Baca keterangan rasmi

mengenai IBCM

Selamat datang ke Kolej Perniagaan Antarabangsa Mitrovica!

pelajar IBCM

Selamat datang ke IBCM, sebuah kolej yang unik yang berbangga dengan cara segar pemikiran, pembelajaran, dan menggunakan pengetahuan. Berdasarkan dua cantik, kampus moden kita di Utara dan Selatan Mitrovica, kami pakar dalam menyediakan pelajar kami untuk dunia pekerjaan.

Sejarah, penderma dan rakan-rakan

Kolej Perniagaan Antarabangsa Mitrovica (IBCM) telah ditubuhkan pada Mac 2010 sebagai sebuah yayasan bukan untuk keuntungan berdaftar antarabangsa beroperasi di bawah naungan pertubuhan bukan kerajaan SPARK Belanda.

IBCM

Ia telah ditubuhkan dengan sumbangan daripada:

  • Agensi Kerjasama Pembangunan Antarabangsa Sweden (SIDA)
  • Denmark Kementerian Luar Negeri
  • Kementerian Belanda bagi Kerjasama Pembangunan
  • Kedutaan British Pristina
  • Gabungan Switzerland
  • Pejabat Kesatuan Eropah di Kosovo
  • Jerman Kedutaan Pristina

IBCM membangunkan program-program akademik tiga berkualiti tinggi dengan kerjasama institusi pengajian tinggi di Denmark: Lillebaelt Akademi Pengajian Tinggi Profesional, Tietgen Business College dan Universiti College Lillebaelt. Selepas beberapa tahun maklumat dan kemahiran sengit pertukaran, di mana program pengajian telah disesuaikan dengan konteks dan kakitangan dan guru-guru mendapat latihan intensif tempatan, peringkat pembangunan kurikulum perkongsian itu telah siap pada 2014. Program-program yang kini telah diserahkan sepenuhnya kepada IBCM.

Kerjasama dengan institusi Denmark kini beroperasi pada tahap penyelenggaraan, dengan guru-guru Denmark utama meneruskan untuk melaksanakan pengawasan mutu proses penilaian dan peperiksaan IBCM ini. Dengan mengekalkan perjanjian ini, pelajar IBCM menerima darjah dua, yang bererti bahawa mereka mendapat diploma dari kedua-dua IBCM dan dari kolej rakan yang berkaitan di Denmark Apabila berjaya menyempurnakan program pengajian mereka.

IBCM telah diiktiraf oleh agensi Akreditasi Jerman EVALAG sejak 2013.

IBCM

PENDEKATAN

Pada IBCM pendekatan kami adalah berpusatkan pelajar. Matlamat kami adalah untuk membina pelajar ke profesional dengan kemahiran untuk membuat perubahan di tempat kerja dan masyarakat. Ini adalah sebuah kolej di mana tumpuan diberikan kepada kualiti pendidikan, permohonan untuk mengamalkan, dan integrasi amalan terbaik antarabangsa dalam semua bidang.

Moto kami, Dari Teori Amalan, diselitkan dalam reka bentuk dan kurikulum semua program ijazah kami. Menggunakan profesional vokasional amalan terbaik seperti yang diperkenalkan menerusi rakan-rakan Denmark kami, program pengajian kami pakai secara tempatan dan menggunakan model pedagogi yang memastikan pembelajaran maksimum.

IBCM

Vision IBCM ini

Mitrovica akan menjadi hab meriah dari segi ekonomi di Barat Balkan yang menunjukkan kemasukan sosio-etnik daripada pelbagai kumpulan dan masyarakat di rantau ini. pendidikan dan latihan yang berkualiti tinggi akan menyumbang kepada ini dengan menyediakan pembangunan kemahiran penting dan juga pendedahan kepada masyarakat antarabangsa, dan dengan merapatkan kumpulan etnik di Mitrovica.

blank

IBCM Misi & Mandat

IBCM akan menjadi sebuah institusi pendidikan vokasional lebih tinggi diri yang mampan yang menyediakan pendidikan antarabangsa berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Melalui penyediaan pendidikan yang cemerlang dan latihan, ia akan menyediakan belia dan orang dewasa di rantau Mitrovica dengan peluang ekonomi dan menyokong pembangunan ekonomi di rantau ini. Melalui memohon moto IBCM "Dari Teori Amalan" Pelajar IBCM dilengkapi dengan set up-to-date kemahiran, membolehkan mereka untuk membangunkan kerjaya profesional.

IBCM
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

International Business College Mitrovica (IBCM)

Jualan dan Pemasaran Antarabangsa IBCM program khusus dalam pengajian perniagaan dengan tumpuan kepada pemasaran antarabangsa, ekonomi, komunikasi, pengurusan organisasi ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam Jualan dan Pemasaran Antarabangsa

Yang IBCM International Sales dan Marketing (ISM) program khusus dalam pengajian perniagaan dengan tumpuan kepada pemasaran antarabangsa, ekonomi, komunikasi, pengurusan organisasi dan keusahawanan dan inovasi. Program ISM akan melengkapkan anda dengan penyelesaian masalah dan keusahawanan pemikiran yang anda perlukan untuk berjaya.

darjah Antarabangsa dan bertauliah

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan adalah berdasarkan kepada Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kursus-kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh dipindah milik.

Semua Pelajar IBCM menerima ijazah berganda. Ini bermakna bahawa anda akan mendapat diploma dari IBCM dan diploma daripada institusi rakan kongsi kami, Lillebaelt Akademi Pengajian Tinggi Profesional di Denmark.... [-]

Kosovo Mitrovica
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International Business College Mitrovica (IBCM)

Program IBCM Alam Sekitar dan Pertanian Pengurusan (EAM) menyediakan pelajar dengan pengalaman antara disiplin dalam pengurusan isu-isu alam sekitar yang kritikal seperti ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Alam Sekitar dan Pertanian

Yang IBCM Alam Sekitar dan Pengurusan pertanian (EAM) program menyediakan pelajar dengan pengalaman antara disiplin dalam pengurusan isu-isu alam sekitar yang kritikal seperti pengeluaran pertanian, kepelbagaian biologi, sumber asli dan tenaga boleh diperbaharui. Sebagai pelajar EAM, anda akan mendapat pandangan dunia sebenar ke dalam amalan alam sekitar dan agro-perniagaan moden dan trend, menyediakan anda dengan kemahiran yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya.

darjah Antarabangsa dan bertauliah

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan adalah berdasarkan kepada Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kursus-kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh dipindah milik.... [-]

Kosovo Mitrovica
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International Business College Mitrovica (IBCM)

The IBCM Awam Pengurusan Perkhidmatan (PSM) sarjana muda program memberikan pelajar kemampuan untuk menghadapi cabaran pengurusan sektor awam yang moden dan pembaharuan. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perkhidmatan Awam

Sarjana Muda Public Service Management IBCM

Yang Pengurusan Perkhidmatan Awam IBCM (PSM) program sarjana muda memberikan pelajar kemampuan untuk menghadapi cabaran pengurusan sektor awam yang moden dan pembaharuan. Ia meliputi pelbagai konsep sosial, demokrasi dan ekonomi seperti hak asasi manusia, inovasi, pembangunan, dan integrasi Eropah. Kami berhasrat untuk melengkapkan pelajar-pelajar kita dengan pemikiran penyelesaian masalah dan set nilai yang jelas untuk membantu mereka untuk memenuhi cabaran yang dihadapi oleh pegawai-pegawai awam dan rakyat moden hari ini.

darjah Antarabangsa dan bertauliah

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan adalah berdasarkan kepada Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kursus-kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh dipindah milik.... [-]

Kosovo Mitrovica
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu