Lithuania Business University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lithuania Business University of Applied Sciences (LTVK) adalah sebuah institusi pendidikan tinggi yang terbuka kepada masyarakat dan bebas tinggi yang ditubuhkan pada tahun 1994 yang menyediakan profesional dalam sains sosial dan fizikal yang memberi tumpuan kepada pasaran buruh Lithuania dan Eropah. LTVK memerlukan peluang kerjaya yang menjanjikan, pertukaran antarabangsa dan masa lapang khas untuk pelajar.

Misi. Universiti Perniagaan Lithuania bertekad untuk menyediakan profesional yang berkelayakan, kreatif, untuk menubuhkan syarat untuk pembelajaran sepanjang hayat dengan memberikan ijazah sarjana muda profesional dan menjalankan penyelidikan yang diperlukan untuk pembangunan serantau.

Visi. Universiti Perniagaan Lithuania adalah institusi pendidikan tinggi yang inovatif, telus, aktif dan bertanggungjawab di peringkat antarabangsa, diiktiraf di peringkat antarabangsa, serba guna untuk perkembangan pasaran tenaga kerja dan bersedia memenuhi keperluan masyarakat.

Universiti Perniagaan Lithuania mengintegrasikan teknologi IT terkini ke dalam proses pengajian dan kerana ini, ia mewujudkan cara belajar serba boleh dan menarik. Salah satu matlamat utama universiti adalah peningkatan kualiti pengajian. Pelajaran interaktif dan pelbagai kaedah penglibatan digunakan dalam proses pembelajaran. Universiti ini telah dilengkapi dengan makmal CISCO, bahan binaan dan kriminologi bersama dengan ruang sidang simulasi.

Adalah menjadi tujuan Universiti Perniagaan Lithuania untuk memastikan para pelajar bukan sahaja memperoleh banyak pengalaman kerja yang mungkin diperlukan dalam aktiviti profesional, tetapi juga pengetahuan teoritis terbaru. Universiti ini telah mewujudkan rangkaian kerjasama yang luas dengan pelbagai perniagaan dan rakan kongsi sosial, oleh itu, ia menyediakan pelajar dengan latihan magang dan peluang penempatan masa depan. Universiti ini juga mempunyai firma latihan praktikal "Biurometa", yang menyerupai aktiviti syarikat-syarikat sebenar, yang berdagang antara satu sama lain melalui pusat "Simulith" di Lithuania dan dalam rangkaian EUROPEN di dunia. Untuk mempersiapkan para pelajar untuk pasaran buruh, universiti juga telah menubuhkan pusat kerjaya yang menyediakan sokongan kerjaya untuk pelajar dan siswazah.

Di Lithuania Business University lecture guru yang profesional dan pengamal di bidang mereka sendiri. Dalam LTVK peguam kuliah, pakar undang-undang, pakar bank, pengurus kewangan dan jabatan audit, pemasaran dan jualan jabatan pengurus, pakar pengaturcara, pemaju web, pemilik perniagaan, atlet, penganjur acara, agen penghantaran logistik dll.

Universiti Perniagaan Lithuania mengekalkan hubungan rapat dengan rakan kongsi sosial untuk memastikan kajian berorientasikan pasaran yang berkualiti, moden dan buruh. Di antara rakan sosial Universiti terdapat beberapa organisasi berikut: SE Klaipėda Pihak Berkuasa Seaport, Ibu Pejabat Polis Klaipeda County, UAB / Ltd "Klaipėda" hotel - Amberton, UAB / Ltd "Baltic awan", PE Pusat Pengguna Eropah, UAB / Ltd Kakitangan marin - Umum Crewing, Persatuan "Klaipėda region", UAB / Ltd Balansas Idea (imbangan ide), UAB / Ltd Litlafas, Pusat Maklumat Pelancongan dan Kebudayaan Klaipėda, UAB / Ltd ,, Balco LTD ", UAB / Ltd ,, Vlantana", UAB / , Kumpulan Nesė ", BI Pusat Sokongan Sosial Kota Klaipeda, Dewan Notaris, Pengadilan Negeri Palanga, Pengadilan Distrik Skuodas, UAB / Ltd" MK laivyba "dan organisasi lain.

Universiti Perniagaan Lithuania secara aktif terlibat dalam program pengajian dan sains antarabangsa, memperluaskan rangkaian rakan-rakan antarabangsa, memimpin di kalangan universiti-universiti Lithuania (institusi pendidikan tinggi bukan universiti) dalam penyertaan guru dan pelajar dalam program mobiliti antarabangsa. Universiti ini mengekalkan hubungan koperasi yang kuat dengan Estonia, Sweden, Republik Czech, Denmark, Turki dan institusi pengajian tinggi negara lain, mempunyai wakilnya sendiri untuk negara-negara Asia di India, bekerjasama dengan perniagaan asing lain, sektor bukan kerajaan, organisasi pendidikan. Di bawah program pertukaran pelajar Erasmus diberi peluang untuk belajar dan berlatih di luar negeri. Universiti Perniagaan Lithuania mempunyai lebih daripada 50 di luar negara. Pelajar boleh mengambil kesempatan daripada pengalaman negara-negara Eropah lain dalam mata pelajaran bidang pengajian mereka. Setiap pelajar semester 20 dari Turki, Sepanyol, Portugal dan lain-lain datang untuk belajar di LTVK. Pelajar LTVK mendapat kemahiran dan pengalaman baru dalam komunikasi antarabangsa.

Di kalangan pelajar Universiti Perniagaan Lithuania amat digalakkan untuk menjadi inisiatif, aktif, giat dan berpikiran antarabangsa. Universiti mempunyai kesatuan pelajar, ahli ekonomi dan kelab peguam, klinik undang-undang, pelajar sentiasa digalakkan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kurikulum, pelajar terlibat secara aktif dalam organisasi dan penyertaan universiti dalaman dan luaran.

Universiti Perniagaan Lithuania menjalankan penyelidikan yang diperlukan untuk pembangunan wilayah dan kerja pembangunan saintifik, masalah serantau dibincangkan dalam persidangan tahunan tahunan "Isu serantau: ekonomi, pengurusan, teknologi", di mana wakil-wakil perniagaan, persatuan dan institusi pengajian tinggi mengambil bahagian. Masalah serantau dibincangkan juga dalam jurnal penyelidikan saintifik yang sistematik "Pengurusan" yang diterbitkan dua kali setahun oleh Universiti dalam pangkalan data antarabangsa CEEOL, EBSCO dan Index Copernicus.

Lithuania Business University of Applied Sciences adalah institusi pendidikan tinggi yang aktif dan berjiwa umum. Universiti bersama-sama dengan Order of Malta setiap tahun menganjurkan acara massa di bandar Klaipėda - Gerosios zvaigzdes begimas (The Run of the Good Star).

Matlamat utama acara ini adalah untuk mendapatkan wang untuk orang tua tunggal yang tidak dapat menjaga diri mereka sendiri. Lithuania Business University of Applied Sciences juga menggembar-gemborkan para murid rumah anak-anak "Smiltele". Pada masa Krismas murid-murid dikunjungi oleh pelajar-pelajar Universiti. Para pelajar menghiburkan mereka dengan persembahan dan hadiah.

Terdapat banyak program pengajian yang boleh didapati di LTVK - di sini anda boleh memilih daripada 10 program pengajian yang berbeza dan 27 pengkhususan.

Kira-kira 1 000 pelajar sedang belajar di LTVK, terdapat jabatan dan pusat terbuka di Klaipeda dan Vilnius.

Universiti mempunyai lesen untuk aktiviti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan dan Sains Republik Lithuania. Diploma yang dikeluarkan oleh Universiti diiktiraf bukan sahaja di Lithuania tetapi juga di semua EU. Kelayakan lulusan ditunjukkan oleh ijazah sarjana muda profesional.

Kehidupan pelajar

Mari kita nyata - memilih di mana untuk belajar banyak tentang mendapatkan pendidikan terbaik, tetapi anda tidak akan menghabiskan 24/7 di perpustakaan, bukan? Klaipeda banyak menawarkan untuk percutian anda - dari keluar dan menyertai semua orang yang menggaji pelbagai pub dan bar selepas ceramah / kerja, untuk menghabiskan masa yang paling luar biasa di pantai. Kebanyakan pub dan kelab di Klaipeda adalah kecil hingga sederhana, masing-masing dengan getaran dan jiwa yang unik. Dan jiwa ini adalah apa yang akan anda perhatikan pada keluaran malam pertama anda di atas topi mesra anda dan bersedia untuk bergaul kerana sangat biasa pergi keluar dengan beberapa kawan, dan kembali dengan sedozen.

Terdapat ramai pelajar antarabangsa yang menumpukan acara, terutamanya pada permulaan istilah, yang merupakan cara terbaik untuk mengenali pelajar lain dan membuat kawan-kawan tempatan. Selain daripada keluar, bersaiz padat, Lithuania mudah untuk pelancongan domestik - kami mempunyai kawasan luas yang dijamin untuk taman negara, di mana anda boleh mendaki laluan khas, kayak, atau basikal. Sekiranya anda berada dalam usaha yang lebih melampau - mungkin sesuatu seperti belon udara atau berjalan kaki di puncak pohon, paintball di poligon tentera atau wakeboarding yang sepi akan menjadi antara perkara yang akan anda alami pertama di Lithuania.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk belajar di Klaipeda dan bersedia untuk berkemas untuk perjalanan anda di sini, jangan lupa bahawa anda akan datang ke negara di mana cuaca sangat berbeza setiap musim. Pada musim panas anda akan melihat bunga indah pelbagai bentuk dan warna; pada musim luruh kuning, merah dan coklat jatuh dari pokok-pokok; pada musim sejuk anda akan dapat menyeberang melalui tebing salji yang besar dan menangkap kepingan salji, dan pada musim bunga anda akan melihat matahari mencerminkan di lopak.

Iklim Lithuania semakin hangat dalam beberapa tahun kebelakangan; suhu purata setahun ialah 6.5-7.9 ° C. Bulan Julai adalah bulan terpanas tahun ini (suhu purata adalah kira-kira 19.7 ° C; suhu tertinggi adalah melebihi 30 ° C). Bulan paling sejuk ialah Januari (suhu purata -2.9 ° C, suhu terendah boleh turun di bawah -30 ° C).

This school offers programs in:
  • English
  • Lithuania

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Law LLB »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Bachelor in Applied informatics and Programming

Campus September 2019 Lithuania Klaipėda

[+]

Internet Perkara

[-]

Sarjana Muda dalam Pengurusan Pintar

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Program pembelajaran pengurusan pintar yang dirancang untuk menyediakan profesional sarjana muda profesional pengurusan yang berkelayakan yang dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran perniagaan yang berubah-ubah, keperluan pasaran buruh hari ini, mewujudkan usaha perniagaan dan menguruskannya, menjalankan penyelidikan pasaran, analisis dan kawalan perniagaan keadaan, pengurusan perubahan, untuk mewujudkan kontrak projek pelaburan untuk melaksanakan kempen pengiklanan untuk mengatur pembelian, pengangkutan, penyimpanan, penjualan dan penyelesaian dengan pembekal, pelanggan, menjaga perkembangan perniagaan, untuk memimpin staf untuk dapat bekerja dalam maklumat teknologi untuk mengumpul maklumat kewangan yang berkaitan dengan perniagaan, menguruskan dokumentasi dalam bahasa negeri dan asing. [+]

Program pembelajaran pengurusan pintar yang dirancang untuk menyediakan profesional sarjana muda profesional pengurusan yang berkelayakan yang dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran perniagaan yang berubah-ubah, keperluan pasaran buruh hari ini, mewujudkan usaha perniagaan dan menguruskannya, menjalankan penyelidikan pasaran, analisis dan kawalan perniagaan keadaan, pengurusan perubahan, untuk mewujudkan kontrak projek pelaburan untuk melaksanakan kempen pengiklanan untuk mengatur pembelian, pengangkutan, penyimpanan, penjualan dan penyelesaian dengan pembekal, pelanggan, menjaga perkembangan perniagaan, untuk memimpin staf untuk dapat bekerja dalam maklumat teknologi untuk mengumpul maklumat kewangan yang berkaitan dengan perniagaan, menguruskan dokumentasi dalam bahasa negeri dan asing.... [-]


Sarjana muda dalam pentadbiran institusi dan perusahaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Pentadbiran institusi dan perusahaan direka untuk menyediakan pentadbir institusi dan perusahaan, yang akan dapat menguruskan dokumen secara profesional di komputer, mengatur dan menyelaraskan aktiviti perusahaan, mengurus aktiviti maklumat, memimpin kakitangan, mengatur pejabat, cawangan atau jabatan lain aktiviti, pengambilan, pemilihan, penempatan, penambahbaikan kelayakan, untuk menguruskan dokumentasi aktiviti syarikat yang berkaitan dengan hubungan kerja, untuk menguruskan sumber bahan dan kewangan, dapat mewujudkan imej institusi atau perusahaan, untuk menganjurkan latihan untuk kepakaran kakitangan, untuk memilih bentuk untuk motivasi pekerja. [+]

Pentadbiran institusi dan perusahaan direka untuk menyediakan pentadbir institusi dan perusahaan, yang akan dapat menguruskan dokumen secara profesional di komputer, mengatur dan menyelaraskan aktiviti perusahaan, mengurus aktiviti maklumat, memimpin kakitangan, mengatur pejabat, cawangan atau jabatan lain aktiviti, pengambilan, pemilihan, penempatan, penambahbaikan kelayakan, untuk menguruskan dokumentasi aktiviti syarikat yang berkaitan dengan hubungan kerja, untuk menguruskan sumber bahan dan kewangan, dapat mewujudkan imej institusi atau perusahaan, untuk menganjurkan latihan untuk kepakaran kakitangan, untuk memilih bentuk untuk motivasi pekerja.

Pengkhususan yang mungkin: pentadbiran perniagaan Pentadbiran institusi negeri dan awam Kandungan program ... [-]

Sarjana Muda Ekonomi Perniagaan Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Ciri khas program pengajian: Program ini menekankan latihan praktikal. [+]

Ciri khas program pengajian: Program ini menekankan latihan praktikal.

Kolej ini menubuhkan pusat SIMULITH memberi peluang kepada pelajar untuk berlatih dalam firma latihan perniagaan profesional Biurometa. Semasa latihan di kalangan pelajar ini bekerja di jabatan syarikat yang berbeza (kewangan - perakaunan, pembelian, jualan - pemasaran, dan kakitangan) dan mensimulasikan perniagaan sebenar - prestasi kewangan perusahaan. Pelajar mempunyai akses kepada dokumen sebenar, melaksanakan idea dan rancangan mereka sendiri, dan dapat mengalami amalan perniagaan syarikat sebenar, bekerjasama dengan syarikat latihan praktikal Lithuania dan asing yang lain.... [-]


Sarjana Muda Industri Pelancongan dan Hiburan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Program ijazah industri pelancongan dan hiburan industri direka untuk menyediakan pengurus yang berkelayakan untuk dapat menyiasat dan menganalisis pasaran perniagaan pelancongan dan hiburan, persekitaran perniagaan dan kecenderungan perubahannya, membuat pakej perkhidmatan dan mengatur perdagangannya, mengatur dan mengurus perusahaan yang menyediakan perkhidmatan pelancongan, hiburan, kecantikan dan kesejahteraan. [+]

Program ijazah industri pelancongan dan hiburan industri direka untuk menyediakan pengurus yang berkelayakan untuk dapat menyiasat dan menganalisis pasaran perniagaan pelancongan dan hiburan, persekitaran perniagaan dan kecenderungan perubahannya, membuat pakej perkhidmatan dan mengatur perdagangannya, mengatur dan mengurus perusahaan yang menyediakan perkhidmatan pelancongan, hiburan, kecantikan dan kesejahteraan.

Kandungan program

Pakar-pakar masa depan pelancongan dan industri hiburan belajar mata pelajaran am: psikologi komunikasi, asas-asas undang-undang, bahasa asing dan subjek cawangan kajian: asas-asas pelancongan, asas perancangan peristiwa, pengurusan, pemasaran, undang-undang perniagaan, kewangan korporat dan perakaunan, dan organisasi, kawalan sistem tempahan komputer, teknologi perancangan acara, perancangan perniagaan dan asas perusahaan.... [-]


Sarjana Muda Pengurusan Jualan dan Logistik

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Program pengajian pengurusan jualan dan logistik direka untuk menyediakan pakar-pakar ijazah sarjana profesional yang berkelayakan dalam pengurusan jualan dan logistik untuk dapat memahami sistem pengangkutan dan logistik utama dan antarabangsa, pakar yang mempunyai pengetahuan relatif dan moden dalam pengangkutan dan logistik, dan juga yang akan menjadi dapat meramalkan, merancang, menganjurkan proses kerja yang berterusan dalam syarikat atau jabatan logistik, untuk menganjurkan jualan, pengeluaran atau penyimpanan, untuk memastikan kualiti aktiviti, untuk menyelaraskan jualan domestik dan antarabangsa melalui jualan inovatif, pemasaran, logistik jualan, kaedah pengurusan, membentuk dasar jualan perniagaan, mengatur teknologi perdagangan dan saham, melaksanakan kempen pengiklanan, menerapkan teknologi e-dagang dan komunikasi terkini, untuk menubuhkan sebuah syarikat swasta dan dapat memimpin dan mengurusnya. [+]

Program pengajian pengurusan jualan dan logistik direka untuk menyediakan pakar-pakar ijazah sarjana profesional yang berkelayakan dalam pengurusan jualan dan logistik untuk dapat memahami sistem pengangkutan dan logistik utama dan antarabangsa, pakar yang mempunyai pengetahuan relatif dan moden dalam pengangkutan dan logistik, dan juga yang akan menjadi dapat meramalkan, merancang, menganjurkan proses kerja yang berterusan dalam syarikat atau jabatan logistik, untuk menganjurkan jualan, pengeluaran atau penyimpanan, untuk memastikan kualiti aktiviti, untuk menyelaraskan jualan domestik dan antarabangsa melalui jualan inovatif, pemasaran, logistik jualan, kaedah pengurusan, membentuk dasar jualan perniagaan, mengatur teknologi perdagangan dan saham, melaksanakan kempen pengiklanan, menerapkan teknologi e-dagang dan komunikasi terkini, untuk menubuhkan sebuah syarikat swasta dan dapat memimpin dan mengurusnya.... [-]


Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan Pembinaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Program ijazah pengurusan perniagaan pembinaan dirancang untuk menyediakan para pengurus agar dapat memahami pembinaan, perancangan dan organisasi dengan menerapkan pelbagai teknologi juga memahami kepelbagaian kerja pembinaan, konsistensi, teknik dan teknologi dan dapat menyelidiki dan memilih pasar. [+]

Program ijazah pengurusan perniagaan pembinaan dirancang untuk menyediakan para pengurus agar dapat memahami pembinaan, perancangan dan organisasi dengan menerapkan pelbagai teknologi juga memahami kepelbagaian kerja pembinaan, konsistensi, teknik dan teknologi dan dapat menyelidiki dan memilih pasar.

Kandungan program

Pengurus masa depan mengkaji mata pelajaran am: matematik yang lebih tinggi, psikologi komunikasi, bahasa Inggeris dan subjek cawangan kajian: teori ekonomi, asas undang-undang, asas pengurusan, asas perakaunan, bahan binaan, teknologi pembinaan dan organisasi, sistem kejuruteraan bangunan, daripada menganggarkan, pengubahsuaian bangunan.

... [-]

Sarjana Muda Perakaunan

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Tujuan program pengajian Perakaunan - untuk menyediakan seorang pakar (akauntan) yang memegang ijazah sarjana profesional, yang merujuk kepada pengetahuan terkini dan maklumat yang dikumpulkan berdasarkan hasil kajian fundamental dan penerapan akan dapat menerapkannya kepada profesional individu kerja dan pembangunan kecekapan kendiri selanjutnya yang diperlukan dalam persekitaran profesional yang kompleks dan dinamik pelbagai budaya untuk memastikan penyelesaian masalah profesional yang relevan. [+]

Matlamat program pengajian:

Tujuan program pengajian Perakaunan - untuk menyediakan seorang pakar (akauntan) yang memegang ijazah sarjana muda profesional, yang merujuk kepada pengetahuan terkini dan maklumat yang dikumpulkan berdasarkan hasil kajian fundamental dan penerapan akan dapat menerapkannya kepada kerja profesional individu dan perkembangan kecekapan kendiri selanjutnya yang diperlukan dalam persekitaran profesional yang kompleks dan dinamik pelbagai budaya untuk memastikan penyelesaian masalah profesional yang relevan; untuk merancang dan menganjurkan operasi, mengekalkan rekod perakaunan, mengurus dan mengawal proses kewangan dalam syarikat, perusahaan dan organisasi; untuk menerapkan kemahiran berfikir dan pendekatan yang membolehkan respons kreatif dalam situasi baru; untuk berkomunikasi dalam Bahasa Lithuania dan bahasa asing, untuk menyampaikan maklumat kepada penonton pakar dan bukan pakar; untuk bekerja secara individu dan dalam pasukan, untuk terus mengembangkan kecekapan profesionalnya dan meluaskan pandangan umum.... [-]


Sarjana Muda Teknologi Reka Bentuk Digital

Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Klaipėda

Ciri luar biasa program ini ialah kajian bidang seni IT yang melibatkan pengetahuan sains komputer, reka bentuk grafik, neurosains, psikologi dan pemasaran. Program ini menekankan latihan praktikal. [+]

Ciri luar biasa program ini ialah kajian bidang seni IT yang melibatkan pengetahuan sains komputer, reka bentuk grafik, neurosains, psikologi, dan pemasaran. Program ini menekankan latihan praktikal.

Kandungan program

Subjek am:

Bahasa InggerisPsikologi KomunikasiKesihatan dan Keselamatan PekerjaanEkonomi Perniagaan.

Subjek bidang kajian:

MatematikTeknologi MaklumatAsas Reka Bentuk dan Komposisi GrafikGrafik Raster 2DPemrograman Laman WebTypographyGrafik Vektor 2DPenjenamaan DigitalSistem Operasi Klasik dan ModenFotografi DigitalUndang-undang Harta IntelekRangkaian Komputer dan Keselamatan ISPerkakasan komputerAnimasi dua dimensiKaedah Penyelidikan dan Analisis DataReka Bentuk dan Animasi 3DTeknologi Audio dan VideoPengurusan imej digitalMedia AudiovisualKesan Grafik untuk PermainanTeknologi Percetakan DigitalPerancangan Portfolio dan Kerjaya.... [-]

Video

Mokymasis visą gyvenimą (Socialinė reklama)

Laidoje "Lietuva - jurinė valstybė" susipažinkite su Lietuvos verslo kolegija

LT VERSLO KOLEGIJA

Lietuvos verslo kolegijos studentai daro apšilimą prieš bėgimą

LTVK Etaplius web konferencija