Baca keterangan rasmi

58599_IMG_0040.jpg

HDPK adalah universiti swasta terkemuka untuk industri kreatif, yang terletak di salah satu hab kreatif di Jerman: di Berlin. Program kajian merangkumi aspek artistik dan teknologi serta isu-isu pengurusan praktikal dan teori media. Kurikulum ini memberi tumpuan kepada industri muzik dan media (selain filem dan televisyen).

Kedua-dua universiti itu sendiri dan pensyarah terlibat dalam pasaran muzik dan media, dan pengalaman mereka mengalir ke dalam program.

The hdpk dibuka pada bulan April 2010 sebagai Universiti Sains Gunaan swasta dan diluluskan oleh Jabatan Senat Berlin Pendidikan, Sains dan Penyelidikan.

Pusat pengajaran universiti adalah bahawa ia adalah berkaitan amali, yang ditunjukkan dalam projek-projek interdisipliner yang direalisasikan dalam semua program pengajian dan dilengkapi dengan kurikulum yang berorientasikan dan berorientasikan saintifik. Perancangan kurikulum adalah berdasarkan realiti dunia profesional yang cepat berubah, memastikan bahawa program pengajian sentiasa disesuaikan dengan keperluan baru. Kedua-dua kakitangan dan ahli lembaga pengarah terlibat dalam industri, yang memperkuat pendekatan ini.

Apa yang membezakan kita

keadaan kajian yang sangat baik

Kami menetapkan standard yang tinggi untuk diri kita sendiri. Kumpulan kecil, profesor yang mempunyai latar belakang yang kuat dalam bidang mereka, dan keadaan peralatan seni di studio bunyi dan fotografi kami serta di ruang kerja digital memberikan pelajar kami dengan persekitaran kerja yang benar-benar profesional.

58613_IMG_9987.jpg

Pendekatan dunia nyata

Berkenaan aspek pentadbiran dan kewangan profesion masa depan pelajar, pengurusan projek, undang-undang media, dan perniagaan media adalah sebahagian daripada kurikulum sebagai latihan artistik dan teknikal. Kami mengekalkan hubungan rapat dengan pemain penting dalam industri untuk memastikan kandungan program kami relevan pada setiap masa dan ditujukan kepada peluang profesional yang sentiasa berubah.

Pembelajaran sepanjang hayat

Para pelajar dihormati sebagai orang-orang seluruhnya. Matlamatnya adalah untuk menggalakkan pendekatan, yang memberikan orientasi dalam perubahan, persekitaran yang baru muncul dan menyokong pembelajaran sepanjang hayat. Oleh itu, kami memberi tumpuan kepada kemahiran komunikatif dan sosial serta projek praktikal serta topik-topik akademik yang murni.

Perkongsian

Dengan hampir 600 pelajar dari 20 negara (sehingga Mei 2016), 24 profesor, sekitar 74 pensyarah, 6 Sarjana-Sarjana dan 2 Sarjana-program, dan 2 universiti saudara perempuan SRH di Berlin (bersama-sama mewakili 2,000 pelajar dan 28 program), hdpk salah satu universiti swasta yang sangat berjaya di Jerman, dan sebahagian daripada kumpulan SRH dengan 12,000 pelajar dan 10 universiti.

58600_hdpk_DACH.jpg

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:


SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Industri-industri kebudayaan dan kreatif telah berkembang maju di seluruh dunia dan Berlin adalah tempat yang panas untuk industri kreatif - menjadikannya tempat yang ses ... [+]

Industri-industri kebudayaan dan kreatif telah berkembang maju di seluruh dunia dan Berlin adalah tempat yang panas untuk industri kreatif - menjadikannya tempat yang sesuai untuk pengajian anda. Ketua kreatif memerlukan pemimpin kreatif dan anda akan belajar untuk menyokong, memasarkan dan mengurus kejayaan dalam industri kreatif. Ijazah ini juga akan menyediakan anda untuk memulakan perniagaan anda sendiri, atau untuk bekerja dalam industri yang lebih tradisional di mana syarikat semakin mencari pendekatan inovatif untuk pengurusan.

Kandungan, Struktur Objektif dan Padang

Pengurusan Industri Kreatif BA menyediakan anda pendidikan yang akan melengkapkan anda dengan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal dan kecekapan untuk mencipta nilai perniagaan melalui pengurusan strategik, inovasi dan reka bentuk dalam bidang luas industri kreatif dan budaya dan seterusnya.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Reka bentuk Audio merangkumi lebih banyak daripada rakaman bunyi dan dubbing untuk filem, atau komposisi jingles yang menarik untuk siaran radio dan TV, gaya Charlie-Shee ... [+]

Reka bentuk Audio merangkumi lebih banyak daripada rakaman bunyi dan dubbing untuk filem, atau komposisi jingles yang menarik untuk siaran radio dan TV, gaya Charlie-Sheen. Pelajar kami dilatih untuk reka bentuk audio mengenai instrumen dan komputer, untuk menghasilkan dan merekodkan bunyi, pertuturan atau muzik, dengan itu mencipta suasana pendengaran.

Kandungan, Struktur Objektif dan Padang

Reka bentuk Audio: Untuk belajar bunyi, mendengar dan didengarkan

Sebagai sebahagian daripada kursus Sarjana Bentuk Audio di hdpk di Berlin pelajar akan mencipta dunia yang menyeramkan bunyi, akustik 3D untuk permainan dan soundlog (penjenamaan bunyi). Mereka akan belajar cara akustik mewakili data (sonifikasi), dan menggunakan komputer iaitu perisian seperti Pro Tools sebagai platform untuk komposisi dan susunan, dan sebagai alat digital.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Dengan B.Mus. Muzik Popular anda akan menguasai susunatur muzik komposisi dan instrumental / vokal, serta kesedaran mereka sebagai ahli muzik berprestasi. Anda akan tahu ... [+]

Dengan B.Mus. Muzik Popular anda akan menguasai susunatur muzik komposisi dan instrumental / vokal, serta kesedaran mereka sebagai ahli muzik berprestasi. Anda akan tahu bagaimana untuk melaksanakan idea kreatif anda, sepanjang jalan dari inspirasi pertama kepada prestasi atau rakaman. Penekanan kursus adalah penulisan lagu, instrumen / vokal dan ensemble.

Kandungan, Struktur Objektif dan Padang

Pemuzik popular kreatif: penulis lagu, pelawak dan ahli muzik band

Kursus Bacelor Muzik popular di hdpk di Berlin menyediakan pemuzik muda yang berbakat untuk membuat persembahan muzik secara profesional di konsert dan untuk menghasilkan, dengan mengajar kemahiran bertutur / menulis lagu bersama-sama dengan pemahaman mengenai kejuruteraan bunyi, dan pengetahuan dan pendidikan pengetahuan.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

hdpk Festival 2017

Moving - Refugees Welcome (Songs for Refugees by hdpk)

B.A. Creative Industries Management at hdpk - Make it a career