LUNEX International University of Health, Exercise and Sports

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti LUNEX

116172_Photo_LUNEX_1.jpg

Berbasis di Luxembourg, LUNEX University adalah sebuah sekolah swasta, yang khusus dalam bidang sukan, kesihatan, terapi dan perubatan pencegahan. Sebagai sekolah berorientasikan di peringkat antarabangsa, LUNEX menawarkan program pengajian yang diiktiraf di seluruh Eropah dan disesuaikan dengan pasaran global.

Portfolio program kami adalah penting untuk kesinambungan dan kesesuaian sosial dan melengkapkan pelajar dengan pendekatan dan perspektif baru mengenai bidang sukan dan kesihatan yang baru muncul. Setiap program pengajaran diajar 100% dalam bahasa Inggeris oleh pasukan akademik antarabangsa yang datang dari institusi di seluruh dunia. Melalui gabungan kursus teori dan pengalaman secara langsung, para pelajar LUNEX dilatih untuk menjadi pakar dan pemimpin dalam bidang mereka dan berkembang dalam dunia global.

 • Sekolah antarabangsa dengan sentuhan manusia
 • 4 program pengajian dalam bidang kesihatan dan sukan (termasuk semester persediaan)
 • 100% kursus Bahasa Inggeris
 • Pasukan antarabangsa dan pelbagai budaya

Kami 3

Hari ini, LUNEX menawarkan 3 Ijazah Sarjana Muda, yang boleh diakses selepas sekurang-kurangnya 12 tahun pendidikan sekolah atau pendidikan terdahulu yang bersamaan. Program-program kajian ini telah dikembangkan sesuai dengan Proses Bologna untuk kerjaya praktik dan profesi di seluruh Eropah dan telah diakreditasi oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan (MESR) di Luxembourg.

Kami telah membahagikan program kami kepada 2 bidang yang berbeza: sains kesihatan di satu pihak dan pengurusan di pihak yang lain.

LUNEX Bachelor's

 • Physiotherapy Bachelor
 • Latihan dan Sains Sukan Sarjana Muda membolehkan para pelajar memperoleh pengetahuan dan pengalaman praktikal mengenai prinsip saintifik yang berkaitan dengan pembelajaran motor, fisiologi, pemakanan, biomekanik atau psikologi.
 • Sains Sukan dan Latihan Sains membolehkan pelajar mendalami pengetahuan mereka dan dapat menilai dan mengoptimumkan prestasi dan kesihatan untuk atlet dan pesakit, dsb.

LUNEX Sarjana dalam pengurusan

 • Pengurusan Sukan Antarabangsa Ijazah Sarjana Muda menawarkan pengetahuan dan kefahaman pengurusan perniagaan yang berkaitan dengan sukan untuk memberi pelajar semua pengetahuan yang diperlukan untuk dapat bekerja di persekitaran antarabangsa di sekitar organisasi sukan.

Program persediaan kami: Program Yayasan

Sebagai tambahan kepada Ijazah Sarjana Muda kami, kami telah merangka program persediaan yang dipanggil "Program Yayasan" dengan tujuan membantu pelajar meningkatkan tahap bahasa Inggeris mereka dan / atau memperkukuh pengetahuan mereka dalam sains (termasuk kimia, fizik dan biologi). Pelajar boleh memilih untuk memulakan pengajian mereka dengan Program Yayasan sebelum mengikuti Ijazah Sarjana Muda dalam Fisioterapi atau Latihan

Kampus kami yang moden dan unik di Luxembourg

Terletak di tengah-tengah Eropah, LUNEX mempunyai lokasi geografi yang ideal, yang memberi akses kepada pasaran baru di seluruh dunia dan menawarkan rangkaian pakar yang menarik. Ini termasuk pertubuhan sukan, kelab dan federasi atau pusat latihan dan amalan terapeutik. Bagi kampus kami di Differdange (dinamakan Sukan Sukan Eropah 2018), ia berdasarkan beberapa meter dari stadium dan kemudahan sukan. Di samping itu, kampus telah diubahsuai sepenuhnya dan kini dilengkapi dengan teknologi canggih serta persekitaran moden dan digital, yang membolehkan para pelajar menjalankan semua kajian kes dan latihan praktikal secara optimum.

116173_Photo_LUNEX_2.png

Di LUNEX, pelajar mempunyai peluang untuk belajar dalam persekitaran pembelajaran yang unik. Malah, kampus itu telah dibina dan bukan kolam renang lama Differdange dan struktur kolam telah diubah menjadi auditorium. Di samping itu, trek larian semua cuaca telah dirancang di atas lantai untuk membimbing pelajar ke bilik darjah dan relaksasi yang berbeza juga disediakan untuk pelajar.

Kenapa belajar di LUNEX University?

 • Program pembelajaran disesuaikan dengan pasaran kerja global
 • Sokongan individu dan peribadi untuk setiap pelajar
 • Gabungan optimum teori dan pengalaman tangan
 • Program yang fleksibel untuk menemani sukan dan kerjaya yang berprestasi tinggi
 • Peralatan yang canggih
 • Persekitaran pembelajaran antarabangsa
 • Pertukaran antara disiplin

Cara memohon program pengajian LUNEX

Untuk memohon salah satu daripada program kami, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 12 tahun pendidikan sekolah atau pendidikan terdahulu yang bersamaan. Jika anda memenuhi keperluan ini, anda hanya perlu mengisi borang permohonan dalam talian kami dan mengambil bahagian dalam satu Hari Permohonan (Ujian Kemasukan) kami.

Untuk maklumat anda, tidak ada tarikh akhir permohonan, adalah mungkin untuk memohon sepanjang tahun.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman web kami.

Menjadi sebahagian daripadanya! Menjadi sebahagian daripada LUNEX!

Lokasi

Differdange

Alamat
50 Avenue du Parc des Sports
4671 Differdange, Daerah Luxembourg, Luxembourg