RIT Kosovo™

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The RIT Kosovo (AUK) hanyalah swasta, institusi pengajian tinggi bukan keuntungan Kosovo yang mengajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Ia juga merupakan institusi tunggal di Kosovo yang ijazah yang diiktiraf dan diakui terima kasih di seluruh dunia untuk perkongsian dengan Rochester Institute of Technology (RIT) di New York.

Sebagai sebuah institusi pendidikan, kami komited untuk membangunkan ekonomi Kosovo melalui pendidikan. Kami berpegang diri kita ke tahap tertinggi dan mengukur diri kita dengan amalan universiti terkemuka Eropah Tenggara dan dunia.

Badan pelajar RIT Kosovo (AUK) terdiri daripada pelajar-pelajar yang datang dari 17 negara yang berbeza di seluruh dunia. RIT Kosovo (AUK) menyampaikan standard yang sangat baik yang sama pendidikan Amerika yang lebih tinggi yang diterima oleh pelajar RIT - tahap yang sama, sukatan pelajaran yang sama, peperiksaan yang sama dan standard penggredan - diajar oleh ramai ahli-ahli fakulti yang sama.

Tugas kami adalah untuk mengajar pelajar-pelajar kita untuk piawaian tertinggi antarabangsa. Kami tidak menawarkan sebarang PhD atau ijazah penyelidikan yang lain. Kami berusaha untuk menyediakan pendidikan yang meletakkan pelajar-pelajar kita di tahap kompetitif yang sama seperti rakan-rakan mereka dari universiti-universiti terbaik di Amerika Syarikat dan Eropah. Selepas tamat pengajian, pelajar-pelajar kita bersedia untuk memasuki dunia profesional atau beralih kepada pengajian siswazah. Tahap kejayaan kami yang boleh diukur dengan kualiti pelajar yang berjaya menamatkan pengajian. Berdasarkan kejayaan besar mereka, kita boleh mengatakan bahawa RIT Kosovo (AUK) telah berjaya dalam misinya.

RIT Kosovo ™ (AUK) menawarkan ijazah Sarjana Muda American bertauliah dan diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam bidang Sastera Gunaan dan Sains Apabila berjaya menyempurnakan program sarjana muda ini. ijazah ini dianugerahkan oleh Rochester Institute of Technology, sebuah universiti yang berpusat di AS dengan lebih 180 tahun pengalaman yang menawarkan program sarjana muda dan sarjana di Amerika Syarikat, dan di seluruh dunia.

Struktur program akademik sarjana muda dibina di atas "Bahasa Inggeris sahaja" model pengajaran; setiap pelajar diadakan pada standard akademik yang tinggi yang sama seperti mereka yang menghadiri kelas di Amerika Syarikat. Pada RIT Kosovo ™ (AUK), pelajar dewasa, digalakkan untuk mengambil tanggungjawab untuk kejayaan mereka sendiri dan untuk membangunkan rasa diri mereka sebagai individu. Pelajar mula kerjaya akademik mereka dengan mengikuti program pendidikan empat tahun yang ketat direka untuk mendedahkan mereka kepada pandangan dunia yang lebih luas, rasa ingin tahu dan inovasi. Dalam tempoh dua tahun pertama, pelajar diberi pelbagai kursus yang juga membantu mereka membina asas yang kukuh dalam:

Behavioral & Sains Sosial Komunikasi Literasi komputer kemahiran pemikiran kritikal dan abstrak Isu global Seni Liberal & Kemanusiaan kesusasteraan Matematik & Sains Penyelesaian masalah dan kemahiran penyelidikan Lisan dan bertulis Bahasa Inggeris

Sebagai pelajar mendaftar untuk tahun mereka Junior (ke-3) di RIT Kosovo ™ (AUK), mereka mampu untuk mewujudkan kursus individu pengajian yang memenuhi matlamat akademik dan profesional mereka. Pada masa ini, setiap pelajar memilih gabungan 2 kawasan tumpuan profesional dan di bawah umur. Kepekatan dan kanak-kanak yang ada telah direka untuk membolehkan pelajar membina pengetahuan pelbagai disiplin, pengalaman dan kemahiran yang diperlukan untuk memulakan kerjaya dalam sektor swasta, sektor awam, atau media dan komunikasi sfera. Di samping itu, mana-mana mahasiswa RIT Kosovo ™ (AUK) yang berhasrat untuk berbuat demikian adalah untuk meneruskan pengajian siswazah lanjutan dalam pelbagai disiplin kedudukan yang baik.

Kepekatan akademik yang ditawarkan di RIT Kosovo ™ (AUK) adalah seperti berikut:

Kepekatan

Ekonomi & Statistik Pengurusan Dasar Awam Multimedia & Komunikasi Visual Anak di bawah umur

Dasar Awam Hubungan Antarabangsa Ekonomi

Perkongsian dengan RIT

Rochester Institute of Technology (RIT), salah sebuah universiti swasta yang terbesar di Amerika Syarikat, mentadbir kurikulum RIT / AUK ini. Ditubuhkan pada tahun 1829, dan terletak di Rochester, New York, RIT adalah rumah kepada lebih 18,000 pelajar. RIT / pelajar AUK mempunyai semua sifat-sifat yang pelajar RIT ada. Mereka yang berjaya daripada RIT keperluan ijazah / pelajar AUK menerima diploma American diiktiraf di seluruh dunia, yang dikeluarkan oleh RIT. Mereka dianggap sebagai sebahagian daripada badan pelajar yang sama, yang terletak di kawasan yang berbeza. Di atas semua, pelajar RIT / AUK mendapat peluang untuk melawat mana-mana kampus RIT untuk semester dan menerima kredit dikira ke arah ijazah.

komited Fakulti

Walaupun 50% daripada fakulti / AUK RIT datang secara langsung daripada RIT, baki 50% adalah diambil dari negara-negara Eropah dan serantau. The RIT pengambilan pejabat menginsuranskan bahawa semua fakulti RIT / AUK memenuhi piawaian yang tinggi yang sama seperti orang-orang yang diperlukan semasa RIT. Pengajar dipilih berdasarkan pengetahuan akademik dan pengalaman hands-on mereka. Dengan cara ini, RIT / AUK menyediakan pendidikan yang berorientasikan kerjaya yang direka untuk menyokong Kosovo memerlukan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Sarjana muda dalam bidang ekonomi dan statistik

Campus Sepenuh masa 2 - 4  September 2019 Kosovo Prishtina Amerika Syarikat Rochester + 2 lagi

Kepekatan ekonomi menekankan pendekatan analisis kuantitatif untuk berurusan dengan masalah ekonomi di kedua-dua sektor awam dan swasta, menyediakan pelajar dengan kemahiran yang boleh dipasarkan dan asas intelektual bagi pertumbuhan kerjaya. [+]

Ekonomi & Statistik Kepekatan (24 kredit)

Kepekatan ekonomi menekankan pendekatan analisis kuantitatif untuk berurusan dengan masalah ekonomi di kedua-dua sektor awam dan swasta, menyediakan pelajar dengan kemahiran yang boleh dipasarkan dan asas intelektual bagi pertumbuhan kerjaya. Graduan disediakan bagi jawatan pengurusan dan analisis peringkat kemasukan dalam kedua-dua industri dan kerajaan dan melanjutkan pengajian ijazah dalam bidang ekonomi, perniagaan, dan undang-undang.

Kurikulum ekonomi membangun komunikasi, pengkomputeran dan kemahiran pengurusan sebagai tambahan kepada hujah ekonomi dan kebolehan kuantitatif. Kursus program ini dikehendaki membina kebolehan pelajar untuk memohon analisis ekonomi untuk masalah dunia sebenar. Seni kursus liberal meningkatkan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis. Kursus perniagaan termasuk perakaunan dan kewangan. Kemahiran analisis kuantitatif dibangunkan oleh urutan kursus yang merangkumi bidang sains komputer, matematik dan statistik.... [-]


Sarjana muda dalam dasar awam

Campus Sepenuh masa 2 - 4  September 2019 Kosovo Prishtina Amerika Syarikat Rochester + 2 lagi

Kepekatan ini menyediakan pelajar dengan kefahaman yang jelas tentang dasar awam, proses polisi, dan analisis dasar. Pelajar mempunyai peluang untuk membangunkan perspektif mengenai pelbagai isu-isu dasar awam semasa [+]

Dasar Awam Kepekatan (24 kredit)

Kepekatan ini menyediakan pelajar dengan kefahaman yang jelas tentang dasar awam, proses polisi, dan analisis dasar. Pelajar mempunyai peluang untuk membangunkan perspektif mengenai pelbagai isu-isu dasar awam kontemporari, terutamanya yang muncul daripada kemajuan sains dan teknologi. Di tengah-tengah kepekatan adalah Asas Dasar Awam (Publ - 101) Sudah tentu, di mana pelajar akan diperkenalkan kepada konsep dasar awam dan proses membuat dasar. Peranan pihak berkepentingan dan kumpulan berkepentingan dibincangkan dalam konteks kes kontemporari dalam pelbagai arena dasar. Pelajar juga diperkenalkan kepada beberapa kaedah yang berkaitan dengan analisis dasar. Kursus tambahan ditawarkan dari bidang sosiologi; Sains Politik; dan sains, teknologi dan masyarakat. Orang Awam Analisis Dasar kursus pengajian ditawarkan terutama bagi pelajar-pelajar yang sedang mempertimbangkan MS dalam dasar awam atau yang mempunyai kepentingan dalam alat analisis.... [-]


Sarjana muda dalam multimedia dan komunikasi visual

Campus Sepenuh masa 2 - 4  September 2019 Kosovo Prishtina Amerika Syarikat Rochester + 2 lagi

Multimedia dan kepekatan Komunikasi Visual di RIT Kosovo ™ (AUK) direka dengan masa depan dalam fikiran. Kursus penjujukan menyediakan pelajar dengan aspek sasaran reka bentuk web dan pembangunan, reka bentuk cetak dan pengeluaran multimedia, teknik komunikasi dan pengurusan aset digital. [+]

Multimedia dan Komunikasi Visual Kepekatan (24 kredit)

Multimedia dan kepekatan Komunikasi Visual di RIT Kosovo ™ (AUK) direka dengan masa depan dalam fikiran. Pelajar disediakan dengan rangka kerja teori dan amali kemahiran teknikal yang diperlukan untuk menganjurkan, reka bentuk dan menyampaikan idea dan maklumat di pasaran global abad ke-21 dan untuk memenuhi keperluan pasaran negara diunjurkan dalam wilayah Kosovo yang lebih besar dalam bidang teknologi maklumat dan komunikasi. Ia juga merupakan ringkasan yang sangat baik untuk RIT Kosovo ™ (AUK) 's penawaran kepekatan lain dan menyediakan set kemahiran yang berguna untuk operasi perniagaan swasta dan keluarga.

Kursus penjujukan menyediakan pelajar dengan aspek sasaran reka bentuk web dan pembangunan, reka bentuk cetak dan pengeluaran multimedia, teknik komunikasi dan pengurusan aset digital. Pelajar berjaya menyiapkan Komunikasi kepekatan Multimedia dan Visual akan telah membangunkan kemahiran penting dalam bidang IT, reka bentuk grafik, pengurusan media, komunikasi, serta kemahiran yang dibangunkan penting bagi sektor perniagaan swasta.... [-]


Sarjana Muda Pengurusan

Campus Sepenuh masa 2 - 4  September 2019 Kosovo Prishtina Amerika Syarikat Rochester + 2 lagi

Kepekatan pengurusan menyediakan pelajar untuk pengurusan dan pakar kerjaya dalam pelbagai syarikat dan organisasi. Pelajar membina kemahiran dan konsep yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berkesan, pembuat keputusan beretika, dan inovator kreatif. [+]

Pengurusan Kepekatan (24 kredit)

Kepekatan pengurusan menyediakan pelajar untuk pengurusan dan pakar kerjaya dalam pelbagai syarikat dan organisasi. Pelajar membina kemahiran dan konsep yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berkesan, pembuat keputusan beretika, dan inovator kreatif. Kurikulum pengurusan menyediakan kedua-dua kedalaman dan fleksibiliti dalam tawarannya supaya pelajar boleh memaksimumkan pengalaman pendidikan mereka.

KURSUS DIKEHENDAKI:

BUSI - 205 Urusan Tenaga Kerja ACBS - 201 Perakaunan Kewangan * (BUSI - 205) ACBS - 203 Managerial Accounting * (ACBS - 201)

ELEKTIF:

BUSI - 221 New Venture Development * (ACBS - 201) BUSI - 361 Prinsip Pemasaran * (BUSI - 205) BUSI - 263 Prinsip Iklan * (BUSI-361) HRDE - 386 Pengurusan Sumber Manusia * (BUSI - 205) ACBS - 353 Sains Pengurusan * (MCT - 211) BUSI - 450 Pengenalan Logistik dan Pengangkutan * (BUSI - 205) BUSI - 410 Pengurusan Projek * (BUSI - 205) ... [-]

Video

promotional video

Contact

The American University in Kosovo

Alamat Dr. Shpëtim Robaj,21
10000 Prishtina, Kosovo
Website http://aukonline.org/
Telefon +381 38 608608

Alamat 1 Lomb Memorial Dr Rochester, NY
14623 Rochester, New York, Amerika Syarikat