Kauno Kolegija

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kaunas University of Applied Sciences (dalam bahasa Lithuania - Kauno Kolegija , selanjutnya disebut sebagai KUAS) adalah sebuah institusi pendidikan tinggi awam yang terakreditasi yang besar dan terus berkembang di wilayah Baltik. Sebagai sebuah universiti sains gunaan pelbagai disiplin, ia menawarkan pelbagai program pengajian Sarjana Muda dengan bias praktikal. Kami komited untuk mendidik pakar yang berkelayakan tinggi dalam bidang kejuruteraan, teknologi, sains sosial, kemanusiaan, seni, perubatan dan sains kesihatan.

Aspirasi strategik KUAS merangkumi interaksi aktiviti ilmiah dan pendidikan, penyatuan penyelidikan ke dalam proses kajian, pengenalan inovasi, keprihatinan terhadap keperluan pelajar dan pengembangan kompetensi. Tanggungjawab, profesionalisme, keterbukaan, rasa hormat, dan rasa masyarakat adalah nilai asas yang dipertimbangkan melalui semua aktiviti universiti. Kajian berkualiti tinggi dan perhatian terhadap keperluan pelajar sambil berusaha untuk menjadi institusi terkemuka dengan kesan yang berjaya terhadap perubahan sosio-ekonomi di rantau ini dan negara adalah matlamat utama universiti kami.

Fakta dan angka utama

  • Sekitar 5500 pelajar
  • Lebih 600 ahli akademik
  • Kira-kira 200 pelajar masuk dan lebih 350 pelajar keluar setiap tahun
  • Lebih 250 rakan kongsi asing
  • Kedudukan tertinggi yang disandang dalam peringkat institusi pendidikan tinggi Lithuania
  • Pelajar diajar di 4 fakulti yang terletak di Kaunas City dan sebuah jabatan wilayah di Tauragė
  • Kursus dalam model hibrid ada yang bermaksud gabungan kursus yang diatur dari jauh dan di bilik darjah
  • Kemungkinan untuk memperoleh gelar berganda melalui skema mobiliti antarabangsa

Institusi kita hari ini

Hari ini KUAS adalah salah satu institusi pendidikan tinggi profesional terbesar di Lithuania, dengan komuniti sekitar 5 500 pelajar, kira-kira 1.000 pekerja dan lebih daripada 30.000 graduan, yang berjaya membina kerjaya mereka di syarikat Lithuania dan asing. Universiti ini memberikan pengajian kitaran pertama yang membawa kepada ijazah sarjana muda profesional. Ia mempunyai empat fakulti dan satu jabatan wilayah.

Purata umur pelajar adalah 22-23 tahun. Tuisyen hampir dua pertiga daripada profesional masa depan dilindungi oleh kerajaan, manakala pelajar yang tinggal membayar yuran pengajian. Lebih 1,600 pelajar lulus dari universiti setiap tahun.

Lokasi

Kaunas

Alamat
Pramonės prospektas, 20
50468 Kaunas, Kaunas County, Lithuania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami