SRH Hochschule für Gesundheit Gera

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan lebih daripada 900 pelajar dalam 12 program sarjana dan sarjana, universiti kami adalah satu-satunya universiti yang diiktiraf, swasta dan universiti yang terakreditasi di State Free of Thuringia.

Semua program telah dibangunkan oleh minda yang cerah dan rakan kongsi yang kuat dalam industri penjagaan kesihatan, mengasah profil universiti. Model kajian fleksibel melatih pakar untuk pasaran pertumbuhan kesihatan.

Universiti ini adalah kejurulatihan individu, kuliah praktikal dan pengajaran dan pembelajaran berorientasikan kecekapan. Master Neurorehabilitation dan model pembelajaran bersepadu program ijazah sarjana Fisioterapi dan Terapi Pertuturan adalah unik di Jerman.

Mempelajari dengan cara kami

  • Kumpulan belajar kecil dan hubungan rapat dengan profesor
  • Sentiasa seorang kenalan
  • Jarak pendek dan bangunan universiti yang dilengkapi moden
  • Kuliah praktikal
  • Belajar secara fleksibel dan nikmati belajar
  • Memperoleh manfaat daripada rangkaian SRH

Kualiti pengajian yang disahkan

Program ijazah, serta universiti itu sendiri, tertakluk kepada pengawasan kualiti yang ketat pakar-pakar neutral, seperti Agensi Akreditasi Kesihatan dan Hal Ehwal Sosial (AHPGS) dan Majlis Sains. Ini menggariskan piawaian tinggi kami untuk memastikan para pelajar SRH Hochschule für Gesundheit Gera mendapat kualiti pengajian yang terbaik.

This school offers programs in:
  • Jerman

Lihat BAs » Lihat Health BA » Lihat Health BSc » Lihat Health MA » Lihat Health MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Sarjana Muda Sastera dalam Pendidikan dan Sokongan Kanak-kanak

Campus Sepenuh masa October 2019 Jerman Gera Bonn Stuttgart Heidelberg Karlsruhe Düsseldorf + 5 lagi

Program pembelajaran Pendidikan dan Sokongan dalam Kanak-Kanak membolehkan anda menyokong kanak-kanak dalam pembangunan mereka dan menemani jalan pendidikan mereka. Mereka belajar untuk menyokong kanak-kanak yang mempunyai risiko perkembangan, ketidakupayaan, masalah pembelajaran atau masalah tingkah laku serta menemani mereka bersama ibu bapa mereka. [+]

Program pembelajaran Pendidikan dan Sokongan dalam Kanak-Kanak membolehkan anda menyokong kanak-kanak dalam pembangunan mereka dan menemani jalan pendidikan mereka. Mereka belajar untuk menyokong kanak-kanak yang mempunyai risiko perkembangan, ketidakupayaan, masalah pembelajaran atau masalah tingkah laku serta menemani mereka bersama ibu bapa mereka.

Kandungan, matlamat dan kursus pengajian

Tumpuan program ijazah kami secara jelas mengenai dinamik dan perkembangan kanak-kanak itu sebagai bayi, balita dan masa kanak-kanak. Sokongan pendidikan dan perkembangan kanak-kanak serta kerja dengan keluarga mereka adalah asas-asas dari program ini.

Tumpuan mendalam adalah pertimbangan jelas tentang bentuk ketidakupayaan, ketidakupayaan perkembangan dan kelewatan dan masalah tingkah laku. Tumpuan ini digabungkan dengan pelbagai konsep yang berkesan menyokong kanak-kanak dan keluarga mereka.... [-]