Rhine-Waal University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Rhine Waal telah wujud sejak 1 Mei 2009, dan merupakan universiti antarabangsa yang inovatif, interdisipliner dan sangat moden, dengan Kleve sebagai pusat pembelajaran utama dan Kamp-Lintfort sebagai lokasi kedua. Di Kleve, sehingga kami dapat berpindah ke bangunan baru yang sedang dibina pada masa kini bersama Terusan Spoy, anda boleh belajar sebagai penyelesaian interim di bangunan kami di Landwehr Straße, atau di Emmerich di bekas Barak Tentera. Lokasi Kamp-Lintfort di Südstraße juga merupakan penyelesaian interim, di mana kursus-kursus berlangsung sehingga berpindah ke bangunan baru mereka di pusat kota.

Dari tahun 2013, sejumlah 5000 pelajar dari Jerman dan luar negara dapat menikmati kedua-dua tapak akademik sambil menyelesaikan kursus menarik dalam suasana terbuka, mesra dan peribadi. Guru, profesor dan kakitangan kami dan persekitaran yang menyenangkan di universiti kami juga menyumbang dengan ketara untuk menjadikan pelajar kami merasa benar di rumah.

Subjek yang diliputi oleh kursus kami adalah saintifik dan aplikasi yang berorientasikan, piawaian tertinggi dan relevan praktikal yang tinggi, baik dalam pengajaran dan penyelidikan. Kami menawarkan program ijazah dalam sains semulajadi, ekonomi dan kejuruteraan, serta mata pelajaran berorientasikan ke arah sains sosial dan kesihatan.

Pada 21 September 2009 kami memulakan semester musim sejuk 2009/2010 yang menawarkan tiga program ijazah Sarjana Muda pertama:

  • BioScience and Health, B.Sc., Fakulti Sains Hayat di Kleve
  • Perniagaan dan Sains Sosial Antarabangsa, BA, Fakulti Persatuan dan Ekonomi di Kleve
  • E-Government, B.Sc., Fakulti Komunikasi dan Alam Sekitar di Kamp-Lintfort

Dalam empat fakulti - "Teknologi dan Bionik" (Emmerich), "Sains Hayat" (Kleve), "Masyarakat dan Ekonomi" dan "Teknologi dan Bionik" (Emmerich) dan "Komunikasi dan Alam Sekitar" di Kamp-Lintfort 16 kursus telah disediakan di Universiti Rhine Waal sejak semester musim sejuk 2010/2011, 70 peratus daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris. Dan bilangan ini semakin meningkat setiap tahun.

Lokasi

Kleve

Alamat
Rhine-Waal University of Applied Sciences
Landwehr 4

47533 Kleve, North Rhine-Westphalia, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami