International School of Law and Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke ISLB

ISLB menawarkan program ijazah sarjana muda kontemporari yang membolehkan pelajar membina pengetahuan, kebolehan dan sikap yang diperlukan dalam pasaran buruh global dan penting untuk menghadapi dalam dunia yang lebih luas pada masa akan datang. Proses pendidikan disesuaikan terhadap pelajaran berorientasikan amalan dan latihan profesional yang terdiri daripada pengajaran dan pembelajaran kaedah kerjasama dan pengalaman sebagai gambaran pendekatan berpusatkan pelajar yang. Kurikulum ini terdiri daripada dua latihan berasaskan industri yang memberikan pelajar pengalaman tangan ke dalam tempat kerja yang sebenar. Pautan industri kuat ISLB ini membantu untuk memastikan kajian kontemporari dan relevan dan pekerjaan siswazah.

Yang Fakulti Pengurusan mempunyai lebih daripada 2000 pelajar dengan bahagian yang semakin meningkat pelajar antarabangsa dari 12 negara-negara yang berlainan di dunia. Bagi pelajar antarabangsa ISLB menawarkan empat program ijazah dalam bahasa Inggeris, termasuk Undang-undang Antarabangsa Perniagaan, Pelancongan dan Pengurusan Hotel, Pengurusan Perniagaan dan Pemasaran dengan pelbagai pengkhususan yang berorientasikan perniagaan yang berbeza. Fakulti ini terdiri daripada ahli akademik dan pengamal yang menjamin pembangunan asas-asas teori yang kukuh dan kemahiran praktikal yang komprehensif.

ISLB menawarkan dua mod pengajian: pengajian sepenuh masa (3 tahun) dan kajian separuh masa (4 tahun). E-peluang pembelajaran yang ditawarkan untuk memenuhi keperluan pelajar individu. Pelajar boleh memilih cara yang paling mudah untuk belajar di ISLB.

Selamat datang ke Lithuania

Lithuania adalah sebuah negara di Eropah Tengah, salah satu daripada tiga negara Baltik, yang terletak di persimpangan antara Timur dan Barat.

Lithuania adalah yang terbesar daripada tiga negara Baltik, yang meliputi kawasan seluas 65 200 persegi. km Lithuania berkongsi sempadan dengan Latvia, Belarus, Poland, dan Wilayah Kaliningrad Persekutuan Rusia.

Lithuania memegang kawasan panjang 99 km dari pantai Laut Baltik.

Lithuania dibahagikan kepada empat wilayah budaya dan bahasa yang berbeza: Aukštaitija, Dzūkija, Suvalkija dan Žemaitija.

Pada tahun 1989, sebuah Institut National Geographic ahli sains Perancis, Jean-Gregoire Affholder, ditentukan bahawa Pusat Geografi Eropah terletak di Lithuania, 24 km dari Utara Vilnius modal.

Sejak tahun 2004 Lithuania telah menjadi ahli Kesatuan Eropah dan NATO, dan sebahagian daripada kawasan Schengen itu sejak 2007.

Penduduk. Penduduk Republik Lithuania adalah 3,35 juta.

Bahasa. Bahasa Lithuania adalah bahasa rasmi negara dan diiktiraf sebagai salah satu bahasa rasmi Kesatuan Eropah. Bahasa Lithuania adalah salah satu yang hidup dua bahasa Baltik, bersama-sama dengan Latvia. Lithuania, daripada akk bahasa Indo-Eropah, telah dikekalkan terbaik sistem kuno dan pelbagai keunikan morfologi. Dalam hal ini, ia adalah hampir sama dengan bahasa Sanskrit, Yunani Purba dan Latin. Kajian dalam bidang linguistik perbandingan telah menunjukkan bahawa ia adalah yang paling kuno Livin bahasa Indo-Eropah.

Mata wang. Litas (Lt) telah menjadi unit mata wang negara sejak 25 Jun 1993. 1 Litas (Lt) adalah sama dengan 100 sen. Litas adalah disandarkan kepada Euro pada kadar 3,4528.

Masa: GMT + 2, Vilnius Modal Lithuania dengan jumlah penduduk kira-kira 600,000.

Pesat berubah dan membangunkan bandar pelbagai budaya dengan reputasi salah satu bandar yang paling selamat dan paling ramah di Eropah.

Bandar yang paling pesat berkembang di Lithuania dengan semua pusat politik, ekonomi, sosial dan kebudayaan yang utama.

Bandar lama yang sahih dengan seni bina yang unik dan pelbagai, tertulis dalam Senarai Warisan Dunia UNESCO.

Lokasi

Vilnius

Alamat
Laisves Ave. 58,
LT-05120 Vilnius, Vilnius County, Lithuania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami