Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1991, Universiti telah lama mendapat reputasi untuk program pendidikan akademiknya yang baik dan badan pelajar termotivasi. Pelajar yang berminat boleh memilih dari sekitar 50 program pengajaran yang diajar di tiga jabatan di Magdeburg dan dua jabatan di Stendal. Sekitar 130 profesor menjamin nisbah hubungan kakitangan ke pelajar yang sangat baik, dengan kira-kira 4,200 pelajar di Magdeburg dan 2,100 di Stendal. Sejak semester musim sejuk 2005/06, Universiti menawarkan program pengajian Sarjana dan Sarjana secara eksklusif.

Antarabangsa

Universiti mengekalkan hubungan dengan lebih daripada 100 universiti di seluruh dunia. Banyak program pertukaran dan beberapa program ijazah yang berorientasikan di peringkat antarabangsa ditawarkan.

Kenapa belajar di Magdeburg-Stendal University?

Ketahui, mengapa Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences merupakan pilihan terbaik untuk anda - untuk tinggal di luar negara serta program pengajian peringkat ijazah.

Sebuah universiti muda

Anda dan Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences mempunyai banyak persamaan. Sebagai contoh, Universiti ditubuhkan pada tahun 1991, yang bermaksud ia mungkin sekitar umur anda. Program ijazah inovatif Jika anda sedang mempertimbangkan untuk belajar di negara asing seperti Jerman, anda mungkin menikmati yang baru dan menarik. Sempurna! Universiti menawarkan bidang pengajian yang baru dan menarik seperti Pengajian Gunaan Kanak-Kanak, Keselamatan dan Pencegahan Bahaya, dan Interpreting Bahasa Tandatangan.

Kursus bahasa dan acara kebudayaan

Jika anda membaca ini, anda mungkin sudah belajar sekurang-kurangnya bahasa asing, iaitu Bahasa Inggeris. Hebat! Universiti menyediakan peluang yang luas untuk mengembangkan cakrawala anda melalui kursus bahasa dan acara kebudayaan.

Di tengah-tengah Jerman

Lokasi pusat kedua-dua tapak di Jerman membolehkan sambungan pantas ke Berlin, Hannover atau Leipzig. Sesuai untuk lawatan ke bandar-bandar ini! Kajian berorientasikan amalan Jika anda telah mengalami kuliah teori terlalu banyak di sekolah menengah, anda mungkin lebih suka mempelajari "tangan". Excellent! Universiti memberi tumpuan kepada kajian berorientasikan amali yang menghubungkan pembelajaran dalam bilik darjah dengan pengalaman praktikal.

Kos rendah

Sekiranya anda memulakan kehidupan pelajar anda, anda mungkin berfikir tentang anggaran pelajar. Tiada masalah! Yuran semester adalah berpatutan, dan di Magdeburg ia juga termasuk penggunaan sistem transit tempatan. Perumahan di Magdeburg dan Stendal adalah harga rendah dan berkualiti.

Kampus hijau

Sekiranya anda memulakan kehidupan pelajar anda, anda mungkin berfikir tentang bersenang-senang. Rock on! Magdeburg dan Stendal adalah tempat yang bagus untuk pelajar. Jawatankuasa pelajar menganjurkan pihak-pihak, pejabat sukan membuat anda aktif, dan kampus-kampus hijau adalah sempurna untuk menyejukkan diri selepas kelas.

Lokasi

Magdeburg

Hochschule Magdeburg-Stendal

Alamat
Breitscheidstraße 2
39114 Magdeburg, Saxony-Anhalt, Jerman
Telefon
+49 (0391) 886 - 4106

Stendal

Alamat
Osterburger Straße 25
39576 Stendal, Saxony-Anhalt, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami