Baca keterangan rasmi

Belajar dengan masa depan - di nta Isny !

Hubungan yang sangat baik kepada syarikat-syarikat rakan dalam industri, sokongan peribadi oleh pensyarah yang berkelayakan, kajian praktikal dalam kumpulan kecil, tempoh pengajian pendek, program pembelajaran unik di Jerman dan masa lapang yang hebat dalam persekitaran keluarga - belajar di University of Applied Sciences nta Isny menawarkan banyak kelebihan.

Di nta Isny anda boleh belajar untuk Sarjana Muda Sains (B.Sc.) jika anda berjaya menyelesaikan Fachhochschulreife atau Abitur . Keperluan kemasukan lain tidak wujud . Di sini anda boleh memulakan semester tahunan bermula pada semester musim sejuk secara langsung dengan kajian ini!

Dengan selesainya Sarjana Muda Sains (B.Sc.), anda berpeluang untuk berjaya dalam salah satu daripada 123,000 pekerjaan dalam bidang STEM atau mengambil pengajian lanjut di Jerman atau di luar negara.

Gambaran keseluruhan kursus pengajian

Temui pilihan anda dan beritahu diri anda tentang program pengajian terakreditasi kami untuk Sarjana Muda Sains:

kimia

Mempelajari Ijazah Sarjana Muda Sains Kimia yang mengkhususkan diri dalam Kimia Am atau Kimia Makanan dan Analisis Alam Sekitar di nta Isny membuka pelbagai aktiviti untuk anda.

Kimia farmaseutikal

Program ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kimia Farmaseutikal di nta Isny disesuaikan dengan keperluan industri farmaseutikal.

Engineering Physics

Fizik gunaan dan teknik, kejuruteraan, elektronik, optik, kimia, sains komputer dan banyak lagi. Semua ini termasuk kajian Sarjana Muda Sains Fizik.

sains komputer

Mempelajari Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer Sains di nta Isny menyediakan nta Isny asas yang sangat baik dengan pengkhususan berikutnya.

Pencapaian kerjaya dibuat mudah!

nta Isny membantu anda mencari jalan yang betul untuk kerjaya masa depan anda! Oleh kerana di kampus nta, kami menawarkan peluang unik untuk mengetahui kekuatan anda dan menentukan profesion yang betul dalam bidang sains dan sains komputer - sama ada melalui latihan taster atau melalui semester persediaan.

Di sini anda boleh memperdalam dan mengembangkan pengetahuan anda dalam sains semulajadi matematik, kimia, fizik dan sains komputer dalam semester praktikal pengenalan atau dalam semester persediaan, dan dengan mudah mengetahui di mana kekuatan anda terletak. Ini menyokong anda dalam mencari kerjaya - sama ada di kolej vokasional dengan magang atau di University of Applied Sciences dengan ijazah!

Sebagai sebahagian daripada latihan percubaan kami, kami juga menawarkan tempat untuk BOGY satu minggu.

Pelaburan terbaik adalah pada masa depan anda sendiri!

nta Isny menawarkan banyak manfaat semasa pengajian anda - dari sokongan peribadi yang disediakan oleh pensyarah kami untuk pelajaran tangan dan pembelajaran yang cekap dalam kumpulan kecil. Ini dapat dilihat bukan hanya pada kejayaan pelajar kita yang berjaya, tetapi juga pada hakikat bahawa pelajar-pelajar dari nta Isny salah satu tempoh pembelajaran terpendek di Jerman! Belajar di Universiti Sains Gunaan, yang diiktiraf oleh pihak swasta dan swasta, nta Isny adalah pelaburan yang mampan dalam masa depan anda.

Program diajar dalam:
Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

nta Isny

Anda ingin mendapatkan bahagian bawah perkara dan mendapatkan teknologi groundbreaking, seperti teknologi nano dan laser, atau teknologi sensor terkini dalam perjalanan? ... [+]

Dengan Kejuruteraan Fizik ke Sarjana Muda Sains (B.Sc.)

Anda ingin mendapatkan bahagian bawah perkara dan mendapatkan teknologi groundbreaking, seperti teknologi nano dan laser, atau teknologi sensor terkini dalam perjalanan? Anda mahu mencapai bahagian atas yang mungkin dari segi teknikal?

Kemudian pilih sekarang untuk program ijazah kejuruteraan fizik yang diakreditasi, kerana itu menggabungkan fizik yang diterapkan dan teknikal dengan kejuruteraan elektrik, elektronik, optik, kimia, sains komputer dan pengurusan teknikal. Dan itulah yang memberi anda prospek masa depan yang hebat dalam industri kejuruteraan ketepatan, optik, elektronik, perubatan atau industri pemprosesan data!

... [-]
Jerman Isny im Allgäu
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
nta Isny

Membuat sebatian kimia dan meneliti sifatnya, membangun jalur sintetik baru, meningkatkan komposisi bahan dan banyak bahan lain - sebagai Sarjana Muda di Jabatan Kimia, ... [+]

Dengan kimia ke Sarjana Muda Sains (B.Sc.)

Kimia kursus pengajian dengan tumpuan kepada kimia am atau

Untuk mencipta sebatian kimia dan meneliti sifat-sifatnya, membangunkan laluan sintetik baru, meningkatkan komposisi bahan dan bahan-bahan lain - sebagai Sarjana Muda dalam bidang kimia, anda boleh di makmal dan kemudahan pengeluaran industri kimia dan farmaseutikal, dalam industri makanan dan minuman, dalam jaminan kualiti dan syarikat, institut penyelidikan dan ujian kerajaan, agensi perlindungan alam sekitar dan banyak lagi bidang lain. Dalam kajian kimia, anda akan dilatih untuk menjadi penyelidik dalam bidang sains semulajadi dan mendapat manfaat dari pendekatan praktikal dari nta Isny : Di sini anda boleh mengamalkan semua eksperimen itu sendiri dan mengenali semua peranti yang akan anda bekerjasama kemudian di syarikat.... [-]

Jerman Isny im Allgäu
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
nta Isny

Anda suka bergerak di dunia maya dan mahu tahu apa yang ada di belakangnya? Impian anda adalah untuk membangunkan robot atau untuk terus mempromosikan sistem pangkalan da ... [+]

Dengan sains komputer untuk Sarjana Muda Sains (B.Sc.)

Anda suka bergerak di dunia maya dan mahu tahu apa yang ada di belakangnya? Impian anda adalah untuk membangunkan robot atau untuk terus mempromosikan sistem pangkalan data, pembangunan perisian dan teknologi Internet? Anda mahu melihat di belakang tabir dan mempelajari asas-asas sains komputer? Kemudian anda berada di nta Isny dalam Sains Komputer dengan ijazah Sarjana Muda Sains tepat!

Dunia maya kami terus berkembang dan permintaan yang tinggi untuk para profesional berteknologi tinggi yang berkelayakan yang terus berusaha dalam pembangunan mereka dengan pengetahuan dan keghairahan. Itulah sebabnya saintis komputer dalam industri IT dan seterusnya adalah pakar yang sangat dicari.... [-]

Jerman Isny im Allgäu
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Lehrerfortbildung für Gymnasien und Realschulen im Bereich Chemie