dBs Film Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Salah satu soalan kegemaran kami untuk meminta pelajar filem baru kami adalah 'bagaimana anda membuat filem pertama anda?' Seperti tahun-tahun berlalu, jawapan menjadi lebih sensasi. Pembikinan filem telah menjadi semakin diakses dengan ciptaan telefon kamera yang berkualiti tinggi dan lain-lain. Ini bermakna persaingan di pasaran adalah lebih sengit berbanding sebelum ini. Oleh itu, apabila mempertimbangkan pilihan anda untuk sekolah filem ia adalah penting untuk bertanya, bagaimana pengalaman anda akan memberikan anda kelebihan?

Apabila kita menerangkan kemudahan kami, komuniti, kualiti pengajaran, sokongan tanpa kompromi, dan lokasi, kami memberi anda imej mengapa DBS Berlin "tiada sekolah biasa". Ia mengambil semua elemen-elemen ini bersama-sama untuk mencipta motto kami semangat dalam kemajuan. Ini bermakna bukan sahaja ada kegembiraan sengit dalam segala yang kita lakukan bersama-sama, tetapi juga bersama-sama kita akan menunjukkan bagaimana semangat adalah kunci kepada kejayaan.

Gambaran Keseluruhan

Kami state-of-the-seni kemudahan baru diubahsuai di sini di Berlin berusia beberapa tahun. Tetapi kita membina legasi institusi kami yang telah beroperasi sejak tahun 1999 di UK. Pada tahun 2013 kami membuka DBS Berlin untuk memberi pelajar-pelajar kita akses kepada dunia seni yang pelbagai dan ditubuhkan didapati di sini. Rumah kepada Berlinale dan Pasaran Filem Eropah, acara ini adalah mesti menghadiri untuk sesiapa sahaja yang mempunyai perkaitan dalam industri.

pelajaran anda akan dilakukan pada ruang yang dibina kami di pusat pendidikan utama kami di daerah Friedrichshain yang sibuk. Mengiringi arahan daripada industri kita mengalami tutor akan menjadi acara kuliah tetamu, untuk memberi anda lebih banyak pendedahan kepada apa yang berlaku hari ini dan bagaimana masa depan akan kelihatan. Ini gambaran praktikal menawarkan pandangan yang komprehensif kepada bukan sahaja kepakaran teknikal tetapi juga amalan industri sebenar.

Jika anda sedang mencari untuk pengenalan yang komprehensif kepada pembikinan filem, program diploma selama setahun kami adalah sempurna. Ia juga juga cara yang hebat untuk mengembalikan tenaga misi anda sebagai seorang artis, semula mengasah kemahiran anda dalam naratif visual dan menghabiskan tahun yang menarik di luar negara. Anda juga akan mewujudkan showreel mengesankan 30 filem!

Jika anda sedang mencari ijazah yang diiktiraf bernilai tinggi, pertimbangkan (Kepujian) Sarjana Muda kami yang ditadbir melalui University of St Mark & ​​St John di UK. Program 3 tahun adalah untuk mereka yang mahu untuk menyelam jauh ke dalam konsep, teori, kepakaran teknikal dan amalan.

Ketahui Lebih Lanjut

Mahu melihat apa yang kita bercakap tentang? Mendaftar untuk salah satu daripada Hari Terbuka kami di laman web kami (dbsfilm.net) dan datang berjumpa dengan kami secara peribadi.

Tiada alasan untuk datang ke Berlin sekarang? Mengetahui lebih lanjut mengenai jenis peluang, anda boleh mempunyai dengan DBS Filem Berlin dengan meneroka profil kami di sini Pengajian Sarjana Muda. Atau mendekati kami hari ini dengan menghantar e-mel kami: admissions@dbsfilm.net Kami berharap untuk mendengar daripada anda!

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Filem ijazah BA (Hons)

Campus Sepenuh masa September 2019 Jerman Berlin

Belajar asas tidak praktikal dan teori yang anda perlukan untuk menjadi seorang pembikin filem yang serba boleh, digabungkan dengan sebahagian yang baik daripada jam pengalaman yang begitu penting untuk menjadi seorang pakar. Kunci kepada ini adalah modul kami memohon urusan pembikinan filem, membina jenama anda sebagai pembikin filem, pembiayaan, pengedaran pelbagai platform, bangunan penonton, dan menggunakan kuasa media sosial untuk kenaikan pangkat. [+]

Gambaran Keseluruhan

Belajar asas tidak praktikal dan teori yang anda perlukan untuk menjadi seorang pembikin filem yang serba boleh, digabungkan dengan sebahagian yang baik daripada jam pengalaman yang begitu penting untuk menjadi seorang pakar. Kunci kepada ini adalah modul kami memohon urusan pembikinan filem, membina jenama anda sebagai pembikin filem, pembiayaan, pengedaran pelbagai platform, bangunan penonton, dan menggunakan kuasa media sosial untuk kenaikan pangkat.

Ijazah kami direka untuk menyediakan anda untuk mana industri yang sedang berlaku, tidak di mana ia telah. Ia akan membawa anda yang mendalam ke dalam setiap bidang utama dan benar-benar memberi tumpuan kepada mencari suara kreatif anda sendiri sebagai pencerita dengar. Hands-on dan praktikal, masa juga diberikan untuk benar-benar menggilap setiap pengeluaran, dengan harapan anda akan menamatkan pengajian anda dengan filem pendek perayaan-siap. ... [-]


Video

dBs Film: For the daring

dBs Students: Silvia

dBs Students: Michael