SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

58599_IMG_0040.jpg

HDPK adalah universiti swasta terkemuka untuk industri kreatif, yang terletak di salah satu hab kreatif di Jerman: di Berlin. Program kajian merangkumi aspek artistik dan teknologi serta isu-isu pengurusan praktikal dan teori media. Kurikulum ini memberi tumpuan kepada industri muzik dan media (selain filem dan televisyen).

Kedua-dua universiti itu sendiri dan pensyarah terlibat dalam pasaran muzik dan media, dan pengalaman mereka mengalir ke dalam program.

The hdpk dibuka pada bulan April 2010 sebagai Universiti Sains Gunaan swasta dan diluluskan oleh Jabatan Senat Berlin Pendidikan, Sains dan Penyelidikan.

Pusat pengajaran universiti adalah bahawa ia adalah berkaitan amali, yang ditunjukkan dalam projek-projek interdisipliner yang direalisasikan dalam semua program pengajian dan dilengkapi dengan kurikulum yang berorientasikan dan berorientasikan saintifik. Perancangan kurikulum adalah berdasarkan realiti dunia profesional yang cepat berubah, memastikan bahawa program pengajian sentiasa disesuaikan dengan keperluan baru. Kedua-dua kakitangan dan ahli lembaga pengarah terlibat dalam industri, yang memperkuat pendekatan ini.

Apa yang membezakan kita

keadaan kajian yang sangat baik

Kami menetapkan standard yang tinggi untuk diri kita sendiri. Kumpulan kecil, profesor yang mempunyai latar belakang yang kuat dalam bidang mereka, dan keadaan peralatan seni di studio bunyi dan fotografi kami serta di ruang kerja digital memberikan pelajar kami dengan persekitaran kerja yang benar-benar profesional.

58613_IMG_9987.jpg

Pendekatan dunia nyata

Berkenaan aspek pentadbiran dan kewangan profesion masa depan pelajar, pengurusan projek, undang-undang media, dan perniagaan media adalah sebahagian daripada kurikulum sebagai latihan artistik dan teknikal. Kami mengekalkan hubungan rapat dengan pemain penting dalam industri untuk memastikan kandungan program kami relevan pada setiap masa dan ditujukan kepada peluang profesional yang sentiasa berubah.

Pembelajaran sepanjang hayat

Para pelajar dihormati sebagai orang-orang seluruhnya. Matlamatnya adalah untuk menggalakkan pendekatan, yang memberikan orientasi dalam perubahan, persekitaran yang baru muncul dan menyokong pembelajaran sepanjang hayat. Oleh itu, kami memberi tumpuan kepada kemahiran komunikatif dan sosial serta projek praktikal serta topik-topik akademik yang murni.

Perkongsian

Dengan hampir 600 pelajar dari 20 negara (sehingga Mei 2016), 24 profesor, sekitar 74 pensyarah, 6 Sarjana-Sarjana dan 2 Sarjana-program, dan 2 universiti saudara perempuan SRH di Berlin (bersama-sama mewakili 2,000 pelajar dan 28 program), hdpk salah satu universiti swasta yang sangat berjaya di Jerman, dan sebahagian daripada kumpulan SRH dengan 12,000 pelajar dan 10 universiti.

58600_hdpk_DACH.jpg

Lokasi

Berlin

Alamat
Potsdamer Straße 188
10783 Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami