Mainz University Of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Praktikal dan teori yang berorientasikan, berorientasikan dan berorientasikan masa depan - belajar di Mainz University Of Applied Sciences menyediakan pelajar untuk kerjaya mereka dan masa depan mereka dalam erti kata yang terbaik. Kami terkenal dengan saling ketergantungan pengajaran, penyelidikan dan amalan. Kerjasama antara universiti dan industri sangat dekat di sini: program ijazah di tempat kerja sahaja memupuk 450 perkongsian kerjasama , terutamanya dalam sektor perniagaan rantau Rhine-Main .

Ini keadaan menang-menang: Masyarakat perniagaan mendapat manfaat daripada idea-idea inovatif dari universiti, dan sebaliknya, para pelajar mendapat manfaat daripada objektif konkrit syarikat. Ini dapat dilihat, antara lain, dalam pengenalan program sarjana berorientasikan dan masa depan seperti media, perniagaan antarabangsa dan media, IT

Dari penyelidikan ke pemindahan teknologi

Dalam penyelidikan dan pembangunan diterapkan, kami melakukan kerja kelas atas di peringkat antarabangsa di banyak tempat. Ini jelas ditunjukkan oleh banyak projek pembiayaan pihak ketiga dan perkembangan paten. Dengan tumpuan baru dalam kerja kami, kami terus menetapkan aksen inovatif dalam penyelidikan dan pembangunan - yang kemudian kami melaksanakan dengan rakan kerjasama dari perniagaan, sains, budaya dan industri.

Tujuh institusi dengan fokus utama mereka telah muncul dari sekolah-sekolah di universiti kami sehingga ke hari ini; perintis di antara mereka telah bekerja secara bebas dan berjaya selama lebih dari sepuluh tahun.

Untuk menggalakkan pertukaran dengan rakan kongsi luar dari institusi awam dan sektor perniagaan, pejabat pemindahan pusat universiti menyokong semua rakan kongsi yang terlibat dalam projek penyelidikan dan pembangunan.

Kenyataan misi kami

Kenyataan misi Mainz University Of Applied Sciences merupakan pelan untuk penambahbaikan kualiti yang berterusan sebagai sebahagian daripada audit universiti dan oleh itu tertakluk kepada pembangunan dinamik.

Kenyataan misi sebagai audit universiti

Ia terdiri daripada dua belas prinsip panduan mengenai isu teras yang berkaitan dengan dasar pendidikan tinggi seperti pengajaran, pengajaran dan penyelidikan. Pentadbiran universiti memutuskan dalam kitaran tahunan yang mana matlamat yang disenaraikan akan terus dibangunkan dengan hasil yang diinginkan. Ini bermakna bahawa objektif yang dinyatakan dalam pernyataan misi adalah tertakluk kepada semakan berterusan, perlu membuktikan diri mereka secara eksplisit dalam "ujian asid" permohonan praktikal dan mempunyai akibat-akibat yang tidak boleh berubah untuk dasar universiti (misalnya, dasar pekerjaan). Oleh itu, universiti boleh menjalankan analisis kekuatan / kelemahan yang kekal, menetapkan matlamat baru, mewujudkan struktur baru untuk pelaksanaannya dan mendokumenkan penyelesaiannya.

Lokasi

Mainz

Alamat
Holzstraße 36
55116 Mainz, Rhineland-Palatinate, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami