Touro College Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Touro College

Touro College ditubuhkan di New York City pada tahun 1970 oleh Dr. Bernard Lander sebagai kolej seni liberal. Sejak 1970-an, perkembangan kolej ini telah mencapai California, Nevada, Israel, Rusia, dan Jerman.

Pada tahun 2001, Dr. Lander meminta Sara Nachama untuk bekerjasama dan menubuhkan Touro College di Berlin. Keputusan untuk memilih ibu kota Jerman sebagai kampus baru untuk Touro College didasarkan pada sejarah Yahudi kolej yang mendalam dan penyatuan komuniti di Berlin. Pada Semester Kejatuhan 2003, Touro Berlin dibuka dengan kelas 18 pelajar yang mengikuti program Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa yang akhirnya menjadi ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan.

Pada tahun 2005, Dr. Lander diilhamkan oleh lawatan ke Memorial Holocaust di Berlin dan mahu menubuhkan sebuah Institut Holocaust di Touro. Institut Komunikasi dan Toleransi Lander ditubuhkan di kampus Touro College Berlin pada tahun 2006. Pada semester kejatuhan 2007, jabatan itu mengalu-alukan kakitangan pengajarnya untuk program Sarjana dalam program Komunikasi Holocaust. Program MBA diperkenalkan tidak lama selepas tahun 2010 dan Sarjana Muda Seni dalam Psikologi ditubuhkan pada tahun 2013.

Di Touro College Berlin, kami bertujuan untuk merapatkan jurang antara sistem akademik Amerika dan Jerman dan mewujudkan persekitaran pelbagai budaya yang kondusif untuk belajar.

Kenyataan Misi

Touro College adalah sebuah institusi bebas yang berdedikasi untuk menghantar dan mengekalkan warisan Yahudi, serta untuk melayani komuniti umum selaras dengan komitmen mereka untuk penyelidikan intelektual, penghantaran pengetahuan, keadilan sosial, dan perkhidmatan kepada masyarakat.

Touro College Berlin menawarkan program sarjana dan siswazah dalam pengurusan perniagaan, psikologi, dan kajian Holocaust. Program-program ini menyediakan pelbagai komponen komuniti Touro dan masyarakat yang lebih besar, terutama mereka yang kurang mendapat perhatian pada masa lalu. Touro Berlin adalah sebuah kolej di mana pelajar bersedia untuk dunia profesional dan diberi keberanian dan alat yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berjaya.

Kami berusaha untuk memberikan peluang unik untuk pendidikan antarabangsa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di kampus Berlin yang indah kami. Di Touro, misi dan visi kami didorong oleh nilai-nilai antarabangsa, Amerika, dan Yahudi kami. Kami memeluk pelajar dari seluruh dunia dan berusaha untuk menyediakan pembelajaran berkualiti tinggi.

Sejarah Kami - Kampus "Am Rupenhorn"

Kampus kami terletak di daerah Charlottenburg yang menawan di Berlin. Touro College Berlin ditubuhkan pada tahun 2003 di sebuah villa Bauhaus yang bersejarah dengan sejarah yang mendalam. Rumah kampus kami pada asalnya milik keluarga Lindemann dan direka oleh arkitek Jerman, Bruno Paul. Apabila Nazis merampas kuasa pada tahun 1930-an, rumah Lindemann di Am Rupenhorn menjadi kediaman rasmi Hanns Kerrl, Reichskirchsminister (Menteri Gereja Reich). Apabila perang berakhir pada tahun 1945, rumah itu diserahkan kepada Angkatan Bersekutu dan digunakan sebagai pusat pembelajaran untuk Tentera British pada tahun-tahun selepas perang. Akhirnya, ia telah diserahkan kepada kerajaan Berlin dan digunakan sebagai pusat pedagogi dan pendidikan pada tahun 1950-an. Kampus itu diperolehi oleh Touro College pada tahun 2003 dengan kelas hanya 18 pelajar dalam program Bachelors in Business yang pertama.

Lokasi

Berlin

Alamat
Am Rupenhorn 5
Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami