Baca keterangan rasmi

Mengenai Touro College

Touro College ditubuhkan di New York City pada tahun 1970 oleh Dr. Bernard Lander sebagai kolej seni liberal. Sejak 1970-an, perkembangan kolej ini telah mencapai California, Nevada, Israel, Rusia, dan Jerman.

Pada tahun 2001, Dr. Lander meminta Sara Nachama untuk bekerjasama dan menubuhkan Touro College di Berlin. Keputusan untuk memilih ibu kota Jerman sebagai kampus baru untuk Touro College didasarkan pada sejarah Yahudi kolej yang mendalam dan penyatuan komuniti di Berlin. Pada Semester Kejatuhan 2003, Touro Berlin dibuka dengan kelas 18 pelajar yang mengikuti program Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa yang akhirnya menjadi ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan.

Pada tahun 2005, Dr. Lander diilhamkan oleh lawatan ke Memorial Holocaust di Berlin dan mahu menubuhkan sebuah Institut Holocaust di Touro. Institut Komunikasi dan Toleransi Lander ditubuhkan di kampus Touro College Berlin pada tahun 2006. Pada semester kejatuhan 2007, jabatan itu mengalu-alukan kakitangan pengajarnya untuk program Sarjana dalam program Komunikasi Holocaust. Program MBA diperkenalkan tidak lama selepas tahun 2010 dan Sarjana Muda Seni dalam Psikologi ditubuhkan pada tahun 2013.

Di Touro College Berlin, kami bertujuan untuk merapatkan jurang antara sistem akademik Amerika dan Jerman dan mewujudkan persekitaran pelbagai budaya yang kondusif untuk belajar.

Kenyataan Misi

Touro College adalah sebuah institusi bebas yang berdedikasi untuk menghantar dan mengekalkan warisan Yahudi, serta untuk melayani komuniti umum selaras dengan komitmen mereka untuk penyelidikan intelektual, penghantaran pengetahuan, keadilan sosial, dan perkhidmatan kepada masyarakat.

Touro College Berlin menawarkan program sarjana dan siswazah dalam pengurusan perniagaan, psikologi, dan kajian Holocaust. Program-program ini menyediakan pelbagai komponen komuniti Touro dan masyarakat yang lebih besar, terutama mereka yang kurang mendapat perhatian pada masa lalu. Touro Berlin adalah sebuah kolej di mana pelajar bersedia untuk dunia profesional dan diberi keberanian dan alat yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berjaya.

Kami berusaha untuk memberikan peluang unik untuk pendidikan antarabangsa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di kampus Berlin yang indah kami. Di Touro, misi dan visi kami didorong oleh nilai-nilai antarabangsa, Amerika, dan Yahudi kami. Kami memeluk pelajar dari seluruh dunia dan berusaha untuk menyediakan pembelajaran berkualiti tinggi.

Sejarah Kami - Kampus "Am Rupenhorn"

Kampus kami terletak di daerah Charlottenburg yang menawan di Berlin. Touro College Berlin ditubuhkan pada tahun 2003 di sebuah villa Bauhaus yang bersejarah dengan sejarah yang mendalam. Rumah kampus kami pada asalnya milik keluarga Lindemann dan direka oleh arkitek Jerman, Bruno Paul. Apabila Nazis merampas kuasa pada tahun 1930-an, rumah Lindemann di Am Rupenhorn menjadi kediaman rasmi Hanns Kerrl, Reichskirchsminister (Menteri Gereja Reich). Apabila perang berakhir pada tahun 1945, rumah itu diserahkan kepada Angkatan Bersekutu dan digunakan sebagai pusat pembelajaran untuk Tentera British pada tahun-tahun selepas perang. Akhirnya, ia telah diserahkan kepada kerajaan Berlin dan digunakan sebagai pusat pedagogi dan pendidikan pada tahun 1950-an. Kampus itu diperolehi oleh Touro College pada tahun 2003 dengan kelas hanya 18 pelajar dalam program Bachelors in Business yang pertama.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Touro College Berlin

Program Sarjana Muda yang komprehensif ini memberi pendidikan kepada beberapa aspek psikologi termasuk sosial, abnormal, lintas budaya, klinikal dan perindustrian. Ijazah ... [+]

Program Sarjana Muda yang komprehensif ini memberi pendidikan kepada beberapa aspek psikologi termasuk sosial, abnormal, lintas budaya, klinikal dan perindustrian. Ijazah ini akan menawarkan pelajar asas yang kukuh untuk kajian masa depan atau untuk memajukan kerjaya dalam bidang.

Program psikologi Amerika memberi tumpuan kepada memahami tingkah laku manusia dan cara kita berfikir. Ijazah ini merangkumi kajian pendidikan am yang diperlukan termasuk kelas-kelas sejarah, sains politik, falsafah, kesusasteraan, atau perniagaan.

Pendidikan umum bukan sahaja menyumbang kepada pertumbuhan manusia yang ditanam, baik-baik dan berpengetahuan, ia juga menyediakan asas yang kuat untuk pendidikan lanjut dan peluang kemajuan kerjaya. Pendidikan luas menawarkan anda akses penuh ke ijazah Sarjana dalam sistem universiti Amerika.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Touro College Berlin

Matlamat dan laluan kerjaya program psikologi Jerman selama tiga tahun adalah setanding dengan program Amerika. Kurikulum ini mengikuti urutan kursus psikologi yang luas ... [+]

Matlamat dan laluan kerjaya program psikologi Jerman selama tiga tahun adalah setanding dengan program Amerika. Kurikulum ini mengikuti urutan kursus psikologi yang luas dengan komponen tambahan kecil kursus elektif dan pendidikan umum. Dengan kepelbagaian kursus dan fokus pada psikologi antara budaya dan kemahiran lembut, kami berada di kedudukan unik di kalangan program psikologi sarjana di Jerman. Walaupun ini adalah trek litar Jerman, bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris.

Ijazah Jerman menyampaikan keperluan am untuk kajian lanjut dalam program Master dalam bahasa psikologi - yang dipanggil Anschlussfähigkeit - yang termasuk Psychologisches Grundlagenwissen und seine Anwendung dalam Forschung und Praxis (140 Mata Kredit), Grundlagen wissenschaftlichen Arbeitens (15 Mata Kredit) Nichtpsychologischem Wissen zu kultur- und zivilisationstheoretischen Grundlagen (25 Mata Kredit).... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English,Jerman
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Touro College Berlin

Program ini memberikan pemahaman yang luas tentang prinsip-prinsip perniagaan teras dengan pilihan untuk memilih kepekatan dalam bidang berikut: Pemasaran, Pengurusan, Ke ... [+]

Program ini memberikan pemahaman yang luas tentang prinsip-prinsip perniagaan teras dengan pilihan untuk memilih kepekatan dalam bidang berikut: Pemasaran, Pengurusan, Kewangan atau Ekonomi Pengurusan. Program pengurusan bertujuan untuk membangunkan kemahiran kepimpinan dan untuk mendedahkan pelajar kepada alat yang digunakan dalam dunia perniagaan. Dengan tumpuan yang tinggi terhadap komunikasi, kefasihan budaya dan membuat keputusan dalam persekitaran yang pelbagai, program ini memenuhi syarat untuk karier pengurusan dalam organisasi dengan hubungan global. Ini boleh menjadi pertubuhan multinasional yang besar, tetapi juga permulaan dan organisasi kecil dan sederhana dengan keperluan untuk perspektif rentas sempadan.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Touro College Berlin

Program ini memberikan pemahaman yang luas tentang prinsip-prinsip perniagaan teras dengan pilihan untuk memilih kepekatan dalam bidang berikut: Pemasaran, Pengurusan, Ke ... [+]

Program ini memberikan pemahaman yang luas tentang prinsip-prinsip perniagaan teras dengan pilihan untuk memilih kepekatan dalam bidang berikut: Pemasaran, Pengurusan, Kewangan atau Ekonomi Pengurusan.

Ijazah Sarjana Muda Sains Amerika boleh disiapkan sehingga lapan semester. Pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 120 kredit kolej Amerika (40 kursus).

Program pengurusan bertujuan untuk membangunkan kemahiran kepimpinan dan untuk mendedahkan pelajar kepada alat yang digunakan dalam dunia perniagaan. Dengan tumpuan yang tinggi terhadap komunikasi, kefasihan budaya dan membuat keputusan dalam persekitaran yang pelbagai, program ini memenuhi syarat untuk karier pengurusan dalam organisasi dengan hubungan global. Ini boleh menjadi pertubuhan multinasional yang besar, tetapi juga permulaan dan organisasi kecil dan sederhana dengan keperluan untuk perspektif rentas sempadan.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu