University of Alberta

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Kinesiologi, Sukan, dan Rekreasi di University of Alberta adalah salah satu fakulti terkemuka seumpamanya. Kami bangga membanggakan kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan-keduanya baru-baru ini diiktiraf dalam QS World University Rankings by Subject di mana Fakulti berada di kedudukan 10 teratas di dunia dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan sukan, untuk kedudukan 2017, 2018 dan 2019.

Kekuatan kami dalam penyelidikan dan pengajaran adalah kepelbagaian kami dalam bidang ini. Keunggulan kami dalam penyelidikan dan pengajaran merangkumi pekerjaan yang kami lakukan dalam bidang sukan, senaman, aktiviti fizikal, kesihatan, pelancongan, pemulihan sukan, rekreasi, pengurusan sukan dan banyak lagi. Kepelbagaian kami meliputi aspek bidang yang dikaji - biologi, mekanikal, tingkah laku dan sosiobudaya.

Melalui penyelidikan, pengajaran dan pelbagai bidang kami di Fakulti, kami bangga kerana berdedikasi untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan masyarakat kami melalui aktiviti fizikal, sukan dan rekreasi selama lebih dari 50 tahun.

Kolegial dan Antara Disiplin

Dengan 37 ahli fakulti, 16 jurulatih atletik, lebih dari 1000 pelajar siswazah dan 140 siswazah, dan lebih daripada 450 pelajar-atlet, KSR menawarkan suasana yang beragam, penyelidikan antara disiplin, pengajaran dan peluang pendidikan yang luar biasa.

Minat pengajaran dan penyelidikan Fakulti menyentuh perspektif biomekanik, sejarah, neuromotor, pedagogi, falsafah, fisiologi, psikologi, dan sosiobudaya pergerakan manusia, aktiviti fizikal, dan latihan.

Lokasi

South Central Edmonton

Alamat
T6G 2R3 South Central Edmonton, Alberta, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami