Leuphana University of Luneburg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

penyusunan semula yang Leuphana melaksanakan model baru untuk Jerman University sebagai ciri yang unik universiti sejak tahun 2007. Menjelang musim bunga tahun 2009, telah ditubuhkan semula di Universiti:

COLLEGE: SARJANA MUDA CEMERLANG DENGAN PERSPEKTIF MULTIPLE

A kolej untuk ijazah pertama, boleh dikaji dalam sebagai sebahagian daripada bersatu, disiplin kajian model dianjurkan antara disiplin Leuphana Sarjana Muda (sejak 2007). The Leuphana College adalah bagi orang-orang yang mahu bekerja secara bebas dan bertanggungjawab dan tidak berpuas hati dengan pengetahuan.

SISWAZAH SEKOLAH: MASTER antara disiplin dengan PROMOSI CONNECT

Sekolah Pengajian Siswazah menawarkan dalam bidang pendidikan, tadbir urus

SCHOOL PROFESIONAL: LATIHAN INOVATIF DAN KERJASAMA PRAKTIKAL UNTUK KERJA DAN SYARIKAT

A Sekolah Professional, yang membawa bersama-sama di bawah satu bumbung latihan dan pemindahan pengetahuan dan penciptaan dan keadaan itu optimum untuk pembelajaran sepanjang hayat membolehkan (sejak 2009). Sekolah Profesional bertujuan untuk profesional yang ingin mendapatkan kelulusan tambahan - oleh pemula profesion melalui eksekutif.

SCHOOL DIGITAL: PENJAGAAN INSENTIF DI ONLINE TINGGI

The Leuphana Model School 2012 awam dibentangkan akan berkas kursus dalam talian yang ditawarkan University Leuphana dan berkembang. Berikutan kejayaan sudah tentu juruterbang "Think Tank - Sesuai City Abad ke-21" di bawah arahan arkitek Prof. Daniel Libeskind Leuphana School Digital memperluaskan tawaran dalam talian dan menawarkan individu Kursus dibimbing Terbuka Online juga pengajaran dalam talian dalam konteks perniagaan. Semua peluang pembelajaran dalam talian adalah satu konsep pendidikan yang unik Sekolah Digital, yang terdiri daripada guru-guru, mentor dan tutor berdasarkan yang akan dilengkapi dengan pembelajaran rakan sebaya dan penggunaan platform dalam talian yang canggih. Katalog atas talian untuk Sekolah Digital terbuka kepada peserta di seluruh dunia, lesen bebas dan percuma.

INISIATIF SAINS: PENDIDIKAN, KEBUDAYAAN, EKONOMI DAN KEMAPANAN FOKUS FAKULTI

Leuphana menumpukan aktiviti penyelidikan kepada empat inisiatif sains transdisiplinari. Kepada kira-kira 60 profesor telah dipenuhi di antara 2007 dan 2012. Mereka mengukuhkan ketika itu kira-kira 150 profesor dalam bidang Penyelidikan Pendidikan / Pendidikan Guru, Pengurusan

Lokasi

Lüneburg

Alamat
Leuphana University of Lüneburg
Universitätsallee 1

D-21335 Lüneburg, Lower Saxony, Jerman