Macromedia University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Universiti Macromedia - universiti untuk transformasi digital

Memilih universiti adalah keputusan hidup yang penting. Ia adalah tempat di mana anda meletakkan asas untuk kerjaya masa depan anda rangkaian dan mengetahui kawasan kerja yang anda pilih dan mula membentuk identiti profesional anda. Kami gembira kerana anda telah menarik minat Macromedia, sebuah universiti Jerman swasta yang diiktiraf, dan ingin memberitahu anda lebih lanjut mengenai bagaimana kami dapat membantu membentuk masa depan anda.

Kejayaan peringkat antarabangsa
Pada tahun 2020, Macromedia mengambil bahagian dalam U-Multiranking bersama dengan 1800 universiti di seluruh dunia dan 104 dari Jerman dan berada di kedudukan 15% teratas dari semua sekolah perniagaan, 25 teratas untuk hubungan dengan persekitaran kerja dan nombor 2 di Jerman untuk pemikiran keusahawanan.

109589_029-Macomedia-Erstsemesterstart-II-Causalux-Fotograf-Potsdam.jpg


Program kami - masa depan anda
Di Universiti Macromedia, tumpuan kami kepada pelajar kami. Kami berhasrat untuk mewujudkan ruang di mana mereka boleh berkembang. Kami menggalakkan kecekapan utama seperti kemahiran komunikasi dan minda keusahawanan. Sebilangan besar kursus kami adalah berdasarkan kepada projek praktikal yang mengambil bentuk latihan individu. Transformasi digital pada asasnya mengubah struktur dunia profesional kita dan kita memerlukan orang-orang di tengah-tengah perubahan ini yang dapat berfikir merentasi disiplin dan mengambil tanggungjawab peribadi. Ini adalah orang yang kita mendidik. Sebagai universiti untuk transformasi digital, kita melihat peranan kita sebagai pemboleh: kita membolehkan pelajar kita memahami dan membentuk perubahan. Proses dan hasilnya dapat dikemas dengan ringkas: anda berubah. absolvia_Mafaldanews.jpg

Program pengajian kami adalah gabungan kuliah teoritis dan kerja praktikal projek. Pelajar digalakkan mengambil tanggungjawab untuk kajian mereka dan diberi peluang untuk terlibat dengan tokoh media utama dan pemain utama dari organisasi antarabangsa, yang bekerja rapat dengan universiti sebagai pensyarah tetamu dan penaja projek. Kami menawarkan kursus Sarjana Muda sepenuh masa dan kursus ijazah Sarjana Muda untuk laluan karier antarabangsa dalam sektor media dan komunikasi. Semua program diakreditasi oleh FIBAA dan membawa kepada ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kerjasama dengan rakan UK kami, University of Westminster, membolehkan kami menawarkan Ijazah Sarjana Muda tambahan dalam program sarjana kami.

Kampus kami - disambungkan kepada pemain industri terkemuka Jerman

Kampus-kampus kami berpusat di beberapa bandar Jerman yang paling meriah: Munich, Stuttgart, Cologne, Hamburg, Freiburg, Leipzig dan Berlin. Pelajar kami mendapat faedah dari interkoneksi yang sangat baik dengan industri tempatan di setiap lokasi kampus. Universiti ini menggaji kira-kira 100 profesor dan saintis dan pakar terkenal dari syarikat media, syarikat multinasional, universiti dan agensi komunikasi. Sekitar 3,000 pelajar telah mendaftar sejauh ini, termasuk peningkatan jumlah pelajar antarabangsa yang memilih untuk belajar di Macromedia membantu memperkuat budaya kosmopolitan yang sudah berkembang maju di Universiti Macromedia.

Program Sarjana - membentuk masa depan digital dalam kedudukan yang lebih tinggi

Pada dasarnya, program Master Macromedia sangat rapat dengan keperluan profesional media dan industri komunikasi. Prinsip ini ditunjukkan dalam proses pengajaran universiti. Semua kuliah diadakan dalam bahasa Inggeris dan disampaikan secara merangsang dan praktikal dalam kelas kecil.

Kajian kes, simulasi dan kerja projek - kebanyakannya dengan kerjasama perusahaan media - membantu pelajar mengembangkan kepakaran yang akan memudahkan akses kepada kerjaya yang diingini. Dengan kelas kecil dan pengawasan yang intensif, persekitaran pembelajaran Macromedia mencerminkan budaya ijazah Sarjana Anglo-Saxon, termasuk latihan individu oleh pensyarah yang berkelayakan. Sekolah Siswazah kami akan melengkapkan anda dengan kaedah dan alat yang relevan untuk secara aktif membentuk transformasi masyarakat dan ekonomi yang tetap sebagai profesional, menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dengan prospek masa depan yang sangat baik.

Faedah memilih Universiti Macromedia

 • Kedudukan teratas dalam Ranking CHE 2014/15
 • Kelas-kelas kecil dengan pengawasan secara intensif
 • Diiktiraf di peringkat antarabangsa, darjah yang diluluskan oleh negara
 • Kampus di Berlin, Munich, dan Cologne; Berlin dan Munich berada di Top 10 "Pelajar Pelajar Terbaik 2017" oleh Universiti Teratas
 • Projek-projek berorientasikan amalan yang bertauliah dengan lebih daripada 500 syarikat terkenal
 • Profesor yang sangat berkelayakan dan orang dalam industri sebagai pensyarah
 • Makmal media yang lengkap
 • Prospek kerjaya yang kuat di Jerman: visa 18 bulan selepas tamat pengajian berjaya
 • Kelas-kelas induk berjalan tiga hari seminggu
 • Program pembelajaran sepenuhnya dalam bahasa Inggeris
 • Kampus-kampus terletak di bandar perindustrian utama Jerman
 • Rangkaian universiti rakan kongsi di seluruh dunia

107660_Studentinnen_drei_Projektion_790_445.jpg

Lokasi

Munich

Alamat
Macromedia University of Applied Sciences
Sandstrasse 9

80335 Munich, Bavaria, Jerman

Berlin

Alamat
Macromedia University of Applied Sciences
Mehringdamm 33

10961 Berlin, Berlin, Jerman

Cologne

Alamat
Macromedia University of Applied Sciences
Brüderstraße 17

50667 Cologne, North Rhine-Westphalia, Jerman

Hamburg

Alamat
Macromedia University of Applied Sciences
Gertrudenstraße 3

20095 Hamburg, Hamburg, Jerman

Freiburg

Alamat
Haslacher Straße 15
21729 Freiburg, Lower Saxony, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami