Read the Official Description

Institut SAE ditubuhkan pada tahun 1976 dan sejak itu berkembang menjadi penyedia pendidikan swasta terbesar di dunia dalam sektor pengeluaran media dengan 53 lokasi di 28 negara. Kurikulum ini direka dengan teliti dan sentiasa dikemas kini dengan berunding dengan pemimpin industri untuk memenuhi keperluan industri media kreatif global.

Institusi SAE, dengan tradisi penerapan aplikasi praktikal dan pengiktirafan industri, menawarkan portfolio menyeluruh dalam bidang media kreatif (Kejuruteraan Audio, Pengeluaran Filem Digital, Animasi Seni Permainan, Pemrograman Permainan, Perniagaan Muzik, Reka Bentuk Web

Terdapat dua program Sarjana (MA / MSc) yang ada. Program Sarjana dan Sarjana ditawarkan dengan kerjasama Universiti Middlesex berprestij dan bertauliah di London dan Universiti Folkwang di Essen. Institut SAE mempunyai rangkaian di enam benua dengan lokasi di pusat kreatif dan media, termasuk London, Berlin, Munich, Paris, Barcelona, ​​Amsterdam, New York, Los Angeles, Bangkok, Sydney, Cape Town dan banyak lagi.

SAE Online adalah kampus dalam talian Institut SAE di World Wide Web dan menawarkan pemilihan kursus dan kelayakan dalam talian yang semakin meningkat, dari kursus pendek hingga ke peringkat sarjana, disahkan oleh Universiti Middlesex. Pengalaman hampir 40 tahun sejarah institut dimasukkan ke dalam apa yang kami percaya adalah platform pendidikan dalam talian yang terbaik dan paling fleksibel. Dengan SAE Online, Institut SAE membolehkan ramai pelajar di luar kampus mendapatkan akses kepada kursus, kursus dan program dalam kualiti SAE yang terbukti.

Persatuan Alumni SAE adalah rangkaian untuk siswazah SAE dan pelajar yang bertujuan untuk memberi mereka pengalaman alumni dan pelbagai program sumber, peristiwa dan komunikasi, serta penempatan pekerjaan yang aktif, melalui pendidikan peringkat pasca siswazah, untuk mengekalkan hubungan dengan mereka dan terus melibatkan mereka dalam persembahan di Institut SAE.

Konvensyen Alumni SAE adalah acara rangkaian percuma bagi sesiapa yang berminat dalam pembangunan dan teknologi media kreatif. Acara tahunan itu menyatukan orang-orang yang berfikiran sama dan memastikan perkongsian pengetahuan dan rangkaian dalam industri media kreatif.

Majalah SAE adalah majalah SAE Institute dan Persatuan Alumni SAE. Pada mulanya ia muncul dalam bentuk cetakan, tetapi akan diterbitkan dalam bentuk digital dari 2014 di Internet.

nilai

VISI KAMI

Kami adalah jurulatih utama di dunia untuk rakyat dalam industri media kreatif.

MISI KAMI

 • Kami menawarkan kursus khusus untuk pendidikan profesional dan akademik di seluruh dunia dan memberi inspirasi dan menggalakkan graduan kami.
 • Dalam kursus kami, kami menghargai pengalaman praktikal, keperluan para pelajar kami dan kredibiliti yang kami nikmati dalam industri.
 • Pelajar kami mempunyai akses kepada pengetahuan terkini dan menggunakan kemudahan terbaik untuk meningkatkan kemahiran mereka.
 • Kami di rangkaian secara global dan dianggap komuniti profesional minda kreatif dalam industri media.
 • Kami menyampaikan prestasi cemerlang dalam perkhidmatan berkaitan akademik dan pelajar.

NILAI KAMI

 • Kami percaya pada matlamat kami dan kami yakin bahawa kami akan mencapainya.
 • Kami memberi tumpuan kepada kerja berpasukan dan kemajuan kolektif.
 • Kami pergi cara-cara baru, dengan cita-cita dan semangat.
 • Kami mewujudkan kepercayaan melalui kecekapan dan peningkatan berterusan.
 • Kami bekerja secara profesional dan bertindak secara sah.
 • Kami menghormati alam sekitar dan menghormati sesama manusia.

TENTANG KAMPUS

Kampus Leipzig menyediakan persekitaran yang ideal untuk pelajar. Sudah sejak tahun 2004 dapat dipelajari dan dipelajari di lokasi pusat kota utama di bangunan Art Nouveau yang penuh dengan pesona.

Betul di tengah-tengah bandar, di sekitar Gereja St. Thomas yang terkenal di dunia, kampus ini ditempatkan di sebuah bangunan Wilhelminian yang menawan

Rangkaian yang kuat dengan industri media tengah Jerman

Di tiga tingkat, terdapat beberapa studio, suite filem dan pelbagai stesen bunyi di kampus moden

Bagi pemuzik dan pelakon yang ingin menjadikan diri mereka tersedia untuk projek amalan * pelajar kami, kami telah menyediakan pendaftaran artis di sini.

* Ini termasuk: rakaman pita, video muzik, filem pendek, dokumentari.

Programs taught in:
Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

SAE Institute Leipzig

Dari Yayasan ke Modul Lanjutan yang Fokus pada Pemrograman Permainan - Graduan dengan kemahiran yang luar biasa dari program ijazah ini memandu salah satu bidang terbesar ... [+]

Anda mempunyai coretan kreatif, banyak imaginasi dan anda ingin mencipta dunia digital? Anda menikmati pengaturcaraan dan menguasai setiap peringkat? Kemudian bakat anda terletak dalam bidang permainan!

Dari Yayasan ke Modul Lanjutan yang Fokus pada Pemrograman Permainan - Graduan dengan kemahiran yang luar biasa dari program ijazah ini memandu salah satu bidang terbesar industri kreatif.

Tumpuan kami pada latihan tangan membolehkan anda bekerja pada banyak projek yang berbeza semasa pengajian anda dan untuk mempelajari alat dan teknik pembangunan permainan dan pengaturcaraan. Anda akan dibantu oleh tutor yang akan menggalakkan kegembiraan anda dalam percubaan dan output kreatif sambil memastikan bahawa anda mengembangkan kemahiran anda untuk memasarkan kematangan.... [-]

Jerman Kitzscher
March 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

SAE Institute Leipzig

Sama ada anda ingin bekerja dalam pengeluaran muzik, pasca pengeluaran untuk filem dan televisyen, bunyi live, radio, reka bentuk bunyi, bunyi permainan atau mana-mana bi ... [+]

Adakah anda mempunyai rasa untuk bass, pandai untuk bulatan dan bunyi berkualiti tinggi? Kemudian bakat anda terletak di bidang kejuruteraan audio!

Sama ada anda ingin bekerja dalam pengeluaran muzik, pasca pengeluaran untuk filem dan televisyen, bunyi live, radio, reka bentuk bunyi, bunyi permainan atau mana-mana bidang yang berbeza dalam industri audio - dengan Pengeluaran Audio BA / BSc (Hons) * Anda mendapat pengetahuan dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya.

Peraturan kajian merangkumi dua bahagian kursus, Diploma Kejuruteraan Audio SAE yang terkenal dan industri, dan ijazah sarjana muda di mana kemahiran tambahan dipelajari dan bidang seperti proses dalam industri kreatif, pengurusan projek, hak cipta, dan teknik audio khusus. Kajian ini diselesaikan dengan Pengeluaran Audio BA / BSc (Kepujian) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa *, yang disahkan oleh University of Middlesex di London.... [-]

Jerman Kitzscher
March 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Dengan fokus pada menjalankan perniagaan, program kajian ini dibangunkan untuk membangun dan mengurus model perniagaan inovatif untuk umur digital. Graduan akan dilengkap ... [+]

Anda bersemangat untuk menganjurkan konsert, menyelia band, dan menjaga perniagaan? Kemudian bakat anda terletak di bidang Perniagaan Muzik!

Dengan fokus pada menjalankan perniagaan, program kajian ini dibangunkan untuk membangun dan mengurus model perniagaan inovatif untuk umur digital. Graduan akan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran aspek utama perniagaan muzik.

Kursus ini merangkumi aspek utama industri muzik, mulai dari perspektif budaya, sejarah, analisis dan peramalan, rangka kerja perundangan dan aliran pendapatan untuk perancangan, belanjawan dan pemasaran dalam pelbagai senario industri, seperti: Pengurusan artis, penerbitan, e-muzik dan pengurusan acara langsung.

... [-]
Jerman Kitzscher
March 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Jika anda seorang penggemar filem dan peminat gambar dan ingin memulakan atau mengembangkan kerjaya dalam industri filem atau TV, program, pendidikan dan latihan Pengelua ... [+]

Anda berfikir dalam gambar bergerak, bergantung kepada potongan bersih dan seperti cerita mencengkam? Kemudian bakat anda terletak di Jabatan Pengeluaran Filem Digital!

Jika anda seorang penggemar filem dan peminat gambar dan ingin memulakan atau mengembangkan kerjaya dalam industri filem atau TV, program, pendidikan dan latihan Pengeluaran Filem Digital memberikan asas yang mantap untuk memulakan kerjaya dalam industri. Dalam program pengajian, anda akan mempelajari pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam konteks projek, yang penting dalam pengeluaran filem.

Peraturan kajian merangkumi dua bahagian kursus, yang terkenal dan industri yang diiktiraf SAE Digital Production Production Diploma, serta gelaran sarjana di mana kemahiran tambahan dipelajari dan bidang seperti proses dalam industri kreatif, pengurusan projek, hak cipta, dan teknik filem khusus. Kajian ini diselesaikan dengan Pengeluaran Filem Digital BA / BSc (Kepujian) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa *, yang disahkan oleh Universiti Middlesex di London.... [-]

Jerman Kitzscher
March 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Dari peperiksaan anatomi untuk mencetuskan watak-watak menjadi tekstur kompleks, persekitaran, dan integrasi mereka ke dalam enjin permainan, kursus ini memberi anda kema ... [+]

Dari peperiksaan anatomi untuk mencetuskan watak-watak menjadi tekstur kompleks, persekitaran, dan integrasi mereka ke dalam enjin permainan, kursus ini memberi anda kemahiran khusus industri, teknologi, dan kaedah pengeluaran untuk mencipta model 3D untuk reka bentuk seni permainan. Selepas belajar dengan kombinasi kandungan teknikal dan artistik, anda akan melengkapkan tahap anda dengan portfolio yang menarik. Peraturan kajian menyediakan dua bahagian kursus, yang terkenal dan industri diiktiraf SAE Game Art

sepenuh masa

Untuk versi sepenuh masa (jalur cepat), tempoh pengajian standard untuk Sarjana Muda Seni / Sains (Kepujian), Permainan Seni Animasi * adalah 96 minggu atau 24 bulan. Kajian di jalur cepat membolehkan tamat pengajian yang lebih cepat, kemasukan kerja awal dan dengan demikian juga merupakan pendapatan yang lebih tepat pada masanya.... [-]

Jerman Kitzscher
October 2019
Sepenuh masa
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Sekiranya anda peminat kesan visual dan imej bergerak dan ingin memulakan atau mengembangkan karier dalam industri filem, industri permainan atau industri pengiklanan, ma ... [+]

Sekiranya anda peminat kesan visual dan imej bergerak dan ingin memulakan atau mengembangkan karier dalam industri filem, industri permainan atau industri pengiklanan, maka anda akan menemui kursus kajian, pendidikan dan latihan lanjut yang ditawarkan oleh Visual FX Peraturan kajian menyediakan dua bahagian kursus, SAE Visual FX yang terkenal dan dikenali di industri

sepenuh masa

Untuk versi sepenuh masa (pantas), tempoh pengajian standard untuk Sarjana Muda Seni / Sains (Hons.) Visual Effects Animation * ialah 96 minggu atau 24 bulan. Kajian di jalur cepat membolehkan tamat pengajian yang lebih cepat, kemasukan kerja awal dan dengan demikian juga merupakan pendapatan yang lebih tepat pada masanya.... [-]

Jerman Kitzscher
October 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Dari laman web tradisional untuk pasaran pembangunan aplikasi web yang pesat berkembang, anda akan diajar kedua-dua piawaian industri dan teknologi pembangunan web canggi ... [+]

Dari laman web tradisional untuk pasaran pembangunan aplikasi web yang pesat berkembang, anda akan diajar kedua-dua piawaian industri dan teknologi pembangunan web canggih untuk menjadi sebahagian daripada sektor ekonomi terkuat dalam industri kreatif. Anda mendapat manfaat daripada kursus pengajian berasaskan projek dan membangunkan kecekapan dalam HTML, CSS, JavaScript, PHP dan Reka Bentuk Antara Muka Pengguna (UI). Peraturan kajian menyediakan dua bahagian kursus. Reka bentuk web SAE yang terkenal dan industri diiktiraf

sepenuh masa

Untuk versi sepenuh masa (pantas), tempoh pengajian standard untuk Sarjana Muda Seni / Sains (Kepujian), Pembangunan Web adalah 96 minggu atau 24 bulan. Kajian di jalur cepat membolehkan tamat pengajian yang lebih cepat, kemasukan kerja awal dan dengan demikian juga merupakan pendapatan yang lebih tepat pada masanya.... [-]

Jerman Kitzscher
October 2019
Sepenuh masa
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Leipzig

Landskap media sentiasa berubah. Peranti dan platform yang baru sentiasa mengubah cara orang berurusan dengan kandungan. ... [+]

Landskap media sentiasa berubah. Peranti dan platform yang baru sentiasa mengubah cara orang berurusan dengan kandungan. Kandungan adalah Raja! Permintaan yang tinggi untuk kandungan baru memerlukan komunikator harus mempunyai sebilangan besar kompetensi penerbitan digital - baik dari segi kandungan dan teknologi. Program ijazah Sarjana Muda Penerbitan dan Penerbitan Media telah dibangunkan khusus untuk permintaan yang berubah ini mengenai profil pekerjaan dalam sektor kewartawanan / PR / komunikasi dan menyediakan kemahiran dalam bidang komunikasi, kewartawanan, reka bentuk imej Kurikulum ini merangkumi dua bahagian kursus, yang berprestij dan industri yang diiktiraf SAE Cross Media Production Diploma, dan ijazah sarjana muda di mana kemahiran tambahan dipelajari dan bidang seperti industri kreatif, pengurusan projek, hak cipta, dan teknik komunikasi khusus diajar. Kajian ini diselesaikan dengan Pengeluaran Media dan Penerbitan BA / BSc (Kepujian) di peringkat antarabangsa yang disahkan oleh Universiti Middlesex di London.... [-]

Jerman Kitzscher
October 2019
Sepenuh masa
24 - 42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu