Baca keterangan rasmi

Visi kami

Visi

Menjadi universiti terkemuka yang dipacu oleh pasaran untuk kecemerlangan masyarakat. Pioneer International University adalah sebuah universiti yang didorong oleh pasaran dalam kelas yang tersendiri untuk mendidik masyarakat yang bertanggungjawab sosial untuk kehidupan yang aktif dan berdedikasi sebagai pemimpin yang berkaliber dan berwibawa tinggi dalam profesion mereka dan masyarakat mereka. Fakulti dan kakitangan berpusatkan pelajar PIU memberi inspirasi kepada para pelajar yang berkelayakan akademik dari pelbagai latar belakang dan semua peringkat umur untuk mendapat manfaat daripada pendidikan tinggi yang lebih tinggi dan peluang pembangunan profesional dalam persekitaran global dinamik. Terutama berasaskan kepada biasiswa praktikal dan prinsip keadilan sosial yang dinyatakan sebagai kesedaran etika, pembangunan kepimpinan, kemajuan ekonomi dan penglibatan sivik, Pioneer International University menggalakkan perkongsian komuniti dan menyediakan pelbagai graduan untuk kewarganegaraan yang bertanggungjawab dalam masyarakat global.

Misi

PIU mengarahkan sumber-sumbernya yang pelbagai untuk meningkatkan pengetahuan melalui penyelidikan dan inovasi yang canggih, meluaskan pengalamannya yang kaya ke dalam proses edukatif holistik yang mengembangkan cakrawala, menghasilkan pemimpin yang berkaliber tinggi, memupuk kreativiti dan memenuhi keperluan dan cita-cita pelbagai budaya dan antarabangsa pihak berkepentingan. PIU memupuk dan menyokong rangkaian pengalaman pembelajaran yang berorientasikan tindakan untuk pelajar dan alumni yang disokong oleh penyelidikan dan inovasi canggih sebagai sebahagian daripada misinya untuk memenuhi keperluan dan cita-cita pelbagai pihak berkepentingan. Ia juga merupakan komuniti pembelajaran yang bersemangat yang menghubungkan sumber akademik dan perkhidmatan melalui penggunaan kakitangan, kemudahan dan teknologi canggih. PIU mendapat pengiktirafan antarabangsa untuk fokus global yang tersendiri dan kurikulum dinamik, sangat inovatif dalam bidang perniagaan, bidang elektronik / kejuruteraan dan perubatan. PIU terus menarik, membangun, dan mengekalkan pensyarah dan profesional yang kreatif dan bertanggungjawab yang sangat berkelayakan dari pelbagai latar belakang yang akan dikenakan untuk membuat perbezaan yang signifikan dalam kehidupan pelajar dan komuniti di mana mereka hidup.

Aspirasi Universiti Perintis Antarabangsa

Diilhamkan oleh keinginan untuk berkhidmat kepada masyarakat menerusi pendidikan, PIU mengisytiharkan tujuannya untuk menjadi pendidikan kepada seluruh orang. Oleh itu, Universiti adalah khusus untuk:

 • Penyediaan pelajar untuk memainkan peranan kepimpinan dalam masyarakat melalui pendidikan yang memperluas cakrawala memupuk kreativiti, menekankan moral dan rohani serta nilai intelektual dan estetika.
 • Taraf kecemerlangan akademik yang tidak kompromi dan komitmen yang tidak berbelah bagi kebebasan akademik, kebebasan siasatan, dan kebebasan bersuara dalam mencari kebenaran.
 • Biasiswa yang ketat dan imajinatif; pengajaran yang cemerlang dalam dan luar kelas; dan program pendidikan yang dirancang untuk memberikan keluasan dan kedalaman, untuk menggalakkan integrasi pelbagai bentuk pengetahuan, dan untuk merangsang bukan sahaja pengambilalihan tetapi juga pengetahuan penggunaan yang kreatif dan bertanggungjawab.

Nilai teras

Kita bertanggungjawab untuk meneruskan nilai-nilai teras ini, yang penting untuk menjalankan misi kita dalam usaha mengejar visi kita:

 • Kecemerlangan akademik dan kesan - keunggulan dalam pengajaran dan penyelidikan beasiswa yang mengubah kehidupan dan memperdalam pemahaman. Kreativiti dan inovasi akan menjadi tumpuan usaha kami.
 • Pembangunan individu - kerana setiap orang adalah unik dan penuh dengan janji untuk pertumbuhan intelektual dan peribadi, kita memupuk kejayaan individu dan penentuan nasib sendiri dan mempercayai bahawa pendidikan seluruh orang membina watak, menggalakkan penglibatan aktif di dunia dan menghasilkan rakyat yang lebih baik.
 • Masyarakat etika - mengiktiraf maruah setiap ahli dan merawat semua orang dengan penuh hormat. Tindakan kami dipandu oleh keadilan, kejujuran, dan integriti.
 • Keterangkuman - memupuk kepelbagaian dan menyediakan akses kepada peluang pendidikan dan sosio-ekonomi untuk semua tanpa mengira latar belakang individu.
 • Inovasi - menggalakkan kebijaksanaan, kreativiti dan penemuan.
 • Kerjasama - kemajuan masyarakat dengan membina perkongsian dengan pelajar, alumni, perniagaan dan industri, badan kerajaan, agensi akreditasi dan komuniti universiti.
 • Kerja berpasukan - bekerjasama ke arah matlamat yang sama.
 • Maklumat perkongsian komunikasi secara terbuka dan tepat pada masanya.
 • Kepimpinan - kami menghargai kepimpinan yang dibina atas kepercayaan, integriti, dan kesopanan.
 • Peluang - dengan tumpuan dalam membangunkan kemahiran dan pengetahuan kerjaya, kami menyediakan peluang untuk penglibatan sivik, pembangunan kepimpinan, kemajuan dan kejayaan.
 • Pemikiran kritikal - kita mengajar dan menggalakkan pelajar kita untuk membangunkan kemahiran analisis dan membuat keputusan supaya mereka dapat merumuskan dan menyelesaikan masalah dan datang dengan cara yang lebih maju.

Mengapa Universiti Antarabangsa Pioneer

 • Pensyarah yang berkelayakan dan berdedikasi.
 • Yuran yang berpatutan, dibayar secara ansuran.
 • Pinjaman pendidikan yang diperoleh daripada Lembaga Pinjaman Pendidikan Tinggi dan dengan perkongsian dengan Bank Ekuiti.
 • Perpustakaan yang serba lengkap, termasuk sumber digital / dalam talian.
 • Negeri makmal komputer dan kemudahan ICT.
 • Akses internet cepat 24-jam, sesuai untuk kerja penyelidikan.
 • Hotspot - Akses Internet melalui LAN tanpa wayar.
 • Pengalaman penyelidikan tangan - penyelidikan pelajar ditekankan dari tahun pertama program siswazah
 • Orientasi masalah sosial - kami menyedari bahawa para ulama mempunyai tanggungjawab untuk menghasilkan penyelidikan yang menangani isu-isu semasa dan percubaan untuk menjelaskan atau menyelesaikan masalah sosial.
 • Budaya intelektual yang bersemangat - jabatan masing-masing adalah sebahagian daripada budaya universiti yang berkembang pesat, dilengkapi dengan sumber luar biasa dan terdiri daripada intelektual yang cergas dan kreatif.
 • Pemindahan kredit / pengecualian yang diberikan kepada pemegang diploma dalam bidang yang berkaitan.
 • Penjadualan kursus yang fleksibel - tetapan hari, petang dan hujung minggu memastikan peluang untuk aktiviti lain tidak hilang.
 • Mentoring Matters - fakulti sangat komited untuk mentor pelajar.
 • Pembangunan profesional peribadi - pelajar berpeluang untuk membangunkan kemahiran profesional mereka melalui program Pengajian Sijil Pengajian Perindustrian (CIS) yang ditawarkan kepada semua siswazah dan menerusi program Penempatan Perindustrian (IP) yang unik. Ini menawarkan pelajar peluang untuk mengalami industri dan mengembangkan kemahiran yang membantu mereka dalam tahap dan seterusnya. Kami menawarkan peluang untuk bertemu majikan dan menerima panduan mengenai semua aspek memburu pekerjaan, dari menulis CV ke kemahiran temuduga.
 • Membina pasukan - semua pelajar kami yang menjalankan kerja projek pergi ke bangunan pasukan di kawasan yang ditetapkan. Ini memberikan pengalaman 'terikat luar' di mana pelajar bergabung bersama menghadapi cabaran sebagai pasukan. Mereka kembali ke Universiti dan, dalam pasukan yang sama, memulakan kerja projek mereka telah mengalami tahap tinggi dan rendah bekerja sebagai satu pasukan.
 • Komuniti sebenar - persekitaran yang terbuka dan menyokong, di mana fakulti dan pelajar sering berkolaborasi.
 • Persekitaran yang tenang dan kondusif untuk pembelajaran.
 • Asrama berasingan untuk lelaki dan wanita.
 • Pengangkutan ke dan dari destinasi pelajar disediakan.
 • Berjalan kaki dari Daerah Perniagaan Pusat.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Pioneer International University PIU

Kurikulum ini direka bentuk untuk menghasilkan graduan yang bersedia berfungsi dalam kedudukan sistem maklumat dengan kecekapan, kemahiran, dan sikap yang diperlukan untu ... [+]

Sarjana Muda Sains Teknologi Maklumat (BSC-IT)Sekolah Sains

Sarjana Sains Teknologi Maklumat adalah program akademik dan penyelidikan yang merangkumi elemen sains komputer, kejuruteraan perisian, kejuruteraan sistem komputer, kejuruteraan rangkaian, keselamatan maklumat, e-dagang, dan sistem maklumat. Gabungan disiplin ini menyediakan pendidikan yang direka untuk menghasilkan graduan IT yang berkebolehan untuk menangani pelbagai aplikasi yang memerlukan pengetahuan mengenai teknologi komputer moden, sistem perisian dan maklumat, pemprosesan perniagaan, dan juga mempunyai kehidupan yang memuaskan dan tidak semata-mata mencari pekerjaan di pasaran semasa, dengan mempunyai pendidikan dalam kemanusiaan untuk berfungsi dengan baik dalam masyarakat yang mereka tinggalkan.... [-]

Kenya Nairobi
Januari 2020
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Pioneer International University PIU

Program B.Com telah direka untuk melahirkan graduan untuk bekerja dalam bidang pengurusan, kewangan, perakaunan, pemasaran, perbankan, perundingan, pentadbiran dan bidang ... [+]

Sarjana Muda Perdagangan (B.Com) Sekolah Perniagaan dan Pengurusan

Program B.Com telah direka untuk melahirkan graduan untuk bekerja dalam bidang pengurusan, kewangan, perakaunan, pemasaran, perbankan, perundingan, pentadbiran dan bidang berkaitan. Ia juga mempunyai asas yang kukuh untuk pertumbuhan kerjaya yang berterusan. Program ini dirancang untuk melambangkan dunia yang berubah-ubah perniagaan dan menyediakan asas yang kukuh untuk dunia pekerjaan di kedua-dua tempat kejadian domestik dan global. Program ini juga bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan asas profesional yang disesuaikan dengan penggubalan dasar dan amalan dalam perniagaan. Prinsip-prinsip etika dan kajian umum telah dipertimbangkan secukupnya dalam reka bentuk program. Dari tahun ketiga, calon-calon hendaklah pakar dalam salah satu bidang berikut: Perakaunan; Kewangan; Pemasaran atau Pengurusan Sumber Manusia. ... [-]

Kenya Nairobi
Januari 2020
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu