Baca keterangan rasmi

Riga Sekolah Pengajian Undang-Undang (RGSL) ditubuhkan pada tahun 1998. Hari ini, ia adalah sekolah undang-undang peringkat tertinggi yang menawarkan pengajian disiplin, Sarjana dan Doktor Falsafah dalam bidang undang-undang, perniagaan, kewangan, dasar, hubungan antarabangsa dan diplomasi. RGSL menawarkan pendidikan undang-undang dalam bahasa Inggeris kepada pelajar dari seluruh dunia. Belajar di RGSL menawarkan perpaduan yang unik di peringkat global dan tempatan dalam arti bahawa kualiti pengajaran di peringkat antarabangsa teratas manakala perhatian dan penjagaan yang diberikan kepada pelajar adalah sangat tempatan dan individu.
Terletak di tengah-tengah Daerah Seni Nouveau Riga, di tengah-tengah wilayah Baltik, RGSL bertujuan untuk menyediakan pendidikan akademik yang kuat dalam konteks dunia yang sentiasa berubah dan saling berkaitan.
Kedua-dua program Ijazah Sarjana Muda yang dilancarkan pada tahun 2010, memberi tumpuan kepada Undang-Undang dan Perniagaan atau Undang-undang dan Diplomasi. Program Sarjana memberi tumpuan kepada Undang-undang dan Kewangan, Undang-Undang Eropah dan Antarabangsa, dengan ijazah khusus dalam Undang-undang Antarabangsa dan Hak Asasi Manusia, Undang-undang Perdagangan Transborder, dan Undang-undang dan Dasar Kesatuan Eropah. Begitu juga, program Doktor yang dilancarkan pada tahun 2013 dan ditawarkan dengan kerjasama dengan Universiti Copenhagen, merangkumi topik-topik dalam beberapa disiplin dan menggabungkan penyelidikan, arahan dan aktiviti praktikal lain ke arah menyelesaikan penyelidikan doktoral.
Fakulti RGSL mewakili kecemerlangan akademik, tetapi juga pengalaman praktikal. Ahli fizik penduduk dan tetamu kami adalah ahli akademik dan pengamal dari institusi akademik terkemuka di seluruh dunia, dari EU dan institusi antarabangsa lain, serta dari firma undang-undang utama dan syarikat antarabangsa.
RGSL telah menjadi pusat penting untuk menganjurkan acara yang mempromosikan wacana akademik dan penyelidikan dalam bidang kedaulatan undang-undang, demokrasi dan hak asasi manusia.
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Riga Graduate School of Law