Baca keterangan rasmi

SAE INSTITUTE telah ditubuhkan pada tahun 1976 dan telah berkembang untuk menjadi terbesar, industri tertumpu pendidik media kreatif di dunia dengan lebih daripada 50 kampus Dalam 28 negara. kurikulum SAE yang telah dirancang teliti dengan berunding dengan pengamal industri yang membawa kepada memenuhi keperluan industri media kreatif global.

SAE Institute menawarkan portfolio kursus yang komprehensif dalam bidang media kreatif (audio, filem, animasi, pembangunan permainan, perniagaan muzik dan web) dengan tradisi yang kuat permohonan praktikal dan pengiktirafan industri. Sarjana Muda Sastera / Ijazah Sarjana Muda Sains boleh dicapai dalam masa dua tahun.

Dua program Sarjana (MA / MSc) disediakan. program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan sempena University terkenal Middlesex di London. SAE Institute mempunyai rangkaian di seluruh lima benua dengan kampus di pusat-pusat dunia industri media kreatif termasuk London, Berlin, Munich, Paris, Barcelona, ​​New York, Los Angeles dan banyak lagi.

Yang Persatuan Alumni SAE adalah rangkaian untuk graduan dan pelajar bertujuan untuk menyediakan mereka dengan pengalaman alumni selepas dengan pendidikan bertaraf dunia mereka dan menawarkan dikuasai ini pelbagai sumber, peristiwa dan komunikasi untuk menawarkan program penempatan kerja aktif, peliharalah mereka berhubung antara satu sama lain SAE Institut dan terlibat dengan SAE Institute.

Yang Konvensyen Alumni SAE adalah satu acara rangkaian percuma tradisinya diadakan di Berlin untuk sesiapa sahaja yang mempunyai kepentingan dalam pembangunan media kreatif dan teknologi. Acara tahunan itu membawa bersama-sama seperti minda berkongsi pengetahuan yang anda perlu tahu tentang media kreatif dan industri hiburan. konvensyen ini menawarkan anda peluang kaya untuk penyelidikan muktamad, merangsang pembangunan pendidikan dan perniagaan - ia adalah forum yang sesuai untuk rangkaian dan pertukaran idea.

Yang SAE Magazine adalah majalah SAE Institute dan Persatuan Alumni SAE. Penerbitan ini asalnya dilancarkan di cetak tetapi berpindah ke yang diterbitkan dalam talian pada tahun 2014.

Dua program Sarjana (MA / MSc) disediakan. program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan sempena University terkenal Middlesex di London. (Satu Program Master dengan Middlesex dan satu dengan terkenal Folkwang Universität der Künste.

ABOUT KAMPUS

Kampus Berlin menawarkan kreatif, pelajar bersemangat akses kepada kemudahan standard industri dan tenaga pengajar dengan pengetahuan mata pelajaran tertunggak dan semangat untuk membolehkan setiap pelajar untuk mencapai potensi mereka.

  • Dilengkapi studio rakaman, suite filem dan banyak stesen kerja dalam ruang 2.000m2
  • Semua kursus dan program di Institut SAE di Berlin diajar dalam bahasa Inggeris dan Jerman
  • Satu rangkaian yang kukuh dengan industri kreatif yang dinamik di ibu negara Jerman
  • kuliah tetamu tambahan dan seminar dengan pemimpin industri terkemuka
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

SAE Institute Berlin

Sebagai lulusan laluan pendidikan profesional kami di jabatan Visual FX & Animasi 3D anda dijangka kerjaya dalam penggubahan, Animasi 3D, menjadikan atau seni konsep. ... [+]

TINJAUAN

Sebagai lulusan laluan pendidikan profesional kami di jabatan Visual FX & Animasi 3D anda dijangka kerjaya dalam penggubahan, Animasi 3D, menjadikan atau seni konsep.

Menggabungkan teknikal dengan seni anda akan menamatkan pengajian dengan portfolio yang kuat dan keyakinan untuk menjalin laluan anda sendiri untuk pekerjaan impian anda dalam industri permainan.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, SAE Visual FX & 3D Diploma Animasi dan perjalanan peringkat Sarjana Muda yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik pembangunan permainan khusus, yang membawa kepada peringkat antarabangsa BA diiktiraf / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Visual FX & Animasi 3D * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin

Daripada asas-asas, untuk modul canggih yang meliputi pengaturcaraan permainan secara terperinci, graduan program kajian ini muncul dengan kemahiran yang mudah memasuki p ... [+]

TINJAUAN

Daripada asas-asas, untuk modul canggih yang meliputi pengaturcaraan permainan secara terperinci, graduan program kajian ini muncul dengan kemahiran yang mudah memasuki pasaran, yang kuasa salah satu sektor terbesar industri media kreatif.

penekanan kami pada latihan amali, membolehkan anda untuk bekerja di pelbagai projek sepanjang pengajian anda untuk mempelajari alat-alat yang penting dan teknik untuk pembangunan permainan. Anda disokong oleh tutor untuk membimbing uji kaji anda dan output kreatif untuk memastikan anda membangunkan kemahiran yang menyediakan anda untuk kejayaan.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, SAE Permainan Diploma Pengaturcaraan dan peringkat Sarjana Muda yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik audio khusus, yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains diiktiraf di peringkat antarabangsa (Kepujian) Permainan Pengaturcaraan * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin

Sama ada anda mahu bekerja dalam pengeluaran muzik, hantar pengeluaran untuk filem atau TV, bunyi sebenar, penyiaran radio, reka bentuk bunyi, bunyi permainan atau salah ... [+]

TINJAUAN

Sama ada anda mahu bekerja dalam pengeluaran muzik, hantar pengeluaran untuk filem atau TV, bunyi sebenar, penyiaran radio, reka bentuk bunyi, bunyi permainan atau salah satu daripada pelbagai bidang industri audio, BA / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Audio Production * Ijazah Sarjana Muda memberikan anda pengetahuan dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, industri yang terkenal dan diiktiraf SAE Audio Diploma Kejuruteraan dan peringkat Sarjana Muda yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik audio khusus, yang membawa kepada peringkat antarabangsa BA diiktiraf / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Audio Production * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin

Jika anda berminat dengan filem dan yang ingin memulakan kerjaya dalam industri filem kemudian mencari-cari lagi. Dalam program ini, anda akan membangunkan kemahiran dan ... [+]

TINJAUAN

Jika anda berminat dengan filem dan yang ingin memulakan kerjaya dalam industri filem kemudian mencari-cari lagi. Dalam program ini, anda akan membangunkan kemahiran dan pengetahuan asas digunakan dalam pengeluaran filem bekerja di pelbagai projek kendiri dan kerjasama.

Menggabungkan teknikal dengan seni anda akan menamatkan pengajian dengan portfolio yang kuat dan keyakinan untuk menjalin laluan anda sendiri untuk pekerjaan impian anda.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, industri yang terkenal dan diiktiraf SAE Digital Film Diploma Pengeluaran dan kursus janjang yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik pembikinan filem khusus, yang membawa kepada yang diiktiraf di peringkat antarabangsa BA / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Filem Digital Production * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin

Daripada kajian anatomi untuk pemodelan watak tepat, untuk tekstur yang rumit, persekitaran dan integrasi dengan enjin permainan, program membangunkan kemahiran anda meng ... [+]

TINJAUAN

Daripada kajian anatomi untuk pemodelan watak tepat, untuk tekstur yang rumit, persekitaran dan integrasi dengan enjin permainan, program membangunkan kemahiran anda menggunakan standard industri teknologi dan kaedah pengeluaran untuk mewujudkan Art 3D untuk permainan.

Menggabungkan teknikal dengan seni anda akan menamatkan pengajian dengan portfolio yang kuat dan keyakinan untuk menjalin laluan anda sendiri untuk pekerjaan impian anda dalam industri permainan.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, SAE Permainan Art & 3D Animasi Diploma dan kursus peringkat Sarjana Muda yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik pembangunan permainan khusus, yang membawa kepada peringkat antarabangsa BA diiktiraf / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Permainan Art Animasi * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin

Dengan memberi tumpuan kepada keusahawanan program ini telah dibangunkan untuk merangkumi model perniagaan yang inovatif untuk umur digital dan menyediakan anda dengan pe ... [+]

TINJAUAN

Dengan memberi tumpuan kepada keusahawanan program ini telah dibangunkan untuk merangkumi model perniagaan yang inovatif untuk umur digital dan menyediakan anda dengan pengetahuan dan kemahiran dalam aspek-aspek utama dari perniagaan muzik, di mana mantera 'perubahan sama peluang' berlaku.

Kursus ini merangkumi aspek-aspek teras industri muzik yang terdiri daripada perspektif budaya dan sejarah, analisis dan ramalan, rangka kerja undang-undang dan aliran pendapatan untuk perancangan, belanjawan, pemasaran dan mengasah kemahiran media digital merentasi pelbagai senario industri seperti pengurusan artis, penerbitan, e-muzik dan pengurusan acara langsung.

Program pengajian terdiri daripada dua kursus, industri yang terkenal dan diiktiraf SAE Muzik Perniagaan Diploma dan peringkat Sarjana Muda yang menyediakan anda dengan set tambahan kemahiran dan pemahaman tentang industri kreatif, pengurusan projek, harta intelek dan teknik audio khusus, yang membawa kepada peringkat antarabangsa BA diiktiraf / Sarjana Muda Sains (Kepujian) Music Perniagaan * ijazah, disahkan oleh Middlesex University, London.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute Berlin
Alamat
Cuvrystr. 4
10997 Berlin, Berlin, Jerman
Website
Telefon
+49 (0)30 220 662 116