St. Stephen's University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan bangga universiti terkecil di Kanada, St. Stephen's University adalah universiti Seni Liberal utama, hanya menerima sehingga 30 orang pelajar setiap tahun . Percaya bahwa pendidikan terjadi lebih baik dalam komunitas belajar kecil di mana semua orang dapat menyumbang, para profesor berbagi kehidupan sehari-hari dengan para siswa, sebenarnya mengenal mereka sebagai teman. Dalam persekitaran yang unik ini, setiap aptitud bawaan setiap pelajar dapat diiktiraf dan dijelajahi, menyediakan mereka untuk kerjaya yang sesuai dengan siapa mereka.

Pelajar hidup bersama di sebuah hotel bekas di sebuah bandar kecil di New Brunswick, mengambil bahagian dalam memasak dan membersihkan bersama serta belajar dan bersantai. Dan untuk dua istilah penuh, mereka mengembara bersama dunia sebagai kelas , melawat lebih dari sedozen negara di Eropah dan Asia.

Di teras universiti, kakitangan dan fakulti adalah orang Kristian, memberi masyarakat asas asas penerimaan dan kemasukan. Pelajar dari semua latar belakang, perspektif rohani dan peringkat dalam perjalanan hidup dialu-alukan, tanpa syarat kemasukan keagamaan atau amalan mandatori. Nilai SSU dan menikmati kepelbagaian ini, dan ingin menjadi tempat di mana orang dewasa muda boleh menjadi yang mereka benar-benar, dan berkembang dalam kematangan dalam kehidupan intelektual, rohani, praktikal, dan hubungan mereka.

SSU menawarkan ijazah dalam bidang Kemanusiaan, Psikologi dan Pengajian Antarabangsa. Semua darjah memberi graduan dengan fleksibiliti fikiran, kepelbagaian perspektif dan peningkatan kapasiti untuk inovasi. SSU memberi tumpuan kepada mengajar pelajar bagaimana berfikir, bagaimana untuk mengemukakan hujah, bagaimana menyelesaikan masalah dan bagaimana untuk menghubungkan dengan baik kepada orang yang berbeza. Majikan suka ini! Pengalaman SSU membuka dunia kemungkinan untuk pendidikan lanjut atau kerjaya yang bermanfaat, menyediakan pelajar untuk kehidupan dan bekerja dan membantu mereka memikirkan apa yang mereka mahu lakukan. Lulusan SSU telah belajar atau bekerja di pelbagai bidang seperti berikut: terapi seni, perniagaan, bantuan bencana, pendidikan, filem, seni rupa, kewartawanan, undang-undang, pengurusan, kementerian, kejururawatan, politik, kerja sosial, teologi , dan perancangan bandar.

Lokasi

Saint John

St Stephen's University

Alamat
8 Main Street St. Stephen
E3L 3E2 Saint John, New Brunswick, Kanada
Telefon
+1 506-466-1781

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami