Mainz University Of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Praktikal dan teori yang berorientasikan, berorientasikan dan berorientasikan masa depan - belajar di Mainz University Of Applied Sciences menyediakan pelajar untuk kerjaya mereka dan masa depan mereka dalam erti kata yang terbaik. Kami terkenal dengan saling ketergantungan pengajaran, penyelidikan dan amalan. Kerjasama antara universiti dan industri sangat dekat di sini: program ijazah di tempat kerja sahaja memupuk 450 perkongsian kerjasama , terutamanya dalam sektor perniagaan rantau Rhine-Main .

Ini keadaan menang-menang: Masyarakat perniagaan mendapat manfaat daripada idea-idea inovatif dari universiti, dan sebaliknya, para pelajar mendapat manfaat daripada objektif konkrit syarikat. Ini dapat dilihat, antara lain, dalam pengenalan program sarjana berorientasikan dan masa depan seperti media, perniagaan antarabangsa dan media, IT

Dari penyelidikan ke pemindahan teknologi

Dalam penyelidikan dan pembangunan diterapkan, kami melakukan kerja kelas atas di peringkat antarabangsa di banyak tempat. Ini jelas ditunjukkan oleh banyak projek pembiayaan pihak ketiga dan perkembangan paten. Dengan tumpuan baru dalam kerja kami, kami terus menetapkan aksen inovatif dalam penyelidikan dan pembangunan - yang kemudian kami melaksanakan dengan rakan kerjasama dari perniagaan, sains, budaya dan industri.

Tujuh institusi dengan fokus utama mereka telah muncul dari sekolah-sekolah di universiti kami sehingga ke hari ini; perintis di antara mereka telah bekerja secara bebas dan berjaya selama lebih dari sepuluh tahun.

Untuk menggalakkan pertukaran dengan rakan kongsi luar dari institusi awam dan sektor perniagaan, pejabat pemindahan pusat universiti menyokong semua rakan kongsi yang terlibat dalam projek penyelidikan dan pembangunan.

Kenyataan misi kami

Kenyataan misi Mainz University Of Applied Sciences merupakan pelan untuk penambahbaikan kualiti yang berterusan sebagai sebahagian daripada audit universiti dan oleh itu tertakluk kepada pembangunan dinamik.

Kenyataan misi sebagai audit universiti

Ia terdiri daripada dua belas prinsip panduan mengenai isu teras yang berkaitan dengan dasar pendidikan tinggi seperti pengajaran, pengajaran dan penyelidikan. Pentadbiran universiti memutuskan dalam kitaran tahunan yang mana matlamat yang disenaraikan akan terus dibangunkan dengan hasil yang diinginkan. Ini bermakna bahawa objektif yang dinyatakan dalam pernyataan misi adalah tertakluk kepada semakan berterusan, perlu membuktikan diri mereka secara eksplisit dalam "ujian asid" permohonan praktikal dan mempunyai akibat-akibat yang tidak boleh berubah untuk dasar universiti (misalnya, dasar pekerjaan). Oleh itu, universiti boleh menjalankan analisis kekuatan / kelemahan yang kekal, menetapkan matlamat baru, mewujudkan struktur baru untuk pelaksanaannya dan mendokumenkan penyelesaiannya.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Antarabangsa

Campus Sepenuh masa 1 - 7  October 2019 Jerman Mainz

Tuntutan yang dibuat oleh jurutera awam berubah. Projek diperoleh oleh syarikat-syarikat di seluruh dunia dan dikendalikan oleh pasukan antarabangsa. Perancangan dan pembinaan mampan telah menjadi objektif utama dengan kepentingan antarabangsa yang semakin meningkat. [+]

7 program sarjana semester(B2 Jerman diperlukan)

Tuntutan yang dibuat oleh jurutera awam berubah. Projek diperoleh oleh syarikat-syarikat di seluruh dunia dan dikendalikan oleh pasukan antarabangsa. Perancangan dan pembinaan mampan telah menjadi objektif utama dengan kepentingan antarabangsa yang semakin meningkat. Maka adalah penting untuk secara khusus menyediakan jurutera awam untuk tugas-tugas ini pada abad ke-21. Program ijazah sarjana muda dalam Kejuruteraan Awam Antarabangsa mengambil perubahan struktur dalam sektor pembinaan.

Kami menyediakan asas pengetahuan yang luas dan boleh menyediakan anda belajar di luar negeri dengan perbendaharaan kata bahasa Inggeris dari sektor pembinaan. Program ijazah sarjana muda ini melatih anda untuk bekerja di syarikat kejuruteraan dan pembinaan merentas sempadan, serta di pihak berkuasa dan organisasi kerajaan dan antarabangsa.... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan Industri

Campus Sepenuh masa October 2019 Jerman Mainz

Matlamat kami adalah untuk menyediakan pelajar kami dengan pengetahuan asas yang luas dan pengetahuan yang mendalam dalam subareas pembinaan dan ekonomi. Program ini bukan sahaja bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan teknikal dan kejuruteraan yang mereka perlukan, tetapi juga untuk mengajar mereka untuk bekerja secara bebas dan kreatif, serta berurusan dengan petunjuk ekonomi dengan selamat. [+]

Adakah anda ingin belajar Kejuruteraan Industri (Pembinaan)?

Kemudian dialu-alukan ke universiti kami. Anda akan bekerja dalam pelbagai bidang dan akan dapat mengambil tugas yang menarik dalam perancangan dan pelaksanaan bangunan.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan pelajar kami dengan pengetahuan asas yang luas dan pengetahuan yang mendalam dalam subareas pembinaan dan ekonomi. Program ini bukan sahaja bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kelayakan teknikal dan kejuruteraan yang mereka perlukan, tetapi juga untuk mengajar mereka untuk bekerja secara bebas dan kreatif, serta berurusan dengan petunjuk ekonomi dengan selamat.

Selepas tempoh pengajian standard tujuh semester, ijazah akademik Sarjana Muda Kejuruteraan (B. Eng.) Dalam Pembinaan dianugerahkan.... [-]