Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti LUNEXBerbasis di Luxembourg, LUNEX University adalah sekolah swasta, yang khusus dalam bidang sukan, kesihatan, terapi dan perubatan pencegahan . Sebagai sekolah berorientasikan di peringkat antarabangsa, LUNEX menawarkan program pengajian yang diiktiraf di seluruh Eropah dan disesuaikan dengan pasaran global .

Portfolio program kami adalah penting untuk kelestarian dan kesesuaian sosialnya dan melengkapkan pelajar dengan pendekatan dan perspektif baru mengenai bidang sukan dan kesihatan yang baru muncul. Setiap program pengajaran diajar 100% dalam bahasa Inggeris oleh pasukan akademik antarabangsa yang datang dari institusi di seluruh dunia. Melalui gabungan kursus teori dan pengalaman secara langsung, para pelajar LUNEX dilatih untuk menjadi pakar dan pemimpin dalam bidang mereka dan berevolusi dalam dunia global.

 • Sekolah antarabangsa dengan sentuhan manusia
 • 4 program pengajian dalam bidang kesihatan dan sukan (termasuk semester persediaan)
 • 100% kursus Bahasa Inggeris
 • Pasukan antarabangsa dan pelbagai budaya


Program pengajian selama 3 tahun dalam sukan dan kesihatan

Hari ini, LUNEX menawarkan 3 Ijazah Sarjana Muda, yang boleh diakses selepas sekurang-kurangnya 12 tahun pendidikan sekolah atau pendidikan terdahulu yang setara. Program-program kajian ini telah dikembangkan sesuai dengan proses Bologna untuk kerjaya praktik dan profesi di seluruh Eropa dan telah diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan (MESR) di Luxembourg.

Program kami dibahagikan kepada 2 bidang yang berbeza: sains kesihatan di satu pihak dan pengurusan di pihak yang lain.

LUNEX Ijazah Sarjana Muda sains kesihatan

 • Fisioterapi B.Sc. menyediakan graduan masa depan untuk profesion fisioterapi untuk meningkatkan kesihatan individu.
 • Sains Sukan dan Sukan B.Sc. membolehkan pelajar memperoleh pengalaman pengetahuan dan pengalaman saintifik yang berkaitan dengan pembelajaran motor, fisiologi, pemakanan, biomekanik atau psikologi.

LUNEX Sarjana dalam pengurusan

 • Pengurusan Sukan Antarabangsa BA menawarkan pengetahuan dan kefahaman tentang pengurusan perniagaan yang berkaitan dengan sukan untuk memberikan para pelajar semua pengetahuan yang diperlukan untuk dapat bekerja di persekitaran antarabangsa sekitar organisasi sukan.


Semester persediaan kami: Yayasan Semester

Sebagai tambahan kepada Ijazah Sarjana Muda kami, kami telah merancang semester persediaan yang dipanggil " Semester Yayasan " dengan tujuan membantu pelajar memperbaiki tahap bahasa Inggeris mereka dan / atau memperkukuh pengetahuan mereka dalam sains (termasuk kimia, fizik dan biologi). Pelajar boleh memilih untuk memulakan pengajian mereka dengan Yayasan Semester sebelum meneruskan Fisioterapi (B.Sc.) atau Latihan

Tambahan pula, LUNEX University meramalkan untuk memperluaskan portfolio programnya untuk menawarkan pelajar Ijazah Sarjana dalam masa terdekat.


Kampus moden dan unik kami di Luxembourg

Terletak di tengah-tengah Eropah, LUNEX mempunyai lokasi geografi yang ideal , yang memberikan akses kepada pasaran baru di seluruh dunia dan menawarkan rangkaian pakar yang menarik. Ini termasuk pertubuhan sukan, kelab dan persekutuan atau pusat latihan dan amalan terapeutik. Bagi kampus kami di Differdange (dinamakan Sukan Sukan Eropah 2018), ia berdasarkan beberapa meter dari stadium dan kemudahan sukan. Di samping itu, kampus telah diubah suai sepenuhnya dan kini dilengkapi dengan teknologi canggih serta persekitaran moden dan digital , yang membolehkan para pelajar menjalankan semua kajian kes dan latihan praktikal secara optimum.

Di LUNEX, pelajar mempunyai peluang untuk belajar dalam persekitaran pembelajaran yang unik. Malah, kampus itu telah bertukar daripada kolam renang lama Differdange dan struktur kolam telah berubah menjadi auditorium. Di samping itu, trek larian semua cuaca telah direka di atas lantai untuk membimbing pelajar ke bilik darjah dan kelonggaran yang berbeza juga disediakan untuk pelajar.


Kenapa belajar di LUNEX University?

 • Program pembelajaran disesuaikan dengan pasaran kerja global
 • Saiz kelas kecil (20-40 pelajar setiap maksimum kelas)
 • Sokongan individu dan peribadi untuk setiap pelajar
 • Gabungan optimum teori dan pengalaman tangan
 • Program yang fleksibel untuk menemani sukan dan kerjaya yang berprestasi tinggi
 • Peralatan yang canggih
 • Persekitaran pembelajaran antarabangsa
 • Pertukaran antara disiplin


Cara memohon program pengajian LUNEX

Untuk memohon salah satu daripada program kami, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 12 tahun pendidikan sekolah atau pendidikan terdahulu yang setaraf . Sekiranya anda memenuhi keperluan ini, anda hanya perlu mengisi borang permohonan dalam talian kami dan mengambil bahagian dalam satu Hari Permohonan (Ujian Masuk).

Tidak ada tarikh akhir permohonan, adalah mungkin untuk memohon sepanjang tahun.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman web kami.

Menjadi sebahagian daripadanya! Menjadi sebahagian daripada LUNEX!

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

LUNEX International University of Health, Exercise and Sports

Program Pengurusan Sukan Antarabangsa (BA) membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan mendalam mengenai pengurusan perniagaan dan ekonomi untuk menyediakan mereka untuk k ... [+]

Hari ini, sukan adalah industri yang unik, global dan berkembang. Ia bukan lagi satu aktiviti yang mudah tetapi hiburan serta perniagaan, yang menjadi cabaran sebenar di kalangan organisasi. Oleh itu, keperluan untuk pengurus sukan mahir kini lebih penting daripada sebelumnya.

Ijazah Pengurusan Sukan Antarabangsa menawarkan pelajar pengetahuan mendalam mengenai aspek ekonomi dan pengurusan perniagaan yang digunakan untuk sukan antarabangsa . Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sukan ini bertujuan untuk menyediakan pengurus-pengurus yang kompeten dan bertanggungjawab di masa depan dalam bidang sukan, yang dapat memimpin, mengurus dan mengendalikan perniagaan, organisasi sukan atau kemudahan.... [-]

Luxembourg Differdange
October 2019
Sepenuh masa
6 semesters
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LUNEX University - Be part of it.

Alamat
50 Avenue du Parc des Sports
4671 Differdange, Luxembourg District, Luxembourg