Carleton University Undergraduate

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Carleton University, Capital University of Canada!

Carleton University menyediakan pendidikan berkualiti tinggi kepada lebih daripada 24,000 pelajar sepenuh masa dan separuh masa di peringkat sarjana dan siswazah. Kami menarik pelajar dari lebih 140 buah negara ke kampus yang pelbagai dan inklusif kami, dan mempunyai lebih daripada 153,000 alumni yang tinggal di lebih 160 buah negara di seluruh dunia.

Program ijazah sarjana 22 kami - dengan lebih daripada 100 jurusan, kepekatan dan pengkhususan - memberikan kemahiran dan pengetahuan untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar.

Kakitangan akademik 875 di Carleton diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk mendapatkan biasiswa dan penyelidikan canggih di lebih daripada 50 disiplin. Pelajar Carleton mendapat manfaat daripada pendekatan interdisipliner, aktif, secara langsung kepada pengajaran dan penyelidikan yang diamalkan oleh ahli fakulti dan dari banyak perkongsian universiti dengan kerajaan persekutuan, universiti lain, dan rakan sektor swasta.

Kampus dan bandar kami menyediakan persekitaran yang indah dan mesra di mana untuk hidup dan belajar. Kampus ini terletak di selatan pusat kota Ottawa, dan bersempadan dengan Sungai Rideau, Terusan Rideau yang bersejarah, dan persekitaran kediaman yang menyenangkan. Lokasi kami di ibu negara memberikan anda akses kepada sumber luar kampus yang luar biasa seperti kemudahan kerajaan, muzium dan arkib, kedutaan asing, makmal penyelidikan sains perubatan dan kehidupan, dan industri berteknologi tinggi yang berkembang maju.

Datang dan menjadi sebahagian daripada universiti luar biasa ini!

110034_109890_Riverbuilding.jpg

Apa yang mentakrifkan Carleton?

 • Kami berusaha untuk inovasi dalam penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran.
 • Lokasi kami di Ottawa, ibukota negara, menghubungkan kami ke dunia.
 • Kami menggalakkan pengalaman bersuara di dalam bilik darjah.
 • Kami menawarkan sokongan pelajar yang luar biasa.

Apa yang mentakrifkan graduan kita?

 • Mereka mempunyai semangat keusahawanan.
 • Mereka bersedia untuk kerjaya dalam pasaran pekerjaan kami yang pesat berubah.
 • Mereka didorong oleh keinginan untuk mengubah dunia.
 • Mereka adalah 153,000 yang kuat.

110035_109891_Carleton1.jpg

Ottawa, ibu negara Kanada

Kedekatan Carleton dengan institusi kerajaan, perpustakaan, media dan ekonomi pengetahuan yang berkembang maju membuat Carleton menjadi tempat yang bagus untuk belajar dan hidup.

Pelajar, kakitangan, fakulti dan pelawat ke Carleton University boleh mengambil kesempatan daripada apa yang ditawarkan oleh Ottawa sepanjang tahun: seni, luar, sukan profesional, dan kehidupan malam yang menarik, serta masyarakat yang kuat.

Carleton University terletak berhampiran Bangunan Parlimen Majestic Canada, pasar Byward yang sibuk, dan Taman Gatineau yang indah.

Baik untuk mengetahui:

 • Majoriti program sarjana Carleton termasuk peluang belajar kerja. Pelajar kolej Carleton telah bekerja dengan banyak majikan termasuk: Blackberry, Bombardier Aeroangkasa, Agensi Pendapatan Kanada, Persekitaran dan Perubahan Iklim Kanada, Ericsson, Hydro Ottawa, IBM Kanada, Majlis Penyelidikan Kebangsaan, Nokia, Ross Video, Scotiabank dan banyak lagi.
 • Selepas menamatkan pengajian dari program ijazah, pelajar antarabangsa boleh memohon permit kerja untuk tinggal di Kanada sehingga tiga tahun untuk mendapatkan pengalaman kerja.
 • Carleton adalah rumah kepada rangkaian luas lebih daripada 200 kelab dan masyarakat aktif - cara terbaik untuk bertemu dengan orang baru, mendapatkan kemahiran yang berharga, dan mengejar minat anda di luar kelas.

Lokasi

Ottawa

Alamat
315 Robertson Hall
1125 Colonel By Drive

K1S 5B6 Ottawa, Ontario, Kanada