Read the Official Description

Campus Grenfell, Memorial University terletak di Eastern Canada di bandar Corner Brook di pantai barat Newfoundland.

Lokasi unik Grenfell menawarkan pelajar antarabangsa persekitaran pembelajaran yang bersemangat, mesra dan selamat. Di Grenfell , saiz kelas kami adalah kecil, jadi mudah untuk mengenali profesor dan rakan sekelas anda - anda akan merasa di rumah dalam masa yang singkat. Memorial University juga menawarkan kadar tuisyen antarabangsa yang paling rendah di negara ini, sambil menawarkan pendidikan yang dihormati di seluruh dunia.

Pelajar antarabangsa memainkan peranan penting dalam kehidupan pelajar di Grenfell . Anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti kampus dan menambah kepelbagaian budaya masyarakat.

Kenapa Grenfell? Kerana kita hebat, itulah sebabnya.

Kami berpatutan, mempunyai lokasi yang mengagumkan, menawarkan kelas-kelas kecil dalam persekitaran yang selamat, menawarkan perumahan pelajar yang dijamin kepada pelajar tahun pertama dan mempunyai kemudahan terbaik.

kemampuan

Sebagai kampus Universiti Memorial, anda akan menikmati kadar tuisyen terendah dalam bahasa Inggeris yang berbahasa Inggeris. Kerajaan wilayah memberi keutamaan yang tinggi terhadap pendidikan, menyediakan pembiayaan yang meluas kepada Memorial University. Komitmen ini membolehkan kita menyediakan pendidikan pasca menengah yang berkualiti tinggi dan mampu dimiliki.

Kelas kecil, persekitaran yang selamat

Pasti banyak universiti mempunyai kelas kecil, tetapi di Grenfell, anda akan tahu para prof anda berdasarkan asas pertama. Dan Corner Brook juga kecil, jadi anda akan berasa selamat dan selamat di salah satu bandar paling selamat di Amerika Utara. Kami menawarkan ijazah sarjana dalam bidang seni, perniagaan, pendidikan, seni halus, kejururawatan, pengurusan sumber dan sains. Ijazah Sarjana ditawarkan dalam dasar alam sekitar dan ekosistem boreal dan sains pertanian. Persekitaran kampus kecil kami akan membantu anda berkembang dalam usaha pendidikan anda. Banyak pelajar kami juga dapat menjalankan penyelidikan dengan profesor mereka - peluang yang akan memberikan anda pengalaman unik yang unik.

Lokasi, lokasi, lokasi

Grenfell terletak di salah satu pengaturan yang paling indah di negara ini: udara bersih, laut yang menderu, gunung-gunung mulia. Pantai barat Newfoundland adalah hab petualangan di musim panas, musim sejuk, musim bunga dan musim gugur. Jejak mendaki melintas di kawasan itu. Terdapat tempat untuk ski, snowboard, mendaki batu dan zipline. Marble Mountain Resort adalah ski luncur dan luncur salji yang berukuran 1,700 kaki dan Blow Me Down Trails Cross Country Ski Club mempunyai laluan berkemahiran 42 km - hanya beberapa minit dari kampus. Dan perjalanan kereta singkat adalah Taman Negara Gros Morne, tapak warisan dunia dengan kemasukan marin, hutan yang kaya dan fjords yang diukir glasier. Dapatkan alur luaran anda.

Kami juga komuniti teater yang berkembang dengan beberapa produk setiap tahun. Galeri seni kami adalah rumah kepada pameran dari seluruh dunia. Berjalan-jalan di pusat bandar untuk membeli-belah, kehidupan malam dan makan atau melawat kawasan membeli-belah kami yang lain, termasuk daerah kotak besar runcit. Kami sebuah bandar kecil dengan semua yang anda perlukan.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Memorial University, Grenfell Campus

Program Bahasa Inggeris di Campus Grenfell, Memorial University membolehkan anda bekerja ke arah sarjana seni dengan major dalam bahasa Inggeris dan minor dalam bidang su ... [+]

Program Bahasa Inggeris di Campus Grenfell, Memorial University membolehkan anda bekerja ke arah sarjana seni dengan major dalam bahasa Inggeris dan minor dalam bidang subjek lain.

Kami menawarkan pendidikan dalam kesusasteraan bahasa Inggeris dan penulisan kreatif dalam rangka program sarjana seni liberal.

Program Bahasa Inggeris Grenfell termasuk kursus utama yang memberi anda pemahaman yang kuat tentang aspek penting dalam kesusasteraan Inggeris. Kursus ini juga memberi tumpuan kepada bidang pengajian bahasa Inggeris yang khusus, termasuk:

Kesusasteraan Kanada Sastera dramatik Kesusasteraan moden Penulisan kreatif Kenapa belajar Bahasa Inggeris di Grenfell?

Jika anda suka membaca dan menulis, program Bahasa Inggeris di Grenfell akan mengembangkan kreativiti, imaginasi, dan pemikiran kritis anda. Terdapat tumpuan khusus pada penulisan kreatif dan pengajar kami mendedahkan anda kepada pandangan dunia yang berbeza melalui kesusasteraan, membolehkan anda menganalisis budaya, peristiwa dunia, dan pertemuan harian anda dengan cara yang baru.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Grenfell menawarkan program sarjana muda selama empat tahun dengan major dalam kajian alam sekitar. Program ini sesuai untuk pelajar yang suka di luar dan ingin merancang ... [+]

Grenfell menawarkan program sarjana muda selama empat tahun dengan major dalam kajian alam sekitar.

Program ini sesuai untuk pelajar yang suka di luar dan ingin merancang penyelesaian alam sekitar untuk masa depan. Pelajar dalam program kajian alam sekitar di Grenfell mengkaji isu dan penyelesaian alam sekitar dalam pelbagai bidang termasuk:

geografi EKONOMI Sains Politik Pengurusan sumber Undang-undang alam sekitar Belajar agama Usaha luar Mengapa belajar kajian alam sekitar?

Planet kita memerlukan juara. Ia memerlukan penyokong yang bersemangat dan berpengetahuan. Ia memerlukan pemimpin yang dapat menyeimbangkan keperluan industri dengan aspirasi para pemuliharaan dan masyarakat. Program kami akan melengkapkan anda untuk menjadi penasihat bumi menggunakan landasan interdisiplin yang kuat dalam etika alam sekitar, ekonomi ekologi dan sains semula jadi. Anda akan melihat masalah melalui kedua-dua kanta tempatan dan global. Anda akan meneroka isu-isu ekonomi alam sekitar, termasuk hubungan rumit antara kekurangan dan permintaan, dan kelimpahan dan pembaziran.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Anda boleh menjadi psikologi utama melalui Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains di Campus Grenfell. Anda juga boleh menyelesaikan penghormatan dalam ... [+]

Anda boleh menjadi psikologi utama melalui Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains di Campus Grenfell.

Anda juga boleh menyelesaikan penghormatan dalam psikologi melalui tahap ijazah.

Kenapa psikologi belajar di Grenfell?

Psikologi bertujuan untuk memahami bagaimana kita berfikir, bertindak, dan merasa. Dengan meneroka fungsi dan tindakan mental, kita dapat memahami perilaku individu dan kumpulan. Program psikologi Grenfell menawarkan pelajar pelbagai topik dan akan memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang akan mempunyai kaitan sepanjang hayat anda termasuk:

Pemikiran kritikal Kebolehan menyelesaikan masalah Kebolehan analitik Kemahiran Menulis Kemahiran Penyampaian ... [-]
Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BBA

Memorial University, Grenfell Campus

Program pentadbiran bisnis di Campus Grenfell, Memorial University berfokus pada sains dan seni mengurus orang untuk menghasilkan barang dan jasa. ... [+]

Program pentadbiran bisnis di Campus Grenfell, Memorial University berfokus pada sains dan seni mengurus orang untuk menghasilkan barang dan jasa.

Mempelajari pentadbiran perniagaan menggabungkan beberapa topik, termasuk:

Perakaunan dan kewangan Etika perniagaan dan tanggungjawab sosial Undang-undang perniagaan Komunikasi Keusahawanan dan inovasi Pengurusan Sumber Manusia pemasaran Pengurusan Operasi Strategi dan pengurusan perubahan

Program perniagaan Grenfell mempersiapkan anda untuk bidang yang kompetitif ini, mengajar anda seni kerja dengan orang, sumber dan ide.

Kenapa pentadbiran perniagaan belajar di Grenfell?

Program pentadbiran perniagaan Grenfell membantu anda mengembangkan kemahiran praktikal, seperti:... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Program fizik di Campus Grenfell akan memuaskan rasa ingin tahu anda tentang bagaimana alam semesta berfungsi. Program sarjana muda empat tahun ini menerokai segala-galan ... [+]

Program fizik di Campus Grenfell akan memuaskan rasa ingin tahu anda tentang bagaimana alam semesta berfungsi. Program sarjana muda empat tahun ini menerokai segala-galanya dari nukleus terkecil ke galaksi terjauh. Pelajar mempelajari asas-asas yang memberi mereka asas yang kuat untuk membina. Anda boleh memilih arah pengajian anda dengan memilih kursus dalam fizik subatom dan zarah, astronomi dan kosmologi.

Mengapa fizik belajar di Grenfell?

Orang yang belajar fizik ingin belajar bagaimana alam semesta berfungsi. Keingintahuan mereka membawa mereka dari alam sangat kecil - struktur nukleus atom - yang sangat besar - struktur alam semesta - dan di mana-mana di antara! Anda boleh belajar tentang astrofisika dan kosmologi melalui salah satu teleskop astronomi terbesar Atlantik Kanada di sini di Balai Cerap Grenfell. Atau anda boleh meneroka asas-asas elektrik dan magnet, mekanik kuantum, geofizik, dan fizik zarah. Anda boleh membentuk program anda supaya anda menumpukan pada apa yang paling intrigues anda. Ijazah fizik anda boleh disiapkan dalam tempoh empat tahun.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Memorial University, Grenfell Campus

Anda boleh major dalam psikologi melalui ijazah sarjana muda atau sarjana sains di Grenfell Campus. Anda juga boleh menyelesaikan penghormatan dalam psikologi melalui tah ... [+]

Anda boleh menjadi psikologi utama melalui Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains di Campus Grenfell.

Anda juga boleh menyelesaikan penghormatan dalam psikologi melalui tahap ijazah.

Kenapa psikologi belajar di Grenfell?

Psikologi bertujuan untuk memahami bagaimana kita berfikir, bertindak, dan merasa. Dengan meneroka fungsi dan tindakan mental, kita dapat memahami perilaku individu dan kumpulan. Program psikologi Grenfell menawarkan pelajar pelbagai topik dan memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang akan mempunyai kaitan sepanjang hayat anda termasuk:

Pemikiran kritikal Kebolehan menyelesaikan masalah Kebolehan analitik Kemahiran Menulis Kemahiran Penyampaian ... [-]
Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Program sains alam sekitar di Grenfell Campus, Memorial University, memberi tumpuan kepada sains semula jadi dan bagaimana mereka meningkatkan kesedaran dan pemahaman ala ... [+]

Program sains alam sekitar di Grenfell Campus, Memorial University, memberi tumpuan kepada sains semula jadi dan bagaimana mereka meningkatkan kesedaran dan pemahaman alam sekitar.

Kursus program meneroka fokus berasaskan sains yang membolehkan pemahaman reaksi, mekanisme, kepelbagaian dan kesan terhadap alam sekitar. Program sains alam sekitar empat tahun menawarkan pengetahuan mendalam dalam dua aliran - kimia dan biologi.

Kenapa belajar sains alam sekitar di Grenfell?

Dunia semula jadi dengan kerumitan dan keindahannya menawarkan banyak peluang untuk belajar. Persekitaran kita memberi kita tenaga, makanan, pekerjaan dan rekreasi - dan menggunakannya dengan betul, kita perlu memahaminya.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Matematik adalah di sekeliling kita, dari mendarat melompat snowboard yang sempurna untuk mereka bentuk aplikasi terlaris yang akan datang. Ia mengenai mencari tempat ini ... [+]

Matematik adalah di sekeliling kita, dari mendarat melompat snowboard yang sempurna untuk mereka bentuk aplikasi terlaris yang akan datang. Ia mengenai mencari tempat ini yang kami tinggalkan melalui algoritma, pengiraan dan penalaran logik. Program matematik pengkomputeran di Grenfell Campus, Memorial University adalah sarjana sains ijazah empat tahun. Pelajar mengukuhkan kemahiran logik mereka dan memperoleh pengetahuan teknikal di pelbagai bidang, termasuk:

EKONOMI kejuruteraan FIZIK biologi kimia psikologi PERNIAGAAN Sains Komputer Mengapa matematik matematik belajar di Grenfell?

Matematik komputasi adalah mengenai menyelesaikan masalah dunia dengan nombor. Ini mengenai pembelajaran untuk berfikir kritis dan membangunkan kemahiran analisis yang akan menyediakan anda peluang yang tidak terhingga. Matematik komputasi adalah bahasa masa depan. Anda akan mendapat kemahiran yang anda perlukan untuk menavigasi nombor dan mempersiapkan evolusi banyak industri.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Memorial University, Grenfell Campus

Program ijazah empat tahun ini melibatkan kursus sedia ada yang dikongsi di kalangan program yang berbeza di Campus Grenfell dan juga memperkenalkan kursus baru. ... [+]

Program pengurusan sumber yang mampan di Campus Grenfell, Memorial University bukanlah sarjana sarjana seni, dan bukannya gelar sains.

Sebaliknya, ia adalah sarjana pengurusan sumber (BRM) yang merapatkan keprihatinan saintifik mengenai sumber semula jadi dengan pembangunan dasar dan pengurusan. Program ijazah empat tahun ini melibatkan kursus sedia ada yang dikongsi di kalangan program yang berbeza di Campus Grenfell dan juga memperkenalkan kursus baru.

Mengapa mengkaji pengurusan sumber lestari di Grenfell?

Apakah pengurusan sumber yang mampan? Permintaan manusia terhadap sumber daya kita yang berharga semakin meningkat. Keperluan untuk melindungi sumber-sumber ini lebih besar dari sebelumnya. Masyarakat, ekonomi dan planet kita memerlukan profesional berpendidikan yang dapat mencari keseimbangan.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Artis visual didorong oleh semangat mereka untuk menyatakan diri mereka melalui kerja mereka dan memotivasi persekitaran mereka. Inilah cara anda melihat dan mentafsir du ... [+]

Artis visual didorong oleh semangat mereka untuk menyatakan diri mereka melalui kerja mereka dan memotivasi persekitaran mereka. Inilah cara anda melihat dan mentafsir dunia.

Program seni visual di Grenfell Campus adalah program gelar empat tahun yang berorientasi studio dalam seni kontemporer. Terokai kreativiti anda melalui pelbagai bidang seni visual, seperti

Lukisan Lukisan

Pengajar kami menyokong pelajar dalam perjalanan mereka untuk mencari bahan, proses, dan amalan yang sesuai dengan visi artistik mereka. Kami akan membantu anda meningkatkan kemahiran teknikal anda, sambil membangunkan niat kreatif anda.

Grenfell mempunyai kemudahan yang luas, khusus untuk program seni visual kami dengan komitmen terhadap amalan studio yang selamat. Di jabatan kami, anda akan mempunyai akses kepada:... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Memorial University, Grenfell Campus

Ijazah sarjana seni rupa empat tahun kami di teater adalah satu-satunya jenisnya di Atlantic Canada. Anda boleh belajar lakonan atau pengeluaran teater teknikal. ... [+]

Ijazah sarjana seni rupa empat tahun kami di teater adalah satu-satunya jenisnya di Atlantic Canada. Anda boleh belajar lakonan atau pengeluaran teater teknikal.

Menjalankan aliran - Membangunkan kemahiran bertindak asas termasuk suara, pergerakan dan ucapan. Anda akan belajar bagaimana untuk menggunakan kemahiran ini untuk belajar pemandangan, teknik dan prestasi secara langsung.

Aliran teater teknikal - Menguasai kemahiran utama pengeluaran teater, termasuk pencahayaan, bunyi, almari pakaian, alat peraga, pertukangan, penyusunan, lukisan dan pengurusan pentas yang indah.

Kenapa teater belajar di Grenfell?

Program teater Grenfell menggabungkan latihan praktikal dan akademik. Di samping bekerja dengan profesional teater, anda akan mendapat pendidikan seni liberal yang luas dengan tumpuan yang kuat dalam kesusasteraan dramatik. Jadi sama ada anda mengejar impian teater anda atau memutuskan untuk menggunakan ijazah anda sebagai platform untuk kerjaya lain, anda akan bersedia dengan baik.... [-]

Kanada Corner Brook
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu