Carleton University Undergraduate

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Carleton University, Capital University of Canada!

Carleton University, Canada Capital University, adalah universiti yang dinamik dan inovatif dengan komitmen yang kuat untuk pengajaran, penyelidikan dan pembelajaran. Program akademik kami, komuniti kampus, lokasi modal dan kemungkinan global memberikan banyak peluang untuk belajar berlaku di dalam dan di luar kelas.

Carleton University terletak di Ottawa, sebuah ibu kota G7, yang menawarkan peluang yang tidak akan anda temui di tempat lain. Dikenal terutamanya sebagai kerusi pemerintahan persekutuan Kanada, Ottawa adalah begitu dan banyak lagi. Ini adalah rumah bagi lebih dari 130 kedutaan dan komisen tinggi dari seluruh dunia, serta banyak organisasi dan muzium nasional. Sebilangan besar pusat penyelidikan perubatan, klinikal dan sains hayat utama Kanada terletak di wilayah Ottawa, serta industri teknologi yang terdiri daripada lebih dari 1,900 syarikat.

Ottawa juga merupakan salah satu ibu kota yang paling indah di dunia, dengan sebilangan besar taman kejiranan dan ruang hijau yang tenang, jalan air yang melintasi bandar, dan mercu tanda bersejarah dan seni bina. Taman Gatineau yang mengagumkan, yang mempunyai laluan mendaki sepanjang 165 km, terletak di Wilayah Ibu Kota Nasional.

view from above campus with downtown in background

Terletak di kampus yang indah hanya beberapa minit dari pusat bandar, Carleton telah mendapat reputasi sebagai salah satu universiti terkemuka dalam bidang hal ehwal antarabangsa, perdagangan, kewartawanan, dan teknologi tinggi. Pelbagai program terkenal di peringkat nasional dan antarabangsa menawarkan fleksibiliti untuk memilih ijazah yang sesuai dengan minat anda.

Dengan lebih daripada 100 jurusan dan pengkhususan untuk dipilih, Carleton menawarkan 22 program ijazah sarjana muda di fakulti Sains Seni dan Sosial, Perniagaan, Kejuruteraan dan Reka Bentuk, Sains dan Hal Ehwal Awam. Lebih daripada 30,000 pelajar menikmati kelas kecil dan interaktif kami, penyelidikan terkini, kemudahan makmal dan atletik.

students

Persekitaran pembelajaran terbaik menyatukan teori dan praktik. Penyelidikan menunjukkan bahawa pembelajaran berdasarkan pengalaman menyumbang kepada penglibatan pelajar, pembelajaran yang lebih mendalam, peningkatan hasil akademik, dan peningkatan kemahiran kerja dan kehidupan. Di Carleton, kami berusaha untuk memberikan alt = "pelajar pengalaman hidup sebenar yang membawa kelas ke dunia dan dunia ke kelas. Kami menekankan penyelidikan langsung, penglibatan komuniti, pengalaman kerja dan pembelajaran mendalam.

Sebilangan besar program kami mempunyai pilihan ko-op atau praktikum, yang membolehkan pelajar alt = "mengembangkan kemahiran mereka di persekitaran tempat kerja. Kami juga mendorong penyelidikan sarjana, inisiatif keusahawanan dan Pembelajaran Khidmat Masyarakat. Mempunyai pengalaman" dunia nyata "yang berbayar berfungsi untuk melengkapkan semua yang diajar di dalam kelas dan membuka pintu peluang setelah menamatkan ijazah sarjana muda.

Carleton mempunyai sejarah yang panjang untuk menarik pelajar alt = "antarabangsa ke kampus kami yang ramah dan inklusif. Kini universiti ini mempunyai lebih kurang 4,500 pelajar alt =" antarabangsa dari 150 negara, mewujudkan komuniti akademik yang pelbagai dan menyokong. Kami komited untuk memberikan kembali pendidikan sambil meneruskan sumbangan untuk kebaikan bersama. Nilai-nilai asas ini menjadi tumpuan universiti untuk penyelidikan, perkongsian komuniti dan kecemerlangan pengajaran.

Lokasi

Ottawa

Alamat
315 Robertson Hall
1125 Colonel By Drive

K1S 5B6 Ottawa, Ontario, Kanada

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami