Baca keterangan rasmi

Media Design School - Institusi

Media Design School (MD.H - ger. Mediadesign Hochschule) adalah salah satu universiti terkemuka untuk media dan reka bentuk di Jerman. Ia mendidik keturunan esok di semua bidang yang berkaitan media. Pelajar mendapat manfaat daripada cara khas bahawa Media Design School dikaitkan dengan ekonomi.

MD.H mengekalkan hubungan rapat dengan perniagaan dalam landskap media dan ia adalah ahli Persatuan Universiti Swasta (VHP). Dalam VPH lebih 40 universiti swasta terkemuka Jerman dianjurkan.

The MD.H adalah salah satu pembekal swasta terbesar kursus dan latihan dalam bidang-bidang baru media, permainan, fesyen, media dan & pengurusan komunikasi dan IT. Syarikat itu melihat dirinya sebagai kuasa memandu. Dalam membangunkan program MD.H sentiasa menganggap permintaan semasa dan masa depan pasaran buruh. Semua program yang sedia ada sentiasa dikaji semula dan membentuk semula sekitar keperluan baru.

institusi Penganjur

The Mediadesign Hochschule für Medien und Informatik GmbH adalah Institusi Penganjur Media Design School. The Media Design School terdiri daripada tiga kawasan kajian: Berlin, Munich dan Dusseldorf dengan ibu pejabat di Berlin. Encik Hartmut Bode adalah rektor Media Design School, Encik Arnim Zubke adalah Canselor School's itu.

Anak syarikat Mediadesign Akademie für Aus- und Weiterbildung GmbH, yang diasaskan pada tahun 1968 adalah institusi penganjur Mediadesign swasta Fachoberschule Gestaltung (diterjemahkan ke sekolah menengah Mediadesign - sebuah sekolah menengah di bidang reka bentuk)

Negeri yang diluluskan dan diiktiraf

Sejak 1 yang Mediadesign Hochschule für swasta Design und Informatik telah mengikut § 123 para. 1 Berlin Akta Pendidikan Tinggi sempena § 70 para. 1 Akta Pendidikan Tinggi dan negeri yang diluluskan. Di samping itu sejak 10 Mei 2010. The reaccreditation oleh Wissenschaftsrat berlangsung pada 10 Oktober 2015.

Untuk memudahkan perbandingan antarabangsa darjah tetap semula akreditasi-of kursus MD.H sedang dilaksanakan oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Pusat (Zeva). Semua kursus MD.H telah berjaya diiktiraf.

Kenyataan misi Media Design School

Kedudukan yang dekat ke dunia perniagaan

Munich, Dusseldorf dan Berlin adalah antara media dan reka bentuk ibu Jerman. Dalam projek-projek bersama dengan penerbit terkemuka, agensi-agensi, syarikat-syarikat pengeluaran dan syarikat-syarikat lain, pelajar MD.H membangunkan kemahiran praktikal.

Kedudukan yang dekat ke teras media, reka bentuk dan sains komputer Lebih dekat dengan nadi media, reka bentuk dan komputer sains.

Buat masa ini tiada industri berubah lebih cepat daripada media, reka bentuk dan komputer sains industri adalah. Oleh itu, MD.H sentiasa menyesuaikan program mereka kepada keperluan pasaran baru.

Kedudukan yang dekat ke praxis

Para profesor dan pensyarah MD.H telah bekerja dan masih bekerja pekerjaan dalam economy.This memastikan agar para pelajar memperoleh pengetahuan terkini dan relevan, yang membolehkan untuk kerjaya yang berjaya.

Kedudukan yang dekat kepada guru-guru

Pada MD.H yang tidak ada perkara seperti massa syarahan. Kumpulan-kumpulan seminar kecil dan akses mudah guru menjamin perbualan yang sedang berlangsung antara pelajar dan profs.

Kedudukan yang dekat ke pekerjaan

Kedudukan yang dekat ke perniagaan sama kedudukan berhampiran dengan majikan yang berpotensi. The MD.H membantu pelajar secara individu dengan Perkhidmatan Kerjaya.

Belajar di MD.H

The Media Design School menawarkan sebanyak enam program ijazah Sarjana Muda kepada. Kursus-kursus yang Design Media, Media & Pengurusan Komunikasi, Pengurusan Fesyen, Rekaan Fesyen dan rekaan Filem Digital - Animasi / VFX graduan dengan Ijazah Sarjana Muda Sastera. Program Permainan Design berakhir dengan Ijazah Sarjana Muda Sains.

tiga program Sarjana Design Media, Permainan Rekabentuk dan Media & Communications Management menutup masing-masing dengan Master of Arts.

Mana-mana program ijazah kehadiran di Media Design School adalah telah diiktiraf oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Pusat (Zeva).

Pendidikan Rendah dan lanjut

"Latihan terbaik mungkin" - that's tuntutan kami exactely. Selain mengajar universiti Media Design School, segala Latihan dengan IHK tamat pengajian untuk designer media untuk digital & cetak. kelas malam bagi para pekerja dan musim panas Media Camp bagi penduduk muda dan mereka yang masih muda di hati dan mahu menguji bakat mereka, melengkapkan pelbagai kursus MD.H tawaran.

masa depan anda - Misi kami

Anda merancang untuk meneruskan kerjaya dalam domain reka bentuk dan media? Excellent! Kami berada di laman yang sama! Selama lebih dari 25 tahun, kami telah membimbing pelajar yang mempunyai kepakaran dan pengalaman kami ke dalam salah satu cabang yang paling menarik hari ini dan esok! Kami adalah di mana perniagaan, media dan reka bentuk berlanggar: dalam kubu kuat kreatif yang Munich, Dusseldorf dan Berlin Latihan akan mengambil tempat dalam konteks berhampiran dengan pensyarah. projek-projek praktikal yang kerap dan magang menghubungkan pelajar kepada ekonomi sudah semasa latihan mereka di sini dan dengan itu menggalakkan semangat pasukan peserta kami. Secara keseluruhannya, Design University Media menggaji 43 profesor. Kami menyokong pelajar-pelajar kita pada peralihan ke dunia profesional pada setiap laman web melalui Perkhidmatan Kerjaya kami.

Part-Time Kajian

Jadi, jika anda sedang mencari untuk orientasi profesional baru atau pendidikan yang kukuh untuk langkah kerjaya anda yang seterusnya, kita adalah apa yang anda cari! Kami menawarkan mungkin pembentukan teori dan praktikal terbaik. Plus kami: hubungan bernilai dalam dunia pekerjaan, hanya menunggu untuk cadangan daripada kami; Mereka hendak pelajar bermotivasi yang ingin maju secara profesional dan peribadi; dan juga pelajar yang tidak berpuas hati dengan kursus belajar terpantas, tetapi dengan yang terbaik.

LOKASI

The Media Design School diwakili dalam Berlin, Munich dan Dusseldorf dengan pusat-pusat latihan mereka sendiri dengan keluasan 12,000 meter persegi. Laman web yang dilengkapi dengan teknologi media yang berkualiti tinggi. Di Berlin dan Munich terdapat secara profesional dilengkapi video dan rakaman studio. Bilangan tempat kemasukan menjadikan sejumlah 1400 (WS2014 / 2015). Fasa-fasa kehadiran kursus pekerjaan yang dijalankan di lokasi masing-masing.

Program diajar dalam:
Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Media Design School

Mit intensiver Betreuung durch mati Lehrenden dalam kleinen Studiengruppen, aber vor allem durch Anwendung des Gelernten yang konkreten Herausforderungen von Unternehmen. ... [+]

Wie lerne ich an der MD.H?

Mit intensiver Betreuung durch mati Lehrenden dalam kleinen Studiengruppen, Aber vor allem durch Anwendung des Gelernten yang konkreten Herausforderungen von Unternehmen. Unsere erfahrenen Professoren / Professorinnen und Dozenten / Dozentinnen aus der Praxis helfen Ihnen dabei, Ihr Wissen und Ihre Fähigkeiten praxisbezogen und zu kontinuierlich entwickeln:

Dalam Seminaren mit aktuellen Fallanalysen, Rollenspielen, Übungen, Diskussionsrunden und Präsentationen. Dalam praxisnahen Projektmodulen. Reichen Diese von der Konzeption über die Planung und Produktion von laman web, Social Media Kampagnen, TV-Spots, Radio-Tempat und Broschüren Dalam internationalen Bengkel mit Experten aus allen Medienbranchen. Fakten Dauer: 7 Semester Art: Vollzeit Mata Kredit: 210 ECTS Abschluss: Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA) Starttermine: 1. Oktober Standorte: München, Düsseldorf, Berlin Wie werde ich MD.H-Student / dalam? ... [-]
Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Media Design School

Dalam tujuh semester, guru-guru yang berkelayakan menyediakan pengurus fesyen dan pengurus fesyen yang bermutu dengan kepakaran luas dan luas dalam pengurusan korporat, p ... [+]

Apa tawaran MD.H?

Dalam tujuh semester, guru-guru yang berkelayakan mengajar pengurus fesyen tunas dan pengurus fesyen kepakaran yang luas dan luas dalam pengurusan perniagaan, produk dan pengurusan jenama dengan fokus industri fesyen tekstil dan kebangsaan dan antarabangsa yang ditetapkan. Di samping itu, kemahiran linguistik dan budaya yang penting diberikan.

Projek yang berorientasikan amalan dan semester magang berfungsi untuk memperluas dan memperdalam kemahiran dan pengalaman yang sangat diperlukan bagi para pemimpin dalam bidang pengurusan fesyen.

Semasa pengajian mereka, pelajar MD.H menerima akses percuma ke rangkaian maklumat tren WGSN di seluruh dunia.

Tuntutan interdisipliner dari Mediadesign Hochschule dinyatakan dalam pelaksanaan beberapa kursus dan kerja projek bersama dengan wakil-wakil kursus "Reka Bentuk Fesyen" dan "Media dan Komunikasi Komunikasi".... [-]

Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Media Design School

Visualisasi, animasi dan VFX adalah bahagian penting dalam filem, TV dan industri pengiklanan. Dalam TV dan iklan cetak, hampir semua produk yang ditunjukkan datang dari ... [+]

perspektif

Visualisasi, animasi dan VFX adalah bahagian penting dalam filem, TV dan industri pengiklanan. Dalam TV dan iklan cetak , hampir semua produk yang ditunjukkan datang dari komputer. Industri permainan juga merupakan pelindung berterusan pereka filem digital . Bidang aplikasi untuk animasi dan VFX sentiasa menakluk cawangan baru. Terdapat keperluan yang hebat untuk pakar terlatih - dan trend semakin meningkat!

Hujah lain untuk memilih untuk belajar adalah peluang yang sangat baik untuk mendapatkan pengalaman di luar negara. London, Los Angeles, Vancouver dan Shanghai adalah lokasi yang paling popular di sini . MD.H menawarkan lokasi yang sesuai untuk masa depan anda dengan kursus Reka Bentuk Filem Digital - Animasi / VFX di Berlin dan Munich.... [-]

Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Media Design School

"Anda tidak boleh melarikan diri dari fesyen." - yang menjadikan Karl Lagerfeld secara ringkas. Fesyen adalah ungkapan zeitgeist dan permintaan para pereka kesa ... [+]

Bagaimanakah kajian itu berstruktur?

Kajian ini terdiri daripada 7 semester. Semester 5 adalah semester praktikal.

Apa tawaran MD.H?

"Anda tidak boleh melarikan diri dari fesyen." - yang menjadikan Karl Lagerfeld secara ringkas. Fesyen adalah ungkapan zeitgeist dan permintaan para pereka kesadaran sosio-budaya dan ekologi yang tinggi.

Dalam pengajian dalam reka bentuk fesyen , sebagai tambahan kepada komunikasi berorientasikan amalan dan sistematik pembangunan prototaip dan reka bentuk pengumpulan, penekanan khusus ditempatkan pada proses transformasi media fesyen. Para pelajar memperoleh asas metodologi kerja-kerja saintifik dan juga pengetahuan kontekstual yang luas dalam bidang teori fesyen dan reka bentuk, pengurusan pemasaran dan fesyen. Pengetahuan akan diberikan kepada teknologi baru dalam reka bentuk potong, reka bentuk pakaian industri, pembuatan tekstil dan komunikasi visual dan kesannya terhadap proses pengeluaran pakaian dan pakaian itu sendiri. Tumpuan khusus ialah pembangunan kesedaran tanggungjawab alam sekitar dan sosial dalam proses reka bentuk, pengeluaran dan komunikasi fesyen.... [-]

Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Media Design School

Mediadesign Hochschule mempunyai lebih daripada 25 tahun pengalaman pendidikan. Ia menawarkan program ijazah yang diluluskan di semua media dan kawasan reka bentuk. Terda ... [+]

Itulah sebabnya MD.H!

Mediadesign Hochschule mempunyai lebih daripada 25 tahun pengalaman pendidikan. Ia menawarkan program ijazah yang diluluskan di semua media dan kawasan reka bentuk. Terdapat tiga lokasi untuk dipilih di media dan fesyen kubu Berlin, Düsseldorf dan Munich. Ini menggabungkan lokasi bandar yang baik, kemudahan moden dan banyak peluang untuk membuat kajian ini fleksibel.

faktaTempoh: 7 semesterJenis: masa penuhMata Kredit: 210 ECTSIjazah Sarjana Muda Sastera (BA)Tarikh pelancaran: 1 OktoberLokasi: Munich, Dusseldorf, BerlinDalam beberapa langkah untuk belajar

Satu temu bual peribadi, ujian kebolehan dan permohonan bertulis akan membuat keputusan mengenai kemasukan. Ini mungkin pada bila-bila masa. Di samping itu, sampel kerja percuma dari pelbagai kawasan media mesti dihantar. Prasyarat adalah kelayakan masuk universiti am, Fachhochschulreife atau ijazah yang diiktiraf sebagai setaraf.... [-]

Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Media Design School

Dengan alat-alat teknikal dan kreatif yang diperlukan dan hubungan yang tepat, anda membuatnya menjadi studio pemaju terbaik. Keduanya menawarkan MD.H. Dan banyak lagi. S ... [+]

Ke peringkat seterusnya!

Dengan alat-alat teknikal dan kreatif yang diperlukan dan hubungan yang tepat, anda membuatnya menjadi studio pemaju terbaik. Keduanya menawarkan MD.H. Dan banyak lagi. Sebagai contoh, pengaturcaraan kecerdasan buatan adalah pada "pelan permainan". Ini akan membawa anda ke tahap yang lebih tinggi (permainan) di beberapa syarikat.

faktaTempoh: 7 semesterJenis: masa penuhMata Kredit: 210 ECTSIjazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.)Tarikh mula: 1 April 2016 (Dusseldorf) | 1hb OktoberLokasi: Munich, Dusseldorf, BerlinItu sebabnya Perkhidmatan Kerjaya!

Kenalan, kenalan, kenalan - terutamanya dalam industri media, mereka adalah alfa dan omega. Baik, jika anda tidak perlu bermula dari sifar sebagai pemula, tetapi boleh mendapat manfaat daripada antara muka yang sedia ada ke pasaran pekerjaan . Sama seperti Perkhidmatan Kerjaya MD.H, yang menggalakkan pembangunan profesional pelajar dan siswazah berkat pelbagai langkah dan tawaran kenalan.... [-]

Jerman Munich Düsseldorf Berlin
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu