Read the Official Description

Mengenai Šiaulių valstybinė kolegija (Šiauliai State College)

Šiaulių valstybinė kolegija (State College Šiauliai) ditubuhkan selepas penyusunan semula dua Šiauliai sekolah tinggi (perubatan dan teknikal), mereka mempunyai pengalaman jangka panjang dalam pakar latihan.

The Šiaulių valstybinė kolegija (Šiauliai State College) prosiding dengan tradisi kedua-dua sekolah dan menganjurkan aktiviti yang berusaha untuk matlamat berikut:

  • untuk memastikan akses pengajian tinggi untuk semua orang yang ingin dan mampu untuk belajar;
  • untuk menyediakan pakar kelayakan yang tinggi;
  • untuk memastikan kualiti pengajian;
  • untuk mewujudkan masyarakat yang sentiasa mengkaji dan syarat bagi mereka yang menyatakan hasrat untuk menyempurnakan kelayakan mereka, untuk meneruskan pengajian berkekalan selama-lamanya.

Matlamat kami adalah untuk kekal telus dan terbuka, untuk bertindak balas kepada permintaan yang sentiasa berubah pasaran buruh, untuk memenuhi permintaan anak-anak muda dan semua orang yang mempunyai keinginan untuk belajar menyatakan mereka. Kami akan gembira untuk dapat berkomunikasi dan bekerjasama dengan anda.

Visi

Šiaulių valstybinė kolegija (State College Šiauliai) adalah sebuah organisasi intelektual, yang merupakan institusi pendidikan tinggi negeri di rantau ini Northern Lithuania, ia adalah berdaya saing dan diiktiraf di Lithuania dan Eropah; berubah lebih cepat daripada perubahan dalam persekitaran berlaku, memastikan tawaran program pengajian calon dan berkualiti tinggi daripada kajian serta kepaduan antara pengetahuan dan kemahiran praktikal, membangunkan perkongsian sosial, mewujudkan persekitaran akademik yang memotivasi dan membentuk nilai-nilai kemanusiaan yang sama.

Misi

  • Untuk membolehkan untuk memperoleh ijazah Sarjana Muda Profesional dan kelayakan profesional berdasarkan penyelidikan gunaan saintifik, untuk memastikan kualiti kajian dan proses kajian ini selaras dengan standard Kesatuan Eropah.
  • Untuk fleksibel dan cepat bertindak balas kepada perubahan dalam pasaran buruh, untuk melatih profesional yang berkelayakan, untuk menjalankan latihan semula, latihan ulang kaji, untuk membangunkan masyarakat terbuka untuk pendidikan, kebudayaan dan pengetahuan.
  • Melatih personaliti yang kreatif, berpendidikan tinggi, bermaruah, beretika bertanggungjawab, sivik, bebas dan keusahawanan.

The Past ...

Sejarah Šiauliai sekolah perubatan yang lebih tinggi bermula pada 1 Julai 1946 di 16 MK Ciurlionis jalan di pinggir Šiauliai. sekolah perubatan The Nurses 'telah ditubuhkan pada masa itu. Pada tahun 1991 sekolah perubatan telah ditukar kepada sekolah perubatan yang tinggi dan pada 1 September, 2002 ia menjadi Fakulti Kesihatan penjagaan dalam Šiaulių valstybinė kolegija (State College Šiauliai).

Šiauliai Sekolah teknikal tinggi mula sejarahnya apabila Šiauliai agrozootechnical Sekolah telah ditubuhkan pada tahun 1959. Pada tahun 1961 ia menjadi Šiauliai Politeknik School dan sejak tahun 1991 sekolah ini telah berfungsi sebagai Šiauliai Sekolah teknikal tinggi. Pada 1 September, 2002 Šiauliai Tinggi Persekolahan teknikal menjadi Fakulti Perniagaan dan Teknologi dalam Šiaulių valstybinė kolegija (State College Šiauliai).

Sekarang...

Šiaulių valstybinė kolegija (Šiauliai State College) yang ditubuhkan pada tahun 2002 adalah sekolah bukan universiti yang lebih tinggi. Ia adalah satu-satunya State College di utara Lithuania. Lebih 2300 pelajar belajar di Universiti dan lebih 260 guru-guru bekerja di sana. Kedua-dua pelajar dan guru sentiasa mengambil bahagian dalam pelbagai seminar, persidangan, menyusun dan melaksanakan pelbagai projek antarabangsa dan vokasional, menjalankan penyelidikan gunaan, mempunyai amalan latihan mereka dalam perusahaan rakan sosial atau menyambung pengajian di universiti. Pada tahun 2007/2008 karies College outnineteen program bukan universiti, fakulti Penjagaan Kesihatan dan Perniagaan dan Teknologi berfungsi.

The Šiaulių valstybinė kolegija (Šiauliai State College) bekerjasama dengan Universiti Lithuania Kolej mengikuti sistem pengurusan kualiti mematuhi LST ISO 9001: 2008 standart, yang mengintegrasikan sebahagian daripada Yayasan Eropah untuk Quality Management Excellence Model (EFQM) prinsip.

fakta-fakta asas di Lithuania dan Šiauliai

Lithuania adalah negara yang terletak di hujung barat di Timur Eropah Plain, di pantai Laut Baltik. nama Negeri - Republik Lithuania.

Bahasa rasmi: Lithuania. Ia adalah satu Indo - Bahasa Jerman - Eropah, bukan - Slavic dan bukan.

Capital: Vilnius. bandar-bandar utama - Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys.

latar Belakang: Bebas antara kedua-dua Perang Dunia, Lithuania telah dirampas oleh USSR pada tahun 1940. Pada bulan Mac 1990, Lithuania menjadi pertama republik Soviet mengisytiharkan kemerdekaan.

Kerajaan: cawangan Eksekutif: Ketua negara - Presiden, ketua kerajaan - Perdana. cawangan perundangan: Parlimen unicameral atau Seimas. Seimas terdiri daripada 141 ahli Seimas, wakil-wakil Rakyat, yang dipilih secara langsung atau melalui undi rahsia yang empat - tahun penggal.

mata wang negara: Euro

penduduk: 3.378.600 (2007). kumpulan etnik - Lithuania 83,45%, Russia 6,31%, Poland 6,74%, Belarusians 1.23%, Ukraine 0,65%, lain 1,62%.

agama utama: Katolik Roman.

Neighbour Syarikat: sempadan utara dengan Latvia, sempadan Timur dengan Belarus, sempadan Selatan dengan Poland, sempadan Southwest dengan Rusia.

Lithuania adalah di Masa Zon Eropah Tengah: GMT + 2 jam pada musim sejuk, GMT + 1 jam pada musim panas.

Siauliai

Šiauliai terletak di bahagian utara Lithuania adalah. Ia pertama kali disebutkan di dalam kitab sejarah pada 22 September 1236. The Livonian Order musnah dalam peperangan ini (Sun Battle). Ada yang mendakwa ini adalah mengapa Šiauliai dikenali sebagai City of Sun. The Victory of Lithuania dan sekutu mereka dalam peperangan ini merupakan acara yang sangat penting dalam sejarah Negeri Lithuania. The Sun Clock Square telah diatur pada tahun 1986 untuk memperingati ulang tahun ke-750 daripada kemenangan ini. Pada kesempatan ini arca Hunter itu dibina juga. Ia melambangkan asal-usul nama-tempat tarikan. Pekan ini mendapat namanya dari tentera dan pemburu yang tinggal di sana.

Keseluruhan kawasan bandar adalah 81,13 persegi. km. Mengikut kawasan yang Šiauliai adalah bandar ketiga terbesar, menurut jumlah penduduk (130,020 penduduk) adalah yang keempat.

terkenal dengan Bubiai Mound 15 km dari Šiauliai terkenal dengan istana kayu yang dibakar oleh tentera Salib, Salduve Mound yang di bahagian Timur kota Šiauliai. Domantai-Jurgaiciai Mound adalah tempat yang suci, nama yang lain adalah Hill of Crosses.

Pekan ini kadang-kadang berkembang, kadang-kadang mengalami peperangan, wabak penyakit, dan kebakaran. Hari ini ia adalah pusat kebudayaan, industri dan saintifik terbesar di Utara Lithuania.

Programs taught in:
English
Russian

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Šiauliai State College

Objektif (s) program pengajian: untuk melatih pakar-pakar perniagaan antarabangsa berkelayakan, mampu untuk menganalisis persekitaran perniagaan dan proses, untuk mewujud ... [+]

Mengenai program ini

Nama Program Pengajian: Perniagaan antarabangsa

Kawasan belajar: Sains Sosial

Bidang pengajian: Perniagaan dan Pentadbiran

Tahap pengajian: program 6

Jenis Pengajian: kajian College

Kelayakan dianugerahkan: Sarjana Muda Profesional Perniagaan Antarabangsa

Sijil dianugerahkan: diploma Sarjana Muda Profesional

pendidikan yang minimum untuk kemasukan: MENENGAH

Deskripsi umum:

Objektif (s) program pengajian:

Untuk melatih pakar-pakar perniagaan antarabangsa berkelayakan, mampu untuk menganalisis persekitaran perniagaan dan proses, untuk mewujudkan dan menguruskan perniagaan, untuk melaksanakan projek-projek perniagaan antarabangsa, untuk berkomunikasi dan berunding dalam bahasa-bahasa asing dengan memberi tumpuan kepada perubahan persekitaran perniagaan antarabangsa, keperluan dan matlamat syarikat dengan mengaplikasikan pengetahuan saintifik terkini dan prinsip-prinsip perniagaan yang bertanggungjawab sosial di pasaran tempatan dan antarabangsa.... [-]

Lithuania Šiauliai
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Šiauliai State College

Location address
Aušros ev. 40, Šiauliai LT-76241
Šiauliai, Šiauliai County, LT