Media Design School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Media Design School - Institusi

Media Design School (MD.H - ger. Mediadesign Hochschule) adalah salah satu universiti terkemuka untuk media dan reka bentuk di Jerman. Ia mendidik keturunan esok di semua bidang yang berkaitan media. Pelajar mendapat manfaat daripada cara khas bahawa Media Design School dikaitkan dengan ekonomi.

MD.H mengekalkan hubungan rapat dengan perniagaan dalam landskap media dan ia adalah ahli Persatuan Universiti Swasta (VHP). Dalam VPH lebih 40 universiti swasta terkemuka Jerman dianjurkan.

The MD.H adalah salah satu pembekal swasta terbesar kursus dan latihan dalam bidang-bidang baru media, permainan, fesyen, media dan & pengurusan komunikasi dan IT. Syarikat itu melihat dirinya sebagai kuasa memandu. Dalam membangunkan program MD.H sentiasa menganggap permintaan semasa dan masa depan pasaran buruh. Semua program yang sedia ada sentiasa dikaji semula dan membentuk semula sekitar keperluan baru.

institusi Penganjur

The Mediadesign Hochschule für Medien und Informatik GmbH adalah Institusi Penganjur Media Design School. The Media Design School terdiri daripada tiga kawasan kajian: Berlin, Munich dan Dusseldorf dengan ibu pejabat di Berlin. Encik Hartmut Bode adalah rektor Media Design School, Encik Arnim Zubke adalah Canselor School's itu.

Anak syarikat Mediadesign Akademie für Aus- und Weiterbildung GmbH, yang diasaskan pada tahun 1968 adalah institusi penganjur Mediadesign swasta Fachoberschule Gestaltung (diterjemahkan ke sekolah menengah Mediadesign - sebuah sekolah menengah di bidang reka bentuk)

Negeri yang diluluskan dan diiktiraf

Sejak 1 yang Mediadesign Hochschule für swasta Design und Informatik telah mengikut § 123 para. 1 Berlin Akta Pendidikan Tinggi sempena § 70 para. 1 Akta Pendidikan Tinggi dan negeri yang diluluskan. Di samping itu sejak 10 Mei 2010. The reaccreditation oleh Wissenschaftsrat berlangsung pada 10 Oktober 2015.

Untuk memudahkan perbandingan antarabangsa darjah tetap semula akreditasi-of kursus MD.H sedang dilaksanakan oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Pusat (Zeva). Semua kursus MD.H telah berjaya diiktiraf.

Kenyataan misi Media Design School

Kedudukan yang dekat ke dunia perniagaan

Munich, Dusseldorf dan Berlin adalah antara media dan reka bentuk ibu Jerman. Dalam projek-projek bersama dengan penerbit terkemuka, agensi-agensi, syarikat-syarikat pengeluaran dan syarikat-syarikat lain, pelajar MD.H membangunkan kemahiran praktikal.

Kedudukan yang dekat ke teras media, reka bentuk dan sains komputer Lebih dekat dengan nadi media, reka bentuk dan komputer sains.

Buat masa ini tiada industri berubah lebih cepat daripada media, reka bentuk dan komputer sains industri adalah. Oleh itu, MD.H sentiasa menyesuaikan program mereka kepada keperluan pasaran baru.

Kedudukan yang dekat ke praxis

Para profesor dan pensyarah MD.H telah bekerja dan masih bekerja pekerjaan dalam economy.This memastikan agar para pelajar memperoleh pengetahuan terkini dan relevan, yang membolehkan untuk kerjaya yang berjaya.

Kedudukan yang dekat kepada guru-guru

Pada MD.H yang tidak ada perkara seperti massa syarahan. Kumpulan-kumpulan seminar kecil dan akses mudah guru menjamin perbualan yang sedang berlangsung antara pelajar dan profs.

Kedudukan yang dekat ke pekerjaan

Kedudukan yang dekat ke perniagaan sama kedudukan berhampiran dengan majikan yang berpotensi. The MD.H membantu pelajar secara individu dengan Perkhidmatan Kerjaya.

Belajar di MD.H

The Media Design School menawarkan sebanyak enam program ijazah Sarjana Muda kepada. Kursus-kursus yang Design Media, Media & Pengurusan Komunikasi, Pengurusan Fesyen, Rekaan Fesyen dan rekaan Filem Digital - Animasi / VFX graduan dengan Ijazah Sarjana Muda Sastera. Program Permainan Design berakhir dengan Ijazah Sarjana Muda Sains.

tiga program Sarjana Design Media, Permainan Rekabentuk dan Media & Communications Management menutup masing-masing dengan Master of Arts.

Mana-mana program ijazah kehadiran di Media Design School adalah telah diiktiraf oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Pusat (Zeva).

Pendidikan Rendah dan lanjut

"Latihan terbaik mungkin" - that's tuntutan kami exactely. Selain mengajar universiti Media Design School, segala Latihan dengan IHK tamat pengajian untuk designer media untuk digital & cetak. kelas malam bagi para pekerja dan musim panas Media Camp bagi penduduk muda dan mereka yang masih muda di hati dan mahu menguji bakat mereka, melengkapkan pelbagai kursus MD.H tawaran.

masa depan anda - Misi kami

Anda merancang untuk meneruskan kerjaya dalam domain reka bentuk dan media? Excellent! Kami berada di laman yang sama! Selama lebih dari 25 tahun, kami telah membimbing pelajar yang mempunyai kepakaran dan pengalaman kami ke dalam salah satu cabang yang paling menarik hari ini dan esok! Kami adalah di mana perniagaan, media dan reka bentuk berlanggar: dalam kubu kuat kreatif yang Munich, Dusseldorf dan Berlin Latihan akan mengambil tempat dalam konteks berhampiran dengan pensyarah. projek-projek praktikal yang kerap dan magang menghubungkan pelajar kepada ekonomi sudah semasa latihan mereka di sini dan dengan itu menggalakkan semangat pasukan peserta kami. Secara keseluruhannya, Design University Media menggaji 43 profesor. Kami menyokong pelajar-pelajar kita pada peralihan ke dunia profesional pada setiap laman web melalui Perkhidmatan Kerjaya kami.

Part-Time Kajian

Jadi, jika anda sedang mencari untuk orientasi profesional baru atau pendidikan yang kukuh untuk langkah kerjaya anda yang seterusnya, kita adalah apa yang anda cari! Kami menawarkan mungkin pembentukan teori dan praktikal terbaik. Plus kami: hubungan bernilai dalam dunia pekerjaan, hanya menunggu untuk cadangan daripada kami; Mereka hendak pelajar bermotivasi yang ingin maju secara profesional dan peribadi; dan juga pelajar yang tidak berpuas hati dengan kursus belajar terpantas, tetapi dengan yang terbaik.

LOKASI

The Media Design School diwakili dalam Berlin, Munich dan Dusseldorf dengan pusat-pusat latihan mereka sendiri dengan keluasan 12,000 meter persegi. Laman web yang dilengkapi dengan teknologi media yang berkualiti tinggi. Di Berlin dan Munich terdapat secara profesional dilengkapi video dan rakaman studio. Bilangan tempat kemasukan menjadikan sejumlah 1400 (WS2014 / 2015). Fasa-fasa kehadiran kursus pekerjaan yang dijalankan di lokasi masing-masing.

Lokasi

Munich

Alamat
Claudius-Keller-Straße 7
81669 Munich, Bavaria, Jerman

Düsseldorf

Alamat
Werdener Straße 4

40227 Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Jerman

Berlin

Alamat
Lindenstraße 20-25
10969 Berlin, Berlin, Jerman