NBS Northern Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

60766_horsaal01_small.jpg

mukadimah

NBS Northern Business School Pengurusan dan Keselamatan NBS Northern Business School adalah universiti yang diluluskan, yang diluluskan oleh kerajaan di Hamburg.

Model ini merupakan titik rujukan dan penanda aras untuk tindakan semua ahli universiti. Terdapat orientasi dan keselamatan, tetapi ia juga menunjukkan tuntutan dan tanggungjawab. Semua pelajar yang datang bersama-sama di kolej - pelajar, fakulti, kakitangan dan syarikat - akan menyedari bahawa mereka terlibat dalam pekerjaan yang baik: memberikan orang muda dengan pendidikan akademik berkualiti tinggi yang membolehkan mereka berjaya dalam masyarakat, untuk membentuk ini dan berpuas hati secara individu. Pengajaran akademik hanya boleh dilakukan jika ia ditujukan kepada kedua-dua penyelidikan semasa dan masalah sebenar amalan perniagaan. Ciri khas universiti ini adalah untuk merekabentuk kursus sedemikian rupa sehingga ia memenuhi keadaan hidup yang berubah-ubah para pelajar.

Inti universiti adalah pelajar. Guru dan pentadbir menyedari tanggungjawab mereka untuk ini. Para guru melihat diri mereka sebagai mentor dan pengajar para pelajar. Mereka membolehkan pelajar untuk bertindak secara bertanggungjawab, toleran dan sosial dalam konteks pantulan kritikal - walaupun dengan memenuhi ciri-ciri ini. Mereka menyediakan pelajar dengan kompetensi untuk bekerja secara saintifik. Jarak kecil antara guru dan pelajar, kepercayaan dan kejujuran dalam usaha mewujudkan asas untuk kerjasama yang baik dan merupakan prasyarat untuk kajian koperasi.

Tugas pentadbiran universiti adalah untuk menyediakan rangka kerja organisasi untuk mengajar dengan cara yang kooperatif dan cekap. Pelajar dan guru menerima sambutan yang terbuka dan bermotivasi. Dengan berbuat demikian, penyelesaian berorientasikan pelanggan dicari.

Semua ahli universiti menghormati kebebasan sains, pengajaran dan penyelidikan. Nilai-nilai umum adalah kejujuran, penghargaan, penghormatan dan kemerdekaan.

Mengajar dan belajar

Universiti melihat pengajaran yang berkelayakan dalam persekitaran pembelajaran yang menarik semasa fasa permulaan sebagai tugas yang paling penting. Program kajian ini ditujukan kepada keperluan ekonomi utara Jerman. Oleh itu, universiti itu pada mulanya menawarkan kursus ijazah berorientasikan amalan dalam bidang pentadbiran perniagaan dan pengurusan keselamatan. Dalam jangka sederhana, tawaran itu akan diperluaskan untuk merangkumi kejuruteraan dan kejuruteraan industri. Guru mengiktiraf penilaian secara semester sebagai elemen penting untuk penambahbaikan yang berterusan dan menerima bayaran berasaskan prestasi. Mereka mencari kedekatan para pelajar. Pelajar bekerja dalam kumpulan yang boleh diurus; Ini mewujudkan kerangka penting untuk tempoh kajian pendek.

Universiti ini menawarkan pelajar sokongan terkini melalui alatan berasaskan web untuk kerjasama mereka, sehingga meningkatkan fleksibiliti masa mereka. Di samping kelayakan profesional para pelajar, universiti mencipta tawaran untuk mempromosikan perkembangan peribadi mereka. Oleh itu, mereka layak untuk aktiviti profesional yang bertanggungjawab dan program akademik lanjutan.

Universiti ini mempromosikan pembelajaran sepanjang hayat melalui program tambahan pekerjaan. Dengan pelaksanaan kursus pengajaran yang setanding dari segi kandungan, kedua-duanya sebagai kursus pengajian sepenuh masa dan sambilan, asas-asas telah diletakkan untuk menyesuaikan tempoh kajian kepada keadaan kehidupan individu.

Kakitangan pengajar perlu sentiasa berevolusi untuk membolehkan mereka memenuhi tuntutan yang dikemukakan, baik dari segi kandungan dan metodologi.

Lokasi

Hamburg

NBS Northern Business School

Alamat
Holstenhofweg 62
22043 Hamburg, Hamburg, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: