Baca keterangan rasmi

Amman Arab University (AAU) ditubuhkan pada tahun 1999 sebagai (bukan keuntungan) universiti swasta khusus dalam pengajian siswazah di bawah tajuk "Amman Arab Universiti Pengajian Siswazah" itu. Ia adalah yang pertama Universiti di Jordan untuk menawarkan Ph.D. program. Pada tahun 2009, Universiti mengakui patch pertama pelajar Ijazah Sarjana Muda dan namanya ditukar kepada "Amman Arab Universiti".

Universiti itu telah mencapai akreditasi am dan swasta dengan Pendidikan Suruhanjaya Akreditasi tinggi (HEAC) di Jordan dan ia adalah ahli Persatuan Arab Universiti.

Universiti berusaha untuk meningkatkan kualiti pendidikan dan ia memberi tumpuan kepada menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk menjadi ahli yang aktif dan berkesan dalam masyarakat. Sekumpulan ulama dan profesional akademik telah menubuhkan universiti untuk menjadi petunjuk pengetahuan dan berfungsi dengan berkesan dan cekap dengan integriti yang tinggi pada tahap yang bertaraf dunia. Selain itu, terdapat keperluan daripada institusi-institusi pengajian tinggi bagi graduan yang mempunyai kompetensi cemerlang untuk memenuhi cabaran semasa dan akan datang.

Universiti Amman Arab telah membekalkan pasaran tempatan dan kebangsaan dengan graduan cemerlang dan berkelayakan. Jumlah pelajar yang telah menamatkan pengajian di Universiti dalam semua program melebihi 7000.

Kami mempunyai 90 ahli dibezakan fakulti sepenuh masa yang telah menamatkan pengajian dari Universiti yang berwibawa dan 522 pelajar prasiswazah dan 449 pelajar siswazah.

Universiti ini terletak di Jordan Street-Mobis dengan pemandangan indah Amman (modal), Al-Balqa, dan Jerash. universiti ini dibina di atas 122 ekar dan bangunan Universiti diperjelaskan dan dicampur dengan keaslian dan kemodenan, dan lokasi itu kira-kira 12 Km utara ibu Amman. universiti adalah moden dari segi kemudahan dan sumber bagi memenuhi keperluan pengajaran dan penyelidikan.

Misi dan Visi

Visi:

Sebuah universiti tempatan dan serantau juga terkenal untuk pengajaran berkualiti tinggi, penyelidikan dan khidmat masyarakat.

MISI:

Melahirkan graduan yang pemikir kritis, kreatif, dan pelajar sepanjang hayat dan dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan yang membolehkan mereka bersaing di pasaran dan menjadi pemimpin dalam komuniti mereka, untuk memupuk penyelidikan dan inovasi fakulti dan pelajar dan menyebarkan pengetahuan yang dihasilkan, untuk menggalakkan peningkatan kualiti yang berterusan, dan untuk membina perkongsian yang berkesan dengan masyarakat.

Program diajar dalam:
English
Bahasa Arab

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Amman Arab University

Ia merupakan satu program Ijazah Sarjana Muda yang berdasarkan kepada kedua-dua teori dan praktikal pendekatan hands-on kepada pembelajaran. Ia mengkhusus dalam Audit mel ... [+]

Apa sebenarnya yang pengkhususan dalam Kawalan dan Audit Kewangan terlibat?

Ia merupakan satu program Ijazah Sarjana Muda yang berdasarkan kepada kedua-dua teori dan praktikal pendekatan hands-on kepada pembelajaran. Ia mengkhusus dalam Audit melalui cara yang mendalam dan pemindahan pengetahuan pendidikan kritikal. Graduan yang besar dalam bidang ini akan mahir dalam audit dalam skala luas, perakaunan, analisis kewangan, kawalan pengurusan, pengurusan risiko, penyelidikan dan penyiasatan. Selain itu, pelajar akan mendapat manfaat daripada memajukan keupayaan pengurusan dan bahasa mereka.

Bagaimana pengkhususan ini datang ke dalam pembentukan?

Sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial kami, satu kajian yang luas dalam pasaran kerja telah dijalankan yang mendedahkan perkara berikut:... [-]

Jordan Amman
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Amman Arab University

pengkomputeran mudah alih telah merebak sangat cepat dalam bentuk produk mudah alih dan penyelesaian seperti telefon pintar, tablet, infrastruktur tanpa wayar, dan pelan ... [+]

pengkomputeran mudah alih telah merebak sangat cepat dalam bentuk produk mudah alih dan penyelesaian seperti telefon pintar, tablet, infrastruktur tanpa wayar, dan pelan data tanpa wayar. profesional yang berminat boleh mengambil dalam talian atau dalam kelas kursus-kursus latihan untuk memanfaatkan pengetahuan Pengkomputeran Mudah Alih dan kemahiran mereka.

Walau bagaimanapun, orang muda boleh mencari kursus seperti sukar untuk mendapat manfaat daripada kursus tersebut memerlukan peserta untuk mempunyai pengetahuan yang sangat baik dan tangan-on pengalaman dalam pelbagai bidang yang menyatukan tulang belakang Pengkomputeran Mudah Alih seperti Computing dan Bahasa Pengaturcaraan; Platform Pembangunan / Ujian / Operasi; Rangkaian dan Rangkaian Wireless Systems; Sistem operasi; Internet Technologies (contohnya Web Server dan Scripting bahasa seperti Servlets, JSP, dan lain-lain), Pusat Data, dan lain-lain Oleh itu, ia telah menjadi penting bahawa Academia menganggap peranan untuk membangun dan menawarkan program sarjana muda baik yang memberi tumpuan kepada Pengkomputeran Mudah Alih itu.... [-]

Jordan Amman
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu