkutan, peralatan kecergasan dan pencahayaan. Akses kepada bengkel yang cemerlang, kemudahan pemodelan dan perisian, akan membolehkan para pelajar mempersembahkan kerja mereka dengan standard profesional.Kemahiran teras diperkenalkan melalui projek reka bentuk berstruktur dan praktikal, yang melibatkan generasi idea, lukisan dan rendering, pembuatan model dan kerja komputer. Modul lanjut termasuk Generasi Konsep, Ergonomi dan Kebolehgunaan, Bahan dan Pembuatan dan Estetika. Program ini berlangsung untuk menampung projek CAD yang lebih maju dan peranan Rapid Prototyping.Apabila peluang timbul, pelajar boleh mengerjakan projek-projek kerjasama dengan pelajar dan kakitangan dari Rancangan Pengangkutan, Pengiklanan dan Pengurusan Jenama dan program lain.Pada Tahun 3, anda akan melengkapkan projek reka bentuk utama dalam bidang kepentingan peribadi. Fleksibiliti ini memberi para pelajar cara untuk memikirkan pemikiran yang benar-benar asli dan inovatif. Pelajar juga boleh mempamerkan reka bentuk mereka kepada orang awam dan majikan yang berpotensi pada pertunjukan akhir tahun.Syarat kemasukanLaluan 1: Kemasukan ke Tahun 1Penyiapan STPM yang berjaya dengan 2 pas penuh atau bersamaan dengan PNGK minimum 2.0 dan penyelesaian SPM atau setaraf; atauMenyelesaikan A-Level yang berjaya dengan sekurang-kurangnya lulus dalam 2 mata pelajaran dan berjaya menyelesaikan O-Level atau setaraf; atauDiiktiraf Matrikulasi atau yayasan dengan CGPA 2.0; atauKelayakan yang... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Pendekatan 360 ° kami untuk pengiklanan dan pengurusan jenama kreatif dan strategik membangun profesional dengan kemahiran yang luas, membangunkan peluang pekerjaan anda. ... [+]

Gambaran keseluruhanPendekatan 360 ° kami untuk pengiklanan dan pengurusan jenama kreatif dan strategik membangun profesional dengan kemahiran yang luas, membangunkan peluang pekerjaan anda. Persekitaran studio kreatif kami mencerminkan persekitaran agensi, mewujudkan zon kerja yang fleksibel dan ruang projek dengan perisian standard industri.Program pengiklanan kami yang dinamik dan berpandangan ke hadapan akan melengkapi anda dengan kemahiran dan kefahaman untuk mengembangkan kerjaya dalam industri kreatif. Sama ada anda ingin bekerja dalam pasukan kreatif, menjadi penulis iklan, perancang akaun atau pengurus jenama, anda akan mendapat pengalaman penting yang sangat menarik untuk majikan masa depan.Pasukan program mempunyai pengalaman industri dan tutor sekutu kami adalah pengarah kreatif dan pengamal agensi semasa. Kami meletakkan pemikiran dan idea kreatif di tengah-tengah pendekatan 360 ° kami untuk mengkaji kajian melalui platform pengiklanan digital dan tradisional, meneroka media sosial, pemasaran viral dan iklan ambien.Penempatan industri dan lawatan agensi akan menambah perkembangan anda. Anda akan belajar bagaimana membuat kempen pengiklanan dengan mengkaji bidang pemikiran kreatif, strategi dan perancangan serta penjanaan idea, komunikasi bersepadu, arah seni dan penulisan iklan.Syarat kemasukanLaluan 1: Kemasukan ke Tahun 1Penyiapan STPM yang berjaya dengan 2 pas penuh atau bersamaan dengan PNGK minimum 2.0 dan penyelesaian SPM atau setaraf; atauMenyelesaikan A-Level yang berjaya dengan sekurang-kurangnya lulus dalam 2 mata pelajaran dan berjaya menyelesaikan O-Level atau setaraf; atauDiiktiraf Matrikulasi atau yayasan dengan CGPA 2.0 di Peringkat SPM; atauKelayakan yang APIIT diterima bersamaan dengan yang di atas.... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Anugerah VFX adalah untuk pemohon yang mencari kerjaya dalam filem, pasca produksi atau industri permainan - walaupun sesetengah siswazah boleh bergerak ke posisi dalam v ... [+]

Gambaran keseluruhan

Anugerah VFX adalah untuk pemohon yang mencari kerjaya dalam filem, pasca produksi atau industri permainan - walaupun sesetengah siswazah boleh bergerak ke posisi dalam visualisasi seni bina, menyentuh semula / agensi pengiklanan atau kajian pasca siswazah.

VFX adalah sebahagian besarnya mengenai idea dan penjanaan konsep untuk filem atau permainan, yang meliputi watak, kenderaan, produk, pakaian, set dan persekitaran - akhirnya mengambil idea-idea tersebut melalui kerja seni konsep atau model 3D yang telah selesai.Lebih-lebih lagi, industri filem dan permainan memerlukan plot / senario yang menarik dan menarik dengan watak, persekitaran dan alat untuk menandinginya. Pelajar membangun idea-idea kadang-kadang sebagai konsep karya seni 2D, dilengkapi dengan pemodelan digital 3D yang tepat, ditambah dengan teknik skrin / komposit hijau. Kaedah reka bentuk, konsep asal, reka bentuk spekulatif, kemahiran visualisasi, lukisan hayat, lakaran fizikal dan pemodelan faksimili menyediakan kemahiran reka bentuk tradisional.Kerja projek dijalankan secara individu atau sebagai sebahagian daripada pasukan. Kakitangan kami mempunyai hubungan perindustrian yang baik (dan berkembang). Di mana mungkin mereka memanggil kerja-kerja penyelidikan atau perdagangan mereka untuk memaklumkan dan membentuk kurikulum, mengakibatkan lebih ramai siswazah yang cerdas industri.Syarat kemasukan... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Keselamatan Siber adalah kawasan kerja yang penting dan berkembang untuk profesional pengkomputeran. Mana-mana organisasi yang mempunyai rangkaian komputer atau menggunak ... [+]

Gambaran keseluruhan

Keselamatan Siber adalah kawasan kerja yang penting dan berkembang untuk profesional pengkomputeran. Mana-mana organisasi yang mempunyai rangkaian komputer atau menggunakan Internet mempunyai potensi risiko keselamatan dan memerlukan orang yang mempunyai kemahiran khusus untuk membantu melindungi sistem dan data mereka. Anda juga mungkin mendapati diri anda bekerja untuk firma perunding pakar yang memberikan perkhidmatan sedemikian kepada organisasi yang lebih kecil.

Sistem komputer menyimpan, memproses dan menyampaikan pelbagai data. Kebanyakan data ini adalah akses peribadi dan tidak wajar kepadanya dapat menyebabkan kos yang signifikan kepada organisasi atau orang yang memiliki data. Mengekalkan sistem komputer terhadap serangan berniat jahat atau bahkan terhadap kerosakan yang tidak disengajakan adalah penting kepada sistem komputer mana pun. Program ini memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk membolehkan anda mencegah serangan dan kerosakan yang tidak sengaja kepada sistem komputer.... [-]

مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Dalam dunia perniagaan yang kompetitif hari ini, IT memainkan peranan penting dalam mengeksploitasi potensi komersil. Destinasi lepasan anda dari program ini mungkin bera ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam dunia perniagaan yang kompetitif hari ini, IT memainkan peranan penting dalam mengeksploitasi potensi komersil. Destinasi lepasan anda dari program ini mungkin berada di peringkat pengurusan di jabatan IT, membangunkan sistem IT dan melayani keperluan beberapa jabatan perniagaan. Anda boleh mengambil kerjaya dalam pembangunan sistem IT, analisis sistem TI dan reka bentuk atau pengurusan rangkaian IT.

Pada tahun pertama, anda akan diperkenalkan kepada konsep, alat dan teknik perniagaan dan pengkomputeran, Tahun 2 merangkumi pembangunan sistem IT untuk perniagaan, analisis, reka bentuk dan pembangunan penyelesaian berasaskan web, rangkaian dan isu profesional dalam pengkomputeran.... [-]

مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Anugerah ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran untuk bekerja dalam filem, TV dan media baru. Mengkhususkan diri dalam produk-produk standard industri, dari pengedit ... [+]

Gambaran keseluruhanAnugerah ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran untuk bekerja dalam filem, TV dan media baru. Mengkhususkan diri dalam produk-produk standard industri, dari pengeditan filem dan video digital ke kemahiran animasi yang diperlukan untuk menghasilkan titelan dan kesan penyiaran standard, anda juga akan mendapat kemahiran pasca produksi yang diperlukan semua profesional pasca produksi.Program ini menggabungkan kajian pengeluaran video digital dan pasca produksi dalam beberapa bidang yang berbeza, termasuk filem, video, televisyen, animasi, reka bentuk dan pengimejan digital. Anda akan belajar cara menggunakan perisian standard industri termasuk Final Cut Pro Studio dan Adobe Creative Suite. Semua kemahiran pasca produksi disokong dengan pengetahuan pengeluaran filem yang diperlukan oleh semua editor dan profesional pasca produksi.Tahun 1 merangkumi semua kemahiran pasca pengeluaran asas termasuk grafik dan asas-asas pengeluaran dan penyuntingan filem, dengan pilihan untuk merangkumi rakaman bunyi dan CGI.Dalam Tahun 2 dan 3, anda akan mengkaji pengeditan, animasi dan penghasilan video Definisi Tinggi. Kemahiran ini akan digabungkan dengan penggredan warna untuk Filem dan TV, kompositing (skrin hijau) dan padanan objek bergerak dalam adegan animasi dan video.Ini akan bersatu dengan peluang untuk mengkaji subjek berkaitan filem, sinematografi, pengeluaran audio, pencampuran dan reka bentuk dan pengeluaran video muzik. Gabungan kemahiran yang diperolehi memberikan graduan di bahagian dalam filem, televisyen dan industri media.Syarat kemasukanLaluan 1: Kemasukan ke Tahun 1Penyiapan STPM yang berjaya dengan 2 pas penuh atau bersamaan dengan PNGK minimum 2.0 dan penyelesaian SPM atau setaraf; atau,Menyelesaikan A-Level yang berjaya dengan sekurang-kurangnya lulus dalam 2 mata pelajaran dan berjaya menyelesaikan O-Level atau setaraf; atauDiiktiraf Matrikulasi atau... [-]
مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Oleh kerana komputer adalah sebahagian daripada kehidupan normal, mereka juga penting sebagai alat dalam aktiviti jenayah. Oleh itu, mereka dapat memberikan sumber bukti ... [+]

Gambaran keseluruhan

Oleh kerana komputer adalah sebahagian daripada kehidupan normal, mereka juga penting sebagai alat dalam aktiviti jenayah. Oleh itu, mereka dapat memberikan sumber bukti yang penting. Anugerah ini memberikan asas kukuh dalam kemahiran yang anda perlukan untuk mengikuti kerjaya dalam penyiasatan forensik sistem komputer dan bidang keselamatan yang berkaitan. Kemahiran yang sama yang membolehkan anda menjejaki keterangan juga membekalkan anda dengan kebolehan yang diperlukan untuk membantu organisasi dan individu mendapatkan data / maklumat yang mungkin telah hilang atau rosak akibat aktiviti yang tidak sengaja atau berniat jahat. Anda bukan sahaja dapat mengesan aktiviti jenayah tetapi juga membantu menyelamatkan orang daripada akibat kegiatan tersebut.... [-]

مليسيا Kuala Lumpur
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu