Baca keterangan rasmi

Belajar di Wilayah Pengetahuan Hutan Hitam Utara

Mempelajari program Sarjana Muda dan Sarjana yang berorientasikan masa depan dalam bidang ekonomi dan media dalam kumpulan kecil dengan penjagaan individu di Calw.

SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw adalah sebuah syarikat bukan keuntungan, swasta, dan negeri yang diluluskan. Pada masa ini kira-kira 330 pelajar mendaftar di program ijazah Sarjana dan Sarjana yang ditubuhkan. Dengan memilih profil pengkhususan, pelajar mempunyai peluang untuk menyesuaikan pelajaran mereka dengan perkembangan terkini dalam pasaran buruh. Di samping menyampaikan ilmu pakar, kompetensi antar bahasa dan bahasa serta kemahiran lembut, yang sangat penting dalam kehidupan profesional, juga merupakan sebahagian daripada pengajaran. Pelajar mengharapkan kumpulan kecil dan pengawasan yang intensif oleh profesor dan pensyarah dari lapangan.

Program Sarjana Muda dan Sarjana di SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

  • Pentadbiran Perniagaan (sepenuh masa dan sambilan)
  • Pengurusan media dan komunikasi
  • Pengurusan Media dan Komunikasi Awam
  • mengawal
  • Pengurusan Pemasaran (di akreditasi untuk tahun 2015)
  • Pengurusan Kebudayaan dan Acara (di akreditasi untuk tahun 2015)

Pendidikan kelas pertama

SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw melihat dirinya sebagai pusat kecemerlangan untuk latihan dalam bidang perniagaan dan media. Di universiti masa hadapan, para usahawan dan eksekutif dilatih.

Prof. Dr. Habil. Peter J. Weber - Rektor dan Pengarah Urusan SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw - menekankan: "Kami mendidik seluruh orang - yakin dengan pengetahuan, cepat dalam amalan dan kuat dalam pasukan. Latihan hidup, permainan simulasi dan tingkah laku dalam urusan perniagaan antarabangsa adalah contoh kaedah pengajaran dan pembelajaran yang inovatif dan pelbagai, di mana universiti mengajar bukan sahaja kemahiran pakar tetapi juga kemahiran lembut yang sangat penting dalam kehidupan profesional. Oleh itu, keperibadian dan kemahiran sosial pelajar dilatih dan dibangunkan secara khusus. "Pelajar mengharapkan kumpulan kecil, sokongan individu dan bimbingan peribadi oleh profesor dan pensyarah dari lapangan. "Ini membolehkan kami mengekalkan jadual yang ketat, mempunyai kadar penurunan yang rendah dan meningkatkan peluang pekerjaan - untuk peluang terbaik di pasaran kerja," kata Weber.

Bagaimanakah syarikat mengasaskan idea perniagaan kepada pelan perniagaan dan berjaya ditubuhkan di pasaran? Bagaimanakah rangkaian sosial boleh digunakan secara profesional dalam komunikasi korporat? Bagaimanakah Personel, Pemasaran dan Pengawalan Korporat diurus secara optimum? Ini hanya beberapa soalan yang SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw oleh pelajar di SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw .

Kenalan antarabangsa

Antarabangsa adalah SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw di SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw . Universiti ini mengekalkan hubungan rapat dengan universiti rakan kongsi antarabangsa dan institut penyelidikan - antara lain di Austria, Sepanyol, India dan Turki. Kerjasama itu terdiri daripada projek penyelidikan bersama untuk pertukaran program. Selain itu, SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw bekerjasama dengan syarikat-syarikat perniagaan dan perindustrian, persatuan perdagangan dan dewan. Pelajar terlibat secara aktif dalam penyelidikan, kerja-kerja projek, melakukan latihan atau menulis sarjana muda dan tesis tesis di syarikat terkenal dan juara tersembunyi. Sebagai tambahan kepada bahasa asing seperti bahasa Inggeris, Sepanyol, Itali dan Perancis, kecekapan interkultural seperti tingkah laku "betul" dalam persekitaran perniagaan antarabangsa juga ada pada kurikulum.

Hari Maklumat Kajian 2015

SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw kerap menganjurkan hari maklumat kajian . Calon pelajar berpeluang untuk mengenali universiti dan program pengajian, untuk bertukar idea dengan pelajar dan guru serta mengambil bahagian dalam kuliah sampel. Hari maklumat kajian berlaku pada tarikh-tarikh berikut:

  • Rabu, 18 Mac 2015 dari 2:00 petang hingga 4:00 petang
  • Rabu, 29 Julai 2015 dari 2:00 petang hingga 4:00 petang
  • Rabu, 18 November 2015 dari jam 14.00 hingga 16.00

Di samping itu, calon pelajar juga boleh mengatur pelantikan konsultasi individu.

Kawasan Pengetahuan Hutan Hitam Utara

Bandar separuh kayu Calw - tempat kelahiran penyair Hermann Hesse - banyak ditawarkan untuk suasana pembelajaran yang menyenangkan dan berjaya : sebuah bandar lama atmosfera di persekitaran Black Forest yang tipikal, kemudahan sukan sepanjang tahun, pemandangan seni yang meriah dan pelbagai peluang membeli-belah. Calw menawarkan rangkaian pengangkutan yang baik, kos hidup yang berpatutan dan persekitaran yang santai untuk kejayaan akademik. Ibu negeri Stuttgart, bandar emas Pforzheim serta budaya dan kota media Karlsruhe pantas dan mudah dijangkau. Kawasan Pengetahuan Hutan Hitam Utara ditandai dengan banyak pemimpin dunia (dunia) dan juara tersembunyi. SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw telah menjadi sebahagian daripada wilayah pengetahuan Black Forest Utara sejak tahun 2000 dan tegas berlabuh di dalamnya.

Program diajar dalam:
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Adakah anda menikmati nombor? Anda fikir entrepreneurially? Anda mahu bergerak dan mencapai sesuatu dalam hidup anda? Kerjaya anda dengan masa depan menanti anda: Sebagai ... [+]

Peluang kerjaya anda dalam ekonomi bebas

Adakah anda menikmati nombor? Anda fikir entrepreneurially? Anda mahu bergerak dan mencapai sesuatu dalam hidup anda? Kerjaya anda dengan masa depan menanti anda: Sebagai graduan program ijazah dalam Mengawal, anda akan menerima peluang permulaan yang optimum dalam syarikat perindustrian, komersial dan perkhidmatan. Oleh kerana latihan praktikal dengan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, anda akan bersedia dengan sempurna untuk kehidupan profesional anda yang kemudian.

Sains, amalan dan penjagaan diri: triad kami untuk kejayaan anda

Sains terkini, penyertaan dalam penyelidikan berorientasikan amalan - inilah yang ditawarkan oleh SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw dalam kumpulan kecil. Penjagaan peribadi disediakan oleh kemudahan terbaik kami untuk profesor dan pensyarah.... [-]

Jerman Calw
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
40 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Adakah anda berminat dalam kerjaya yang memberi tumpuan kepada komunikasi dalam bidang pemasaran dan pengurusan acara atau perhubungan awam? ... [+]

Kecekapan untuk komunikasi yang berjaya

Adakah anda berminat dalam kerjaya yang memberi tumpuan kepada komunikasi dalam bidang pemasaran dan pengurusan acara atau perhubungan awam?

Dengan program ijazah ini, kami melayakkan anda dengan cepat dan praktikal untuk kerjaya dalam persekitaran media atau di syarikat-syarikat dengan komunikasi dalaman dan luaran yang intensif.

Memperoleh kepakaran berorientasikan komunikasi dengan kami: Sebagai tambahan kepada kandungan perniagaan, program ijazah memberi tumpuan kepada pembentangan, bahasa, perhubungan awam, retorik atau kewartawanan. Teknologi dan reka bentuk media mengasah profil anda secara tambahan.

Kumpulan pembelajaran kecil, sokongan individu dan profesor yang berdedikasi dan pensyarah dengan pengetahuan praktikal menjamin keadaan pembelajaran yang optimum.... [-]

Jerman Calw
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Ijazah sarjana muda dalam pentadbiran perniagaan memberi anda fleksibiliti penuh. Anda belajar separuh masa bersama pekerjaan anda atau pekerjaan lain dan boleh membuat p ... [+]

Mempelajari pentadbiran perniagaan - sambilan di samping kerja

Ijazah sarjana muda dalam pentadbiran perniagaan memberi anda fleksibiliti penuh. Anda belajar separuh masa bersama pekerjaan anda atau pekerjaan lain dan boleh membuat pakar dalam pilihan anda daripada dua daripada lapan mata pelajaran pengkhususan. Selain subjek perniagaan teras, anda juga akan memperoleh kemahiran penting dalam bidang kemahiran lembut yang dipanggil, seperti metodologi kerja, komunikasi serta bahasa dan kebudayaan antara budaya. Sebagai sebahagian daripada "profil Calwer antarabangsa", anda mendapat manfaat daripada pelbagai bahasa asing serta hubungan antarabangsa universiti.

Pengkhususan individu

Selepas pendidikan perniagaan asas yang baik yang anda pilih - dari lapan pilihan yang mungkin sekarang - memberi tumpuan kepada kekuatan dan kepentingan individu anda. Ini membuka pilihan pengkhususan terkini yang memberi tumpuan kepada perkembangan terbaru dalam pasaran pekerjaan.... [-]

Jerman Calw
Oktober 2019
Sambilan
24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BBA

SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Dapatkan pengetahuan berorientasikan amali dan reka bentuk kerjaya profesional anda dengan sengaja. ... [+]

Mempelajari Pengajian Perniagaan - Memulakan Perniagaan Anda Berhasil!

Didedikasikan, penuh tenaga?

Dapatkan pengetahuan berorientasikan amali dan reka bentuk kerjaya profesional anda dengan sengaja.

Berminat dengan kepraktisan?

Cari tugasan yang praktikal dan mencabar yang sudah ada semasa kajian perniagaan anda untuk maju dalam perkembangan profesional dan peribadi anda.

Minta pertukaran intensif dengan profesor?

Menggunakan kerjasama rapat dengan profesor anda semasa pengajian pentadbiran perniagaan anda. Manfaat bukan hanya dari kerjaya akademik yang cemerlang, tetapi juga dari kaitan praktikal profesor anda, yang menyokong anda dalam menerapkan pengetahuan perniagaan anda dengan cara yang berorientasikan tujuan.... [-]

Jerman Calw
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
36 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Herzlich willkommen | SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Trailer SRH Brainwaves | SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw

Wissen verdauen »Studentenprojekte«

"Wirtschaft im Gespräch" mit Rektor Prof. Dr. habil. Peter J. Weber