Al Akhawayn University (in Ifrane)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Al Akhawayn

Ditubuhkan pada tahun 1995 oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Raja Hassan II dan Putera Mahkota Abdallah bin Abdel-Aziz dari Arab Saudi, Universiti Al Akhawayn menerangkan semula pengalaman pendidikan seni liberal Amerika klasik di sebuah kampus moden yang menakjubkan di arsitek di tengah keindahan Gunung Atlas Tengah Maghribi.

Ia menawarkan:

  • Satu program teras umum yang unik untuk semua pelajar sarjana muda, menyediakan asas untuk pendidikan global yang serba lengkap.
  • Akademik yang kaya, dalam bahasa Inggeris, menggalakkan pilihan dan percubaan, di semua sekolah dan program pengajian.
  • Kehidupan pelajar kediaman yang selesa, selamat dan menarik di kampus, yang menampilkan beratus-ratus aktiviti yang dijalankan oleh pelajar Universiti, dengan lebih daripada 96 peratus pelajar yang tinggal di kampus dengan rakan sekelas dari sekitar Maghribi dan keempat penjuru dunia.
  • Perdamaian dan kesenangan Ifrane, pusat untuk penerokaan luar gunung, sungai, tasik dan banyak lagi, dengan banyak pilihan hiburan dan akses mudah ke bandar-bandar utama seperti Rabat, Casablanca, Fez, Meknes, dan banyak lagi.
Priscilla Du Preez / Unsplash

Mengapa AUI?

Universiti Al Akhawayn di Ifrane (AUI) mendidik para pemimpin negara masa depan Maghribi dan dunia melalui kurikulum seni liberal yang berorientasikan dunia, bahasa Inggeris berdasarkan sistem Amerika Utara. Masyarakat akademik yang terdiri daripada para pelajar, fakulti, dan kakitangan bekerjasama untuk memupuk kecemerlangan dan identiti melalui pengajaran dan pembelajaran yang menguntungkan pembangunan ekuiti dan tanggungjawab sosial. Di rumah kepada 2,135 pelajar dari seluruh dunia, kampus 75-hektar rumah kemudahan pelajar termasuk 7 bangunan akademik, perpustakaan, 21 kediaman pelajar, 4 dewan makan, kedai, pusat sukan, dan makmal penyelidikan.

Unac Universiti unacited pertama di Afrika di Afrika

Pada tahun 2017, AUI telah mendapat akreditasi oleh Suruhanjaya Bahasa Inggeris untuk Pendidikan Tinggi (NECHE, dahulu NEASC), salah sebuah institusi akreditasi paling berprestij di seluruh dunia. Akreditasi berfungsi sebagai satu cara untuk mengiktiraf nilai institusi di seluruh dunia. Dalam kes NECHE, persetujuan kelulusan mereka yang sukar diperolehi menandakan piawaian yang tinggi di semua peringkat pendidikan, dengan memberikan diploma Universiti kesetaraan yang dikeluarkan di Amerika Syarikat. Akreditasi AUI menandakan kesimpulan proses sembilan tahun di mana kami berusaha untuk meningkatkan kualiti seluruh institusi kami, dari bilik darjah ke asrama. Ia juga menandakan komitmen seumur hidup kami untuk merealisasikan diri, untuk memperbaiki diri, dan memastikan bahawa anda menerima pendidikan terbaik yang mungkin ditawarkan oleh pertubuhan kami.

John Schnobrich / Unsplash

Ambil kesempatan daripada pendidikan berkualiti

Model Seni Liberal Amerika ada untuk menawarkan pelajar kedalaman dan kedalaman: ia membolehkan anda untuk mengkhususkan diri selepas anda mendaftarkan supaya anda dapat mengembangkan nafsu anda sementara juga mengejar saluran lain akademia. Inilah sebabnya kami memperkenalkan "keperluan teras" ke dalam kurikulum kami: untuk menggalakkan pelajar kami untuk mencapai kemajuan pendidikan. Walaupun kami menolak pelajar kami untuk memperluaskan cakrawala mereka, kami meletakkan penekanan pada membiarkan mereka memilih bagaimana pluraliti itu mendefinisikan dirinya. Pengambilalihan kami dalam Seni Liberal mendekati akademik secara praktikal: kami percaya bahawa semua subjek saling berkaitan dan mereka memaklumkan satu sama lain. Bilik kelas kami adalah rumah kepada kepelbagaian fikiran, membolehkan kelas tunggal dihuni oleh pelajar perniagaan, jurutera, dan ahli falsafah. Oleh itu, dalam membentuk pelajar, kami berharap mereka akan belajar dari guru dan antara satu sama lain, mewujudkan kampus intelektualisme yang bersatu padu.

Kebolehpercayaan

Tuisyen, yuran, dan bilik / lembaga AUI berharga untuk bersaing di pasaran Maghribi dan antarabangsa, terutamanya untuk pendidikan berkualiti tinggi yang diiktiraf oleh AS.

Pemohon NB kewarganegaraan Maghribi atau yang mempunyai satu orang ibu bapa Maghribi layak mendapat kadar tuisyen negara kerana AUI adalah universiti awam Maghribi.

Lokasi

Ifran

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Telefon
+212 (0)-535-862-000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami