SAE Institute Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SAE INSTITUTE telah ditubuhkan pada tahun 1976 dan telah berkembang untuk menjadi terbesar, industri tertumpu pendidik media kreatif di dunia dengan lebih daripada 50 kampus Dalam 28 negara. kurikulum SAE yang telah dirancang teliti dengan berunding dengan pengamal industri yang membawa kepada memenuhi keperluan industri media kreatif global.

SAE Institute menawarkan portfolio kursus yang komprehensif dalam bidang media kreatif (audio, filem, animasi, pembangunan permainan, perniagaan muzik dan web) dengan tradisi yang kuat permohonan praktikal dan pengiktirafan industri. Sarjana Muda Sastera / Ijazah Sarjana Muda Sains boleh dicapai dalam masa dua tahun.

Dua program Sarjana (MA / MSc) disediakan. program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan sempena University terkenal Middlesex di London. SAE Institute mempunyai rangkaian di seluruh lima benua dengan kampus di pusat-pusat dunia industri media kreatif termasuk London, Berlin, Munich, Paris, Barcelona, ​​New York, Los Angeles dan banyak lagi.

Yang Persatuan Alumni SAE adalah rangkaian untuk graduan dan pelajar bertujuan untuk menyediakan mereka dengan pengalaman alumni selepas dengan pendidikan bertaraf dunia mereka dan menawarkan dikuasai ini pelbagai sumber, peristiwa dan komunikasi untuk menawarkan program penempatan kerja aktif, peliharalah mereka berhubung antara satu sama lain SAE Institut dan terlibat dengan SAE Institute.

Yang Konvensyen Alumni SAE adalah satu acara rangkaian percuma tradisinya diadakan di Berlin untuk sesiapa sahaja yang mempunyai kepentingan dalam pembangunan media kreatif dan teknologi. Acara tahunan itu membawa bersama-sama seperti minda berkongsi pengetahuan yang anda perlu tahu tentang media kreatif dan industri hiburan. konvensyen ini menawarkan anda peluang kaya untuk penyelidikan muktamad, merangsang pembangunan pendidikan dan perniagaan - ia adalah forum yang sesuai untuk rangkaian dan pertukaran idea.

Yang SAE Magazine adalah majalah SAE Institute dan Persatuan Alumni SAE. Penerbitan ini asalnya dilancarkan di cetak tetapi berpindah ke yang diterbitkan dalam talian pada tahun 2014.

Dua program Sarjana (MA / MSc) disediakan. program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan sempena University terkenal Middlesex di London. (Satu Program Master dengan Middlesex dan satu dengan terkenal Folkwang Universität der Künste.

ABOUT KAMPUS

Kampus Berlin menawarkan kreatif, pelajar bersemangat akses kepada kemudahan standard industri dan tenaga pengajar dengan pengetahuan mata pelajaran tertunggak dan semangat untuk membolehkan setiap pelajar untuk mencapai potensi mereka.

  • Dilengkapi studio rakaman, suite filem dan banyak stesen kerja dalam ruang 2.000m2
  • Semua kursus dan program di Institut SAE di Berlin diajar dalam bahasa Inggeris dan Jerman
  • Satu rangkaian yang kukuh dengan industri kreatif yang dinamik di ibu negara Jerman
  • kuliah tetamu tambahan dan seminar dengan pemimpin industri terkemuka

Lokasi

Berlin

SAE Institute Berlin

Alamat
Cuvrystr. 4
10997 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 (0)30 220 662 116

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami