RIT Kosovo™

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

RIT Kosovo (AUK) adalah satu-satunya institusi pendidikan tinggi swasta milik Kosovo yang mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Ia juga merupakan institusi tunggal di Kosovo yang darjahnya diiktiraf dan diiktiraf di seluruh dunia berkat perkongsian dengan Institut Teknologi RIT ( RIT ) di New York.

Sebagai institusi pendidikan, kita komited untuk membangunkan ekonomi Kosovo melalui pendidikan. Kami berpegang pada piawaian tertinggi dan mengukur diri kita terhadap universiti terkemuka di Eropah Timur dan dunia. Badan pelajar RIT Kosovo (AUK) terdiri daripada pelajar yang berasal dari 17 negara yang berlainan di seluruh dunia. RIT Kosovo (AUK) menyampaikan piawai pendidikan tinggi Amerika yang sama yang diterima oleh pelajar RIT - ijazah yang sama, sukatan pelajaran yang sama, peperiksaan dan piawaian gred yang sama - yang diajarkan oleh banyak ahli fakulti yang sama. Tugas kami adalah untuk mengajar pelajar kami kepada piawaian antarabangsa yang tertinggi. Kami tidak menawarkan mana-mana PhD atau ijazah penyelidikan lain. Kami berusaha untuk menyediakan pendidikan yang meletakkan pelajar kami pada tahap kompetitif yang sama seperti rakan-rakan mereka dari universiti terbaik di Amerika Syarikat dan Eropah. Selepas tamat pengajian, pelajar kami bersedia memasuki dunia profesional atau melanjutkan pelajaran pascasiswazah. Tahap kejayaan kami dapat diukur dengan kualiti pelajar yang lulus. Berdasarkan kejayaan besar mereka, kita boleh mengatakan bahawa RIT Kosovo (AUK) telah berjaya dalam misinya. RIT Kosovo™ (AUK) menawarkan ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dan diiktiraf di Amerika dalam Seni Gunaan dan Sains setelah berjaya menamatkan program sarjana muda. Ijazah ini dianugerahkan oleh Institut Teknologi Rochester, sebuah universiti berasaskan AS dengan pengalaman selama 180 tahun yang menawarkan program sarjana dan siswazah di Amerika Syarikat, dan di seluruh dunia. Struktur program akademik sarjana dibina berdasarkan model pengajaran bahasa Inggeris sahaja; setiap pelajar dipegang mengikut piawaian akademik yang tinggi seperti yang menghadiri kelas di Amerika Syarikat. Di RIT Kosovo™ (AUK), pelajar adalah orang dewasa, digalakkan mengambil tanggungjawab untuk kejayaan mereka sendiri dan mengembangkan perasaan mereka sebagai individu. Pelajar memulakan kerjaya akademik mereka dengan mengikuti program pendidikan empat tahun yang dirancang untuk mendedahkan mereka kepada pandangan dunia yang lebih luas, rasa ingin tahu dan inovasi. Dalam tempoh dua tahun pertama, pelajar diberi pelbagai kursus yang juga membantu mereka untuk membangunkan pangkalan yang kukuh dalam:

 • Kelakuan
 • Komunikasi
 • Literasi komputer
 • Kemahiran berfikir kritis dan abstrak
 • Isu global
 • Seni liberal
 • Sastera
 • Matematik
 • Kemahiran menyelesaikan masalah dan penyelidikan
 • Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis

Apabila pelajar mendaftar ke Junior (3) tahun mereka di RIT Kosovo™ (AUK), mereka dapat membuat kursus pengajian secara individual yang memenuhi matlamat akademik dan profesional mereka. Pada masa ini, setiap pelajar memilih kombinasi 2 bidang kepekatan profesional dan minor. Kepekatan dan anak kecil yang disediakan telah direka untuk membolehkan pelajar membangunkan pengetahuan, pengalaman, dan kemahiran pelbagai disiplin yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di sektor swasta, sektor awam, atau media dan komunikasi. Di samping itu, setiap graduan RIT Kosovo™ (AUK) yang ingin berbuat demikian ditempatkan dengan baik untuk mengikuti pengajian siswazah lanjutan dalam pelbagai bidang. Kepekatan akademik yang ditawarkan di RIT Kosovo™ (AUK) adalah seperti berikut:

Konsentrasi

 • Ekonomi
 • Pengurusan
 • Dasar awam
 • Multimedia
 • Minor

Ekonomi Hubungan Antarabangsa Perkongsian Dasar Awam dengan RIT Institut Teknologi RIT ( RIT ), salah sebuah universiti swasta terbesar di AS, mentadbir kurikulum RIT / AUK. Ditubuhkan pada tahun 1829, dan terletak di Rochester, New York, RIT adalah rumah kepada lebih daripada 18,000 pelajar. Pelajar RIT / AUK mempunyai semua atribut yang terdapat di RIT . Apabila berjaya menyelesaikan keperluan ijazah, pelajar RIT / AUK menerima diploma Amerika yang diiktiraf di seluruh dunia, yang dikeluarkan oleh RIT . Mereka dianggap sebagai sebahagian daripada badan pelajar yang sama, yang terletak di kawasan yang berbeza. Di atas semua, pelajar RIT / AUK mendapat peluang untuk melawat mana-mana kampus RIT untuk semester dan menerima kredit yang dikira ke tahap mereka.

Fakulti Komited

Sementara 50% daripada fakulti RIT / AUK datang terus dari RIT , baki 50% direkrut dari negara-negara Eropah dan serantau. Pejabat pengambilan RIT memastikan bahawa semua fakulti RIT / AUK memenuhi piawaian tinggi yang sama seperti yang diperlukan di RIT . Pengajar dipilih berdasarkan pengetahuan akademik mereka dan pengalaman mereka. Dengan cara ini, RIT / AUK menyediakan pendidikan berorientasikan kerjaya yang direka untuk menyokong keperluan Kosovo.

Lokasi

Prishtina

The American University in Kosovo

Alamat
Dr. Shpëtim Robaj,21
10000 Prishtina, Kosovo
Telefon
+381 38 608608

Rochester

Alamat
1 Lomb Memorial Dr
Rochester, NY

14623 Rochester, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami