Université de Hearst

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kes yang unik di Francophonie Ontario


Université de Hearst adalah satu-satunya institusi universiti di wilayah itu untuk menawarkan program dengan ketat dalam bahasa Perancis. Dengan kita semua boleh dilakukan di dunia di mana jarak tidak penting.


Semua kursus di UdeH dibentangkan dalam blok tiga minggu.

Anda akan dapat menumpukan pada satu kursus pada satu masa, dengan itu memudahkan integrasi dan penyatuan pembelajaran anda.


Mengapa memilih kursus blok?

Nah, kursus blok:

  • Menggalakkan kepekatan idea dan bukannya penyebarannya.
  • Mengoptimumkan pengurusan masa, sumber dan kerja kumpulan.
  • Menghapuskan sesi tekanan. Selesai kajian lima peperiksaan pada masa yang sama.
  • Tumpukan pada acara di lapangan : acara yang boleh berlangsung sehari, seminggu atau semasa blok penuh. Wow!


Bagaimana ia berfungsi?

Tidak seperti semester tradisional di mana seseorang mengendalikan lima kursus serentak dari September hingga Disember, Formula Kursus Blok menawarkan satu kursus pada satu-satu masa dalam dua belas mesyuarat selama tiga minggu berturut-turut.

Tahun persekolahan masih dibahagikan kepada sesi yang terdiri daripada lima kursus blok dan rehat musim bunga. Dan ya, satu minggu masa lapang untuk mengisi semula bateri anda. Dalam erti kata lain, tempoh semester kursus blok serta bilangan jam latihan setiap kursus tetap sama seperti sebelum atau di tempat lain. Formula itu hanya hebat!


Pembelajaran mengikut pengalaman

Pelbagai pendekatan pedagogi dan aktiviti pembelajaran pengalaman adalah penting untuk membina pengetahuan anda. Lawatan lapangan, lawatan syarikat, pengalaman kebudayaan dan persidangan hanyalah beberapa peluang untuk melibatkan diri dalam realiti serantau, kebangsaan dan antarabangsa.

  • Interdisciplinarity di Lake Superior Park
  • Lawatan ke Sungai Moose
  • Lawatan ke Pangkalan Tentera Petawawa
  • Lawati syarikat dari rantau ini
  • Kejatuhan Pos Baru
  • Mandian tradisi India


Pusat Penyepaduan Pembelajaran Terdahulu

Pusat integrasi Universiti juga membolehkan anda menggunakan pengetahuan anda dan kemahiran anda dalam kursus latihan praktikal dalam bidang terjemahan, penyelidikan dan sains arkib. pembangunan ekonomi dan komuniti.


Pelatih di tempat kerja

Mendapat manfaat dari latihan praktikal dan pengalaman tanpa melanjutkan tempoh pengajian anda terima kasih kepada penempatan kerja yang terintegrasi ke dalam program UdeH tertentu. Dengan sokongan Koordinator Pelatih, merancang penempatan anda dalam satu atau dua blok di sebuah syarikat atau organisasi komuniti. Perhatikan bahawa permit kerja diperlukan untuk latihan antarabangsa pelanggan.


Pembukaan di dunia


Perjalanan belajar

Setiap tahun, UdeH meneruskan pengembaraan di negara asing sebagai lawatan belajar. Sejak tahun 2005, pelajar dari Université de Hearst telah melawat negara-negara di Eropah, Maghreb, Amerika Selatan dan Amerika Tengah. Destinasi seterusnya adalah Thailand.


Perjalanan yang diiktiraf

Pada perjalanan kajian, terdapat peluang lain untuk pergerakan pelajar. Formula kursus pukal memihak kepada penawaran perjalanan yang dikreditkan: perjalanan di mana bahasa, fenomena sosial atau isu manusia dikaji, diperhatikan atau dianalisis. Kursus bahasa Sepanyol boleh berlaku di Mexico, dengan itu memberikan konteks budaya yang ideal untuk mempelajari bahasa.

Lokasi

Hearst

Alamat
60, 9e Rue
P0L 1N0 Hearst, Ontario, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami